|
  |
cardul de credit euro-line de la Altex |
|
|
|
|
8th November 2009, 23:20
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 19-July 08
ID membru: 350 049

|
cine a mai avut de afacere cu un astfel de card? am citit niste chestii uluitoare pe net despre pers care au platit ratele dar inca figureaza cu sume mai mai ca la inceput pe care le au de platit. asa mari tepe sunt cardurile astea? intreb pt ca de vreo luna e si mama posesoarea unui astfel de card (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/huh.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 23:26
|
Active Member
Data înscrierii: 1-July 09
Locație: Bellu
ID membru: 478 940

|
| daca i-a mancat in cur sa foloseasca un card de credit cu dobanda de 35%... | |
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 23:52
|
Junior

|
da asta am citit si eu pe contract. pana la urma asta e dar din moment ce au fost anuntati ca trebuie sa plateasca 24 48 sau 60 de rate in valoare de X ron si au fost de acord nu e nicio problema, problema apare cand s-a platit nr de rate precizat in contract cu valoarea respectiva mentionata acolo dar rate tot raman de platit creditul crescand.. intrebarea mea era daca a mai avut cineva o experienta de acest gen cu cardu ala. oriqm ms de raspuns car-man (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
9th November 2009, 00:00
|
Junior
Data înscrierii: 7-November 09
Locație: undeva, candva ... a fost 1data ca nici1data prin B :)
ID membru: 527 823

|
CITAT (8808-1209 @ 8th November 2009, 23:20)  cine a mai avut de afacere cu un astfel de card? am citit niste chestii uluitoare pe net despre pers care au platit ratele dar inca figureaza cu sume mai mai ca la inceput pe care le au de platit. asa mari tepe sunt cardurile astea? intreb pt ca de vreo luna e si mama posesoarea unui astfel de card (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/huh.gif) nu toate cardurile de credit sunt"tepe", dar devin astfel cand retragi numerar. Daca le folosesti strict la cumparaturi si nu darami primul bancomat dupa activarea lui, e ok! mama ta plateste acel minim de plata (de obicei, 4-5% din totalul sumei utilizate) sau are un program de rate stabilite ?
Acest mesaj a fost modificat de lelali: 9th November 2009, 00:01
|
|
|
|
|
|
|
|
9th November 2009, 01:20
|
Junior

|
din cate am citit eu pe scrisoarea care a venit o data cu acel card suma minima de plata este de 10 ron dar ea plateste o rata fixa care se intinde pe 60 de luni. nu am inteles care e treaba cu suma aia minima care trebuie platita. se adauga la rata din contract?
|
|
|
|
|
|
|
|
9th November 2009, 07:03
|
Active Member

|
manca-ti-as! au intrat in vacanta astia de la scolile special ajutatoare...
|
|
|
|
|
|
|
|
9th November 2009, 16:15
|
Junior
Data înscrierii: 5-November 09
ID membru: 527 415

|
CITAT (8808-1209 @ 8th November 2009, 21:20)  cine a mai avut de afacere cu un astfel de card? am citit niste chestii uluitoare pe net despre pers care au platit ratele dar inca figureaza cu sume mai mai ca la inceput pe care le au de platit. asa mari tepe sunt cardurile astea? intreb pt ca de vreo luna e si mama posesoarea unui astfel de card (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/huh.gif) aveti grija cu tot ce inseamna ''euroline,efg-retail,ers,eurobank,bancpost'' inainte sa faceti gafa vietii voastre deschideti pagina de google si scrieti ''euroline altex'' nu o sa gasiti site-ul altex si nici euroline,in schimb prime 3 pagini sunt pline de reclamatii si plangeri,mii de cazuri in care s-a cerut de 10-15 ori valoarea initiala,io personal am luat un produs in rate in valoare de 1200ron,am achitat 3500ron si se mai pretinde 6200ron!!! am inceput procedurile in instanta si sper ca se va face dreptate.nu va lasati pacaliti de reclama si de propunerile din magazinele altex,mediagalaxy,e-mag etc de a va face card euoline!!!! daca aveti nevoie de bani mergeti la raiffaisen sai ing sau vedeti voi care sunt mai avantajosi. DUPA DE ATI CITIT POSTUL ASTA,VA ROG SA DESCHIDETI PAGINA GOOGLE SI CAUTATI ''EUROLINE ALTEX'' SI NU MAI E NEVOIE DE ALTE COMENTARII!
CITAT (8808-1209 @ 8th November 2009, 21:20)  cine a mai avut de afacere cu un astfel de card? am citit niste chestii uluitoare pe net despre pers care au platit ratele dar inca figureaza cu sume mai mai ca la inceput pe care le au de platit. asa mari tepe sunt cardurile astea? intreb pt ca de vreo luna e si mama posesoarea unui astfel de card (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/huh.gif) pentru cei care s-au trezit de curand in rahatul asta denumit euroline. faceti o cerere prin e-mail pentru toate actele pe care le detin cu privire la persoana dumneavoastra.nevoie neaparata este de ”cerere emitere card”,”termeni si conditii” si un istoric plati sau situatie client pe care trebuie sa o cereti special. aranjati o intalnire cu un avocat si ii prezentati toate aceste acte impreuna cu cateva extrase lunare pentru analiza celorlalte clauze abuzive care sunt trecute pe verso. trimiteti mail catre efg in care ii invitati la biroul de avocatura pentru solutionarea situatiei conform art. 720C1 procedura civila.data intalnirii sa fie peste cel putin 15 zile. intre timp faceti si o plangere la anpc. apoi trimiteti mail in care specificati ca nu mai doriti sa fiti contactati telefonic si ca sunteti dispus(a) la comunicare doar prin email.(pentru a evita amenintarile si intimidarile) dupa ce a-ti facut asta le puteti inchide telefonul in nas…nu au ce sa faca. ar trebui grabita procedura pentru ca dupa greva magistratilor dosarele ajung foarte tarziu in instanta,al meu e gata de aproape 2 luni si daca intra in noiembrie ”am noroc”. avocatul poate incepe prin analiza legii 193/2000 tineti minte sa printati orice mail pe care il trimiteti sau il primiti.este foarte important. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
9th November 2009, 16:30
|
Junior
Data înscrierii: 17-September 09
Locație: ORAVITA
ID membru: 512 491

|
eu am avuto o mare problema de genul asta am cunparat de la altex un calculator in valoare de 2200 ron cu card euroline am avut mari probleme cu ei creditu era pe doi ani periodic ma trezeam acasa cu niste plicurii care ma instintau ca ba s-a marit rata ca ba am avut niste intarzieri de plata cu o zi si am fost penalizat cu 60 ron pur si sinplu ma disperau abia am asteptat sa vina luna 24cand surpriza....mai aveam de achitat niste comisioane de vreo 300 ronniste hoti am sunat la ei evident disperat si normal pe un ton mai ridicat dar nu am vorbit urat cel de la capatul firului mi-a zis ca daca nu las tonu jos ma arnjaza el am ramas uimit si blocat iam zis cum ma arnjezi ma si el a zis sinplu mai platesi vreo 6- 7 rates-au cate vreau eu ce sa zic am ramas blocat,concluzile va las sa le trageti voi
Acest mesaj a fost modificat de TALPAZAN: 9th November 2009, 16:45
|
|
|
|
|
|
|
|
10th November 2009, 09:54
|
Junior
Data înscrierii: 20-September 07
Locație: Suceava
ID membru: 228 290

|
1. Scrie destul de clar - suma de plata: rata + suma minima ce apare pe hartia primita lunar de la ei Daca nu se achita o penalizare de 45 - 50 -60 (asta se mareste lunar din cate am vazut eu). Trebuie achitat pana la data scadenta. La mine e pe 25 ale lunii. Daca depasesti cu o zi deja e jale. Penalizare. 2. Daca iei bani la bancomat iar jale. Eu prefer sa nu ma ating de card decat atunci cand achita ratele. 3. La comercianti nu stiu. Vezi de ce la punctul 2. In rest nu am avut probleme ca am luat numai produse cu rate fixe pe o perioada de 12-20-24 luni. Chiar luna trecuta am inchis un card si vad ca deocamdata nu a mai venit nimic in afara de factura finala de plata.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th November 2009, 10:35
|
Big Boobs
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 5-December 02
Locație: Bucharest, Ro
ID membru: 2 515

|
Cine nu beleste ochii, beleste cam tot ce are prin dotare. Logic, nu?
Am avut 2 carduri de la Euroline. Primul a fost acum vreo 5 ani, cu un credit de vreo 3000 de lei (un telefon, dar chiar aveam nevoie de el) pe 12 sau 24 de luni, nu mai retin. A fost o problema cand, din cauza la nu's ce modificari, a trebuit sa platesc doua rate intr-o luna. In rest a fost OK, fara penalizari aiurea sau altceva.
A 2-a oara a fost acum vreo 2 ani - 4000 de lei (2 TV-uri, puteam sa le iau cu banul jos, dar nu prea merita). Un credit pe 20 de luni, cu dobanda 0%. A fost emiterea cardului 30 de lei, si inca 3 lei comision/luna (parca a crescut la 3 de la o valoare mai mica, sau a fost cateva luni 4,5 lei - nu mai stiu). Cert este ca stiam costurile, iar diferenta (daca a fost, sincer nu mai retin) a fost minora (1.5 lei / luna).
Bine, prima oara m-am mai certat eu cu ei, pe motive de aganjati incompetenti, dar asta e altceva. A 2-a oara chiar nu au fost deloc probleme.
Cardurile le-am folosit doar pt. achitarea ratelor, nu am retras numerar, nu am mai cumparat si altceva cu ele.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th November 2009, 21:56
|
Junior

|
CITAT (Alice @ 10th November 2009, 07:35)  Cine nu beleste ochii, beleste cam tot ce are prin dotare. Logic, nu?
Am avut 2 carduri de la Euroline. Primul a fost acum vreo 5 ani, cu un credit de vreo 3000 de lei (un telefon, dar chiar aveam nevoie de el) pe 12 sau 24 de luni, nu mai retin. A fost o problema cand, din cauza la nu's ce modificari, a trebuit sa platesc doua rate intr-o luna. In rest a fost OK, fara penalizari aiurea sau altceva.
A 2-a oara a fost acum vreo 2 ani - 4000 de lei (2 TV-uri, puteam sa le iau cu banul jos, dar nu prea merita). Un credit pe 20 de luni, cu dobanda 0%. A fost emiterea cardului 30 de lei, si inca 3 lei comision/luna (parca a crescut la 3 de la o valoare mai mica, sau a fost cateva luni 4,5 lei - nu mai stiu). Cert este ca stiam costurile, iar diferenta (daca a fost, sincer nu mai retin) a fost minora (1.5 lei / luna).
Bine, prima oara m-am mai certat eu cu ei, pe motive de aganjati incompetenti, dar asta e altceva. A 2-a oara chiar nu au fost deloc probleme.
Cardurile le-am folosit doar pt. achitarea ratelor, nu am retras numerar, nu am mai cumparat si altceva cu ele. nu ai inteles....nici eu nu am folosit cardul pentru nimic altceva decat pentru achitarea ratelor,si totusi am platit de 3 ori valoarea produsului si se mai vrea de 6ori.adica de la 11mil vechi se cere acum 100mil vechi.fara nici un contract,cu o cerere emitere card ce nu s-a eliberat catre mine exemplar termeni si conditii care daca le postez si dai 3x zoom tot nu se pot citi,clauze abuzive in care se modifica de 3 ori dobanda.din magazin mi s-a eliberat doar factura!!! atat si nu s-a spus nimic altceva la vremea aia decat ca'' e nevoie sa semnati hartiile astea sa va dam cardul sa puteti plati ratele.''si apoi primesti clauze abuzive pe spatele extraselor de cont unde se adauga comisioane si care spun ca daca folosesti cardul in 20 zile parca...inseamna acceptul tau.adica fara acte aditionale pe care trebuie sa le semnezi si sa ti se aduca la cunostinta si verbal si apoi atasate la contract (dar de unde contract) totul in gen camatarie. ''contractul'' cum ii spun ei este UNILATERAL nu au nevoie de acordul tau pentru nimic!!!!fiind acoperiti de magaria care au facut-o cu bancpost ei sunt institutie NONBANCARA asa ca nu se supun legii bancii nationale asupra dobanzilor,le pot dubla si tripla de cate ori vor si cand vor.dar in schimb trebuie sa respecte LEGEA. si ei incalca toate articolele din 193/2000. tot ce spun se poate proba: DESCHIDETI PAGINA DE START GOOGLE SI SCRIETI ''EUROLINE ALTEX'' CUM SE EXPLICA ACELE TITLURI DE PE (CEL PUTIN) 3-4 PAGINI???ADICA TOATE CAZURILE PREZENTATE ACOLO SUNT VRAJELI???MII DE CAZURI???SI MULTE ALTELE CARE NU SUNT POSTATE? WWW. GOOGLE . COM - EUROLINE ALTEX cine vrea sa se riste?
|
|
|
|
|
|
|
|
12th November 2009, 07:41
|
Active Member

|
mosule, daca ai achitat ratele cu cacatul lor de card, inseamna ca ai imprumutat bani de la ei cu o dobanda de 35%!!! eu am luat produse de la Altex prin sistemul ala de 20 rate egale, fara dobanda. mi-au bagat pe gat si cardul vietii, dar nu m-am atins de el. am platit rata cash la bancomatele lor din sediile Bancpost. daca nu iti platesti rata la timp, extrag suma datorata de pe card si te frig!
|
|
|
|
|
|
|
|
12th November 2009, 08:03
|
Active Member
Data înscrierii: 21-December 08
ID membru: 399 431

|
Cardul de credit este un instrument extrem de puternic di de folositor atunci cand il folosesti in scopul in care a fost inventat.
Pana acum cativa ani am avut si eu un card de credit pe care l-am folosit in nestiinta de cauza fara sa cunosc dobanzi, penalizari, etc. Credeam ca suma aia minima de rambursat e in regula daca o platesc. Si m-am trezit dupa ce rambursasem niste ani ca suma de rambursat e tot aia. Practic suma rambursata nu acoperea decat dobanda si cam atat. Atunci m-am enervat, am strans toata suma datorata, am rambursat tot si am lichidat cardul si am jurat ca nu mai imi fac niciodata card de credit.
Pana acum vreo 2 saptamani cand am inchiriat o masina din iubita noastra tara de la o firma de tepari cu cardul VISA....de debit. Mare tampenie si cu cardurile de debit. Daca vrea cineva sa iti blocheze o suma ca garantie pentru o masina de inchiriat sau pentru o camera de hotel nu poate. Trebuie sa fii de acord cu plata din cont a garantiei. Ceea ce e de rahat, pentru ca daca esti in strainatate platesti comision pentru plata, iar cand se ramburseaza garantia (cand binevoieste firma unde ai lasat garantia, probabil si peste o luna) ghici cine plateste comisionul de transfer? Tot tu. Deci am pierdut vreo 40 de euro asa scurt din comisioane.
Si uite cum a trebuit sa imi incalc juramantul si m-am dus si mi-am facut un card VISA de credit. De acum incolo folosesc numai cardul de credit care are o limita de 1000 de euro (cardul de debit nu are nicio limita, cati bani ai in cont atatia poti sa prapadesti) ceea ce imi confera si o oarecare protectie la frauda, plus am un standing order care plateste din contul de economii automat cardul de credit la scadenta fara ca eu sa misc un deget sau sa platesc vreun cent dobanda. Cardul ma costa anual 10 euro.
|
|
|
|
|
|
|
|
12th November 2009, 08:26
|
Junior

|
CITAT (car-man @ 12th November 2009, 04:41)  mosule, daca ai achitat ratele cu cacatul lor de card, inseamna ca ai imprumutat bani de la ei cu o dobanda de 35%!!! eu am luat produse de la Altex prin sistemul ala de 20 rate egale, fara dobanda. mi-au bagat pe gat si cardul vietii, dar nu m-am atins de el. am platit rata cash la bancomatele lor din sediile Bancpost. daca nu iti platesti rata la timp, extrag suma datorata de pe card si te frig! mosule,nu se accepta plata ratelor decat prin alimentarea cardului!si io tot cash am platit tot in bancomate,dar pentru asta nu folosesti cardul???si vezi ca daca nu platesti rata la timp nu extrag nimic de pa card,ca nu mai e afacere,te lasa asa si iti baga dobanzi ca cica deja ai datorie,hai sa-ti zic un caz,o tipa cristina platea cate 5mil,cate 2 mil,1mil jumate si rata ei era de 600mii (vb in lei vechi) stii ce s-a intamplat???????? toti banii care depaseau valoarea ratei intrau in contul deschis pe card,iar cand a fost putin constransa de imprejurari sa nu mai plateasca o luna a descoperit ca nu conta ca ea a adunat 36mil pe card in plus fata de rate, chiar se astepta sa fie platite nu stiu cate rate in avans,n-o interesau bani aia in cont,ii punea sa plateasca mai multe rate.in fine.a facut scandal cand a descoperit ca a platit de 2 valoarea initiala a contului si si a decis sa nu mai arunce atatia bani catre efg si sisteze platile. si acum....suma de 30 si ceva de mil a fost inghetata in cont pentru ca cica avea datorie la rate!!!pentru faptul ca i-a restrictionat accesul la aceea suma depusa de ea prin munca,i s-a aplicat un comision de administrare cont de 1 mil/luna!!! si este si in biiroul de credit. cum e posibil sa ai in aceelasi vreo 30 mil,si totusi sa te faca dator la rate pentru ca nu au luat ei banii din cont,ca tre sa vii tu in ghetute rosii si sa-i depui in ziua d ca altfel e donatie sau ce?cum sa-ti ceara 1 mil lunar administrare cont cand ei se folosesc de banii depusi de tine si nu te lasa pe tine sa-i folosesti? asa ca lasa,totul este premeditat,mai stii ceva? nici macar nu s-a pomenit ca trebuie neaparat sa se achite rata intr-un anume interval,si nici macar nu s-a eliberat o copie a cererii emitere card ca s-o citesti acasa si sa descoperi tu toate astea!!!!si niciodata nu au anuntat ca nu s-a platit vreo rata,daca faceai plata in afara intervalului plateai degeaba,ba mai aveai si penalizari daca plateai MAI DEVREME.dar nu spuneau nimic din toate astea.\ CAMATARI http://www.google.ro/search?rlz=1C1CHMA_ro...=euroline+altex
|
|
|
|
|
|
|
|
12th November 2009, 08:35
|
Active Member

|
CITAT (reloaded600 @ 12th November 2009, 08:26)  mosule,nu se accepta plata ratelor decat prin alimentarea cardului!si io tot cash am platit tot in bancomate,dar pentru asta nu folosesti cardul??? ce spui, Franz? iti vine acasa o facturica cu suma de plata, data scadenta, sold etc. te duci la un bancomat special in agentiile bamcpost, tastezi codul de pe factura si faci plata cash (adica bagi malai in masinarie si ea iti scuipa o chitanta). daca ai limbrici si te manaca sa cumperi aiurea cu cardul, esti fript! mai ales daca nu cunosti conditiile creditului...
|
|
|
|
|
|
|
|
12th November 2009, 08:35
|
Junior
Data înscrierii: 4-May 06
ID membru: 76 226

|
Problema e foarte simpla ... la orice card de credit daca nu platesti la timp rata o sa ai de platit o caruta de penalizari. Poate sa fie orice card de credit de la orice banca din lumea asta.... nu platesti rata la ziua scadenta o cam bel..esti.
Nu prea inteleg unde ar fi problema. contractul e clar ... nu iti place nu mai iei nici un fel de credit card.
bafta.
|
|
|
|
|
|
|
|
12th November 2009, 09:02
|
Active Member
Data înscrierii: 24-April 06
Locație: Iași
ID membru: 74 820

|
Exact. Trebuie să iei în calcul și taxele suplimentare când îți faci un card. Ca la orice serviciu ai avantaje și dezavandaje.
Acest mesaj a fost modificat de 4nDr3i: 12th November 2009, 09:04
|
|
|
|
|
|
|
|
12th November 2009, 09:09
|
Junior
Data înscrierii: 7-October 09
ID membru: 518 277

|
CITAT (lightsb @ 12th November 2009, 08:35)  Problema e foarte simpla ... la orice card de credit daca nu platesti la timp rata o sa ai de platit o caruta de penalizari. Poate sa fie orice card de credit de la orice banca din lumea asta.... nu platesti rata la ziua scadenta o cam bel..esti.
Nu prea inteleg unde ar fi problema. contractul e clar ... nu iti place nu mai iei nici un fel de credit card.
bafta. Vorbesti in necunostinta de cauza. Nu exista nici un contract. Asa zisul contract este defapt o cerere de emitere card de credit pe care se pune suma imprumutata (adica valoare produselor achizitionate), care apoi este debitat de magazin instantaneu, adica tu nu vezi banii pe card. Ramane ca tu sa platesti ratele. Pe cererea de credit nu este stipulat nici o alta conditie sau suma de bani. Doar un mic tabel cu taxele si penalizarile de intarziere. Apoi, mai sunt Conditiile Generale de Utilizare a Cardului de Credit Eurolina. Care sunt conditii generale...adica interpretabile. Problema mare si ilegala, de unde vin sumele exorbitante daca intarzai niste rate (ceea ce se poate intampla in situatia actuala a romaniei), este ca exista acel comision de 5%, comision de intarziere. E, acel comision se calculeaza din suma diferenta dintre limita de credit acordata si suma maxima datorata. Sa explic. Tu ai luat sa zicem produse de 2000 lei. Ai suma datorata de 4000 lei (cu tot cu dobanzi, taxe de administrare, etc). Platesti 40 de de rate a 100 lei. E, dupa ce semnezi, placi acasa cu produsele, primesti la o luna maxim, un card cu care sa platesti ratele si un extras de cont. Marea chestie este ca pe acel card ai o suma de bani pe care ei ti-o pun la dispozitie. Suma de bani variaza in functie de anumite criterii care nu sunt stipulate pe nici o hartie semnata de tine cu ei. Nici nu exista ceva scris cum ca ti-ar acorda o limita de credit, adica o suma de bani pe langa cei 4000 (suma + dobanda la produs), pe care s-o folosesti cum vrei. Acum, tu daca vrei sa folosesti suma aia, trebuie sa suni sa activezi cardul. Prin folosirea lui iti dai acordul tacit asupra produsul primit (adica celalalt credit de x lei de pe card). Dar, intrebarea mea este: Cu ce drept iti lasa ei pe card o suma de bani, pe care o folosesc intr-o formula matematica care nu este stipulata pe asa zisul contract, conform legii? Si alta chestie din conditiile generale care intra in contradictie cu Legea in vigoare. Ei spun ca prin folosirea cardului iti dai acordul tacit. Legea spune altceva: Legea nr.193/2000: <<Art. 4. ? (1) O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăși sau împreună cu alte prevederi din contract creează în detrimentul consumatorului și contrar cerințelor bunei-credințe, un dezechilibru semnificativ între drepturile și obligațiile părtilor. [cum este plata de 4-5 ori a sumei împrumutate] (2) O clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitate consumatorului să influențeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condițiile generale de vânzare practicate de comercianți pe piața produsului sau serviciului respectiv. (3) Faptul că anumite aspecte ale clauzelor contractuale sau numai una dintre clauze a fost negociată direct cu consumatorul nu exclude aplicarea prevederilor prezentei legi pentru restul contractului, în cazul în care o evaluare globală a contractului evidențiază că acesta a fost prestabilit unilateral de comerciant. Dăcă un comerciant pretinde că o clauză standard preformulată a fost negociată direct cu consumatorul, este de datoria lui să prezinte probe în acest sens.>> In ce priveste legalitatea conditiei stipulate in actele semnate, ia uite ce zice Legea, cat se poate de clar: Ordonanța nr.85/2004: << Art.15 ? (1) Este interzisă furnizarea de servicii financiare, fără o comandă prealabilă, din partea consumatorului, dacă această livrare presupune efectuarea unei plăți imediate sau suplimentare ulterioare. --> DE REMARCAT, ca TERMENUL DE PLATA IMPLICA ORICE FEL DE PLATA, FIE EA SI PENALIZARE (cauta in DEX si in LEX) (2) Consumatorul este exonerat de orice obligație, în cazul furnizării de servicii financiare nesolicitate, lipsa răspunsului consumatorului neavând valoare de consimtamânt tacit.>>Atat timp cat nu exista un contract clar NU au ce sa-ti faca. A nu se uita de asemenea TOT: Legea 193/2000 publicata in Monitorul Oficial nr.560/10.11.2000 <<CAPITOLUL I Dispozitii generale Art. 1. ? (1) Orice contract încheiat între comercianți și consumatori pentru vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii va cuprinde clauze contractuale clare, fără echivoc, pentru înțelegerea cărora nu sunt necesare cunoștințe de specialitate. (2) În caz de dubiu asupra interpretării unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate în favoarea consumatorului. (3) Se interzice comercianților stipularea de clauze abuzive in contractele încheiate cu consumatorii.Am o problema cu ei si desi le-am notificat ca nu recunsoc suma care mi-o imputa nu au tinut cont de acest lucru. Le-am cerut printr-o notificare sa-mi transmita desfasurat cum s-a calculat suma datorata. Evident mi-au trimis un tabel de plati si alte sume (penalizari, taxe, etc) adaugate la soldul final. Eu am cerut sa-mi arate matematic prin formula, cum au calculat ei. De asemenea, ei aplica si regula ILEGALA de penalizare la penalizare. Etc etc. Domnul senator Urban Iulian a cerut retragarea autorizatiei de functionare a numitei EFG Retails Services dar momentan nu s-a facut nimic. Dansul are si un site pe internet, cautati cu google, in care sustine cauza celor inselati, hartuiti si amenintati de cei de la EFG Retails Services. Ciudat totusi, ca desi sunt atat de multe cazuri nu am gasit nici o informatie despre EFG Retails cum ca ar fi dat in judecata pe cineva si ar fi castigat. Nu cred ca au curajul sa se duca in instanta cu asa lacune in conditiile generale si lipsa unui contract clar. Fazele care le spun ei in telefon cum ca ai fost instiintat verbal sunt ZERO in instanta. Ma rog, mizeaza pe neinformarea populatiei si pe faptul ca atunci cand omu` aude ca i se face poprire pe salariu sau alte amenintari de genul asta, plateste fara sa gandeasca.
Acest mesaj a fost modificat de M251: 12th November 2009, 09:15
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|