Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
In cautarea espresso-ului perfect
Last Updated: Feb 12 2021 15:30, Started by
Lyvyoo
, Apr 29 2010 21:30
·
0
#2053
Posted 31 March 2012 - 23:28
mokele1513, on 31st March 2012, 18:51, said: Acum fiind si prajita in aceeasi zi,probabil trebuia sa mai astept cateva zile sa se "asete" un pic. sa stii ca, in una din vizitele mele la sarkis, am plecat cu o cafea (Java), prajita chiar atunci. punga era calda :) ... am ajuns acasa dupa 3-4 ore cred, si nu am rezistat sa incerc cum iese o cafea prajita in aceeasi zi. in ciuda multor pareri, cum ca ar fi bine sa o lasam 2-3 zile de la pajire, eu pot iti zic ca nu am baut niciodata ceva mai bun, mai intens, in aroma si corp. cred ca la mine acasa se consuma cam 250gr/sapt, iar la sfarsitul lor se pierde din aroma, chiar daca mai umblu si la setarile rasnitei, sau la gramaj...sunteti norocosi, cu prajitoriile de cafea din oras... :) pentru cei interesati de ceva de pe site Concept - art, http://kitchmark.com/tamping.html , am stabilt o intalnire cu ei la magazinul din Nurnberg, pentru vineri 6 apr. eu miercuri plec spre germania, si imi ofer ajutorul acelora ce vor a achizitiona ceva de-acolo... Edited by heXagon11ro, 31 March 2012 - 23:39. |
#2054
Posted 01 April 2012 - 14:35
Am luat si eu cafea in week-end de la Sarkis. La recomandarea lui Mihai am luat si cafeaua de care zice Mokele (Dominica). Azi am incercat-o facand doua double in cesti mari. Prima la aceleasi setari ale rasnitei si la 18gr a iesit over-extracted... apoi am pus 14gr si a iesit ok, corpolenta si cremoasa. Ideea e ca trebuie sa umblu putin la rasnire. Cafeaua mi se pare ok asa cum e. Un gust diferit, un pic amarui. Mai mult nu pot spune.
Nu pot da sugestii daca trebuie prajita mai mult sau mai putin. Comparatia si diferentele le pot spune dupa mai multe degustari. Sunt curios insa de noua Java. Sper sa fie ca vechea sau sper mai buna :-) |
#2055
Posted 01 April 2012 - 17:40
am o mica problema, poate ma ajutati s-o lamuresc... tamperul are 57mm, sita are mai mult de 58mm (VST zice ca are intre 58,3mm si 58,4mm), n-am un subler pentru o masuratoare exacta, dar pun si-o fotografie, poate ajuta.
intrebarea este daca am nevoie de un tamper de 58mm sau este bun asta de 57mm? Attached Files |
#2056
Posted 01 April 2012 - 21:59
si tamperul meu e un pic mai mic decat sita (chiar am stat sa-l masor acum ca sa stiu despre ce vorbesc 57mm in conditiile in care comandasem unul de 58mm la Papa Jacques, cred ca am fost destul de clar cand l-am comandat si Radu destul de explicit cand le vinde ca fiind de 58). Anyway, la Mokele am vazut unul exact pe sita. Intra perfect. Al meu are acel joc care se vede si la tine in poza. Acum ca l-am masurat I'm kinda pissed of.
|
#2057
Posted 02 April 2012 - 06:55
Motivul pentru care insist sa va masurati sitele este ca niciodata o sita de 58 mm nu va avea 58 mm ci 58,x sau 57,y mm unde x<5 si y>5. Va rog luati in consideratie ca metalul se dilata la caldura. Pentru cei din Bucuresti am la dispozitie un subler electronic cu care putem sa masuram diametrul sitei si cel al tamperului.
Daca nu sunteti multumit de tamper avem doua solutii la dispozitie: il schimbam cu un altul sau va inapoiez contravaloarea lui pe loc. |
#2058
Posted 02 April 2012 - 16:46
m-am apucat de studiat documentul postat de Dragos pe google doc, prajirea cafelei.Am in gand sa misc ceva legat de treaba asta, intr-un buget de ,sa zicem max 200E.Apropo de business-uri, un gene cafe, care e cam 380E cel mai mic pret, ajunge in italia cu 810E la caffericambi.it.Faina treaba, fraieri aia de muncesc :).Mai vedem.Apropo, tipul din Spania de care am mai amintit, are un gene si a upgradat la quest m3, http://www.coffeeshr...b/content/quest.
ce ziceti domnilor prajitori, aduce a ceva profi? :) A innebunit lumea domle, de cumpara asa ceva pt doua cafele dimineata si un cappucinno pt nevasta. |
#2059
Posted 02 April 2012 - 17:08
1200$ pentru 120 de grame mi se pare enorm. daca ne strangem 4 insi cu 1200 de euro ne cumparam un prajitor de 3-5 kg din china :)
|
#2060
Posted 02 April 2012 - 17:32
Oare aia e capacitatea lui maxima?Sau atat a bagat pe teava acel tip?tulumba pare babana, cred ca ar intra mai mult.E mult 1200$ dar aparatul pare profi.Nu stiu cum este cu aprovizionarea cu cafea verde, dar cred ca incet incet nu va fi o problema mare.
|
#2061
Posted 02 April 2012 - 19:09
Gratie lui Dragos, m-am jucat cu cafeaua El Salvador, prajita full city pe aparatul genial facut de el. In opinia mea Dragos nu e deloc mai prejos fata de prajitoriile autohtone. As fi curios daca ar incerca-o si Liviu asa cum spunea (poate impreuna cu Paul). Ma mai joc in urmatoarele zile.
Fotografii (pentru culoare, am lasat in cadru si creioanele pruncului meu): Attached FilesEdited by g_serban, 02 April 2012 - 19:12. |
#2062
Posted 02 April 2012 - 20:02
|
#2063
Posted 02 April 2012 - 20:17
pai tocmai ca stiu cat costa am spus ca ala de 120gr e muuuult evaluat. arata frumos, e de tinut in bucatarie, probabil isi face treaba ok, dar pretul e 'pt ei'. si nici pentru americanul de rand 1200 nu e o suma chiar asa de mica. mai ales in vremurile astea.
probat iti cumperi daca si scoti bani de pe urma lui, sau ai atat de multi bani si poate pasiunea cafelei, incat nu mai conteaza suma pentru un prajitor 'premium' in casa. iar 4 persoane*1200 euro ~ 5000 de euro. se gasesc destule optiuni in banii astia. Edited by logatul, 02 April 2012 - 20:18. |
#2064
Posted 03 April 2012 - 08:09
Oho la 5000 euro gasesti chiar probat ,pe ebay am vazut probat SH capacitate 1 kg IR parca se numea nu mai retin exact la 5000 $ ,dar mie unul mi se par foarte multi bani chiar si pentru patru persoane (avand in vedere ca nu il folosesti in scop comercial ).
Hadriano prajitorul ala GENE il gasesti in UK la 350 lire + 35 lire transport . |
#2065
Posted 03 April 2012 - 09:36
Am o oferta de la cineva sa zicem de incredere, cu pret mult mai mic, SH desigur, cica cam 30 de sarje a facut la viata lui.Transportul e si el 50E, destul de substantial.Am inceput sa frunzaresc ici colo documentatie, nu e simplu deloc.Din ce am vazut, Gene are posibilitatea reglarii temperaturii, si timer.Nu imi e clar daca masoara temperatura cu sonda, dar pare ca nu.In teorie ar fi frumos sa iti prajesti acasa punguta de cafea pt o saptamina, totul fresh, arome, gusturi, lalala.In practica pare ca iti trebuie timp si aparate serioase sa scoti ceva apropiat cu ce cumparam in mod normal.Singurul mare atu ar fi prospetimea.
|
#2066
Posted 03 April 2012 - 13:08
Hawkie, on 29th March 2012, 11:03, said: Prajitoria Semiramis din Oradea ofera ceva discount-uri pt. forumul nostru ? Liviu, poti te rog sa sumarizezi inca odata ce discount-uri exista la cafea pt. forumul nostru la fiecare prajitorie ? Mersi |
#2067
Posted 03 April 2012 - 13:33
g_serban, on 2nd April 2012, 20:09, said: Gratie lui Dragos, m-am jucat cu cafeaua El Salvador, prajita full city pe aparatul genial facut de el. In opinia mea Dragos nu e deloc mai prejos fata de prajitoriile autohtone. As fi curios daca ar incerca-o si Liviu asa cum spunea (poate impreuna cu Paul). Ma mai joc in urmatoarele zile. Apropo de Cluj, stau la Opela Plaza, un hotel de 5stele (nu pe banii mei) care la micul dejun iti ofera Nespresso. Ce-i drept sta cineva cu ochii pe tine sa nu strici aiurea capsulele alea, insa tot beau de 3 zile si mi se pare acceptabil, mult peste dolce gusto sau tassimo. Adica poti sa bei ceasca pana la capat fara probleme. Au si un automat micut cu Don Cafe, care face o ciorba ardeleneasca de toata frumuseatea :) Dar tin sa precizez ca nici mama indiei din capsula de Nespresso nu se apropie de ce espresso delicios poti face acasa cu un espressor ieftin, o rasnita medie si cafea proaspata. Lipseste aroma si personalitatea. |
|
#2068
Posted 03 April 2012 - 14:31
Lyvyoo, on 3rd April 2012, 14:33, said: Apropo de Cluj, stau la Opela Plaza, un hotel de 5stele (nu pe banii mei) care la micul dejun iti ofera Nespresso. Ce-i drept sta cineva cu ochii pe tine sa nu strici aiurea capsulele alea, insa tot beau de 3 zile si mi se pare acceptabil, mult peste dolce gusto sau tassimo. Adica poti sa bei ceasca pana la capat fara probleme. Au si un automat micut cu Don Cafe, care face o ciorba ardeleneasca de toata frumuseatea :) Dar tin sa precizez ca nici mama indiei din capsula de Nespresso nu se apropie de ce espresso delicios poti face acasa cu un espressor ieftin, o rasnita medie si cafea proaspata. Lipseste aroma si personalitatea. Am baut sambata un ristretto foarte bun la Quartz Caffee in Iulius Mall (nu l-am vazut pe clujeanul de la TV pe acolo). Au Lavazza, cafeaua nu este asa bogata in arome ca cea pe care o luam noi dar cu toate astea a fost preparata, arata si avea un gust excelent. Si capuccino era turnat ca la carte. Daca e Nesspresso gama bussiness (http://www.nespresso...iness_solutions) e destul de ok (varianta Ristretto - capsula neagra, integral arabica). E foarte departe de cea rasnita si extrasa la semiautomatele noastre dar totusi mult mai buna decat in barurile unde au masinarii si rasnite scumpe, cafea Illy, Lavazza, Segafredo etc ... si barman nepriceput. Mai bine ar trece pe Nespresso. Desi pretul e 1.8ron/capsula cu 7g de cafea - multe varietati cu robusta. Edited by g_serban, 03 April 2012 - 14:33. |
#2069
Posted 03 April 2012 - 15:17
Am mai scris si nu prea eram crezut, alea cu cialde, acele mici farfurii zburatoare in hartie poroasa sunt si mai bune ca nespresso , daca sunt proaspete.Dar greu de gasit sursa.Cialdele proaspete sunt alternativa de baza la un espresso pt nepretentiosi dimineata.Acum fiecare cu pasarelele, "stolurile" lui.Scria un tip pe un forum, dupa ce a achizitionat aia si aia si prajitor scump, ca nu ii iese deloc cafea ca la mcdonalds...aia de prefera el de cand e pe lume.Cerea omul un sfat..si a primti:a mai ieftina cafea, prajita scrum, pusa in ceva de cauciuc, ( o cisma mai uzata e perfecta) , dusa in garaj si lasata cateva luni.Curat mcdonalds. Curat adevarat, nu gluma. :).
LA nespresso, ma gandesc in mintea mea, oare ce se intampla cu polietilena de joasa densitate la temperatura si presiunea din aparat? Nu ca ar mai conta prea mult la cate bagam in noi zilnic. Un sfat, nu luati de la nenea james, adica http://www.jamesgourmetcoffee.com, mai bine de la supermarket, ca dureaza transportul o vesnicie.Nu mi-a venit pachetul nici acum.SI mai era laudat ca are cafea mai buna/bine prajita ca hasbean....:( |
#2070
Posted 04 April 2012 - 00:35
FANE,
m-am tot chinuit sa-ti raspund pe forumul espressoman.ro, pana mi-a blocat contul ... forever :confuzzled: este vorba de RTD sensor (PT100M4) aici l-am gasit: http://www.aliexpres...holesalers.html instructiuni: http://up.picr.de/3043530.pdf Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users