Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

4 V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Calibrare monitor;
KIKO
mesaj 9th November 2005, 11:08
Mesaj #19

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 12-August 05
ID membru: 43 652

fro 50 de iuro. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

are cineva color spyder? am citit de el prin diverse reviste unde era f lăudat, ca scule de calibrare. am găsit undeva relativ ieftin și eram curios să știu cum și ce se face concret pt a calibra monitorul. bun se pune ventuza pe monitor, scula citește...mai departe? cum se fac reglajele?
Go to the top of the page

+Quote Post
mr.fred
mesaj 9th November 2005, 11:12
Mesaj #20

Moderator

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 29-January 04
Locație: 127.0.0.1
ID membru: 10 845

nu cer nimic ... ca nu m-apuc de bijnitza cu calibrare

raspuns corect (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . intrebarea era de test.

Profilul odata generat poate fi incarcat in windows dand click dreapta pe desktop->properties->setings->advenced->color management. Diferenta e ca ce setezi acolo va fi aplicat numai de programele care stiu sa se uite acolo (in speta cele de adobe). Adica ce vezi pe monotor e necalibrat dar fotografia in PS va fi afisata cu corectile facute. In fine. Conceptul nu e f. usor de asimilat.

+Quote Post
fispas
mesaj 9th November 2005, 11:13
Mesaj #21

Junior

Data înscrierii: 29-August 05
Locație: Targoviste, jud. Dambovita
ID membru: 45 345

Probleme cu Corel Photopaint si eu am. E singurul program in care pozele mele se vad suprasaturate si cu tenta rosiatica. Am incercat sa-i modific profilul din Color Management (din meniul lui) dar orice profil as alege din lista lui, rezultatele sunt aceleasi sau mai proaste. M-am obisnuit, si folosesc din Corel numai Sharpnes pt ca imi place cum lucreaza iar ajustarea culorilor o fac in Adobe PS.

Daca totusi cineva i-a dat de cap acestui Corel ca sa vada bine culorile, il rog sa-mi zica si mie.

10x

+Quote Post
mr.fred
mesaj 9th November 2005, 11:16
Mesaj #22

Moderator

KIKO am eu spider. Lucrurile functioneaza simplu. Ventuza aplicata pe monitor citeste diferte valori ale culorilor afisate si compara cu ce ar trebui sa fie. In felul asta genereaza o formula de corectie.

Nu merita sa dai atia bani pe unul. Imi fac eu timp intr-un we.

QUOTE(fispas @ Nov 9 2005, 11:13) *
Probleme cu Corel Photopaint si eu am. E singurul program in care pozele mele se vad suprasaturate si cu tenta rosiatica. Am incercat sa-i modific profilul din Color Management (din meniul lui) dar orice profil as alege din lista lui, rezultatele sunt aceleasi sau mai proaste. M-am obisnuit, si folosesc din Corel numai Sharpnes pt ca imi place cum lucreaza iar ajustarea culorilor o fac in Adobe PS.

Daca totusi cineva i-a dat de cap acestui Corel ca sa vada bine culorile, il rog sa-mi zica si mie.

10x

uita-te sa nu ai ceva in desktop->properties->setings->advenced->color management si scoate daca e pus vreun profil.

+Quote Post
harpa
mesaj 9th November 2005, 11:34
Mesaj #23

Member

Data înscrierii: 16-April 05
ID membru: 34 812

QUOTE(mr.fred @ Nov 9 2005, 11:12) *
raspuns corect (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . intrebarea era de test.

am castigat ceva....

Mr. Fred ... cauti sa provoci valva si cearta sau vrei sa demasti impostorii care trebe eradicati de pe softpedia ... mr. Vigilante (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

ps: Nu cred ca corel stie de color management (sau are implementat o solutie proasta).. asa cum nici quark xpress si alte programe importante nu prea stiu

in PS mai exista si optiunea cu proof colors unde poti sa vezi cum arata imaginea cu diferite profile

Acest mesaj a fost modificat de harpa: 9th November 2005, 11:36

+Quote Post
mr.fred
mesaj 9th November 2005, 11:36
Mesaj #24

Moderator

QUOTE(harpa @ Nov 9 2005, 11:34) *
am castigat ceva....

simpatia noastra.

+Quote Post
fispas
mesaj 9th November 2005, 11:46
Mesaj #25

Junior

Data înscrierii: 29-August 05
Locație: Targoviste, jud. Dambovita
ID membru: 45 345

@ mr. fred
"uita-te sa nu ai ceva in desktop->properties->setings->advenced->color management si scoate daca e pus vreun profil."

Nu am nimic acolo. Am pus o data niste profile dar n-aveau nici un efect semnificativ. Ceea ce spun eu, e numai la Corel si e o diferenta deranjanta (nu poate fi neglijata nicidecum)

+Quote Post
Cadyllac
mesaj 9th November 2005, 23:34
Mesaj #26

Active Member

Data înscrierii: 11-April 04
Locație: Italia
ID membru: 14 367

@harpa: pai si la un LCD de ce nu se intampla aceeasi chestie?
poza pe fundal alb se vede perfect lafel ca pe fundal negru...

+Quote Post
Cadyllac
mesaj 9th November 2005, 23:54
Mesaj #27

Active Member

Data înscrierii: 11-April 04
Locație: Italia
ID membru: 14 367

A si era sa uit, am un monitor Solar Flat 17'' nu e de firma, dar e excelent (avand in vedere ca are multe ore la activ), mai putin la poze.
Oricum sper ca de curamd sa trec si eu la un LCD...

imi cer scuze ca n-am folosit ''edit'' la msg precedent

Acest mesaj a fost modificat de Cadyllac: 9th November 2005, 23:57

+Quote Post
ambvision
mesaj 10th November 2005, 08:11
Mesaj #28

Member

Data înscrierii: 11-April 05
Locație: Cluj Napoca
ID membru: 34 481

La monitoare care au surse naspa se intampla asa, ca la alb consumul e mult mai mare, si sursa e subdimensionata. Este pt testare nokia monitor tester, si ala are un test in care iti tot palpaie un dreptunghi umplut cu alb, aproape cat ecranul de mare. daca la palpaire dreptunghiul tot creste si scade (isi modifica dimensiunea), inseamna ca sursa din monitor e subdimensionata.

+Quote Post
harpa
mesaj 10th November 2005, 10:53
Mesaj #29

Member

QUOTE(Cadyllac @ Nov 9 2005, 23:34) *
@harpa: pai si la un LCD de ce nu se intampla aceeasi chestie?
poza pe fundal alb se vede perfect lafel ca pe fundal negru...

poate sa nu fie atat de puternica intensitatea albului de la lcd ca cel de la crt ... si chestia spusa de ambvision poate fi adevarata . cand afiseaza alb trebe si R si G si B la maxim .. deci s-ar putea sa scartie si sa scada luminozitatea ... daca zici ca crt -ul e solar e clar ca asta e problema ... ia altceva, Samsung au monitoare super ieftine si decente

ps: acum nu stiu cum se vad la tine pe ecran si ce inseamna intunecat in viziunea ta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . am dat si eu cu presupusul

Acest mesaj a fost modificat de harpa: 10th November 2005, 10:56

+Quote Post
AlexIP
mesaj 10th November 2005, 13:23
Mesaj #30

marele licurici

Grup: Moderators
Data înscrierii: 25-September 04
Locație: C-E DKTM
ID membru: 23 406

Chestia cu sursa monitorului se pare ca e chestia la CRT, eu am SyncMaster 757DFX (ala care merge 100 hz la 1 mp) si pus langa un model mai no-name (85 hz la aceeasi rezolutie) care trebuia sa aiba acelasi tub, teoretic, se vedea o mica mare diferenta... albul meu era mai alb decat albul lui, cu aceleasi setari, profilele standard, ambele monitoare setate din hubul usb pe auto-adjust (Windows proaspat). In plus, avea si culorile muuult mai saturate pe verde la el. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

P.S. Am si eu chestia aia cu ajustarea luminozitatii pe fereastra activa, exact ca la Philips, si e o porcarie, pt ca are un lag imens. Mai bine iti vezi pozele subexpuse pe monitor 90% din timp si normal doar cand vrei sa vezi produsul finit. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
harpa
mesaj 10th November 2005, 14:18
Mesaj #31

