Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

Reply to this topicStart new topic
> Cablu de calitate
SINEKT
mesaj 4th November 2009, 00:40
Mesaj #1

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 23-February 07
Locație: Bucuresti - Berceni / Ferentari
ID membru: 146 578

O scurta rugaminte am si eu, daca puteti sa imi recomandati un magazin/model de cablu VGA tata-tata(clasic de monitor) sau VGA tata-HDMI tata (daca exista), care sa stea foarte bine la capitolul ecranare. M-am saturat de jegurile de 2 lei care baga umbre din primii 2 centimetri de cablu.

Imi aduc aminte de cablul de la primul meu monitor, Sony E100, in primul rand ca scria pe el space shuttle cable (sau ceva de genul asta (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) ), avea intai o ecranare principala, groasa cat un gard de sarma, apoi toate firele RGB bagate intr-un ecran secundar, apoi firele RGB + fiecare cu ecranul lui individual,puteai sa tragi 100 Km din ala si nu cred ca facea vreo umbra (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/dry.gif) Nu am mai vazut asa ceva de atunci, iar cablul care imi face mie umbre acuma este cablul ORIGINAL de la monitorul meu de 14 miioane (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) Se tampesc si astia pe zi ce trece (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/huh.gif)

Acest mesaj a fost modificat de SINEKT: 4th November 2009, 00:41
Go to the top of the page

+Quote Post
andreic
mesaj 4th November 2009, 02:21
Mesaj #2

Guru Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 7-February 03
Locație: KN34AL
ID membru: 2 942

Cele mai bune sunt cablurile vechi si groase cu ferita la unul din capete. Insa, tu esti sigur ca numai de la cablu sunt "umbrele" ? Nu cumva folosesti banda de frecvente prea mari (refresh+horizontal) sau chipset vga mai vechi cu probleme la rezolutii mari ?

Acest mesaj a fost modificat de andreic: 4th November 2009, 02:21

+Quote Post
SINEKT
mesaj 4th November 2009, 04:55
Mesaj #3

Active Member

CITAT (andreic @ 4th November 2009, 02:21) *
Insa, tu esti sigur ca numai de la cablu sunt "umbrele" ? Nu cumva folosesti banda de frecvente prea mari (refresh+horizontal) sau chipset vga mai vechi cu probleme la rezolutii mari ?

Daaa, sunt foarte sigur. Mai ales ca dupa o impachetare in folie de aluminiu (electronistul din mine (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) ) au mai scazut ceva in intensitate, dar nu de tot si tot deranjeaza. Chipseturile sunt GeForce 9600 GSO si 7300 SE. Sunt clar de la cablu, stiu ca am experienta cu prelungiri VGA. E ca si cum imaginea ar fi multiplicata, mereu spre dreapta, ca si cum ar fi data transparenta foarte mare, si cu cat mergi mai spre dreapta cu atat devin mai slabe. Se vad vreo 4-5 astfel de "replici" ale imaginii. Nu foarte exagerat, dar oricum vizibil.

+Quote Post
andreic
mesaj 4th November 2009, 06:41
Mesaj #4

Guru Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 7-February 03
Locație: KN34AL
ID membru: 2 942

Ce descrii par intr-adevar reflexii ale semnalului care ajung intarziate in faza, asta da deplasarea spre dreapta ca intotdeauna imaginea se scaneaza de la stanga la dreapta. Poate cablul e chiar slab...

+Quote Post
Tom_Cat
mesaj 4th November 2009, 09:57
Mesaj #5

Aproape acolo

Data înscrierii: 1-January 07
Locație: Confortul Propriu
ID membru: 120 870

Monitorul tau de 14 milioane nu are o intrare digitala? Eventual iti cumperi o placa video care stie DVI sau HDMI si ai rezolvat problema. Semnalul analogic la frecvente mari este supus la interferente, nu ai cum sa ii faci o ecranare perfecta.

Incearca cu un cablu dublu ecranat si conectorii auriti, nu stiu daca va merge, dar costa doar 70 de RON.
Cablu Ecranat

+Quote Post
SINEKT
mesaj 4th November 2009, 14:44
Mesaj #6

Active Member

CITAT (Tom_Cat @ 4th November 2009, 09:57) *
Monitorul tau de 14 milioane nu are o intrare digitala?

Nu. Ma jur pe ce am mai scump ca daca mai cumpar/schimb vreodata vreun monitor, nu mai iau altceva decat Sony.

CITAT
Eventual iti cumperi o placa video care stie DVI sau HDMI si ai rezolvat problema.

Am chiar doua care stiu DVI, in total 3 iesiri DVI.

CITAT
Incearca cu un cablu dublu ecranat si conectorii auriti, nu stiu daca va merge, dar costa doar 70 de RON.
Cablu Ecranat

Pretul e cam naspa, dar ma asteptam oricum, macar sa fie bun. Si dupa cum arata cred ca e ceva de capul lor. Mersi pt. link ! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif)

Acest mesaj a fost modificat de SINEKT: 4th November 2009, 14:44

+Quote Post
ianus
mesaj 11th November 2009, 16:30
Mesaj #7

Active Member

Grup: Members
Data înscrierii: 1-February 05
Locație: Bucharest
ID membru: 29 869

Cred ca se pot gasi si cablulete ecranate mai ieftine.
Uite AICI, 3 m, miez de ferita

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 21:12
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia