Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

Reply to this topicStart new topic
> Izolare beci
Courage
mesaj 5th November 2009, 18:30
Mesaj #1

Administrator

Grup: Admin
Data înscrierii: 26-November 01
Locație: Bucuresti
ID membru: 2

Doresc sa fac un beci de 2m adancime pentru instalatia de apa (hidrofor, vas expansiune etc).

Ideea este cu ce material si cum izolez cimentul astfel incat sa nu existe infiltratii?
Go to the top of the page

+Quote Post
caldut
mesaj 5th November 2009, 18:43
Mesaj #2

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 21-September 07
ID membru: 228 864

CITAT (Courage @ 5th November 2009, 16:30) *
Doresc sa fac un beci de 2m adancime pentru instalatia de apa (hidrofor, vas expansiune etc).

Ideea este cu ce material si cum izolez cimentul astfel incat sa nu existe infiltratii?

la nivel de pardoseala sau si pereti laterali ?

+Quote Post
Courage
mesaj 5th November 2009, 19:35
Mesaj #3

Administrator

Peste tot, de preferinta (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif)

Am inteles ca e un material cu "bumpi", un fel de prelata de plastic.

+Quote Post
caldut
mesaj 5th November 2009, 20:05
Mesaj #4

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 21-September 07
ID membru: 228 864

CITAT (Courage @ 5th November 2009, 17:35) *
Peste tot, de preferinta (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif)

Am inteles ca e un material cu "bumpi", un fel de prelata de plastic.

placi bituminoase caserate,nu stiu cit costa,functie de producator....fa si tu niste sapaturi pe net dupa preturi.

pot sa ma interesez maine la Polyglass Romania ei au membrane din astea...am un amic acolo...te pasioneaza ?

+Quote Post
Courage
mesaj 5th November 2009, 20:59
Mesaj #5

Administrator

Daca poti, o informatie nu costa (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif)

Oricum, nu vreau SF-uri. Nu e un buncar in care sa dorm!

+Quote Post
casuta_papusilor
mesaj 5th November 2009, 21:07
Mesaj #6

Active Member

Grup: Members
Data înscrierii: 16-June 09
Locație: bucuresti, dirtiest town in romania
ID membru: 472 001

poti sa incerci cu masterseal 501, de la basf, un "ciment" marfa pentru hidroizolare.
90 lei sacul de 20 kg. prin colentina dupa obor, e un depozit.
am dat eu pe placa, la casa. vezi in jurnal, daca ai timp.

Acest mesaj a fost modificat de casuta_papusilor: 5th November 2009, 21:09

+Quote Post
Courage
mesaj 6th November 2009, 08:47
Mesaj #7

Administrator

Nu ies mai ieftin daca folosesc pe exterior o panza de cauciuc?

+Quote Post
casuta_papusilor
mesaj 6th November 2009, 09:56
Mesaj #8

Active Member

un sul de ardezie (carton bituminos), de 10 metri lungime, e tot cam 1 milion, parca.
dar la el iti mai trebuie si o amorsa bituminoasa (tip hydrostop).

LE.
tie cine iti poate da warn sau un mic suspend pentru reclama si link in semnatura?
si sa te vad ca te plangi la rubrica plînsete, lăcrimații si sesizații! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/roll2.gif)

Acest mesaj a fost modificat de casuta_papusilor: 6th November 2009, 10:11

+Quote Post
Courage
mesaj 6th November 2009, 11:20
Mesaj #9

Administrator

Reclama inhouse e permisa, dar eu sunt imun la warn (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
casuta_papusilor
mesaj 6th November 2009, 21:34
Mesaj #10

Active Member

CITAT (Courage @ 6th November 2009, 11:20) *
Reclama inhouse e permisa, dar eu sunt imun la warn (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

tu esti mama si tata warn-urilor si a suspend-urilor, esti alfa si omega, esti datatorul de viata si de moarte pe acest taram al intrebatilor si neintrebatilor! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/worthy.gif)
si ai tu, preamarite, nevoie de hidroizolatie?

poate ma trezesc cu vreun suspend de la nea scheleton sau de la amicul adi, de la care am mai luat un 10% profit!

Acest mesaj a fost modificat de casuta_papusilor: 6th November 2009, 21:36

+Quote Post
gugutata
mesaj 10th November 2009, 17:42
Mesaj #11

priveste profund

Grup: Moderators
Data înscrierii: 30-October 05
Locație: din creieru' meu
ID membru: 51 690

CITAT (Courage @ 6th November 2009, 08:47) *
Nu ies mai ieftin daca folosesc pe exterior o panza de cauciuc?

Tehnic, tu vrei sa faci un camin. Beci este mult spus.

Exista 2 solutii si foarte multe materiale.

Faci caminul din beton (o marca ieftina) armat (cu plasa de buzau STN fi6 cu ochiuri de 10X10 in 2 randuri) simplu. Peretele poate sa aiba grosimi intre 15-20 cm.

Pe exterior, adica in zona de contact dintre pamant si peretele din beton se hidroizoleaza, motiv pt. care groapa trebuie sa fie perimetral mai mare decat caminul.

Cum se hidroizoleaza?!

Se aplica o geomembrana din polietilena, una ieftina sau produse derivate din bitum, eventual membrane din bitum. Mare atentie la zona de imbinare intre folii.

Unii folosesc acele folii cramponate drept hidroizolatii, desi ele au rolul de protectie a hidroizolatiei.

Pt. a evita hidroizolatia clasica pe baza de produse din bitum, peretii din beton ai caminului se tencuiesc cu mortar ce are in componenta lui agregate xypex. Vezi aici. Eu personal il gasesc mai comod si cred ca este mai trainic.

Exista agregate xypex care se toarna direct in masa de beton, astfel incat peretele din beton este hidroizolator(izolant?!).

extras din pdf-ul linkuit
CITAT
4. XYPEX ADMIX C-1000 este o pulbere cenusie ce contine o cantitate sporita de aditivi necesari impermeabilizarii intregii mase de beton sau mortar preparat in care s-a adaugat aditivul in proportie de 2,00% pana la maxim 5,00% fata de cantitatea de ciment. Produsele se utilizeaza in cazul in care se doreste obtinerea unui beton sau a unui mortar impermeabil dupa intarire si post tratament, fara a necesita alte operatii.

Cu gratarul cum stai?!

Acest mesaj a fost modificat de gugutata: 10th November 2009, 17:47

+Quote Post
Courage
mesaj 10th November 2009, 18:20
Mesaj #12

Administrator

Cred ca o sa merg pe mbr bituminoasa.
Gratarul e gata, maine sper sa ii fac rodajul.

Mai trebuie tencuit.
E crima cu bezna asta, la ora 17.00 e noapte deja.

+Quote Post
Astrul
mesaj 10th November 2009, 18:29
Mesaj #13

Constructor

Data înscrierii: 10-May 07
Locație: Obor residential park
ID membru: 178 295

Ceea ce vrei tu e un camin pentru put cu rol si de beci. Am facut destule d-astea.
Placa de jos 10 cm beton armat cu plasa de 4, peretii de 15-20 cm armat cu plasa de 6 si planseul de sus de 13 cm armat cu plasa de 8 sau cu pc de 8 la 10 cm pe 2 directii.
Sub placa de jos pus un polistiren extudat de 2 cm, si folie polietilena.
Trebuie luata in vedere si o termoizolare, in iernile geroase sa nu fie probleme cu vasul de expansiune sau hidroforul, ca sa nu mai vorbesc de borcane cu muraturi inghetate.
Apoi pe peretii de pamant ai caminului, se poate aplica un polistiren ieftin de 5 cm, o membrana bituminoasa sau geotextil, dar e mai scump si se toarna betonul.
Pe interior, dupa decofrare, exista 3 solutii, cum s-a mai spus, tencuieli hidroizolante, solutie de ciment masterseal 501 care se aplica cu bidineaua in 2 straturi perpendiculare unul fata de celalalt sau emulsie bituminoasa si cred ca este suficient.
Eventual pentru si mai multa siguranta se pot cumpara aditivi speciali care se adauga in reteta de beton, se gasesc tot in spate la obor spre baicului, sau se poate comanda cu cifa beton cu impermeabilitate redusa. Dar banuiesc ca pentru 2-3 mc de beton nu vine o cifa. Placa de sus, cand se cofreaza se pune o folie de polietilena pentru ca betonul asezat sa fie cat mai neted si fara pori. Suprafata de beton semiumed se "prafuieste" cu ciment impermeabil tot gen Masterseal 501 si se matura si se niveleaza apoi cu o drisca sa intre in masa betonului. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/peacefingers.gif)

CITAT (Courage @ 10th November 2009, 18:20) *
Cred ca o sa merg pe mbr bituminoasa.
Gratarul e gata, maine sper sa ii fac rodajul.

Mai trebuie tencuit.
E crima cu bezna asta, la ora 17.00 e noapte deja.

Si eu iti recomand tot membrana, e ieftina, se lipeste repede si da randament bun.

+Quote Post
gugutata
mesaj 11th November 2009, 09:33
Mesaj #14

priveste profund

Data înscrierii: 30-October 05
Locație: din creieru' meu
ID membru: 51 690

o sa revin asupra rolului foliei cramponate pt. ca am in fata catalogul DELTA si vad ca are utilizari variate.

+Quote Post
kamikz
mesaj 13th November 2009, 14:03
Mesaj #15

Junior

Data înscrierii: 4-August 06
Locație: Arad
ID membru: 89 705

Ca in toate cazurile, adevarul este undeva la mijloc.
Daca cititi pe topicul meu, o sa vedeti de ce. Eu cu chestiile cu hidroizolatia din pamant sunt patit partial.

Solutia ce a mai buna ar fi impermeabilizarea betonului in masa, dar cu un aditiv care isi merita banii. Aici am dubii serioase asupra calitatii produselor de pe piata. Si va explic si de ce.

Bazin subteran 1 mc, pereti beton 10 cm, sclivisit cu adeziv de gresie de exterior, apoi vopsit in 4 straturi perpendiculare cu solutie bituminoasa pe baza de apa. Apa dispare in jumatate de ora.

Bazin subteran 8 mc , pereti de 10-20 cm, cofrat doar la interior, beton impermeabilizat in masa, apoi tencuit cu mortar de nisip fin, driscuit. Pana acum nu am avut probleme cu apa. Cat am bagat atit a ramas. Ce-i drept cantitatea maxima bagata a fost de 2 mc. Vedem pana in primavara daca mai adun pluvial.

Pivnita subterana/demisol, placa de jos de 10 cm, perete beton de 30 cm turnat separat in boltari de cofrare, hirdoizolatie exterioara ioc, aplicat doar folie de protectie a hidroizolatiei secondata de un tub de dren de fi 60. Apa intra pe la colturi si pe la stalpi. S-ar putea ca acolo tubul de dren sa se fi inaltat fata de panta lui normala.
Pe interior am aplicat mortar hidroizolant de imbinari iar tencuiala de pe perete am impermeabilizat-o in masa cu aditiv special pt asa ceva. Rezultatul: perete umed pe la locurile anterior mentionate. Macar apa nu mai balteste in interior.

Concluziile le las sa le trageti singuri.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 16:03
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia