Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
icre de capelin
Last Updated: Jan 29 2018 19:47, Started by
f70
, Nov 20 2009 13:17
·
0
#1
Posted 20 November 2009 - 13:17
Va rog frumos, icrele de capelin se pot face salata?
Sau se consuma pe paine prajita cu unt? Nu am gasit nimic pe net, in sensul asta. Multumiri anticipate. |
#2
Posted 20 November 2009 - 13:32
Nu!
Se consuma ca atare, precum cele negre sau cele rosii! |
#3
Posted 20 November 2009 - 13:40
Multumesc frumos!
Voi ramane atunci tot la celebrele icre de crap :rolleyes: , pentru a le prepara salata! |
#4
Posted 20 November 2009 - 14:01
Orice icre pot fi facute salata (emulsie cu ulei, gen maioneza), in mod teoretic. Problema este ca unele - cum sunt cele de capelin - au coaja tare, asa ca nu se sparg doar prin frecare cu lingura. Daca vrei sa le faci salata, trebuie sa le mojarezi pentru a le sparge inainte de a le freca cu ulei. Altfel, e ca si cum ai freca ulei cu margele si te-ai mira ca se taie salata.
|
#5
Posted 20 November 2009 - 14:05
Multu! Chiar as vrea sa vad cum ies ca mi-e pofta! Oare mixerul le va sparge? Mojar nu am.
|
#6
Posted 20 November 2009 - 14:24
Nu-ti trebuie mojar, le tescuiesti in castronul in care le faci cu batul (pistilul) de pisat usturoi, ca probabil din ala ai.
|
#7
Posted 20 November 2009 - 14:28
eureur, on 20th November 2009, 14:01, said: Orice icre pot fi facute salata (emulsie cu ulei, gen maioneza), in mod teoretic. Problema este ca unele - cum sunt cele de capelin - au coaja tare, asa ca nu se sparg doar prin frecare cu lingura. Daca vrei sa le faci salata, trebuie sa le mojarezi pentru a le sparge inainte de a le freca cu ulei. Altfel, e ca si cum ai freca ulei cu margele si te-ai mira ca se taie salata. Pofta buna la o fantastica portie de icre de somn. :w00t: |
#8
Posted 20 November 2009 - 14:35
Aveti grija! Icrele de somn nu se mananca. Sunt toxice.
|
#9
Posted 20 November 2009 - 15:15
Multumesc, dle Cipone, va invit si eu la o salata de ciuperci din acelea mari, rosii si frumoase!
|
#10
Posted 20 November 2009 - 19:49
|
#11
Posted 20 November 2009 - 22:44
Eu nu am afirmat niciodata ca TOATE CIUPERCILE se pot manca. Sau se pot manca toate dar unele numai odata. Era o gluma ia-o ca atare. :cheers:
Si Amarita muscaria nu se fac salata, se usuca si apoi se consuma. Prietenii stiu de ce :dribbledrool: Icrele de mreana, din cate am inteles, sunt toxice daca sunt recoltate dupa moartea pestelui din cauza nu stiu carui compus chimic. Daca sunt recoltate rapid cat pestele mai este inca in viata icrele respective sunt delicioase. Pentru aceasta varianta nu bag mana in foc, in timp ce pentru icrele de somn da. Un amic, cand am fost la o partida pe siret, a facut icre de somn pane si pe urma doua zile a stat numai cu pantalonii in vine, alergand ca nebunul intre stufaris si lansete. :lol: Edited by cipone, 20 November 2009 - 22:52. |
#12
Posted 23 November 2009 - 11:16
Cipone, si eu tot in gluma te-am invitat, de aia am si spus de muscaria, ca nu sunt asa de toxice, altfel spuneam de buretele serpesc (amanita phaloides)...
|
#14
Posted 29 January 2018 - 19:47
Se pot face salata dar cu ajutorul blenderului vertical..personal,nici nu mi se pare ca ar avea gust bun dacă sunt consumate ca atare,fără sa fie preparate ca și salata.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users