Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

10 V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> english - a stupid language?, :)))
Mosotti
mesaj 9th July 2005, 23:38
Mesaj #19

Geniu umil

Grup: Moderators
Data înscrierii: 21-April 04
Locație: Timisoara, orasul jeguletzului
ID membru: 14 919

un oarecare, engleza e perfect logica si foarte usoara. toate flexiunile alea sint niste cacaturi ca sa aiba motiv maxy sa deschida threaduri. sa nu mai vorbim de franceza unde se scriu o gramada de litere care nu se mai citesc dup-aia (IMG:style_emoticons/default/death.gif) (IMG:style_emoticons/default/death.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
maxy
mesaj 9th July 2005, 23:44
Mesaj #20

Member

Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 19-June 04
Locație: București
ID membru: 18 646

QUOTE(Mosotti @ Jul 9 2005, 23:38)
un oarecare, engleza e perfect logica si foarte usoara. toate flexiunile alea sint niste cacaturi ca sa aiba motiv maxy sa deschida threaduri. sa nu mai vorbim de franceza unde se scriu o gramada de litere care nu se mai citesc dup-aia (IMG:style_emoticons/default/death.gif)   (IMG:style_emoticons/default/death.gif)
*

Franceza mi se pare o limbă mai senzuală, engleza (cea americană) mai neformală... Oricum, mulți cunosc mai mult argoul englez din filme și se limitează la el. De aici și lipsa de expresivitate...

+Quote Post
un_oarecare
mesaj 10th July 2005, 00:05
Mesaj #21

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 1-December 04
Locație: The Capital City
ID membru: 26 572

Bai, ma enervati! Engleza este o limba foarte grea! Vi se pare usoara pentru ca o auziti peste tot si totul suna cunoscut. De fapt, este o limba greu de invatat pentru ca
ESTE NEFONETICA,
NEREGULATA,
ARE INCONSECVENTZE IN LOGICA REGULILOR DE FORMARE ALE CUVINTELOR DERIVATE,
ESTE PLINA DE EXPRESII (IDIOATE),
PRODUCE CONFUZII DIN CAUZA LIPSEI DE FLEXIUNE.
-----
Pe deasupra, toti cei care zic aici ca engleza este usoara nu-si castiga painea in domeniul traducerilor textelor englezesti... asa ca sunteti varza din start. Daca ati face-o (painea din engleza), n-ati mai fi asa convinsi.

+Quote Post
maxy
mesaj 10th July 2005, 00:07
Mesaj #22

Member

Eu fac traduceri în engleză și nu sunt așa ușoare. Totuși, și franceza mi se pare grea. Dacă nu ar fi limbă cu rădăcini latine, ar fi și mai grea.

+Quote Post
Mosotti
mesaj 10th July 2005, 00:08
Mesaj #23

Geniu umil

tu nu intelegi ca nu engleza e de vina ca n-o poti traduce usor, ci limbile idioate (romana, germana, franceza & shit) in care vrei s-o traduci? io am renuntat de mult sa mai traduc. cind aud ceva in engleza intra direct in bibilica

+Quote Post
un_oarecare
mesaj 10th July 2005, 00:09
Mesaj #24

Active Member

QUOTE(evilone @ Jul 9 2005, 23:36)
Dacă chiar vrei să transmiți o idee cât se poate de clar, o poți face liniștit și în engleză. și la fel, dacă vrei să compui o frază fără cap și fără coadă o poți face și în română. Engleza are avantajul că se poate invăța ușor, un avantaj care nu este tocmai neglijabil în ziua de azi. Cine mai dedică 6 ani învățării unei limbi latine „sintetice” când poate învăța engleza în 2 ani.
*

Mie mi se pare franceza de o mie de ori mai usor de invatat pentru romani decat engleza. Mai ales la nivel de documentare universitara, unde din franceza totul este furculision. Engleza este criminala la textele tehnice.

+Quote Post
un_oarecare
mesaj 10th July 2005, 00:11
Mesaj #25

Active Member

QUOTE(Mosotti @ Jul 10 2005, 00:08)
tu nu intelegi ca nu engleza e de vina ca n-o poti traduce usor, ci limbile idioate (romana, germana, franceza & shit) in care vrei s-o traduci? io am renuntat de mult sa mai traduc. cind aud ceva in engleza intra direct in bibilica
*

Si ce faci daca trebuie sa traduci pentru un client care iti plateste trei sute de mii de ROL pe pagina si iti zice ca platesti trei sute de mii de $ despagubiri daca traduci gresit? (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)

Acest mesaj a fost modificat de un_oarecare: 10th July 2005, 00:12

+Quote Post
evilone
mesaj 10th July 2005, 00:12
Mesaj #26

Active Member

Data înscrierii: 14-December 03
Locație: Brașov
ID membru: 9 034

QUOTE(un_oarecare @ Jul 10 2005, 01:09)
Mie mi se pare franceza de o mie de ori mai usor de invatat pentru romani decat engleza. Mai ales la nivel de documentare universitara, unde din franceza totul este furculision. Engleza este criminala la textele tehnice.
*

Ești unul dintre extrem de puținii oameni pe care i-am auzit spunând că franceza este mai ușor de invățat decât engleza. Gândește-te că nu toată lumea are nevoie de o limbă străină pentru „documentare universitară”.

+Quote Post
un_oarecare
mesaj 10th July 2005, 00:13
Mesaj #27

Active Member

QUOTE(Mosotti @ Jul 10 2005, 00:08)
tu nu intelegi ca nu engleza e de vina ca n-o poti traduce usor, ci limbile idioate (romana, germana, franceza & shit) in care vrei s-o traduci?
*

Sa intelegem de aici ca esti maestru in retroversiuni? (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif)
(IMG:style_emoticons/default/roll2.gif)

+Quote Post
un_oarecare
mesaj 10th July 2005, 00:15
Mesaj #28

Active Member

QUOTE(evilone @ Jul 10 2005, 00:12)
Ești unul dintre extrem de puținii oameni pe care i-am auzit spunând că franceza este mai ușor de invățat decât engleza. Gândește-te că nu toată lumea are nevoie de o limbă străină pentru „documentare universitară”.
*

Pai daca vorbim de comunicare intre oameni pentru... muncitori care se duc in Spania la capsuni, e buna si rromanes! (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)

+Quote Post
Mosotti
mesaj 10th July 2005, 00:15
Mesaj #29

Geniu umil

stai jos ca esti inalt

edit:

oarecare, tradu si adapteaza urmatoarele elemente de interfata ale IPB in limba romana:

My Controls · View New Posts · My Assistant · 0 New Messages

Acest mesaj a fost modificat de Mosotti: 10th July 2005, 00:17

+Quote Post
maxy
mesaj 10th July 2005, 00:19
Mesaj #30

Member

Mosotii, termină cu intervențiile gen "wtf"!

+Quote Post
un_oarecare
mesaj 10th July 2005, 00:20
Mesaj #31

Active Member

QUOTE(evilone @ Jul 10 2005, 00:12)
*

Pentru comunicare simpla, e de preferat engleza (sau orice alta limba analitica), clar. Dar pentru documentare de orice fel, MAI ALES pentru romani, este de preferat franceza. Romana este creata dupa "chipul" limbii franceze - in ultimele... doua sute de ani.

+Quote Post
un_oarecare
mesaj 10th July 2005, 00:22
Mesaj #32

Active Member

QUOTE(Mosotti @ Jul 10 2005, 00:15)
stai jos ca esti inalt

edit:

oarecare, tradu si adapteaza urmatoarele elemente de interfata ale IPB in limba romana:

My Controls &middot; View New Posts &middot; My Assistant &middot; 0 New Messages
*

Aici e vorba deja de norme academice pe care trebuie sa le reglementeze Academia Romana. Nu le poti traduce fara explicatii prin parafraza sau note de subsol fara a se crea intai notiunea in limba romana. Cred ca cel mai indicat ar fi sa vezi cum se zice in franceza la astea si sa propui Academiei Romane sa le introduca in DOOM (adica traducerea franceza "românizata").
-----
Dau un exemplu: ce usor si ce frumos ar fi sa se spuna "logicielul" in loc de "software-ul". Ar fi romanesc, ar fi fonetic... Cretinii de la Academie ne mananca banii degeaba! (IMG:style_emoticons/default/ranting2.gif)

Acest mesaj a fost modificat de un_oarecare: 10th July 2005, 00:25

+Quote Post
evilone
mesaj 10th July 2005, 00:28
Mesaj #33

Active Member

Data înscrierii: 14-December 03
Locație: Brașov
ID membru: 9 034

QUOTE(un_oarecare @ Jul 10 2005, 01:20)
Pentru comunicare simpla, e de preferat engleza (sau orice alta limba analitica), clar. Dar pentru documentare de orice fel, MAI ALES pentru romani, este de preferat franceza. Romana este creata dupa "chipul" limbii franceze - in ultimele... doua sute de ani.
*

Eu sunt român, la școală am învățat întâi franceza și abia apoi engleza, dar cu toate astea engleza îmi este mult mai la îndemână decât franceza (în care practic pot să zic doar fraza-cheie „Je ne parle pas français”). Faptul că sunt român și neajunsurile limbii engleze de care tot vorbești nu mă împiedică să citesc tone de documentație (în general chestii legate de programare) scrisă în engleză.

Acest mesaj a fost modificat de evilone: 10th July 2005, 00:29

+Quote Post
maxy
mesaj 10th July 2005, 00:29
Mesaj #34

Member

Fără replici de genul "funny", "f€ck", "stupid". Sunt off-topic! Se pot posta la FUN, unde nu se contorizează!

+Quote Post
un_oarecare
mesaj 10th July 2005, 00:29
Mesaj #35

Active Member

Daca traduci in romana "controalele mele", "posturile mele", "asistentul meu" ai pricopsit romana cu o gramada de confuzii!!! De aceea, cineva de la Academie (care sta DEGEABA ACUM (IMG:style_emoticons/default/ranting2.gif) ) ar trebui sa caute o forma apropiata de forma din engleza sau franceza si sa o românizeze.

softcontroalele mele
softforumposturile mele
softasistentul meu

as propune eu.

+Quote Post
Mosotti
mesaj 10th July 2005, 00:30
Mesaj #36

Geniu umil

QUOTE(un_oarecare @ Jul 10 2005, 01:22)
Aici e vorba deja de norme academice pe care trebuie sa le reglementeze Academia Romana. Nu le poti traduce fara explicatii prin parafraza sau note de subsol fara a se crea intai notiunea in limba romana. Cred ca cel mai indicat ar fi sa vezi cum se zice in franceza la astea si sa propui Academiei Romane sa le introduca in DOOM (adica traducerea franceza "românizata").
-----
Dau un exemplu: ce usor si ce frumos ar fi sa se spuna "logicielul" in loc de "software-ul". Ar fi romanesc, ar fi fonetic... Cretinii de la Academie ne mananca banii degeaba! (IMG:style_emoticons/default/ranting2.gif)
*

logicielul e o timpenie. programul ce-are? nu suna romaneste?

QUOTE(un_oarecare @ Jul 10 2005, 01:29)
softcontroalele mele
softforumposturile mele
softasistentul meu

as propune eu.
*

(IMG:style_emoticons/default/roll2.gif) (IMG:style_emoticons/default/roll2.gif) (IMG:style_emoticons/default/roll2.gif)

mor de ris. continua. hahaha

Acest mesaj a fost modificat de Mosotti: 10th July 2005, 00:32

+Quote Post

10 V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 23:38
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia