Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana
 

Invata singur limba japoneza

- - - - -
  • Please log in to reply
159 replies to this topic

#19
Tidusss

Tidusss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 25.08.2006
Eu stiam ca nici un chineza nu sunt 55-60 000 de kanji, daramite in japoneza care este o limba cu mult simplificata :))

Si da, gramatica japonezei e foarte simpla, cea mai apropiata mi se pare engleza. Ai verbele, pui terminata si asta e :) Vocabularul si mai ales scrierea ma omoara, in schimb :(

Cat despre Hondru, sunt ok, eu dupa alea am invatat (cu meditatot, ce-i drept), apoi am trecut la chestii mai serioase. Pacat ca m-am lasat de japoneza intr-a 12-a din cauza bacului, si de atunci sa tot fie vreo 5 ani de cand nu am mai facut.

Edited by Tidusss, 23 September 2008 - 11:53.


#20
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
stiai gresit:
http://sciencelinks....206A0172920.php
http://stason.org/TU...e-Japanese.html

exemplele pot continua...

Referitor la asemanarea cu gramatica limbii engleze, sa fim seriosi, japoneza este o limba uralo-altaica si se aseamana din punct de vedere gramatical cu finlandeza, turca, mongola, coreana si estona daca nu ma insel, ori engleza este o limba germanica...

Sunt multe de vorbit, timpul e scurt insa. :)

Edited by kappa_man84, 23 September 2008 - 15:31.


#21
Tidusss

Tidusss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 25.08.2006
Nu o lua extrinsec, legandu-te de originea limbii. Ia-o intrinsec si priveste estenta, mai pe romaneste asa cum e ea. Si cand m-am referit la asemanare, m-am referit la verbe (timpurile au cam aceeasi forma la toate persoanele, ca in engleza, timpurile compuse se fac ca in engleza), structura frazei aduce putin cu germana (verbul este la sfarsit - daca imi aduc bine aminte din generala, cam asa era in germana), gramatica este simpluta, cuvintele compuse se fac prin alaturare etc. Si cu siguranta ca este mai apropiata de engleza decat alte limbi latine care te omoara cu gramatica (romana, franceza, latina, italiana etc).

Practic, japoneza este foarte matematica.

Edited by Tidusss, 23 September 2008 - 19:59.


#22
sasaki_kojiro

sasaki_kojiro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 19.09.2008
Depinde cat de mult timp esti dispus sa aloci studiului si in cat timp vrei sa inveti. Eu m-am apucat sa studiez japoneza acum aproape doi ani (cu pauza de vreo cateva luni intre lectii) si tocmai am terminat de invatat hiragana si katakana.
Daca esti serios uite ce iti zic eu sa faci: cauta cartea de Angele Hondru( e cel mai complex manual si nici nu e asa scumpa-vreo 30 de lei) invat-o si o sa ai o baza formata (poti sa iei lectiile pe bucatelle, mie imi lua cateva zile sa tremin una, dar eu sunt foarte lenesa) apoi pe net intra pe kanji-a-day sau alte saituri de acest gen si vei invata, incet, incet si kanji.
dictionar eng-japonez si invers
curs online
inca un sait bun pt ideograme

#23
pg-soare

pg-soare

    Ciclist de mahala

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,533
  • Înscris: 14.09.2008
Multumesc pentru  informatii . Un alt site , zic eu util, este  http://www.learnjapanesefree.com/ .

Succes celor ce vor sa invete  ca hobby!

#24
bogdanan

bogdanan

    devoted SoftNews member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 02.04.2004

View Postmalone6x6, on Jun 17 2005, 13:28, said:

Iorga?

:peacefingers:

nu, moso B)

#25
AdiJapan

AdiJapan

    Active member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,055
  • Înscris: 27.02.2006
În mod surprinzător japoneza este foarte accesibilă, mai ales celor care gîndesc logic. Nu seamănă cu nici o altă limbă --- Tidusss face niște afirmații greșite mai sus --- ceea ce îi dă un aer exotic, dar este foarte regulată. Nici nu se compară cu româna, care este ușoară doar pentru cei care cunosc bine o altă limbă romanică.

Dar asta nu înseamnă că japoneza se poate învăța în 40 de zile. Eu am învățat intensiv (la fața locului) și cred că după primele 40 de zile abia reușisem să-mi formez o imagine despre ce urmează să învăț...

Cea mai bună recomandare pe care o pot face doritorilor este să învețe mai întîi engleză bine. Majoritatea materialelor pentru învățarea limbii japoneze, scrise de obicei de vorbitori nativi, sînt în engleză. Cele mai bune dicționare tot așa. Cei mai mulți japonezi care vă pot servi ca meditatori tot pe engleză se vor baza. Am văzut anul trecut într-o librărie bucureșteană niște manuale de japoneză și niște dicționare român-japonez (și invers); m-am uitat de curiozitate și am rămas foarte dezamăgit: greșeli la tot pasul (atît în japoneză cît și în română), inconsecvență în notarea pronunției (mai ales a vocalelor duble), redactare și condiții grafice jalnice.

E plin internetul de manuale gratuite de japoneză. Cursul după care am învățat eu la început de tot este încă disponibil: Teach Yourself Japanese. În afară de acesta există o mulțime de situri care explică diferite aspecte ale limbii: pronunție (cu înregistrări audio), morfologie, sintaxă, stil, scriere. În orice caz, scrierea poate fi lăsată pentru mai tîrziu, fiindcă nu e esențială în a înțelege structura limbii --- nici copiii japonezi nu încep prin a scrie și citi. Dacă cumva urmează să ajungeți în Japonia, primul lucru care trebuie învățat este katakana, pentru că majoritatea cuvintelor scrise în katakana sînt de fapt transcrieri ale unor cuvinte englezești, deci este mare șansa să puteți înțelege. Hiragana și apoi kanji sînt utile abia după ce aveți un vocabular semnificativ.

Ca o concluzie, japoneza se poate învăța, dar e nevoie de efort susținut. Asta dacă nu vreți să rămîneți la harakiri, geisha, sayonara.

#26
pg-soare

pg-soare

    Ciclist de mahala

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,533
  • Înscris: 14.09.2008
Ca sa inveti o limba straina cat mai repede trebuie sa traiesti acolo, in sanul acelei limbi, insa pentru cei la "ceva" km distanta sunt bune si catile  pana vom avea posibilitatea sa plecam acolo.
Faza cu 40 de zile este doar de "marketing" pentru a aduna cati mai multi cititori . La fel cum se invata si limbajul de programare in 21 de zile :).
Iti multumesc pentru pontul cu invatul katakanei pentru inceput. Eu incepusem cu hiragana , dar voi abandona scrierea aceasta.
Multumesc si pentru link. am sa  studiez

Succes

#27
Tidusss

Tidusss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 25.08.2006
Cum sa abandonezi Hiragana daca majoritatea ideogramelor dintr-o fraza sunt in Hiragana? Particule, terminatii...nu exista Kanji pentru asa ceva.

#28
AdiJapan

AdiJapan

    Active member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,055
  • Înscris: 27.02.2006

View PostTidusss, on Oct 29 2008, 00:09, said:

[...] majoritatea ideogramelor dintr-o fraza sunt in Hiragana [...]
Caracterele hiragana nu sînt ideografice, ci silabice. (Iar hiragana nu este substantiv propriu.)

Dar nu se pune problema să abandonezi definitiv hiragana, ci doar să-ți pui ordine în eforturi. După mine cel mai eficient și mai natural mod de a studia japoneza este să nu te ocupi deloc de scriere în prima parte (să zicem un an), adică să nu înveți nici hiragana, nici katakana, nici kanji. Așa cum am mai zis, și copiii japonezi încep să scrie abia după ce știu deja să vorbească. Există o mulțime de cărți care te învață să vorbești scriind cuvintele japoneze în rōmaji, iar pentru pronunția corectă nu ai nevoie de mai mult, deci nu e nici o presiune să intri direct în complicațiile scrisului. Presiunea vine din impresia unora că japoneza n-are nici un farmec fără scris. Are. La o adică și limba română se poate scrie în kanji și hiragana, cu puțin efort. O limbă nu trebuie confundată cu scrisul ei.

Are rost să înveți hiragana abia după ce ai ce citi sau ce scrie. Dar dacă vocabularul este zero degeaba știi să pronunți さるもきからおちる, fiindcă n-are nici o noimă. E ca atunci cînd le dau japonezilor să citească un text în română: eu înțeleg foarte bine ce citesc ei, dar ei nu înțeleg nimic.

#29
Tidusss

Tidusss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 25.08.2006
In fine, intelegi la ce m-am referit.

Si nu inteleg cum poti sa spui unei persoane sa NU invete nici hiragana, nici katakana, nici kanji timp de un an, cand hiragana + katakana le inveti in maxim o saptamana pe amandoua. Da, kanji sunt mai grele, dar cele mai simple (vezi apa, aer, pamant, foc, "cifrele" de la 1 la 10) pot fi invatate in paralel cu hiragana+katakana.

#30
pg-soare

pg-soare

    Ciclist de mahala

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,533
  • Înscris: 14.09.2008
Salut.  
In primul rand eu nu pot invata cele 2 tipuri de simboluri in doar o saptamana , asta poate  fi si din cauza ca nu stau in fiecare zi sa studiez japoneza...Acum vreo luna si ceva ma apucasem de hiragana ,invatasem 1/2 , apoi m-am apucat de katakana si aici am invatat ~ 1/2 din tot tabelul , insa zilele astea cand am revenit la hiragana nu prea imi mai aminteam nimic.

Ideea e ca este foarte greu sa memorezi logic toate simbolurile in doar o saptamana pentru a tine minte macar 70% din ele si dupa o luna fara sa exersezi zi de zi.


Intrebarea mea este urmatoarea :
Care este cea mai optima optiune de a invata japoneza: inteles-> vorbit -> scris?
Studiul  cuvintelor in japoneza in romaji? Am gasit dictionare care traduc cuvintele din engleza in japoneza (romaji)

Adi, site-ul ala functioneaza doar de fatada , majoritatea imaginilor cu simbolurile lipsesc de acolo.

#31
AdiJapan

AdiJapan

    Active member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,055
  • Înscris: 27.02.2006

View Postpg-soare, on Nov 8 2008, 00:24, said:

Intrebarea mea este urmatoarea :
Care este cea mai optima optiune de a invata japoneza: inteles-> vorbit -> scris?
Studiul  cuvintelor in japoneza in romaji? Am gasit dictionare care traduc cuvintele din engleza in japoneza (romaji)

Adi, site-ul ala functioneaza doar de fatada , majoritatea imaginilor cu simbolurile lipsesc de acolo.
Da, văd că are probleme cu imaginile. Dacă îi dați de cîteva ori să reîncarce pagina se afișează toate.

Ca ordine, cel mai bine este să începeți cu vorbitul și ascultatul. După ce învățați cîteva cuvinte este bine să treceți la sintaxă și morfologie, pentru a ști cum se combină cuvintele în propoziții și fraze, și cum se flexionează cuvintele. Apoi puteți învăța un vocabular mai bogat, pentru a putea comunica. Doar pe urmă treceți la scris și citit cu hiragana, katakana și apoi kanji.

#32
andreeatrifu

andreeatrifu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 03.05.2008
ciudat...numai in 40 de zile...trebuie sa iti placa cu adevarat sau sa fii bine motivat...

#33
Sakura_Hirota

Sakura_Hirota

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.12.2008
katakana mi se pare cea mai usoara .

desi eu nu stiu prea multe doar cateva litere


apropo cine stie japoneza  ?
si imi traduce si mie ceva ?

#34
AdiJapan

AdiJapan

    Active member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,055
  • Înscris: 27.02.2006

View PostSakura_Hirota, on Dec 2 2008, 04:51, said:

apropo cine stie japoneza  ?
si imi traduce si mie ceva ?
Vă pot ajuta, dar contează dimensiunea, domeniul și importanța textului. (Iar numele pe care vi l-ați ales nu e semn bun...)

De asemenea, vă rog să scrieți cu diacritice. Este un efort minuscul față de a scrie în japoneză.

#35
Sakura_Hirota

Sakura_Hirota

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.12.2008

View PostAdiJapan, on Dec 2 2008, 06:22, said:

Vă pot ajuta, dar contează dimensiunea, domeniul și importanța textului. (Iar numele pe care vi l-ați ales nu e semn bun...)

De asemenea, vă rog să scrieți cu diacritice. Este un efort minuscul față de a scrie în japoneză.

hm..
Ma refer daca auzi un text .
Ca daca e sa fie cu litere folosesc Nifty sau Honyaku .

#36
AdiJapan

AdiJapan

    Active member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,055
  • Înscris: 27.02.2006

View PostSakura_Hirota, on Dec 4 2008, 05:18, said:

hm..
Ma refer daca auzi un text .
Ca daca e sa fie cu litere folosesc Nifty sau Honyaku .
Un text nu se aude.

Dar nu înțeleg de ce vă tot codiți atîta. Spuneți despre ce e vorba.

(Rugămintea de a scrie românește corect cu diacritice rămîne valabilă.)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate