|
  |
Ai investi intr-un nou body Pentax? De la k10, k20 la K7 sau Kx. |
|
|
|
|
7th November 2009, 22:58
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 23-August 08
ID membru: 362 784

|
Mi-ar place sa citesc cateva pareri in legatura cu subiectul topic-ului. Fiecare detaliat, cu ce detine, de ce nu e multumit, ce-si doreste pe viitor, cand vrea sa faca pasul. Personal, zilele acestea m-am gandit ca filosofia aceia, conform careia iti schimbi body-ul abia dupa 4 generatii noi, nu e chiar fara sens.
Strict cazul meu. Detin K10. Nu-s multumita de calitatea imaginii la ISO inalt, nici de viteza Af. K7 nu mi se pare a fi o imbunatarire considerabila la nivelul imaginii, ceea ce-ar justifica un upgrade pe motivul acesta. In schimb, noul sistem Af pare a aduce ceva nou. Pe de alta parte, a aparut Kx, modelul entry de la Pentax, care ar trebui sa fie cu o clasa mai jos decat K10 ori K20, in schimb aduce o calitate a imaginii mult imbunatatita, precum si un sistem Af mai bun. Cred ca daca senzorul de pe Kx ar fi fost si pe K7, acesta din urma ar fi avut mult mai mult succes. Pe de alta parte, eu nu prea vad pe cineva cu K20 sa si-l vanda, si sa ia Kx. Personal, nu mi-as da K10 pentru a-mi lua Kx. Ar insemna sa cobor clasa. De aceea, raman momentan in asteptare, in eventualitatea aparitiei peste 2-3 ani, a unui body Pentax care sa reprezinte un pas semnificativ inainte fata de K10, K20.
P.S.: mereu m-am mirat, de ce inca mai exista utilizatori de Pentax, cu multitudine de obiective, care inca au ramas la K100. Acum, incep sa-i inteleg. P.S.: ce proceduri ar trebui urmate si cat ar putea costa, sa infiintam un forum tip " pentaxromania" ?
Acest mesaj a fost modificat de monicutzica2001: 7th November 2009, 23:02
|
|
|
|
|
|
|
|
7th November 2009, 23:38
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 7-March 06
Locație: Timisoara, Romania
ID membru: 68 779

|
monica, mie mi se pare ca ai framantat subiectul asta suficient pe threadul de pentaxisti. sincer, cred ca tu inca iti cauti o directie, un stil foto. pentru ca altfel, nu inteleg cum, avand 4 obiective ok, dar nu deosebite, tu iti pui problema unui nou body. adica, pentru a ma face inteles, tu spui ca vrei AF (eu am pozat cu tamron 90 macro si un 16-45 puse pe K10 la un meci de baschet amical si mi s-a parut ok) , dar nu detii un 200 2.8, cu afs, de exemplu, sau niciun obiectiv cu afs ?. decat K7 cu 55-200 sau 50-300, pentru sport, nu crezi ca ar fi mai bun un K10 cu 200 stelat, cu 300 stelat ? sau macar un 50-135 ??
adica, spune exact ce tip de fotografie te atrage si eu o sa iti pot recomanda cu siguranta niste obiective mai bune si eventual niste lumini, cu care ai face poze mult mai bune decat viitorul K8, K9, si niste obiective mediocre. vezi te rog ultima adaugire la blogul meu foto (click pe semnatura), si poate o sa intelegi mai bine ce spun.
ciao. | |
Acest mesaj a fost modificat de nicolaie: 7th November 2009, 23:42
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 00:49
|
Active Member
Data înscrierii: 26-June 03
ID membru: 4 513

|
Eu zic ca este momentul sa faci cotitura catre alte branduri care iti pot oferi ceea ce iti doresti.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 02:01
|
Junior

|
"monica, mie mi se pare ca ai framantat subiectul asta suficient pe threadul de pentaxisti. sincer, cred ca tu inca iti cauti o directie, un stil foto. pentru ca altfel, nu inteleg cum, avand 4 obiective ok, dar nu deosebite, tu iti pui problema unui nou body. adica, pentru a ma face inteles, tu spui ca vrei AF (eu am pozat cu tamron 90 macro si un 16-45 puse pe K10 la un meci de baschet amical si mi s-a parut ok) , dar nu detii un 200 2.8, cu afs, de exemplu, sau niciun obiectiv cu afs ?. decat K7 cu 55-200 sau 50-300, pentru sport, nu crezi ca ar fi mai bun un K10 cu 200 stelat, cu 300 stelat ? sau macar un 50-135 ??
adica, spune exact ce tip de fotografie te atrage si eu o sa iti pot recomanda cu siguranta niste obiective mai bune si eventual niste lumini, cu care ai face poze mult mai bune decat viitorul K8, K9, si niste obiective mediocre. vezi te rog ultima adaugire la blogul meu foto (click pe semnatura), si poate o sa intelegi mai bine ce spun.
ciao."
Nu iti inteleg ideea. Am facut un thread strict pe ideea unui upgrade. NU am pozat niciodata sport, nici n-am incercat, nici nu vad ce-ar fi atat de interesant. Asadar, ca focala de la 85, 70 imm in jos. Dar nu era legat de obiective, caci sunt multumita de obiectivele detinute si da, consider DA70 si FA35 obiective deosebite, nu doar ok. Asadar nu pricep ideea ta cu zoom-urile si obiectivele fixe lungi. Care e legatura cu ce-am zis eu?
Am deschis topic-ul strict pentru cei ce sunt pe Pentax si detin modele mai vechi si e centrat pe ideea de upgrade la modelele mai noi. La fel de bine poate sa posteze un detinator de *ist, sa explice de ce n-a trecut la k20 spre exemplu.
"Eu zic ca este momentul sa faci cotitura catre alte branduri care iti pot oferi ceea ce iti doresti."
De ce? Singurul lucru major care nu-mi place la k10 si as putea sa zic ca ma deranjeaza e viteza Af. Dar ... avand in vedere ca fac portret in general, lucrul asta nu se vede. La evenimente, da. Dar rar particip.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 02:54
|
Membru flasc
Data înscrierii: 6-December 04
Locație: Mahalaua din curul Europei
ID membru: 26 761

|
Monica, nu te lua dupa ispitasii care te invita sa schimbi barca. Ei au cornite, copitute si codita. Te inteleg ca K10 e de KK in multe privinte (si eu am tot K10), insa ca sa vezi si sa apreciezi the true nature of Pentax, ai nevoie de niste obiective ca lumea. Acolo e keya in lumea pentaxistilor, nu in camere, care sunt asa-si-asa. Am inteles ca ai vreo 5 obiective modeste. Sfatul meu e sa le vinzi pe toate si sa iti iei unul-doua obiective e top Pentax. Vb. pe PM daca vrei mai multe info.
PS: Daca schimbi K10 pe kx nu inseamna ca cobori clasa. Insa nici nu iti aduce nimic in plus. K7 poate fi un pas inainte insa nu pe masura pretului care e cerut pe el. PS2: Eu sunt printre aia care am decis sa strang obiective (f. bune) si accesorii si sa tin vechiul K10... pana cand o aparea ceva adevarat pe taraba. PS3: Cu pentaxromania (nu un forum ci ditai situl dedicat pentaxistilor romania) am mai avut eu initiative in trecut, insa nu am avut cu cine. Si Kunzi ar fi avut initiative, insa el nu a avut timp. E nevoie de cativa oameni ambitiosi, initiati, care stiu ce vor, altruisti si bine-intentionati. Si care sa dispuna macar de 4-6 ore libere pe saptamana. Aaa... si - f. important - care sa fie compatibili intre ei. Mai e nevoie si de ceva bani, nu multi.
Acest mesaj a fost modificat de qudatheo: 8th November 2009, 03:03
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 03:05
|
Active Member
Data înscrierii: 7-March 06
Locație: Timisoara, Romania
ID membru: 68 779

|
CITAT (monicutzica2001 @ 8th November 2009, 02:01)  .....
Nu iti inteleg ideea. Am facut un thread strict pe ideea unui upgrade. NU am pozat niciodata sport, nici n-am incercat, nici nu vad ce-ar fi atat de interesant. Asadar, ca focala de la 85, 70 imm in jos. Dar nu era legat de obiective, caci sunt multumita de obiectivele detinute si da, consider DA70 si FA35 obiective deosebite, nu doar ok. Asadar nu pricep ideea ta cu zoom-urile si obiectivele fixe lungi. Care e legatura cu ce-am zis eu?
Am deschis topic-ul strict pentru cei ce sunt pe Pentax si detin modele mai vechi si e centrat pe ideea de upgrade la modelele mai noi. La fel de bine poate sa posteze un detinator de *ist, sa explice de ce n-a trecut la k20 spre exemplu.
.....
De ce? Singurul lucru major care nu-mi place la k10 si as putea sa zic ca ma deranjeaza e viteza Af. Dar ... avand in vedere ca fac portret in general, lucrul asta nu se vede. La evenimente, da. Dar rar particip. este cunoscut faptul ca obiectivele cu motor ultrasonic focalizeaza mai repede decat cele pe surub. exceptie de la regula asta fac de obicei acele prime-urile cu motor ultrasonic ce au o cursa lunga a inelului de focalizare, ca sa poata fi folosite si manual cu placere. asadar, solutia numarul 1, fa rost de obiective cu motoras ultrasonic, o sa simti o diferenta. din ce stiu, la pentax ai motoras ultrasonic doar pe 16-50, 50-135, 55, 200, 300. suspectand ca esti pasionata de sport, ca de aia vrei AF, ti-am recomandat un 200, 300. daca tu vrei sa tragi portrete si munca de amatori, nu inteleg ce te cramponezi de AF. zi pur si simplu ca vrei upgrade la ceva cu mai multe smecherii in meniuri, mai multi megapixeli, bla, bla, caz in care ai toata aprobarea mea pentru un upgrade, fa-l si gata. solutia numarul 2: nu stiu in ce situatii te nemultumeste autofocalizarea de la K10 insa suspectez ca in situatiile cu lumina putina. iti recomand calduros sa iti cumperi un flash extern ce stie sa dea spot infrarosu. o sa vezi o imbunatatire imediata a vitezei si preciziei de autofocalizare, in situatiile critice. personal consider ca nevoia de a iti inlocui corpul existent devin stringenta atunci cand tu vrei mai mult decat acesta iti poate oferi. eu as schimba corpul existent DOAR daca as fotografia efectiv in situatii grele, si as sti ce el e de vina pentru ce am ratat, doar daca cel nou ar avea trasaturi de care am musai nevoie. altfel, e moft. cum pana acum nu am vazut poze facute de tine in situatii la limita, nu am auzit niciodata ca te-ai plans concret ca in situatia x nu ai putut sa faci nu stiu ce cadru din cauza corpului (cu toate masurile de mai sus luate, flash si obiective ultrasonice), ma faci sa cred ca nevoia de upgrade e pur subiectiva si ca nu o sa fi multumita decat daca iti iei jucarie noua. ti-am dat sfatul de mai devreme nestiind absolut nimic despre competentele tale de fotograf, despre stilul tau de lucru. imi pare bine ca esti multumita de obiectivele existente, cumpara-ti un 7D si foloseste-le cu placere in continuare sau, daca gandul de a schimba barca inca te mai bantuie, vinde tot si ia-ti ce doresti de la concurenta. fa ce te face fericita si da-i inainte cu fotografia, nu cu modelul e echipament folosit. peste 2 ani o sa te uiti in urma si o sa vezi pozele ce ti-au ramas, nu o sa iti amintesti probabil nici cu ce obiectiv le-ai facut. ciao.
Acest mesaj a fost modificat de nicolaie: 8th November 2009, 03:08
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 10:36
|
Active Member
Data înscrierii: 24-January 07
ID membru: 132 220

|
Eu am facut la inceputul acestui an upgrade de la K100D la K20D, si l-am facut din doua motive: - la momentul respectiv mi s-a parut o idee buna din punct de vedere economic - inca nu crescusera preturile(inceputulu lui ianuarie) - iar K100D-ul inca l-am putut da la un pret bun - ma interesa la K20 controlul mai bun al bliturilor si posibilitatea de reglare mult mai buna a WB
Si eu cred ca e util sa astepti cel putin doua evolutii al corpului care-l ai la un moment dat, de aceea am sarit peste K10D si sigur voi "fenta" si K7. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 11:01
|
Junior

|
In sfarsit un post la obiect. Mersi twins1.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 11:12
|
Active Member
Data înscrierii: 29-March 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 71 611

|
Obiectivele Pentax DA/DA* cu motorizare SDM, sunt pana acum fara exceptie, sensibil mai lente decat variantele FA, care la randul lor - cu f. rare exceptii, sunt sensibil si uneori chiar semnificativ mai lente decat variantele vechi F si F*, din '87-'88. La Nikon este ceva asemanator la obiectivele fara motorizare de tip ring USM. Revenind la SDM, sunt deja arhirecunoscute obiectivele motorizate astfel, ca avand o fiabilitate redusa - cu referire directa la SDM....; pacat, deoarece DA* 50-135 f 2.8 este un zoom destul de apreciat optic... Daca vrei AF foarte rapid, incearca un smc-F 28-80 f 3.5-4.5 macro, obligatoriu varianta smc ! si f 3.5-4.5, nu 4.7 Este un obiectiv varifocal, nu zoom, care trebuie refocalizat pt fiecare schimbare focala, dar o face f. repede pe o camera cu motor AF decent, (nu ist DL/DS, dar OK pe *istD), si care are o particularitate asemanatoare cu DA 16-45 f 4, de a se face mai lung pe wide decat pe tele. Este si bun optic - modelul exact, daca nu a suferit accidente, are si close focus (putin mai soft), si este solid. Diafragmat este uluitor de rezistent la flare. Se invarte insa partea frontala la focalizare, si nu are baioneta de parasolar. Parasolarul este o parabolica f. mare si destul de inutila. Sunt si alte obiective F rapide, insa daca nu le cunosc exact, nu le recomand. Cel amintit merita in primul rand pt. ca este si bun optic. Pe tele, F* 300 este iar sigur rapid, varianta FA este aproape, iar DA* se descurca, insa se simte diferenta intre ele. smc F 50 f 1.7 este decent, nu ultrarapid dar f. decent. De la FA, FA* 24 f 2 este rapid - garantat. Recomandarea de blitz extern cu red spot beem AF asist, care se poate seta si exclusiv pt. SB AF asist, este insa f. buna pt conditii slabe de iluminare, pt orice camera, inclusiv eos1/D3 Apropo de modele DSLR Pentax mai vechi, deocamdata nu am motive sa schimb *istD-ul old (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) La evenimente insa, nici nu mi-ar trece prin cap sa iau un DSLR, fie el si eos 1DS MK III, decat cel mult ca al treilea back-up....deoarece nu am nici timp si nici chef sa fac postprocesare inclusiv cu exposure blending, pt. 300 de RAW-uri, si pt. niste poze de nunta, etc... Pana la urma tot la un lab ajung cu ele, unde trebuie iar supervizare, si atunci prefer sa trag 7 filme Kodak GOLD 200 ASA de 36 cadre, cu MZ-S- ul ca body de baza, cu smc-F 50 f 1.7 ca obiectiv de baza, evident cu un blitz extern Pentax pt. interior si noaptea afara, si sa ies din lab cu toate pozele scoase f. bine, cu supervizarea mea, dupa 45 de minute maxim.
Acest mesaj a fost modificat de loock: 8th November 2009, 11:33
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 11:16
|
Junior
Data înscrierii: 3-February 07
Locație: Bukaresti
ID membru: 137 134

|
CITAT (loock @ 8th November 2009, 11:12)  Pana la urma tot la un lab ajung cu ele, unde trebuie iar supervizare, si atunci prefer sa trag 7 filme Kodak GOLD 200 ASA de 36 cadre, si sa ies din lab cu toate pozele scoase f. bine, cu supervizarea mea, dupa 45 de minute maxim. Din care lab? as fi si eu interesat.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 11:18
|
Active Member
Data înscrierii: 29-June 05
Locație: Roman
ID membru: 40 235

|
CITAT (monicutzica2001 @ 7th November 2009, 22:58)  Mi-ar place sa citesc cateva pareri in legatura cu subiectul topic-ului. Fiecare detaliat, cu ce detine, de ce nu e multumit, ce-si doreste pe viitor, cand vrea sa faca pasul. Personal, zilele acestea m-am gandit ca filosofia aceia, conform careia iti schimbi body-ul abia dupa 4 generatii noi, nu e chiar fara sens.
Strict cazul meu. Detin K10. Nu-s multumita de calitatea imaginii la ISO inalt, nici de viteza Af. K7 nu mi se pare a fi o imbunatarire considerabila la nivelul imaginii, ceea ce-ar justifica un upgrade pe motivul acesta. In schimb, noul sistem Af pare a aduce ceva nou. Pe de alta parte, a aparut Kx, modelul entry de la Pentax, care ar trebui sa fie cu o clasa mai jos decat K10 ori K20, in schimb aduce o calitate a imaginii mult imbunatatita, precum si un sistem Af mai bun. Cred ca daca senzorul de pe Kx ar fi fost si pe K7, acesta din urma ar fi avut mult mai mult succes. Pe de alta parte, eu nu prea vad pe cineva cu K20 sa si-l vanda, si sa ia Kx. Personal, nu mi-as da K10 pentru a-mi lua Kx. Ar insemna sa cobor clasa. De aceea, raman momentan in asteptare, in eventualitatea aparitiei peste 2-3 ani, a unui body Pentax care sa reprezinte un pas semnificativ inainte fata de K10, K20.
P.S.: mereu m-am mirat, de ce inca mai exista utilizatori de Pentax, cu multitudine de obiective, care inca au ramas la K100. Acum, incep sa-i inteleg. P.S.: ce proceduri ar trebui urmate si cat ar putea costa, sa infiintam un forum tip " pentaxromania" ? Tim are dreptate. Orice investitie ai face intr-un alt body, sistemul te va nemultumi in continuare. Eu iti recomand tot schimbarea barcii.Intr-un final tot la asta vei ajunge....
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 13:33
|
Senior Member
Data înscrierii: 12-June 04
ID membru: 18 187

|
Asta zic si eu, daca e nemultumita sa schimbe barca - de ce sa se chinuie? A, sigur, dupa ce-o face o sa constate ca iarba de dincolo de gard nu-i atat de verde precum parea... si-o sa se ia cu mainile de cap cand o sa vada cat trebuie sa plateasca pentru aparatura de calitate. Dar asta e o lectie pe care unii trebuie sa o invete (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif) Si, daca are suficienti bani, va avea AF rapid. Happy end. Referitor la subiectul thread-ului, da, voi cumpara (nu investi, caci pentru mine fotografia nu e o afacere sa-mi pun probleme gen ROI) un nou aparat Pentax. Presupun ca o sa apara ceva corespunzator la anul, posibil Photokina. De ce nu K-7? Ei bine, fondurile mele-s limitate, si pur si simplu nu are rost sa sar la fiecare generatie. Voi avea toate imbunatatirile aduse de K-7... dar in urmatorul model. SDM, pro sau contra... trebuie spus ca SDM-ul in sine nu aduce un spor de viteza. E mai silentios, e mai "smooth"... extraordinar de rapid nu mi s-a parut nici unul, chiar fara a "testa" cu capacul pus (mare bazaconie, dar asa "masoara" multi viteza AF-ului (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/thumbdown.gif) ); 60-250-ul e bunicel as zice, insa... nu prea am cu ce sa-l compar. Viteza e determinata in special de constructia obiectivului, nu (doar) de tehnologia folosita... iar la Pentax, lucrurile variaza mult, in special la obiectivele pe surub. In fine, sunt multe de discutat aici. Cat despre fiabilitate, e logic ca orice asemenea mecanism poate sa se defecteze. Si la Canon, si la Nikon - evident, nici Pentax nu face exceptie. Atentie mai speciala in privinta primelor DA*-uri (16-50-ul chiar a avut probleme, nu zic doar de SDM; in plus, o tehnologie nou introdusa va cauza unele probleme - rezolvate pe parcurs), nu cumparati fara garantie si... totul va fi ok. Cel putin asta am gandit cand am cumparat 60-250-ul. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif) Sper in continuare sa vedem SDM ring-type pe obiectivele de varf... ar fi cazul, desi ma intreb, in afara de mine si-alti cativa - cine-ar mai plati pentru asta? Despre site-ul "pentaxist", principala problema e continutul. Mai precis, a gasi oameni dispusi sa contribuie, la un nivel inalt de calitate. Altfel... n-am abandonat proiectul; desi in continuare am altele pe cap. Forum nu-mi doresc pe un asemenea site. Ajung flame-urile aiurea de pe Softpedia.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 15:25
|
Member
Data înscrierii: 4-December 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 113 793

|
CITAT (florinel @ 8th November 2009, 11:18)  Tim are dreptate. Orice investitie ai face intr-un alt body, sistemul te va nemultumi in continuare. Eu iti recomand tot schimbarea barcii.Intr-un final tot la asta vei ajunge.... mai, voi nu intelegeti ca fata nu vrea sa schimbe barca ? o sa pun la un moment dat si eu un post despre upgrade-ul meu in curs de finalizare de la K10D la K20D in legatura cu un site separat, pentaxromania, pana acum nu auzisem de aceasta initiativa. Focus94 ar sprijini un asemenea proiect ? Mie mi-ar place ceva gen pentaxforums.com
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 15:43
|
Active Member
Data înscrierii: 29-June 05
Locație: Roman
ID membru: 40 235

|
Noi am inteles. Unii am trecut prin aceleasi framantari, am facut upgrade-uri, am fost fericiti cateva luni ....dar am ramas tot cu un gust amar. Care n-a trecut pana ce n-am schimbat.... La asta ne-am referit, si am vazut ca K a inteles.....in momentul in care te gandesti de luni de zile daca merita sa mai faci upgrade sau nu, daca nu e mai bine sa treci pe altceva.....deja lupta e pierduta.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 16:00
|
Active Member
Data înscrierii: 24-January 07
ID membru: 132 220

|
Care lupta? Revenitiva, e doar un aparat si niste sticle ce conteaza ce scrie pe el...cred ca ar fi util sa nu deviem de la subiect.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 16:34
|
Active Member
Data înscrierii: 26-June 03
ID membru: 4 513

|
CITAT Nu-s multumita de calitatea imaginii la ISO inalt, nici de viteza Af. K7 nu mi se pare a fi o imbunatarire considerabila la nivelul imaginii, ceea ce-ar justifica un upgrade pe motivul acesta. In schimb, noul sistem Af pare a aduce ceva nou. Daca ultimul model de pentax (k7) nu rezolva in opinia ei cele 2 probleme, va rog sa ii spuneti EXACT la ce anume body Pentax sa faca upgrade ca nu doreste sa schimbe barca. Sunt rugati doar posesorii de Pentax sa raspunda. Eu ii recomand 7D Monica, incearca sa iti definesti clar prioritatile.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 16:36
|
Senior Member
Data înscrierii: 12-June 04
ID membru: 18 187

|
Florinel: Nu, n-am "inteles". Am trait si eu asta... am constatat ca echipamentul nu face ceea ce vreau eu. Insa am realizat ca fie aveam cerinte nerezonabile (in special la inceput, din lipsa de experienta) fie e vorba de aspecte pe care un fotograf le poate compensa, fie ambele. Si ca in primul rand eu trebuie sa "cresc", abia apoi aparatul. Altii considera ca daca ei au schimbat barca, toti ar trebui sa o faca. Yeah, right... Am fost intrebat ce parere as avea de o migrare la Nikon (daca e sa schimb barca, ar fi Nikon si nu Canon - inclusiv datorita service-ului - buna treaba aici, la Canon insa...). Sigur, Nikon inseamna (pentru multi bani...) viteza, o gama larga de obiective excelente. Si greutate, kilograme bune in plus (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif) Intr-o lume ideala, o solutie ar fi mai multe sisteme. Canikon pentru viteza. Pentax pentru carat pe coclauri. Leica M9 pentru street. Hassie pentru treburi serioase (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) In lumea ideala in care-as dispune de fonduri nelimitate. Altfel... trebuie sa aleg un compromis bun, si sa ma tin de el. Si mai e un aspect, apropo de tinut: aparatele astea sunt atat de complexe incat oare mai avem timp sa le invatam cu adevarat, pana la upgrade-ul la urmatorul model?
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 18:22
|
Junior

|
Tocmai am venit de la o sedinta foto. In gradina botanica din Cluj Napoca. Era noapte de-a binelea si tot am scos ce-am vrut cu FA50 si DA70. Ultimul, merita toata stima. A focalizat cand celelalte dadeau hunt. Iar culorie ... (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif) 90% fac portret, iar viteza Af conteaza prea putin. Dar mereu sunt impresionata de culorile, bokeh-ul scos. Nu stiu daca la celelalte brand-uri as scoate la fel. Cert este ca sunt foarte multumita de felul in care-mi arata imaginile ... realizate cu K10d. Daca stiam ca la fiecare 2 post-uri va veni cineva sa-mi sugereze sa schimb brand-ul, nu mai deschideam topicul. Nu l-am creat ca sa ma hotarasc eu, caci n-am nici un dubiu, ci sa aflu pareri, opinii de la utilizatori. Pareri de la cei care si-au facut upg la body Pentax, idei de la cei ce inca raman pe ce au. Asadar nu e facut despre mine. Ci despre toti. Cand e momentul propice sa facem upgrade? Ok, raspunsul la indemana este in mom in care te simti limitat de ce ai. Dar ... daca va pun problema asa: se iveste ocazia sa iei un body superior la 1/3 din pret. L-ati lua? De aceea am folosit verbul a investi. In mod cert, cu trecerea timpului valoarea echipamentului detinut scade si la un moment dat tot va trebui schimbat. Daca apare o ocazie sa-ti iei un body superior, cu o suma mult mai mica decat in magazin, investesti in el, ori te concentrezi pe imbunatarirea sistemului detinut? Ar fi o ipostaza in care nu trebuie sa te simti limitata de ce ai, ca sa te gandesti la upg. E un calcul strict financiar. liviul2006, astept cu interes postul tau detaliat legat de trecerea la k20 de la k10. Cu pentax romania ... hai s-o luam incetisor si precis. Care-s exact pasii ce trebuie urmati ? Ne trebuie un programator, un webdesigner ? Ce costuri ar aparea ? Cine e dispus sa participe activ ?
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|