Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

Reply to this topicStart new topic
> Apa la portierele masinii! - cum scap de ea?, deschid portiera si curge apa din masina...
calintwf
mesaj 8th November 2009, 12:04
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 6-September 06
ID membru: 95 662

Salutare,

Problema sta cam asa: cum da putina ploaie, se colecteaza apa intre portiere si praguri.
Cum deshid portierele, curge cate un pahar de apa de la fiecare portiera. Si in masina
e miros de umezeaza. (se colecteaza facand pelicula intre cele 2)

Ce pot face? Masina e Seat leon model 2001.

A mai patit careva? A in cercat cineva o solutie? Sau poate intreba pentru mine pe
la cei ce se pricep?!?
Go to the top of the page

+Quote Post
Header
mesaj 8th November 2009, 13:02
Mesaj #2

Member

Data înscrierii: 13-September 09
Locație: Orasul cu permise
ID membru: 510 914

Chederul dintre portiera si capota,cauta atent undeva este deformat,rupt ori imbinat prost.( incalecat)

+Quote Post
calintwf
mesaj 8th November 2009, 14:08
Mesaj #3

Junior

CITAT (Header @ 8th November 2009, 13:02) *
Chederul dintre portiera si capota,cauta atent undeva este deformat,rupt ori imbinat prost.( incalecat)

Probabil ca e uzat... dar apa aia nu trebuie sa curga jos?

+Quote Post
akeem
mesaj 9th November 2009, 10:05
Mesaj #4

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 17-October 03
ID membru: 7 332

Nu, pentru ca din proiectare se considera ca apa aia n-are cum sa ajunga acolo, in conditii normale (adica toate piesele la locul lor).
Acolo unde poate ajunge (ex. chesonul usii din cauza de geam inchis insuficient, etc.), se prevad din proiectare canale de scurgere.

+Quote Post
Mtz
mesaj 9th November 2009, 10:42
Mesaj #5

Man on the run

Grup: Moderators
Data înscrierii: 1-December 02
Locație: On the beach
ID membru: 2 473

Incearca sa analizezi chederul de jos care etanseizeaza pragul. Se pare ca acesta are o foarte buna etanseitate sau a avut niste canale de scurgere a apei care acum nu mai functioneaza corect.
Daca acele canale nu exista, nu incerca sa faci tu unele acum taind din cheder. Incearca sa pui ceva provizoriu pe cheder astfel incat sa creeze un canal de scurgere. Poti testa pe loc cu niste apa pe care o torni in partea superioara a portierei, aceasta fiind inhisa. In cazul in care apa se scurge si nu sunt probleme, mergi cu masina sa vezi daca obtii vreun zgomot din cauza modificarii la cheder. Dupa aia, daca e OK, cred ca poti taia din el daca te lasa inima.

enjoy,
Mtz

+Quote Post
calintwf
mesaj 9th November 2009, 11:18
Mesaj #6

Junior

Etans ma indoiesc ca este. Pelicula care se formeaza pe toata suprafata de contact se datoraeza unei distante de cativa mm,
care mentine apa datorita fortelor superficiale.

Din ce mi se raspunde, se pare ca problema e undeva sus, caci intra apa... sau ca jos nu se evacueaza.
Ma gandesc sa adaptez jos (temporar, prin lipise cu banda adeziva) un pai sau orice care sa induca
scurgerea... cu ploile asta o sa am ocazia sa testez.

Fenomenul se intampla la toate 4 usile, desi la cele din fata kederul din zona de inchidere nu se mai tine bine,
fiind uzat.

Multumesc pentru opinii! Daca mai are cinceva sugestii, urmaresc dezbaterea in continuare! ;-)

CITAT (Mtz @ 9th November 2009, 10:42) *
Incearca sa analizezi chederul de jos care etanseizeaza pragul. Se pare ca acesta are o foarte buna etanseitate sau a avut niste canale de scurgere a apei care acum nu mai functioneaza corect.
Daca acele canale nu exista, nu incerca sa faci tu unele acum taind din cheder. Incearca sa pui ceva provizoriu pe cheder astfel incat sa creeze un canal de scurgere. Poti testa pe loc cu niste apa pe care o torni in partea superioara a portierei, aceasta fiind inhisa. In cazul in care apa se scurge si nu sunt probleme, mergi cu masina sa vezi daca obtii vreun zgomot din cauza modificarii la cheder. Dupa aia, daca e OK, cred ca poti taia din el daca te lasa inima.

enjoy,
Mtz

+Quote Post
kspr
mesaj 12th November 2009, 18:18
Mesaj #7

Junior

Data înscrierii: 12-September 08
Locație: Bucuresti
ID membru: 369 589

Ai fost cu mașina de curând la service? Este probabil să-ți fi inversat tinichigii, chederele (stânga cu dreapta) și găurile de scurgere să fie în interior (nu, apa nu se scurge neapărat în interiorul mașinii). O altă problemă ar fi găurile de scurgere de la uși. S-ar putea ca acelea să fie înfundate și apa se scurge greu și se adună pe prag.

+Quote Post
Neohori
mesaj 13th November 2009, 17:50
Mesaj #8

Active Member

Data înscrierii: 19-August 07
Locație: Cluj
ID membru: 216 459

O altă problemă ar fi găurile de scurgere de la uși - asta cred si eu , ia un pai si desfunda regulat acele gaurele . Acolo intra apa orice ai face , chedarele nu protejeaza la viteze mari si cind misti geamul sus/jos , usile din proiectare "primesc" apa la bord , clar gaurelele infundate .

Acest mesaj a fost modificat de Neohori: 13th November 2009, 17:52

+Quote Post
Sima2k
mesaj 13th November 2009, 17:55
Mesaj #9

Active Member

Data înscrierii: 8-August 04
Locație: GR/B
ID membru: 21 035

Eu am aceeasi problema la leonu meu din 2001.
Stiu care este rezolvarea dar inca nu m-am bagat la desfacut

Uite aici ce trebuie sa faci :

CITAT
Pentru cei care au descoperit ca le intra apa in masina, asa cum am gasit si eu in partea din spate stanga, am facut cateva poze cu locurile in care apar probleme. De asemenea, explic mai jos ce trebuie facut.

Pe 15 Oct. am desfacut toate fețele de uși de la mașină. Surpriza a fost mai mult sau mai puțin mare, intrucât nu știam dacă să mă aștept să descopăr că metoda de mai jos funcționează sau nu. Eh, la mine cred că a funcționat. Spun asta pt că la ambele uși din față am găsi urme pe unde a curs apa, ca urmare a deteriorarii garniturii de pe ușă. În partea cea mai de jos a tablei de pe ușă, după cum se poate vedea și in poza de mai jos, garnitura era putrezită. Se poate observa și pământul care cel mai probabil a fost lăsat acolo de apa in drumul spre pragul interior. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif)

Am demontat fata de usa, tabla de aluminiu din spatele fetei de usa, apoi am aplicat silicon universal, transparent, exact pe unde "călca" garnitura originală.

by lao de pe clubseat.eu

Acest mesaj a fost modificat de Sima2k: 13th November 2009, 17:57
Fișiere atașate
Fișier atașat  photo0011ip8zg6.jpg ( 85.38KB ) Număr de descărcări: 8
Fișier atașat  photo0028yy1xx3.jpg ( 86.97KB ) Număr de descărcări: 7
Fișier atașat  doorsealcs7.gif ( 15.38KB ) Număr de descărcări: 8

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 08:57
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia