Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

2 V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Monitoare... ce preferati?
carmishor
mesaj 4th July 2005, 21:57
Mesaj #19

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 27-June 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 40 080

Salutare la tot poporul! (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) Haideti k io va multam' fain de toate sfaturile date, ati fost nijte adevarati ce-i drept! Io mi-am luat azi un monitor TFT - intr-un final - si sunt super multumita de el... e un LG FLATRON L1750S. L-am luat de nou din Carefour Orhideea k au dat astia drumu la faza cu cardurile de credit ale BRD-ului si mi-a convenit k incep sa-l platesc din august... asa am dat pe el , sau ma rog, am de dat pe el 9.200.000 lei - bai sa nu ma spuneti k io ink gandesc pe leu' vechi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) - si rata imi vine de vreo 700.000 pe luna...

Si cam asta fuse din partea mea catre voi, multam de sfaturi ink o data si sa aveti o saptamana grozava! (IMG:style_emoticons/default/wave.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Alice
mesaj 4th July 2005, 22:43
Mesaj #20

Big Boobs

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 5-December 02
Locație: Bucharest, Ro
ID membru: 2 515

monitoare: exista 2 cateogorii de utilizatori:
1. Cei care se joaca, MULT, pentru care nu prea conteaza detaliile / culorile, dar vor sa stie ca au TFT cu timp de raspuns <=8ms sau CRT (desi daca le-ai pune in fata doua monitoare, unul cu 25ms si unul cu 8ms sansele sa nu poata spune care e care sunt de 95%)
2. Cei care nu prea se joaca, pentru care timpul de raspuns nu este atat de important, dar tin la calitate, detalii, etc.

1 -> Orice TFT cu 8ms, preferabil cat mai mare si cat mai ieftin (ce conteaza ca la 19" ai aceeasi rezolutie ca la 17", e de 19" frate)
2 -> TFT-uri bune, scumpe, cu panel PVA si timp de raspuns ~ 25ms, contrast cat mai mare, daca se poate si DVI.

Personal fac parte din a 2-a categorie. Am un samsung 173p (a costat vreo 14 mil, bani cu care imi luam 2 tft-uri de 17" sau un 19" cu 8ms, dvi, etc. Dar nu avea aceeasi calitate.

+Quote Post
dtancu
mesaj 6th July 2005, 08:00
Mesaj #21

Active Member

Data înscrierii: 6-June 05
ID membru: 38 307

La TFT exista faimoasa problema a rezolutiei native.
Pentru cei care se joaca pe TFT-uri, atentie la rezolutia nativa a display-ului.
Fiecare diagonala are rezolutia ei nativa, in general 1024x768 la 17", 1280x1024 la 19", 1600x1200 la peste 20".
Problema care apare este ca la orice rezolutie inferioara celei native, TFT-ul interpoleaza imaginea rezultind o calitate inferioara a acesteia. Deci luati-va un TFT cu rezolutia nativa egala cu cea pe care placa voastra video o poate afisa in 3D fara probleme de viteza.
Ex.: un TFT de 20,8" cu rezolutie nativa 1600x1200 nu serveste la nimic in jocuri daca placa video nu poate afisa 1600x1200 in 3D la o viteza multumitoare. Daca folositi 1600x1200 pt desktop si 1024x768 in jocuri, degeaba va luati TFT-ul respectiv, va interpola 1024x768.

+Quote Post
dragos_avram
mesaj 6th July 2005, 09:39
Mesaj #22

Active Member

Data înscrierii: 29-December 03
ID membru: 9 512

Ei, da, dar daca stai intr-o rezolutie care e submultiplul rezolutiei native, nu sunt probleme majore. Daca ai 1600x1200, poti sa stai in 800x600, ca interpolarea facuta nu te deranjeaza.

@alice: AFAIK, ecranele cele mai bune sunt IPS-urile, nu PVA-urile (din pacate nu am vazut pe la noi, si eu am tot PVA)

+Quote Post
Clayman
mesaj 6th July 2005, 09:55
Mesaj #23

inflamer

Data înscrierii: 28-April 04
Locație: TM
ID membru: 15 342

QUOTE(dragos_avram @ Jul 6 2005, 10:39)
ecranele cele mai bune sunt IPS-urile, nu PVA-urile (din pacate nu am vazut pe la noi, si eu am tot PVA)
*

Dragos, n-ai cautat suficient sau n-ai stiut unde sa te uiti dupa IPS-uri (vezi postul meu cu Eizo). Panelurile IPS au cea mai buna reproducere a culorilor. Din acest motiv sunt folosite la monitoarele profesionale pt grafica. Secundar insa, costul producerii lor este mai mare si consecutiv monitorul e mai scump, iar timpul de raspuns (un parametru primordial pt neinitiati) e mai slab ca la TN-uri.

Spor

+Quote Post
Necronomikon
mesaj 6th July 2005, 11:05
Mesaj #24

Active Member

Data înscrierii: 15-April 04
ID membru: 14 588

E cam abureala asta cu rezolutia nativa. TFT-ul meu e al 1280x1024 si merge perfect in jocuri la 1024.
Trebuie sa tinem cont si de faptul ca tehnologia evolueaza foarte rapid si TFT-urile au ajuns din urma CRT-urile.
Iar faza cu CRT-urile SH.... please!

+Quote Post
flo_demonn
mesaj 7th July 2005, 10:41
Mesaj #25

Junior

Data înscrierii: 30-June 05
ID membru: 40 345

Eu as zice sa iti iei orice fel de monitor...daca e certificat!
Eu am ales un CRT certificat TCO 2003 magicbright2, highlight zone...si alte porcarii
Samsung SyncMaster 765mb l-am luat acu 1 an jumate si nu era prea scump...acum cred ca e foarte ieftin.

(IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) tzil recomand

Da ideea e ca nu prea conteaza ce tip e ... important e sa aiba certificarea... (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)

+Quote Post
Celtic
mesaj 11th July 2005, 11:15
Mesaj #26

Junior

Data înscrierii: 24-December 04
ID membru: 27 688

QUOTE(dtancu @ Jul 6 2005, 08:00)
Pentru cei care se joaca pe TFT-uri, atentie la rezolutia nativa a display-ului.
Fiecare diagonala are rezolutia ei nativa, in general 1024x768 la 17", 1280x1024 la 19", 1600x1200 la peste 20".

*

Nu e chiar asa: 1024x768 e pt cele de 15 si 1280x1024 pt cele de 17 si 19

+Quote Post
terratec
mesaj 12th July 2005, 23:49
Mesaj #27

Active Member

Data înscrierii: 2-March 03
ID membru: 3 100

Sper sa nu va suparati dar am si eu o intrebare: de unde stiti ca LCD-urile nu radiaza iar CRT-urile radiaza ?
Ati facut teste ? Ati auzit de astfel de teste ?

Sa va spun o chestie: monitorul pe care lucrez curent (21" Eizo) consuma 130W iar un LCD HP de 19 consuma 120W.

Energia care intra in ambele monitoare sub forma de energie electrica se transforma in interiorul lor in alte forme de energie.
Si aceste energii "radiaza" in ambele cazuri.

Si mai observ inca o legenda: LCD-ul e mult mai bun pentru ochi decat CRT-ul.
Pe ce anume va bazati cand afirmati asta ???
Ati luat cumva in calcul refresh-ul ??

Eu lucrez in 1280x1024 in 110Hz (21" Eizo) si sunt mult mai multumit decat LCD-ul HP si LCD-ul de la laptop (Dell).

+Quote Post
conductorul
mesaj 13th July 2005, 22:42
Mesaj #28

Junior

Data înscrierii: 10-July 05
ID membru: 41 095

Monitorul TFT are in componenta o lampa sau 2 care lumineaza din spate ecranul tft pentru ca noi sa putem vedea imaginea; acolo se duc majoritatea din cei 120 w si radiatia emanata (luminoasa) este aceiasi ca a unui bec de 120 w(ca putere luminoasa nu de caldura).
Pe de alta parte principiul de functionare al CRT-ului spune ca majoritatea din cei 130 w se duc in tubul catodic; acolo, prin incalzirea unui filament pina la inrosire, se desprind electroni de filament care lovesc la rindul lor suprafata interna a ecranului intr-un punct, formind astfel, printr-o serie de puncte o linie si din mai multe linii o imagine.
Desi teoretic ar trebui ca electronii sa se opreasca in ecran o parte din ei mai scapa si lovesc obiecte aflate in apropiere (oameni sau nu). Practic, insa, radiatia de care sint vinovati acesti electroni este foarte mica si nu are nici un efect asupra operatorului , oricit de mult timp ar sta el in fata monitorului; senzatiile pe care le ai sint de la oboseala ochilor, concentrarea asupra lucrului si altele , in nici un caz de la radiatiile monitorului ( ca sint prea mici ca sa te afecteze in vreun fel; dealtfel sint curios cum ar putea sa te afecteze ). Mai ales monitoarele care folosesc tehnologie noua au radiatii si mai scazute.
Am facut un test cu un contor Geiger pe un monitor din 1994 (14" DTK) iar radiatia emanata de el nu a miscat deloc acul; operatorul contorului mi-a spus ca se incadreaza in "radiatia ambientala"; un ceas cu ace fosforescente iradia mai mult decit monitorul respectiv; testul n-a fost oficial (operatorul mi-e prieten) dar m-a convins.

+Quote Post
FC72
mesaj 14th July 2005, 07:59
Mesaj #29

Active Member

Data înscrierii: 6-March 05
ID membru: 31 873

130w la LCD ? cred ca glumesti Samsung 172X consuma 36W iar modelele din aceasi clasa au un consum asemanator.
Tuburile CRT emit radiatii in spectrul X nu Gamma ca sa poata fi masurate cu contor Geiger , radiatii ce sint daunatoare sanatatii nu numai ochilor. Radiatia X se mai intilneste si la radioscopii si dupa cum stiti nu sint admise mai mult de doua de astfel de analize anual datorita nocivitatii acestora.Totusi nivelul radiadiei nu este comparabil intre cele doua surse.
Obosirea ochilor se produce datorita refresului prin modul de producere al acestuia , practic chiar si la valori mari 85-100 CRT se stinge si se aprinde de 85-100 ori pe secunda, la LCD imaginea nu se stinge niciodata se modifica matriceal luminozitatea si culoarea la nivel de pixel.

+Quote Post
andreic
mesaj 25th July 2005, 05:49
Mesaj #30

Guru Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 7-February 03
Locație: KN34AL
ID membru: 2 942

QUOTE(FC72 @ Jul 14 2005, 08:59)
Tuburile CRT emit radiatii in spectrul X nu Gamma ca sa poata fi masurate cu contor Geiger , radiatii ce sint daunatoare sanatatii nu numai ochilor. Radiatia X se mai intilneste si la radioscopii si dupa cum stiti nu sint admise mai mult de doua de astfel de analize anual datorita nocivitatii acestora.Totusi nivelul radiadiei nu este comparabil intre cele doua surse.
*

Cum poate un monitor sa emita raze x cand tubul e din sticla (sti ca sticla filtreaza frecventele mari) ?

+Quote Post
dan.me
mesaj 9th April 2008, 01:16
Mesaj #31

Junior

Data înscrierii: 15-September 05
Locație: Ploiesti
ID membru: 47 225

QUOTE (dtancu @ Jul 6 2005, 09:00) *
Ex.: un TFT de 20,8" cu rezolutie nativa 1600x1200 nu serveste la nimic in jocuri daca placa video nu poate afisa 1600x1200 in 3D la o viteza multumitoare. Daca folositi 1600x1200 pt desktop si 1024x768 in jocuri, degeaba va luati TFT-ul respectiv, va interpola 1024x768.

Multi nu stiu asta, nu stiu de ce fiind asa de simplu, considerati ecranul ca o matrice fixa de pixeli nu ca la crt unde ei pot lua diferite pozitii, mai ales functie de rezolutia aleasa. Un tft merge si la rezolutii inferioare la fel de bine ca la aceea nativa doar ca trebuie setat ca atare adica sa nu scaleze full screen.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

2 V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 16:57
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia