Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

Reply to this topicStart new topic
> Recomandare LNB bun, Ce LNB sa folosesc la receptie ?
Iulian_Dj
mesaj 6th November 2009, 23:04
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 17-October 05
Locație: Oltenia
ID membru: 50 237

Salut.
Tocmai mi-am remontat suportul pentru antena offset la fereastra. L-am reglat la boloboc si am pus pe el un motor H-H Optibox DM-3800 si o antena Offset de 0.9 m diametrul. Cu ajutorul lor pot receptiona sateliti cuprinsi intre 68.5 E si 43.1 W. Nu Imi intra semnal pe EuroBird 1 la 28.2 E. Am si niste copci exact spre sud insa iarna fiind fara frunze, sper sa mai intre ceva semnal cum se intampla la satelitul cel mai sudic de la mine, si anume 23.5 E, unde am semnal 60%. Pe EuroBird 2 la 25.5 E am semnal 40 % iar pe Astra 2C 31.5 E la 70 %. Am cautat semnal si pe 28.2 E insa fara rezultate (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif) . Sunt din Craiova si folosesc un LNB marca Digiline cu factor de zgomot 0.2 dB, castig de conversie 58 dB.
Intrebarea mea pentru voi este daca as schimba LNB ul cu altul mai bun mi s-ar imbunatatii semnalul receptionat ?
Ce parere aveti de acest LNB Digiline si ce LNB-uri bune imi recomandati ?
Am sanse sa receptionez 28.2 E cu antena mea de 0.9m ?

Mentionez faptul ca folosesc un receiver Echosmart DSB 791.
Multumesc.

Acest mesaj a fost modificat de Iulian_Dj: 6th November 2009, 23:06
Go to the top of the page

+Quote Post
Koto
mesaj 6th November 2009, 23:26
Mesaj #2

Junior

Data înscrierii: 5-January 08
Locație: Iasi
ID membru: 268 831

CITAT (Iulian_Dj @ 6th November 2009, 22:04) *
Salut.
Tocmai mi-am remontat suportul pentru antena offset la fereastra. L-am reglat la boloboc si am pus pe el un motor H-H Optibox DM-3800 si o antena Offset de 0.9 m diametrul. Cu ajutorul lor pot receptiona sateliti cuprinsi intre 68.5 E si 43.1 W. Nu Imi intra semnal pe EuroBird 1 la 28.2 E. Am si niste copci exact spre sud insa iarna fiind fara frunze, sper sa mai intre ceva semnal cum se intampla la satelitul cel mai sudic de la mine, si anume 23.5 E, unde am semnal 60%. Pe EuroBird 2 la 25.5 E am semnal 40 % iar pe Astra 2C 31.5 E la 70 %. Am cautat semnal si pe 28.2 E insa fara rezultate (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif) . Sunt din Craiova si folosesc un LNB marca Digiline cu factor de zgomot 0.2 dB, castig de conversie 58 dB.
Intrebarea mea pentru voi este daca as schimba LNB ul cu altul mai bun mi s-ar imbunatatii semnalul receptionat ?
Ce parere aveti de acest LNB Digiline si ce LNB-uri bune imi recomandati ?

oricat de bun ar fi lnb-ul, eficienta tine in principal de dimensiunea antenei; asa ca poate inainte de un lnb mai bun (eu personal agreez inverto dar si invacom) e recomandabil sa incerci o antena mai mare. Sau ai varianta de a misca lnb-ul la milimetru pt. o eventuala imbunatire a semnalului.

+Quote Post
bonou2
mesaj 7th November 2009, 00:15
Mesaj #3

Junior

Data înscrierii: 19-March 06
Locație: baia-mare
ID membru: 70 271

salut daca tot ai motor H-H pune o antena de 1.25m + un lnb Inverto SINGLE - Black Ultra si ai sa fi multumit la un anumit nivel
    http://www.digitalsatelit.ro/dish.html?dia...antena_filtru=8
      http://www.digitalsatelit.ro/lnb-inverto-single-black-ultra.html
        sau schimba lnb cu cel mentionat mai sus si o sa ai o crestere intre 5-10% a semnalului
          sanatate si succes

+Quote Post
          Iulian_Dj
          mesaj 9th November 2009, 00:29
          Mesaj #4

Junior

Data înscrierii: 17-October 05
          Locație: Oltenia
          ID membru: 50 237

Multumesc pentru raspunsuri.
          Azi o sa imi comand un LNB Inverto Single - Black Ultra. Schimbarea antenei se va face alta data (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif)
          Astept sa vad rezultatele pe acel LNB. O sa le fac publice si aici pe forum.
          O zi buna la toata lumea.

+Quote Post
          doktorofsat
          mesaj 9th November 2009, 11:58
          Mesaj #5

Caine Satelitar

Grup: Moderators
          Data înscrierii: 4-April 08
          Locație: Langa antene
          ID membru: 310 872

Am sanse sa receptionez 28.2 E cu antena mea de 0.9m ?

Vei receptiona stabil cca 60% din canalele acestui satelit probabil cu ceva mai mult cu Inverto Black Ultra!

care intr-adevar e un lnb bun , dar se stie ca nici un sistem alcatuit din antena de 90cm si lnb IBU nu poate inlocui o antena de 120cm de exemplu!

O sa le fac publice si aici pe forum.

Abia astept!O comparatie intre diferite marci de lnb-uri testate pe spoturi problematice ar fi foarte util aici pe forum

+Quote Post
          vladdygo
          mesaj Ieri, 22:03
          Mesaj #6

Junior

Data înscrierii: 2-June 04
          ID membru: 17 546

Mai da a dat boala-n voi cu antenele offset....! Daca vrei sa fatai antena E-W iat-i o parabola. Daca vrei sa prinzi doar satelitii puternici ai Europei, ia-ti un HH, dar uita de
          Inverto e foarte bun, insa ai grija ca va trebui sa-ti iei unul pt offset!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
          1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
          0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 21:16
          © 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
          Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
          Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia