Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> Atentie!

Discuțiile despre scripturi și aplicatii web (CMS-uri, galerii foto, forumuri, bloguri precum Wordpress, etc, în PHP sau nu) se desfășoară pe o arie dedicată (Webmaster).

Discuțiile despre baze de date (proiectare, optimizare, query-uri, etc) se desfășoară tot pe o arie dedicată (Database).

Întrebarile avansate țin în mare de: XML, OOP Patterns, design algoritmic (nu vizual), securitate, regexps, frameworks, decizii, compromise, modularizare, fezabilitate. Dacă nu ai o idee concretă în teorie și în practică despre toți acești termeni, atunci întreabă mai întâi pe subforumul Începatori.

Reply to this topicStart new topic
> PHP Qt
denied
mesaj 8th November 2009, 12:03
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 8-September 05
ID membru: 46 396

A fost lansata o versiune de Qt pentru PHP. A folosit cineva asa ceva? Eu sunt deocamdata la stadiul incercarii de a-l compila.
Go to the top of the page

+Quote Post
neagu_laurentiu
mesaj 8th November 2009, 13:18
Mesaj #2

Active Member

Data înscrierii: 30-July 03
ID membru: 5 142

Cat timp proiectul nu e (oficial) sustinut de Nokia inseamna ca e o strutocamila ! La fel si PHP & GTK...

+Quote Post
OriginalCopy
mesaj 8th November 2009, 13:26
Mesaj #3

I'm harmful, fear me please! :))

Grup: Moderators
Data înscrierii: 10-August 06
Locație: .AT
ID membru: 90 638

QUOTE (denied @ 8th November 2009, 13:03) *
A fost lansata o versiune de Qt pentru PHP. A folosit cineva asa ceva? Eu sunt deocamdata la stadiul incercarii de a-l compila.

Nu bindingul, insa ambele, PHP si Qt.

QUOTE (neagu_laurentiu @ 8th November 2009, 14:18) *
Cat timp proiectul nu e (oficial) sustinut de Nokia inseamna ca e o strutocamila ! La fel si PHP & GTK...

Ce vrei sa spui cu "strutocamila"? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
denied
mesaj 8th November 2009, 14:10
Mesaj #4

Junior

CITAT (OriginalCopy @ 8th November 2009, 13:26) *
Nu bindingul, insa ambele, PHP si Qt.

Adica separat? Qt dar pe alt limbaj?

+Quote Post
OriginalCopy
mesaj 8th November 2009, 14:16
Mesaj #5

Da, python si C++.

Adevarul e ca imi miroase nasol "PHP si GUI" - in principal datorita absentei multithreading in PHP. Probabil o poti face cu QThread in PHP, nu stiu, dar nu imi miroase a bine.

Prove me wrong (nu sarcastic, ar fi interesant daca ar functiona cum trebuie).

Oricum parerea nu mi-o pot schimba: php e gandit pentru web si atat ar trebui sa ramana. Una e "posibil", alta e "bun".

+Quote Post
denied
mesaj 8th November 2009, 14:27
Mesaj #6

Junior

CITAT (OriginalCopy @ 8th November 2009, 14:16) *
Da, python si C++.

Adevarul e ca imi miroase nasol "PHP si GUI" - in principal datorita absentei multithreading in PHP. Probabil o poti face cu QThread in PHP, nu stiu, dar nu imi miroase a bine.

Prove me wrong (nu sarcastic, ar fi interesant daca ar functiona cum trebuie).

Oricum parerea nu mi-o pot schimba: php e gandit pentru web si atat ar trebui sa ramana. Una e "posibil", alta e "bun".

Cum e Python in comparatie cu PHP? Atat pentru web cat si pentru desktop. Am mai citit eu pe net dar vroiam sa aud parerea unui utilizator Python.

+Quote Post
OriginalCopy
mesaj 8th November 2009, 14:51
Mesaj #7

Ai mai multe lucruri out of the box si exista pachete pentru lucruri avansate care in php nu exista deloc, nici 3rd party. Daca ai folosit interfete si alte "strategii bune de dezvoltare" (nu ca ar fi perfecte in php, insa exista cat de cat un suport) vei avea nevoie de mai mult timp sa te obisnuiesti cu conceptul de duck typing. In ciuda acestui fapt, tot va trebui sa fii foarte consecvent in python, altfel se va intoarce impotriva ta (read: poti scrie "dirty code" ca in php, insa nu e recomandat).

Un lucru ma mai "streseaza" la python: GIL. A existat o incercare de a scapa de el, insa s-a demonstrat ca ar complica lucrurile in userland (bineinteles si intern, dar sa zicem ca partea asta e neglijabila). Una peste alta, daca pe Google nu-l deranjeaza GIL (ok, ok, dispune de resurse hardware "nelimitate", dar totusi...), atunci si eu pot supravietui cu situatia asta.

Per total, necesita adaptare in mentalitate, este mai bun decat php - parerea mea.

Pentru desktop (sau chiar daemons) este foarte bun, pentru web mi se pare ca se misca greoi - dar imi place de exemplu web2py (m-am jucat cu el dar nu l-am folosit in practica). Asta e parerea mea subiectiva, nu bazata pe benchmarks (care ma obosesc oricum, e greu sa gasesti unul impartial).

PS: ca limbaj, e greu sa faci o comparatie fara sa se lase cu flames. Python pur si simplu e un alt limbaj cu un alt manifesto. De aceea nu pot spune de exemplu "python nu ofera introspectie" - este in contradictie cu insusi duck typing. Exista insa pachete pentru analiza statica a codului, ceea ce nu exista in PHP (decat lexerul - token_get_all()).

Acest mesaj a fost modificat de OriginalCopy: 8th November 2009, 14:53

+Quote Post
denied
mesaj 8th November 2009, 15:11
Mesaj #8

Junior

CITAT (OriginalCopy @ 8th November 2009, 14:51) *
Ai mai multe lucruri out of the box si exista pachete pentru lucruri avansate care in php nu exista deloc, nici 3rd party. Daca ai folosit interfete si alte "strategii bune de dezvoltare" (nu ca ar fi perfecte in php, insa exista cat de cat un suport) vei avea nevoie de mai mult timp sa te obisnuiesti cu conceptul de duck typing. In ciuda acestui fapt, tot va trebui sa fii foarte consecvent in python, altfel se va intoarce impotriva ta (read: poti scrie "dirty code" ca in php, insa nu e recomandat).

Un lucru ma mai "streseaza" la python: GIL. A existat o incercare de a scapa de el, insa s-a demonstrat ca ar complica lucrurile in userland (bineinteles si intern, dar sa zicem ca partea asta e neglijabila). Una peste alta, daca pe Google nu-l deranjeaza GIL (ok, ok, dispune de resurse hardware "nelimitate", dar totusi...), atunci si eu pot supravietui cu situatia asta.

Per total, necesita adaptare in mentalitate, este mai bun decat php - parerea mea.

Pentru desktop (sau chiar daemons) este foarte bun, pentru web mi se pare ca se misca greoi - dar imi place de exemplu web2py (m-am jucat cu el dar nu l-am folosit in practica). Asta e parerea mea subiectiva, nu bazata pe benchmarks (care ma obosesc oricum, e greu sa gasesti unul impartial).

PS: ca limbaj, e greu sa faci o comparatie fara sa se lase cu flames. Python pur si simplu e un alt limbaj cu un alt manifesto. De aceea nu pot spune de exemplu "python nu ofera introspectie" - este in contradictie cu insusi duck typing. Exista insa pachete pentru analiza statica a codului, ceea ce nu exista in PHP (decat lexerul - token_get_all()).

Multumesc mult pentru raspuns. Ma interesa in principal pentru web, ma bate gandul sa invat si ceva pentru aplicatii desktop dar deocamdata din lipsa de timp nu am cum. Oricum, mi se pare interesant Python.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 14:07
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia