Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

Reply to this topicStart new topic
> cursuri oracle
c_adryan
mesaj 5th November 2009, 17:21
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 31-July 08
ID membru: 354 754

Salut,

Sunt anul I la calculatoare la politehnica , si vreau sa ma apuc sa invat si altceva pe langa ce fac la scoala.
Inca nu sunt hotarat ce vreau sa fac mai incolo, pe ce vreau sa ma specializez, dar vreau si eu sa stiu daca
certificari oracle precum Oracle Database 11g Administrator Certified Associate,Professional, Master ma vor ajuta
chiar daca nu o sa ma specializez exclusiv pe baze de date. Cineva m-a sfatuit ca certificarile oracle mi-ar prinde
extrem de bine.
Cineva mi-a mai spus ca daca invat java si oracle o sa ajung foarte bine.
Sau sa incep cu C#,.net?

Ce parere aveti?Unde se castiga mai bine azi, eventual si previziuni pt 5 ani (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) ?
Go to the top of the page

+Quote Post
OriginalCopy
mesaj 5th November 2009, 17:26
Mesaj #2

I'm harmful, fear me please! :))

Grup: Moderators
Data înscrierii: 10-August 06
Locație: .AT
ID membru: 90 638

IT este o bransa foarte schimbatoare, lucrurile se schimba permanent. Un lucru nu se schimba: cel mai bine se castiga acolo unde e pasiune. In consecinta, certificarile sunt bune, dau bine la CV, insa din certificari nu se naste pasiunea.

Acest mesaj a fost modificat de OriginalCopy: 5th November 2009, 17:48

+Quote Post
c_adryan
mesaj 5th November 2009, 17:54
Mesaj #3

Junior

CITAT (OriginalCopy @ 5th November 2009, 17:26) *
IT este o bransa foarte schimbatoare, lucrurile se schimba permanent. Un lucru nu se schimba: cel mai bine se castiga acolo unde e pasiune. In consecinta, certificarile sunt bune, dau bine la CV, insa din certificari nu se naste pasiunea.

La mine nu e problema de pasiune, ca de asta am si venit la calculatoare, si vreau sa invat ceva.
Doream sa stiu daca ar fi bine sa incep pe calea asta, sa invat baze de date, Java?

+Quote Post
urban
mesaj 5th November 2009, 18:22
Mesaj #4

Active Member

Data înscrierii: 25-July 02
ID membru: 1 581

Programare obiectuala (Java/C++/C#) si baze de date sunt mai mult decat ok pentru inceput. Nu ti-as recomanda sa te bagi la nici o certificare pana nu te hotarasti sa te angajezi (eu personal nici atunci nu le vad rostul dar pentru unii de la HR care nu prea le au cu IT-ul da bine) pentru ca pana in anul 4-5 cand o sa termini tu lucrurile se vor schimba, domeniul este dinamic, si certificarile tale vor fi deja expirate.

Sfatul meu este sa pui mana sa inveti de pe net tot ce simti ca intelegi (Java si Oracle sunt un bun inceput) si in anul 2, dupa ce iti dai seama cum stau lucrurile in facultate, sa te angajezi, chiar si pe un salariu mic, pentru ca nici o teorie nu echivaleaza cu experienta dobandita lucrand la proiecte concrete si lovindu-te de tehnologii si probleme reale.

Acest mesaj a fost modificat de urban: 5th November 2009, 18:23

+Quote Post
c_adryan
mesaj 5th November 2009, 20:01
Mesaj #5

Junior

CITAT (urban @ 5th November 2009, 18:22) *
Programare obiectuala (Java/C++/C#) si baze de date sunt mai mult decat ok pentru inceput. Nu ti-as recomanda sa te bagi la nici o certificare pana nu te hotarasti sa te angajezi (eu personal nici atunci nu le vad rostul dar pentru unii de la HR care nu prea le au cu IT-ul da bine) pentru ca pana in anul 4-5 cand o sa termini tu lucrurile se vor schimba, domeniul este dinamic, si certificarile tale vor fi deja expirate.

Sfatul meu este sa pui mana sa inveti de pe net tot ce simti ca intelegi (Java si Oracle sunt un bun inceput) si in anul 2, dupa ce iti dai seama cum stau lucrurile in facultate, sa te angajezi, chiar si pe un salariu mic, pentru ca nici o teorie nu echivaleaza cu experienta dobandita lucrand la proiecte concrete si lovindu-te de tehnologii si probleme reale.

Multumesc de raspuns.
Vorbeam de certificari, pentru ca aveam posibilitatea sa le dau gratis(le platea cineva).

+Quote Post
OriginalCopy
mesaj 5th November 2009, 21:25
Mesaj #6

I'm harmful, fear me please! :))

Grup: Moderators
Data înscrierii: 10-August 06
Locație: .AT
ID membru: 90 638

QUOTE (c_adryan @ 5th November 2009, 20:01) *
Multumesc de raspuns.
Vorbeam de certificari, pentru ca aveam posibilitatea sa le dau gratis(le platea cineva).
Abordezi problema gresit. Nu pune "certificarea" ca scop suprem. Pune studiul ca scop suprem. Poti folosi un plan impus de o anumita certificare ca "roadmap" pentru studiul tehnologiei X sau Y (pentru orientare).
De ce? Pana la urma urmei te intereseaza (la fel ca si pe angajatorul tau) ce ai in cap, nu ce ai pe hartie. Ce e pe hartie e doar o reprezentare simbolica a ceea ce stii.

De exemplu, iti vei spune: Stiu tot ce tine de baze de date. (in timp ce-i intinzi CV-ul omului cu HR) Am folosit certificarea Oracle pentru orientare in studiul bazelor de date.
Ideea pe care o transmiti este: chiar daca am certificare Oracle, eu stiu sa lucrez cu ORICE RDBMS SQL.

S.a.m.d. pentru orice combinatie certificare/tehnologie.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 17:58
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia