|
Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
5th November 2009, 03:15
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 427 Data înscrierii: 5-November 09 ID membru: 527 213 |
(IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) Ce-mi place cand ies la iveala adevaruri, cand se cearta pesedistii intre ei CITAT Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, sambata, la Ploiesti, ca partidul sau, in vremea cand era condus de Adrian Nastase si se afla la guvernare, a "manipulat prin sondaje" opinia publica. Geoana a explicat in cadrul sedintei Conferintei judetene a PSD Prahova ca sondajele comandate de social-democrati tineau fortat PNL si PD sub un plafon electoral, pentru a crea impresia ca sunt partide mici, fara forta electorala. Mircea Geoana: "Si noi am manipulat sondaje cand eram la guvernare si tineam PD si PNL sub 8-9%. De ce? Pai, e greu sa cresti in sondaje cand apar in ziare cazuri importante de coruptie si pe televizor colegi care isi fac reclama atacand partidul si alti colegi". Prezent la aceeasi sedinta, Ion Iliescu i-a tinut isonul lui Geoana si l-a atacat pe Vasile Dancu, strategul partidului, spunand ca "isi aminteste de doua sondaje facute de MetroMedia Transilvania care erau neadevarate" (MetroMedia Transilvania era institutul de sondare condus de Dancu si folosit de guvernarea Nastase). Dancu: "Este o gafa!" Afirmatiile celor doi lideri au tintit in Adrian Nastase, care, pe vremea cand era presedintele PSD si prim-ministrul Romaniei, controla direct doua institute de sondare a opiniei publice, MetroMedia Transilvania, prin Vasile Dancu, si IMAS, prin Alin Teodorescu, cooptat sef al Cancelariei prim-ministrului si apoi deputat al partidului. Vasile Dancu, acuzat de actualul sau sef de partid si de Iliescu de manipulare prin sondaje mincinoase, a reactionat dur la afirmatiile lui Mircea Geoana. "Este o gafa! El a incercat sa explice de ce nu creste acum PSD in sondaje, sustinand ca, vezi Doamne, asa ii tineam si noi pe cei din opozitie, cu procente mici", ne-a declarat Vasile Dancu. Acesta a tinut sa-i transmita lui Mircea Geoana ca sondajele de opinie actuale nu mint in ceea ce priveste procentele pe care le are PSD: "Nu exista nicio conjuratie indreptata impotriva PSD! Chiar daca nu ne plac sondajele de acum, asta nu inseamna ca nu sunt adevarate". Dancu a spus ca declaratiile lui Geoana si Iliescu arata ca "se apropie congresul si se inteteste lupta", si a precizat ca, in perioada guvernarii Nastase, sondajele de opinie erau realizate incrucisat de mai multe institute de sondare - IMAS, CURS, Gallup si MTT. "Vreau sa va spun ca nimeni nu putea sa controleze datele unui sondaj, si asa stiu ca nici acum nu pot fi controlate, e imposibil de aranjat un sondaj", a mai spus Dancu. Kivu recunoaste: PSD a contramandat un sondaj nefavorabil Mircea Kivu, fost director al IMAS, a povestit insa ca isi aduce si el aminte de niste sondaje comandate de PSD in scopul influentarii opiniei publice. El si-a amintit de perioada alegerilor pentru Primaria Capitalei, in 2004: "Erau alegerile pe Bucuresti, si candidau Basescu si Mircea Geoana. PSD ne-a comandat atunci mai multe sondaje care sa acopere perioada campaniei electorale. Primul sondaj a fost facut inainte sa inceapa campania si ii dadea pe Basescu si Geoana la egalitate. Dupa zece zile, am facut un sondaj in care Mircea Geoana scadea si Basescu crestea. Ultimul sondaj, facut cu o saptamana inainte de alegeri, arata ca Basescu ar fi castigat alegerile din primul tur. PSD a decis atunci ca acest ultim sondaj sa nu mai fie dat publicitatii". Sebastian Lazaroiu: "Noi am avut mari probleme cu Nastase" Sebastian Lazaroiu, directorul CURS, ne-a declarat ca "au existat niste banuieli pe atunci ca anumite institute de sondare dau niste cifre care nu corespund realitatii". "Erau doua-trei institute care umflau procentele intr-o parte si le scadeau in alta parte, asta am observat si noi. Oricum, in sondajele CURS, PSD avea cele mai mici procente si noi am avut mari probleme in perioada aceea cu Adrian Nastase si cu ceilalti din cauza aceasta", a explicat Lazaroiu. Sociologul a spus ca, potrivit legislatiei actuale, nu exista nicio raspundere juridica pentru institutele de sondare a opiniei publice care dau publicitatii sondaje "aranjate", dar a mentionat ca "piata sanctioneaza astfel de lucruri: daca se dovedeste ca un institut a masluit un sondaj, nu mai primeste alte contracte". Adrian Nastase: "Nu comandam sondajele la cofetarie" In replica la declaratiile lui Geoana si Iliescu, fostul presedinte al PSD Adrian Nastase a explicat, ironic, ca el "nu comanda sondajele la cofetarie". "Toti suntem destepti dupa o vreme", a continuat la fel de ironic fostul premier, care a negat vehement acuzatiile referitoare la manipularea prin sondaje mincinoase comandate de el in perioada guvernarii. "O poveste de genul asta nu poate sa existe, eu nu m-am batut in sondaje cu nimeni. Intotdeauna barometrele de opinie erau facute de mai multi tipi, eu nu aveam niciun amestec. Cel mai bun sondaj au fost alegerile si astept si eu sa vad daca la alegerile viitoare PSD o sa mai castige 37%", a spus Nastase. http://stiri.acasa.ro/articole/politic/geo...at-prin-sondaje |
|
|
|
5th November 2009, 03:52
|
|||
|
Member Grup: Members Mesaje: 736 Data înscrierii: 2-March 06 ID membru: 68 090 |
|
||
|
|
|||
5th November 2009, 03:56
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 690 Data înscrierii: 29-March 05 ID membru: 33 485 |
Fost-ul psd a manipulat prin sondaje. "Noul" psd nu face chestii din acestea altfel nu ii lua marinelu' la guvernare nu? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif)
Ce poti spune atunci de un fost ministru al transporturilor care a declarat ca "Romania nu are nevoie de autostrazi" ? Ca nu sa schimbat? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
|
5th November 2009, 03:58
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 427 Data înscrierii: 5-November 09 ID membru: 527 213 |
deocamdata poti sa te pisi pe asemenea rationamente active, pentru ca nu exista nou psd sau vechiul psd, exista doar psd- partidul de rahat. care mai scapa asemenea gherle, ce arata ce partid de rahat e.
|
|
|
|
5th November 2009, 04:07
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 736 Data înscrierii: 2-March 06 ID membru: 68 090 |
Vanity, please show some respect.
La Gherla au murit foarte multi liberali. |
|
|
|
5th November 2009, 08:46
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 121 Data înscrierii: 26-January 05 Locație: Brasov ID membru: 29 510 |
Inca o data geoana dovedeste ca e un prostanac rârâit. Daca mai era nevoie ...
|
|
|
|
5th November 2009, 08:56
|
|||
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 627 Data înscrierii: 3-September 06 Locație: Galati ID membru: 95 022 |
|
||
|
|
|||
5th November 2009, 09:25
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 783 Data înscrierii: 15-April 06 ID membru: 73 718 |
Fost-ul psd a manipulat prin sondaje. "Noul" psd nu face chestii din acestea altfel nu ii lua marinelu' la guvernare nu? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) Ce poti spune atunci de un fost ministru al transporturilor care a declarat ca "Romania nu are nevoie de autostrazi" ? Ca nu sa schimbat? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) pai sa stii ca e cam asa , decat o autostrada de la Cluj la Constanta de exemplu, mai bine cu banii aia reabilitezi celelalte drumuri existente, pentru ca trebuie sa circule si cei din moldova, bucovina ,etc. |
|
|
|
5th November 2009, 09:31
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 483 Data înscrierii: 3-July 08 Locație: Bucuresti ID membru: 344 072 |
Ideea e ca la data cand a fost facuta declaratia pe drumurile din Romania circulau jumatate din masinile de azi...
|
|
|
|
5th November 2009, 09:47
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 141 Data înscrierii: 8-May 09 ID membru: 455 950 |
Vad ca evitati sa abordati un punct important din declaratiile lui Geoana si anume faptul ca si-a luat inima in dinti si a admis ce a admis apropo de manariile pesediste din 2004 pentru a face o analogie cu ceea ce sustine ca fac basescienii in prezent. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) A riscat destul de mult. De ce oare? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif) Si cam asta cred si eu ca fac basescienii cu unele sondaje. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) Iar manaria cea mai mare nu cred ca sta in in procentele alea de 30+ asociate cu numele Basescului, ci in mentionarea lui Geoana in mod constant pe locul doi la destul de mare distanta de ceilalti candidati. Asta in conditiile in care contracandidatul preferat de Base pentru turul doi zic eu ca ar fi tocmai Geoana, cu care marinelu' ar fi in stare sa mature pe jos dupa parerea mea. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/naughty.gif) E si un mic paradox aici, dat fiind faptul ca tocmai Geoana face acum galagie in ce priveste credibilitatea rezultatelor sondajelor. In fine, parerea mea e ca de fapt cam toti(PD, PSD, PNL etc.) mananca rahat cu sondajele. Si pana la urma cred ca o sa se ajunga ca rezultatele publicate ale sondajelor sa nu mai aiba practic nici un impact asupra publicului tinta in urma decredibilizarii totale a acestora. Acest mesaj a fost modificat de vasuki: 5th November 2009, 09:50 |
|
|
|
5th November 2009, 10:30
|
|
|
Guru libertin Grup: Senior Members Mesaje: 10 733 Data înscrierii: 11-April 05 Locație: Romania ID membru: 34 477 |
De ce oare? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif) Pentru că hoțul de hoț se teme. Dacă știi un pic psihologie aplicată, îți dai seama cum se comportă cineva, observând atent care îi sunt temerile. Majoritatea oamenilor au tendința să se teamă de ceea ce ar face ei, într-o situație similară. |
|
|
|
5th November 2009, 11:01
|
|
|
Cautator ... Grup: Moderators Mesaje: 5 979 Data înscrierii: 26-June 05 Locație: SENV ID membru: 39 991 |
Pentru că hoțul de hoț se teme. Dacă știi un pic psihologie aplicată, îți dai seama cum se comportă cineva, observând atent care îi sunt temerile. Majoritatea oamenilor au tendința să se teamă de ceea ce ar face ei, într-o situație similară. Plus ca, as completa eu, mai nimeni nu poate vedea in ceilalti mai mult sau mai bine decat vad in ei insisi. |
|
|
|
5th November 2009, 14:25
|
|
|
Cu exceptia cazului cand respectivul isi da seama dintr-o privire cam tot ce ai facut, tot ce faci ba chiar si ce vei face, 5. -10 ani de acum incolo, uneori chiar mai bine ca persoana in cauza.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune simplificată | Data: 24th November 2009 - 00:38 |
| © 2001 -
2009 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL. |
|
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |