|
  |
Teapa de la avocat |
|
|
|
|
5th November 2009, 17:43
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 3-September 06
Locație: Ilfov
ID membru: 95 084

|
In 2008 am avut un proces la care pentru recurs am angajat avocat.
In prima instanta castigasem ceva-ceva, dupa care am avut un accident (din vina celuilalt) si nu aveam garantia ca o sa pot merge pe picioarele mele la termenul de la recurs. S-a gasit un "binevoitor" care m-a presat sa iau avocat, anume avocatul ala pe care il stie el, ca face tot, rezolva tot si eu cum o sa pot sa merg pana la tribunal daca nici pana la baie nu pot merge singura. Data fiind situatia de atunci, am cedat, am dat 300 euro si mai jos este ce am capatat de banii respectivi:
Pentru inceput am facut eu taximetrie pentru cocoana care m-a reprezentat (altcineva decat persoana care ma intelesesem sa ma reprezinte).
Era vorba de o depasire filmata peste linia continua, in care la inceputul si la sfarsitul depasirii era aceeasi masina in fata mea, anume cea depasita. De altfel asta am si argumentat in prima instanta si am obtinut inlocuirea sanctiunii cu avertisment, dar fara sa scrie ce se intampla cu sanctiunea complementara. La recurs, am cerut anularea cu totul a procesului verbal. Cocoana se duce si spune in sala ca sanctiunea complementara nu poate coexista cu avertismentul (fals), iar juristul politiei spune ca nu e treaba judecatorului sa decida asupra sanctiunii complementare (fals, oricum subiectul era anularea) si cocoana nu zice nimic. Iesim din sala, ii spun ca a debitat tampenii, ca ne inteleseseram sa spuna o treaba foarte simpla, anume ca fapta nu s-a produs, asa cum a decis si cealalta instanta, asa cum arata si filmul, si sa ceara anularea. Ii arat unde scrie ca nu e ca ea, imi raspunde ca n-a citit legislatia aplicabila sau dosarul si de-aia n-a stiut.
Il sun pe omul caruia i-am dat banii si care nu mi-a zis niciodata ca de fapt nu el o sa ma reprezinte, numitul Artur Dumitrescu. Ii spun ca vreau sa discutam prestatia, dupa care imi explica ca e in trafic si de atunci nici ca a mai raspuns la telefon. Nici macar acuma nu-mi da dosarul inapoi.
Dupa cateva luni bune de sunat si batut la usa, ma duc la protectia consumatorului si intreb daca mai e ceva de facut sau pot sa consider ca mi-am luat o teapa clasa 1 si sa ma invat minte sa mai iau vreodata avocat fara sa vad intai cum pledeaza. Functionarul, foarte amabil, imi spune ca nu pot dovedi ca n-a prestat corespunzator, dar ca daca nu are program pe usa, pentru asta ei il pot amenda. Ma duc din nou la usa lui Dumitrescu, sun, nu raspunde nimeni, ca doar n-o fi fost prost sa raspunda, pozez usa, ma intorc cu poza fara program, imi zice da doamna ne ducem sa ii batem la usa.
Dupa vreo luna imi vine scrisoare acasa ca nu e de competenta protectiei consumatorului faptul ca n-are orar pe usa, ca au trimis la baroul bucuresti plangerea.
Dupa inca cateva luni, vine hartie de la barou, ca nu e treaba lor sa numere avocatii daca au program pe usa sau nu.
Ma pun sa citesc si eu legile pe care le citeaza ei in hartie, vad ca pot sa ma plang mai departe, fac din nou hartie, in care explic ca la protectia consumatorului am reclamat programul, la barou reclam prestatia neprofesionista. Le povestesc din nou, pe rand, toate inexactitatile din pledoaria cocoanei, scriu ca nu reclam ca am pierdut procesul, ca asta nu garanteaza nimeni, ci reclam serviciul sub orice critica.
Azi mi-am luat hartia noua de la posta in care scrie ca "motivarea recursului s-a facut pe sustinerile facute de petenta la fond" - acuma daca omul nu da dosarul, mai greu sa punem hartie langa hartie si sa vedem ca seamana din parti. Si ca una peste alta, cei doi au prestat regulamentar. Dupa care mai departe imi respinge hartia pe motiv ca nu m-am incadrat in 15 zile de la pronuntarea hotaririi, ceea ce asa e, dar cele 15 zile curg de cand imi comunica ei mie hotarirea si data postei de la ei e la vreo luna dupa data hartiei, iar eu m-am incadrat in cele 15 zile si de cand am semnat la posta pentru plic si de la stampila postei de pe plic.
Eu personal cred cu tarie in faptul ca atata timp cat tolerezi sa iei teapa, ai si tu o vina in faptul ca ai luat teapa si in acest context, chiar daca trebuie sa mai pierd timp scriind hartii, eu sunt dispusa sa scriu hartiile, indiferent care este sansa de succes si asta pentru ca altfel practic as fi in mod tacit de acord sa fiu tepuita.
In concluzie, intrebarea este daca mai exista cai de atac sau pot sa pun toata povestea la tepe ordinare.
In sfarsit, din categoria culmea culmilor, acum cateva luni mi-a venit spam pe mail de la cocoana, care si-a facut site si vinde orice sfat orice domeniu juridic cu 6e platibili pe SMS, sau cat o fi fost pretul. Stam si ma gandeam ca daca imi venea spamul cu un an mai devreme, aflam cu cine am de-a face inainte sa scot banii din buzunar.
|
|
|
|
|
|
|
|
5th November 2009, 18:14
|
Active Member
Data înscrierii: 19-November 07
Locație: bucuresti,centru-vest
ID membru: 250 012

|
| Dezinteres,manifestat de majoritatea avocatilor dupa ce ti-au luat banii.Trece-o la tepe. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
16th November 2009, 11:39
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 26-November 06
Locație: nu
ID membru: 111 899

|
CITAT (Highway_Yellow @ 5th November 2009, 17:43)  Eu personal cred cu tarie in faptul ca atata timp cat tolerezi sa iei teapa, ai si tu o vina in faptul ca ai luat teapa si in acest context, chiar daca trebuie sa mai pierd timp scriind hartii, eu sunt dispusa sa scriu hartiile, indiferent care este sansa de succes si asta pentru ca altfel practic as fi in mod tacit de acord sa fiu tepuita.
In concluzie, intrebarea este daca mai exista cai de atac sau pot sa pun toata povestea la tepe ordinare.
In sfarsit, din categoria culmea culmilor, acum cateva luni mi-a venit spam pe mail de la cocoana, care si-a facut site si vinde orice sfat orice domeniu juridic cu 6e platibili pe SMS, sau cat o fi fost pretul. Stam si ma gandeam ca daca imi venea spamul cu un an mai devreme, aflam cu cine am de-a face inainte sa scot banii din buzunar. Ti-ai cam raspuns singura la intrebare! Daca vezi ca nu vrea sa iti restituie suma de bani (personal nu cred ca va da dovada de bun simt si sa faca asa ceva), ii faci un cadou neortodox, in valoarea celor 300 euro cu care te-a facut... (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/naughty.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
16th November 2009, 13:19
|
Junior

|
CITAT (copjob2000 @ 16th November 2009, 11:39)  ii faci un cadou neortodox, in valoarea celor 300 euro cu care te-a facut... (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/naughty.gif) Asa ceva m-ar pune in aceeasi oala cu respectivul individ si nu asta este scopul meu. Un rau nu se rezolva facand alt rau. Ceea ce doresc sa stiu este urmatorul lucru: baroul mi-a respins hartia pentru ca este tardiva; hartia precedenta a fost pusa de ei la posta la vreo luna de la redactare, iar ei au socotit cele 15 zile de cand au scris hartia precedenta, adica oricat m-as fi dat peste cap, eu nu mai aveam sanse sa contest hartia precedenta. Vreau sa stiu cui pot reclama acest lucru si cum se reclama asa ceva.
|
|
|
|
|
|
|
|
16th November 2009, 14:15
|
Active Member

|
CITAT (Highway_Yellow @ 16th November 2009, 13:19)  Asa ceva m-ar pune in aceeasi oala cu respectivul individ si nu asta este scopul meu. Un rau nu se rezolva facand alt rau.
Ceea ce doresc sa stiu este urmatorul lucru: baroul mi-a respins hartia pentru ca este tardiva; hartia precedenta a fost pusa de ei la posta la vreo luna de la redactare, iar ei au socotit cele 15 zile de cand au scris hartia precedenta, adica oricat m-as fi dat peste cap, eu nu mai aveam sanse sa contest hartia precedenta. Vreau sa stiu cui pot reclama acest lucru si cum se reclama asa ceva. Poti sa te adresezi du o reclamatie scrisa, dar iti garantez ca nu vei obtine niciodata o condamnare a avocatului parsiv de catre unitatea din care face parte.... cel putin nu pe aceasta tema!!! Ei au respins cererea adresata de tine pentru motivul tardivitatii, pentru ca a fost cel mai la indemana... si nu au mai fost nevoiti sa caute altul... Daca revii cu o alta cerere (cerere, nu hartie, cererea se face pe o hartie...) baroul iti va raspunde probabil ca nu se pot pronunta pe motivul incasarii de catre un membru al sau de un comision de reprezentare considerat de catre client, prea mare! Daca nu vrei sa actionezi in modul "cadoului", inseamna ca esti adeptul intoarcerii si al celuilalt obraz! Succes! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/coolspeak.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
20th November 2009, 23:00
|
Junior

|
CITAT (copjob2000 @ 16th November 2009, 14:15)  Poti sa te adresezi du o reclamatie scrisa, dar iti garantez ca nu vei obtine niciodata o condamnare a avocatului parsiv de catre unitatea din care face parte.... cel putin nu pe aceasta tema!!! [...] Daca nu vrei sa actionezi in modul "cadoului", inseamna ca esti adeptul intoarcerii si al celuilalt obraz! Succes! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/coolspeak.gif) Exista doua feluri de a nu rezolva o problema: sa nu o adresezi sau sa o adresezi cu bata. Exista un singur fel de a o rezolva: sa faci ca o institutie recunoscuta de ambele parti sa iti dea dreptate. Aceasta ultima cale presupune cel mai mare efort si este cea mai frustranta. Fac acest efort, in ciuda sanselor minime, pentru ca un ipotetic rezultat pozitiv este singurul lucru care ar putea deschide drumul pentru ceilalti tepuiti la dreptate si implicit e singura cale catre o sansa de remediere a lucrurilor. Cu riscul de a ma exprima dur, celalalt obraz il intorc toti aceia care ma sfatuiesc sa nu imi exercit drepturile sau care prefera razbunarea in locul rezolvarii problemei. Revenind la oile noastre, eu nu am reclamat onorariu prea mare. Eu am reclamat incompetenta, ca nu mi-a dat chitanta, ca nu mi-a dat dosarul inapoi, ca n-are orar pe usa. Treaba asta e inchisa si pierduta. Pot insa sa reclam ca nu mi s-a dat sansa la o decizie justa, din cauza faptului ca oricat de repede as fi trimis hartia, nu m-as fi incadrat in termen, care era expirat de dinainte sa imi puna ei plicul la posta. La treaba asta, vinovat e baroul, nu avocatul - baroul e cel care a pus plicul la posta. Ma indoiesc ca asa ceva trebuie reclamat la barou. Ceea ce ma intereseaza este cadrul legal care m-ar putea ajuta sa reclam acest lucru, ca sa pot evalua ce implica o asemenea actiune si sa pot incepe sa ma documentez. Multumesc anticipat pentru sugestii pe aceasta tema.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st November 2009, 19:16
|
Member
Data înscrierii: 6-March 09
Locație: Transilvania
ID membru: 424 815

|
CITAT (Highway_Yellow @ 20th November 2009, 23:00)  Exista doua feluri de a nu rezolva o problema: sa nu o adresezi sau sa o adresezi cu bata. Exista un singur fel de a o rezolva: sa faci ca o institutie recunoscuta de ambele parti sa iti dea dreptate. Aceasta ultima cale presupune cel mai mare efort si este cea mai frustranta. Fac acest efort, in ciuda sanselor minime, pentru ca un ipotetic rezultat pozitiv este singurul lucru care ar putea deschide drumul pentru ceilalti tepuiti la dreptate si implicit e singura cale catre o sansa de remediere a lucrurilor. Cu riscul de a ma exprima dur, celalalt obraz il intorc toti aceia care ma sfatuiesc sa nu imi exercit drepturile sau care prefera razbunarea in locul rezolvarii problemei.
Revenind la oile noastre, eu nu am reclamat onorariu prea mare. Eu am reclamat incompetenta, ca nu mi-a dat chitanta, ca nu mi-a dat dosarul inapoi, ca n-are orar pe usa. Treaba asta e inchisa si pierduta.
Pot insa sa reclam ca nu mi s-a dat sansa la o decizie justa, din cauza faptului ca oricat de repede as fi trimis hartia, nu m-as fi incadrat in termen, care era expirat de dinainte sa imi puna ei plicul la posta. La treaba asta, vinovat e baroul, nu avocatul - baroul e cel care a pus plicul la posta. Ma indoiesc ca asa ceva trebuie reclamat la barou. Ceea ce ma intereseaza este cadrul legal care m-ar putea ajuta sa reclam acest lucru, ca sa pot evalua ce implica o asemenea actiune si sa pot incepe sa ma documentez. Multumesc anticipat pentru sugestii pe aceasta tema. Tie nu trebuia sa-ti sune un clopotel de alarma macar in momentul in care n-ai primit chitanta? Acum e intr-adevar putin tardiv sa intreb asta, dar asa ca idee... Poti eventual sa incerci sa ataci decizia Baroului pe contencios administrativ. Exista decizii, inclusiv de la Inalta Curte care considera Baroul ca fiind organ administrativ. Daca te incadrezi in termenele din legea contenciosului, poti sa incerci. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
21st November 2009, 19:21
|
Junior
Data înscrierii: 7-November 09
Locație: undeva, candva ... a fost 1data ca nici1data prin B :)
ID membru: 527 823

|
CITAT (Highway_Yellow @ 20th November 2009, 23:00)  Exista doua feluri de a nu rezolva o problema: sa nu o adresezi sau sa o adresezi cu bata. insceneaza-i ceva... "prinde-o"! eu asa as face! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) o fi razbunarea arma prostului, da'... mai bine proasta decat pacalita de o papitzoaica (pentru ea, tot o "fraiera" raman)!
|
|
|
|
|
|
|
|
21st November 2009, 19:29
|
Member
Data înscrierii: 14-October 09
Locație: ORADEA
ID membru: 520 488

|
CITAT (Highway_Yellow @ 16th November 2009, 13:19)  Asa ceva m-ar pune in aceeasi oala cu respectivul individ si nu asta este scopul meu. Un rau nu se rezolva facand alt rau.
Ceea ce doresc sa stiu este urmatorul lucru: baroul mi-a respins hartia pentru ca este tardiva; hartia precedenta a fost pusa de ei la posta la vreo luna de la redactare, iar ei au socotit cele 15 zile de cand au scris hartia precedenta, adica oricat m-as fi dat peste cap, eu nu mai aveam sanse sa contest hartia precedenta. Vreau sa stiu cui pot reclama acest lucru si cum se reclama asa ceva. Se tine cont de data de pe plic.Dar nimanui nu-i convine, in general , in orice breasla, sa fie pus in pozitia de a-si "pedepsi" un coleg/colega.Naspa.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st November 2009, 19:55
|
Active Member

|
E aproape imposibil să angajezi un avocat pentru a te învăța ce să faci pentru a reclama un confrate.... deși asemenea indivizi care încalcă legea sunt destui.... Nu cred că se poate rezolva ceva... nu pe cale legală!
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|