|
  |
probleme rare dar grave..., restart in aplicatii mai pretentioase (jocuri gen gta 4) |
|
|
|
|
5th November 2009, 22:26
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 5-November 09
ID membru: 527 415

|
Salutare la toata lumea,cum se incepe de obicei....am si io o problema...ok,daca s-a mai intamplat cuiva si s-a explicat pe forum va rog sa ma scuzati...dar io nu am gasit un subiect de gen.deci....: configuratia mea consta in placa de baza Asus M2NE, procesor AMD Athlon 64x2 5200+ la 2,7 Ghz, placa video Leadteak PX 8600 GTTDH 256 Mb,HDD Western Digital Caviar Se16 250Gb 7200 rpm,16mb,SATA 2, memorii Corsair dual channel Twin 2 x 1Gb ddr2 800Mgz -5-5-5-12 + 1x1Gb Kingstone aceeleasi date, sursa Antec EA-380 EC Earthwatts 380W ATX 2,2. OS - Windows XP Profesional. Sistemul se misca super ok,orice as deschide,se deschide instant,nu am virusi,registri sunt curati,discurile defragmentate. Dar...daca deschid Gta 4,sau Fallout 3,si joc 40-50min,(nu mai mult de ora,nu am timp) cateodata,se blocheaza sistemul 2-3 sec,apoi eroare de windows pe ecran albastru,si restart.Am debifat ''automaticaly restart'' si o sa revin cu, codul de eroare. Nu ma deranjeaza ca nu pot juca jocurile acestea,vreau sa stiu daca i s-a mai intamplat cuiva si a descoperit mai tarziu ca a fost pe duca vreo componenta,nu vreau sa ma trezesc ca-mi cade procesorul,sau placa de baza cand nu ma astept...Jocuri mai vechi pot deschide cate 2-3 odata,4-5 pagini in browser,si inca o aplicatie de gen...mediaplayer si trec de la una la alta fara nici o problema.Dar in jocurile care consuma ceva mai mult...se intampla ce v-am spus.GTA 4 de exemplu il joc pe setari medii,nu-mi sacadeaza,totul e ok,...si d-aia nu inteleg faza cu eroarea si restartul.
|
|
|
|
|
|
|
|
5th November 2009, 22:47
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 1-January 08
Locație: nowhere
ID membru: 267 014

|
|
|
|
|
|
|
|
|
6th November 2009, 01:11
|
Junior
Data înscrierii: 12-August 09
ID membru: 498 642

|
incearca cu o sursa mai puternica.
|
|
|
|
|
|
|
|
6th November 2009, 02:30
|
Junior
Data înscrierii: 10-April 07
Locație: Italy , Sulmona
ID membru: 165 578

|
Sursa este ok , zic eu. Problema poate fi cauzata de un driver (nu neaparat video) sau de temperaturi excesive (desi in cazul asta banuiesc ca pc-ul s-ar fi stins direct , fara nici un fel de BSOD).
Ar fi bine sa postezi acel BSOD , poate ca nu eu , dar trebuie sa fie cineva care-l intelege.
|
|
|
|
|
|
|
|
6th November 2009, 08:20
|
Junior

|
CITAT (iosnebun @ 5th November 2009, 22:11)  incearca cu o sursa mai puternica. frate....ce zici de o sursa Premier de 650W???ar fii ok ha?...m-am bazat ca p-aici sunt profesionisti care nu se grabesc sa ofere solutii aiurea...Antecul pe care il am este o sursa de 5 stele certificata 80PLUS cu PFC activ ,ofera real cei 380Watt in regim 24/24h chiar si la temperatura de 50grade. Si duce fara probleme un sistem din procesor quad-core, 2-3 HDD-uri, 4 module de RAM si o placa video gen NVidia 9600GT, 8800GT sau ATI 38xx, 48xx. Tu stii ce inseamna 380W REALI?Sursa asta m-a costat in jurul a 300 ron.Nu cred ca o sa incerc cu una ,mai puternica,am lasat toate componentele in post ca sa evit ''solutii' d-astea.Si ca sa iti faci o idee cam cat consuma un pc,al meu nu are nevoie de mai mult de 240W.dar trebuie sa fie reali,asta intr-adevar inseamna o sursa de 650W Premier,sau ATX sau De Luxe.....aiurea...
|
|
|
|
|
|
|
|
6th November 2009, 08:38
|
Active Member
Data înscrierii: 22-July 04
ID membru: 20 288

|
In primul rand eu as banui ca e problema cu memoria RAM si deci as rula un memtest. Fie ai un slot defect si nu ajunge sa dea eroare decat atunci cand incarci toti cei 4 giga de ram fie exista o incompatibilitate intre cele doua tipuri de memorie si nu reusesc sa lucreze sincron tot timpul. Foloseste temporar doar o pereche de la un singur producator si vezi daca ti se mai intampla. Nici controlul temperaturilor nu este de neglijat in special cel al placii video. Nu cred sa fie problema cu sursa pentru ca asta nu prea da ecrane albastre ci restart direct . Totusi nu e rau sa verifici tensiunile pe care le scoate macar din cand in cand. Sursa o fi ea firma-de-firma dar curentul care trece prin ea e pur romanesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
6th November 2009, 08:52
|
Junior

|
CITAT (cspot @ 6th November 2009, 05:38)  In primul rand eu as banui ca e problema cu memoria RAM si deci as rula un memtest. Fie ai un slot defect si nu ajunge sa dea eroare decat atunci cand incarci toti cei 4 giga de ram fie exista o incompatibilitate intre cele doua tipuri de memorie si nu reusesc sa lucreze sincron tot timpul. Foloseste temporar doar o pereche de la un singur producator si vezi daca ti se mai intampla. Nici controlul temperaturilor nu este de neglijat in special cel al placii video. Nu cred sa fie problema cu sursa pentru ca asta nu prea da ecrane albastre ci restart direct . Totusi nu e rau sa verifici tensiunile pe care le scoate macar din cand in cand. Sursa o fi ea firma-de-firma dar curentul care trece prin ea e pur romanesc. M rulat doar cu 2Gb corsairul dual channel,si aveam aceeasi problema,si testul de ram l-am facut cu hirens boot cd,totul e ok,procesorul nu depaseste 41 grade in cele mai ''grele'' cazuri,de obicei am un 38 grade,placa video ......asta ar fi posibil,dar improbabil...ram-ul are sistem propriu de racire,deci nu...si faza cu sursa si ''curentul romanesc''....nu inteleg. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
6th November 2009, 10:58
|
Active Member
Data înscrierii: 12-December 07
Locație: mangalia
ID membru: 259 505

|
CITAT (reloaded600 @ 6th November 2009, 12:52)  M rulat doar cu 2Gb corsairul dual channel,si aveam aceeasi problema,si testul de ram l-am facut cu hirens boot cd,totul e ok,procesorul nu depaseste 41 grade in cele mai ''grele'' cazuri,de obicei am un 38 grade,placa video ......asta ar fi posibil,dar improbabil...ram-ul are sistem propriu de racire,deci nu...si faza cu sursa si ''curentul romanesc''....nu inteleg. spre deosebire de curentul de afara, cel romanesc vine cu noduri... referitor la problema ta, din cate stiu, gta4 are nevoie (recomandat de Rockstar) de o placa video de 512 mb si sp3 pt xp ceea ce deja exista. sincer sa fiu am vazut si placi video mai sanatoase care sacadau. incearca un test de memorie video desi am vaga banuiala ca va fi ok. foarte posibil ca in timpul jocului, placa video sa se supraincalzeasca de unde si ecran albastru si restart. ar fi buna o poza cu BSOD-ul. incearca sa suplimentezi ventilatia in dreptul placi video.
|
|
|
|
|
|
|
|
6th November 2009, 23:54
|
Active Member

|
CITAT (reloaded600 @ 6th November 2009, 08:52)  si ''curentul romanesc''....nu inteleg. Hi hi hi ...asta inseamna ca esti tanar si ca nu stii cum functioneaza romania. Eu unul m-am trezit intr-o seara intr-un spital judetean incuiat pe dinauntru. Absolut toate usile erau ferecate cu lacate de o juma de kilogram, ceea ce este profund ilegal. Asa ca am fost si eu tot asa de corect si am iesit pe o fereastra. Daca peste noapte se declansa un incendiu in cladirea aia toata lumea era condamnata la moarte. De asemenea se numeste sechestrare de persoane. Este adevarat ca nu poate sa intre nimeni. Dar nimeni nu poate sa iasa. Un spital nu este o puscarie dar evident nimanui nu-i pasa de treaba asta. Tot asa si cu "curentul romanesc" . Toata lumea e electricieni in Romania incepand cu vecinu pensionat pe caz de boala de la parter pana la tzatza Maritza de la etaju 4. Tensiunea in retea se considera a fi relativ constanta si lipsita de fluctuatii daca nu ar interveni oricine sa strice aceasta ordine.
|
|
|
|
|
|
|
|
7th November 2009, 02:07
|
Junior

|
CITAT (cspot @ 6th November 2009, 20:54)  Hi hi hi ...asta inseamna ca esti tanar si ca nu stii cum functioneaza romania. Eu unul m-am trezit intr-o seara intr-un spital judetean incuiat pe dinauntru. Absolut toate usile erau ferecate cu lacate de o juma de kilogram, ceea ce este profund ilegal. Asa ca am fost si eu tot asa de corect si am iesit pe o fereastra. Daca peste noapte se declansa un incendiu in cladirea aia toata lumea era condamnata la moarte. De asemenea se numeste sechestrare de persoane. Este adevarat ca nu poate sa intre nimeni. Dar nimeni nu poate sa iasa. Un spital nu este o puscarie dar evident nimanui nu-i pasa de treaba asta.
Tot asa si cu "curentul romanesc" . Toata lumea e electricieni in Romania incepand cu vecinu pensionat pe caz de boala de la parter pana la tzatza Maritza de la etaju 4. Tensiunea in retea se considera a fi relativ constanta si lipsita de fluctuatii daca nu ar interveni oricine sa strice aceasta ordine. Deci....te-ai uitat la modelul sursei?si la datele tehnice?????....poate veni curentul si ''guguloaie'' cum vreti voi sa spuneti...pc nu va fi afectat!!!! Din aceasta cauza nu am luat un ATX sau un DE LUXE de 100-150ron...stiu problema cu...''curentul'',cand am spus ca nu inteleg,m-am referit ca ce legatura are curentul cu sursa mea? nu ca vine el ''guguloaie....hai frate....inainte sa va dati cu parerea de o componenta,uitati-va in datele tehnice ale acesteia! io m-am chinuit de pomana sa scriu componentele in post?..aceea sursa protejeaza sistemul din toate punctele de vedere,niciodata nu o sa ma afecteze fluctuatiile de tensiune!.....dar tu esti expert se pare.....impreuna cu '' vecinu pensionat pe caz de boala de la parter pana la tzatza Maritza de la etaju 4.'' ....mai dai si ''sfaturi'',mai bine imi vedeam de treaba cu forumul vostru......
|
|
|
|
|
|
|
|
7th November 2009, 14:07
|
Active Member

|
CITAT (reloaded600 @ 7th November 2009, 05:07)  Deci....te-ai uitat la modelul sursei?si la datele tehnice?????....poate veni curentul si ''guguloaie'' cum vreti voi sa spuneti...pc nu va fi afectat!!!! Din aceasta cauza nu am luat un ATX sau un DE LUXE de 100-150ron...stiu problema cu...''curentul'',cand am spus ca nu inteleg,m-am referit ca ce legatura are curentul cu sursa mea? nu ca vine el ''guguloaie....hai frate....inainte sa va dati cu parerea de o componenta,uitati-va in datele tehnice ale acesteia! io m-am chinuit de pomana sa scriu componentele in post?..aceea sursa protejeaza sistemul din toate punctele de vedere,niciodata nu o sa ma afecteze fluctuatiile de tensiune!.....dar tu esti expert se pare.....impreuna cu '' vecinu pensionat pe caz de boala de la parter pana la tzatza Maritza de la etaju 4.'' ....mai dai si ''sfaturi'',mai bine imi vedeam de treaba cu forumul vostru...... nu stiu cat de obisnuit esti cu sursele, dar indiferent de mama lor, cand e sa pice toate pica la fel. difera doar de cati bani pica si daca vrei iti dau poze cu surse de milioane de lei care au scos acelasi fum ca si "pocnitorile" de la un simplu soc de tensiune. pana sa te infurii ca nu ai primit un raspuns concret si exact, opreste-ti nervii, citeste ce s-a scris, eventual verifica.. datelea alea tehnice scrise in orice prospect al oricarui aparat electronic sau electrocasnic, sunt datele ideale. adica laborator. mai sus ti-am spus despre niste cerinte ale lui gtaIV. jocul asta cu setarile in blana pe un gtx250 512 Mb, un Q6600 si 4 Gb Ram si tot a sacadat. deci cerintele recomandate ale jocului pe site la Rockstar Games (producatorul) sunt total eronate: cpu dual core 2,6GHz, 3Gb ram (vista), vga 512 Mb ram (configuratie ce-ti asigura un joc decent cu setarile l,a minim sau putin peste). tot mai sus ti-am scris si despre niste teste, eventual o racire suplimentara a placii video... evident, plin de nervi ca altul s-a gandit sa-ti critice sistemul, nu ai mai citit. calculatorul ala l-ai facut acum aproximativ un an ceea ce la vreme respectiva se putea numi racheta. la ora actuala nu si trebuie sa te multumesti cu ceea ce ai sau sa mai investesti in el. iar dupa 2 - 3 luni va trebui iar sa investesti daca mai apare vreo pretentie de ultim raget in materie de jocuri. acum ca tot te-ai enervat si mai tare o sa ma iei si pe mine la 13 - 14. asta e...e o tara libera si fiecare are dreptul sa fac ace vrea. din pacate...
Acest mesaj a fost modificat de c14h3r: 7th November 2009, 14:12
|
|
|
|
|
|
|
|
7th November 2009, 14:52
|
Active Member
Data înscrierii: 31-December 06
Locație: Galati, Romania
ID membru: 120 495

|
Salut,
@ reloaded600 , ai reusit sa te enervezi doar dupa 4 mesaje? Pe langa sugestia de a schimba sursa, poate mai putin inspirata in rezolvarea problemei tale, ai primit si alte sfaturi, precum: - " Ar fi bine sa postezi acel BSOD , poate ca nu eu , dar trebuie sa fie cineva care-l intelege. ", - " incearca sa suplimentezi ventilatia in dreptul placi video. "
Ai incercat vreunul din ele? Forumul este liber, oricine isi poate da cu parerea mai mult sau mai putin inspirat despre o problema.
@ c14h3r , pentru mesajul # 11 meriti +1*.
|
|
|
|
|
|
|
|
7th November 2009, 18:09
|
Junior
Data înscrierii: 12-August 09
ID membru: 498 642

|
CITAT (reloaded600 @ 6th November 2009, 08:20)  frate....ce zici de o sursa Premier de 650W???ar fii ok ha?...m-am bazat ca p-aici sunt profesionisti care nu se grabesc sa ofere solutii aiurea...Antecul pe care il am este o sursa de 5 stele certificata 80PLUS cu PFC activ ,ofera real cei 380Watt in regim 24/24h chiar si la temperatura de 50grade. Si duce fara probleme un sistem din procesor quad-core, 2-3 HDD-uri, 4 module de RAM si o placa video gen NVidia 9600GT, 8800GT sau ATI 38xx, 48xx. Tu stii ce inseamna 380W REALI?Sursa asta m-a costat in jurul a 300 ron.Nu cred ca o sa incerc cu una ,mai puternica,am lasat toate componentele in post ca sa evit ''solutii' d-astea.Si ca sa iti faci o idee cam cat consuma un pc,al meu nu are nevoie de mai mult de 240W.dar trebuie sa fie reali,asta intr-adevar inseamna o sursa de 650W Premier,sau ATX sau De Luxe.....aiurea... frate...iti dadeam o idee, sa verifici cu o alta sursa. daca tu esti sigur de anumite lucruri, nu inteleg de ce mai postezi pe aici sa ceri ajutor. eu zic sa mai analizezi consumul real si vorbim dupa ce te linistesti. ps: sistemul tau consuma in jur de 300-310W (componentele pe care le-ai spus - poate mai sunt si altele). ps2: ceea ce aberezi tu acolo cu 9600gt 2-3 hdd-uri 4 module ram ...in 90% load trece de 400W. si daca aiurea aia de delux 450W nu facea fata iti spun eu ca schimbam sursa de multa vreme. deci garantat deluxul 450W (pocnitoarea mea cu tot cu carcasa la 150 lei - te oftici?)scoate peste 400W pt ca am stresat sistemul sa vad daca face fata sursa.
Acest mesaj a fost modificat de iosnebun: 7th November 2009, 18:37
|
|
|
|
|
|
|
|
7th November 2009, 21:10
|
Junior

|
CITAT (Mos_Ilie @ 7th November 2009, 11:52)  Salut,
@ reloaded600 , ai reusit sa te enervezi doar dupa 4 mesaje? Pe langa sugestia de a schimba sursa, poate mai putin inspirata in rezolvarea problemei tale, ai primit si alte sfaturi, precum: - " Ar fi bine sa postezi acel BSOD , poate ca nu eu , dar trebuie sa fie cineva care-l intelege. ", - " incearca sa suplimentezi ventilatia in dreptul placi video. "
Ai incercat vreunul din ele? Forumul este liber, oricine isi poate da cu parerea mai mult sau mai putin inspirat despre o problema.
@ c14h3r , pentru mesajul # 11 meriti +1*. Stiu,ai dreptate,imi pare rau ca m-am enervat,dar majoriatatea au fost solutii aruncate aiurea de oameni ce au pretentii de ''it-isti'',intr-adevar suplimentarea ventilatiei in dreptul placii video are sens si foarte posibil ca aceasta sa se supraincalzeasca.Treaba cu ''incearca cu alte surse'' sunt total aberatii,in schimb ma asteptam sa imi confirme cineva sau sa-mi infirme daca poate avea si procesorul vreun rol in asta...am spus destul de clar ca mi se intampla rar si in aplicatii gen gta 4,nu doar in gta4,se mai intampla in DMC4,UnrealT3...etc,jocuri mai noi,majoritate jucate pe setari maxime si din cauza asta ma astepta sa fie procesoru'...nu imi da eroarea mereu,decat foarte rar,din cauza asta as fi vrut sa stiu daca s-a mai intamplat cuiva asta si a descoperit ca a cazut mai tarziu vreo componenta. @iosnebun - sa-i explice cineva cate ceva despre surse,consum pc,ce inseamna 80+ si dual rail,pfc activ etc....
|
|
|
|
|
|
|
|
7th November 2009, 23:37
|
Active Member

|
CITAT (reloaded600 @ 8th November 2009, 01:10)  Stiu,ai dreptate,imi pare rau ca m-am enervat,dar majoriatatea au fost solutii aruncate aiurea de oameni ce au pretentii de ''it-isti'',intr-adevar suplimentarea ventilatiei in dreptul placii video are sens si foarte posibil ca aceasta sa se supraincalzeasca.Treaba cu ''incearca cu alte surse'' sunt total aberatii,in schimb ma asteptam sa imi confirme cineva sau sa-mi infirme daca poate avea si procesorul vreun rol in asta...am spus destul de clar ca mi se intampla rar si in aplicatii gen gta 4,nu doar in gta4,se mai intampla in DMC4,UnrealT3...etc,jocuri mai noi,majoritate jucate pe setari maxime si din cauza asta ma astepta sa fie procesoru'...nu imi da eroarea mereu,decat foarte rar,din cauza asta as fi vrut sa stiu daca s-a mai intamplat cuiva asta si a descoperit ca a cazut mai tarziu vreo componenta. @iosnebun - sa-i explice cineva cate ceva despre surse,consum pc,ce inseamna 80+ si dual rail,pfc activ etc.... in cel mai rau caz, o sa cada placa video si asta datorita supraincalzirii. procesoarele cad foarte greu si in mare parte din cauza utilizatorilor. da setarile la minim si vezi cum se misca. apoi urci setarile la mediu si daca totul este ok, le lasi asa. inainte de a instala un joc, citeste cerintele acestuia si ia-le pe cele recomandate ca cerinte minime. asta ca sa nu instalezi degeaba. ca sa suplimentezi racirea placii video, poti folosi calculatorul fara capacul lateral, daca ai posibilitatea sa montezi un ventilator de carcasa pe capacul lateral fa-o. daca nu, da capacul la o parte si prinzi ventilatorul pe lateral, deasupra placii video, acolo unde prinzi placa in suruburi, in asa fel incat sa sufle aer spre radiatorul placii video sau iti cumperi un ventilator care se prinde deasupra unuia din pci-uri, sub placa video.
|
|
|
|
|
|
|
|
7th November 2009, 23:50
|
Active Member

|
CITAT (reloaded600 @ 5th November 2009, 22:26)  Dar...daca deschid Gta 4,sau Fallout 3,si joc 40-50min,(nu mai mult de ora,nu am timp) cateodata,se blocheaza sistemul 2-3 sec,apoi eroare de windows pe ecran albastru,si restart.Am debifat ''automaticaly restart'' si o sa revin cu, codul de eroare. Ia sa vedeem domnuuuuu.... Ai postat si in primul post ai promis ca o sa pui mesajul de eroare .... Unde e ? Spre deosebire de tine eu cand am spus o vorba am vorbit serios. Sunt mandru de tine ca ai o sursa adevarata la computerul ala care merge prost. Poate ne explici si noua de ce, pentru ca noi nu prea ne pricepem .
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 09:25
|
Junior

|
CITAT (cspot @ 7th November 2009, 21:50)  Ia sa vedeem domnuuuuu.... Ai postat si in primul post ai promis ca o sa pui mesajul de eroare .... Unde e ? Spre deosebire de tine eu cand am spus o vorba am vorbit serios. Sunt mandru de tine ca ai o sursa adevarata la computerul ala care merge prost. Poate ne explici si noua de ce, pentru ca noi nu prea ne pricepem . domnuuuuu....eroarea apare foarte rar,am spus asta,si computerul nu merge prost,totul e ok,dar imi faceam griji cu eroarea aceea.L-am forjat de 2 zile si nu am mai primit nici o eroare...Eu vroiam doar sa stiu daca s-a mai intamplat cuiva si daca a descoperit mai tarziu vreo componenta busita,si faza cu suplimentarea ventilatiei pentru placa video e foarte ok,cred ca are dreptate c14h3r ,dar voi aruncati ''solutii'' aiurea,''schimba aia'',''incearca cu aia...''in primul rand poate nu aveam de unde sa iau alta sursa sa incerc,in al doilea rand daca te uiti bine in componente si in faptul ca am spus '' Sistemul se misca super ok,orice as deschide,se deschide instant,nu am virusi,registri sunt curati,discurile defragmentate. Dar...daca deschid Gta 4,sau Fallout 3,si joc 40-50min,(nu mai mult de ora,nu am timp) cateodata,se blocheaza sistemul 2-3 sec,apoi eroare de windows pe ecran albastru,si restart.'' ' Nu ma deranjeaza ca nu pot juca jocurile acestea,vreau sa stiu daca i s-a mai intamplat cuiva si a descoperit mai tarziu ca a fost pe duca vreo componenta,nu vreau sa ma trezesc ca-mi cade procesorul,sau placa de baza cand nu ma astept...Jocuri mai vechi pot deschide cate 2-3 odata,4-5 pagini in browser,si inca o aplicatie de gen...mediaplayer si trec de la una la alta fara nici o problema.Dar in jocurile care consuma ceva mai mult...se intampla ce v-am spus.GTA 4 de exemplu il joc pe setari medii,nu-mi sacadeaza,totul e ok,...si d-aia nu inteleg faza cu eroarea si restartul.'' Imi pare rau daca te-am jignit in vreun fel dar trebuie sa intelegi ca solutiile nu incep intotdeauna cu ''schimba'',daca citeai cu atentie postul nu ai fi oferit asa ''solutii''.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th November 2009, 10:07
|
Se7en PRO
Data înscrierii: 2-August 07
Locație: Somewhere,in South
ID membru: 209 505

|
Vrei să joci GTAIV?Ia-ți consolă.Versiunea pentru PC e o portare de toată jena.Si stai liniștit.Mama Omida nu-i p-aci,să-ți spună dacă o să-ți "pice" f'o componenta și când.
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|