Member

QUOTE(AlexIP @ Nov 10 2005, 13:23) *
Chestia cu sursa monitorului se pare ca e chestia la CRT, eu am SyncMaster 757DFX (ala care merge 100 hz la 1 mp) si pus langa un model mai no-name (85 hz la aceeasi rezolutie) care trebuia sa aiba acelasi tub, teoretic, se vedea o mica mare diferenta... albul meu era mai alb decat albul lui, cu aceleasi setari, profilele standard, ambele monitoare setate din hubul usb pe auto-adjust (Windows proaspat). In plus, avea si culorile muuult mai saturate pe verde la el. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

P.S. Am si eu chestia aia cu ajustarea luminozitatii pe fereastra activa, exact ca la Philips, si e o porcarie, pt ca are un lag imens. Mai bine iti vezi pozele subexpuse pe monitor 90% din timp si normal doar cand vrei sa vezi produsul finit. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

treaba cu culorile e irelevanta .. poti sa ai si doua modele identice de crt-uri facute de aceiasi fabrica la interval de 2 minute unu de altu si o sa vezi diferente, apoi daca unul il lasi intr-un loc si altul il muti de 15 ori iar o sa vezi diferente etc.... deaia exista si calibrare hardware altfel producatorul ar putea sa livreze un profil de culoare pt monitoarele SyncMaster 757DFX de ex. care sa fie folosite de toti useri .. dar nu se poate ca fiecare monitor e altfel si deaia trebe calibrare personala (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
ambvision
mesaj 10th November 2005, 14:36
Mesaj #32

Member

Data înscrierii: 11-April 05
Locație: Cluj Napoca
ID membru: 34 481

Da, despre crt ziceam. Scuze ca n-am precizat

+Quote Post
.ral:cr
mesaj 11th November 2005, 07:26
Mesaj #33

Active Member

Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 16-July 04
ID membru: 20 038

QUOTE(harpa @ Nov 10 2005, 14:18) *
treaba cu culorile e irelevanta .. poti sa ai si doua modele identice de crt-uri facute de aceiasi fabrica la interval de 2 minute unu de altu si o sa vezi diferente, apoi daca unul il lasi intr-un loc si altul il muti de 15 ori iar o sa vezi diferente etc.... deaia exista si calibrare hardware altfel producatorul ar putea sa livreze un profil de culoare pt monitoarele SyncMaster 757DFX de ex. care sa fie folosite de toti useri .. dar nu se poate ca fiecare monitor e altfel si deaia trebe calibrare personala (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

eu nu prea cred ca exista diferente vizibile cu ochiu intre 2 produse la fel, si nici daca le muti nu se modifica nimic, poate lumina care ajunge la el.

apropo, exista pt lcd chestii dintracelea care se pun pe monitor si sunt mult iesite in fata, pt a impiedica lumina sa bata aiurea?

Acest mesaj a fost modificat de .ral:cr: 11th November 2005, 07:29

+Quote Post
Clayman
mesaj 11th November 2005, 08:45
Mesaj #34

inflamer

Data înscrierii: 28-April 04
Locație: TM
ID membru: 15 342

QUOTE(.ral:cr @ Nov 11 2005, 07:26) *
eu nu prea cred ca exista diferente vizibile cu ochiu intre 2 produse la fel, si nici daca le muti nu se modifica nimic, poate lumina care ajunge la el.

apropo, exista pt lcd chestii dintracelea care se pun pe monitor si sunt mult iesite in fata, pt a impiedica lumina sa bata aiurea?

"hood" le zice in engleza

+Quote Post
harpa
mesaj 11th November 2005, 10:24
Mesaj #35

Member

QUOTE(.ral:cr @ Nov 11 2005, 07:26) *

pai daca nu exista de ce nu folosesti profilu livrat pt tipul de monitor care il ai...
s-ar face un profil pt Samsung xxx si s-ar da la toti....
WRONG
nu numai ca exista diferente intre doua produse la fel... dar acelasi produs se schimba de la luna la luna .. trust me ... read about it

si hoodul respectiv exista pt orice fel de monitor .. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) poti sa-ti confectionezi si tu unu.. daca citeai mai sus ... am spus ca pana si culoarea peretilor din incapere sau stare de oboseala influenteaza percepera culorilor redate de monitor ..ochiul se adapteaza... de aceea tre sa-i oferi conditii identice in camera in care face prelucrare de imagine (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .. eventual o camera pe nord , luminata artificial din spatele monitorului, eventual cu niste becuri speciale daylight (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) cu o temp de culoare apropiata si cel mai important si cu o distributie spectrala apropiata de cea a luminii naturale

Acest mesaj a fost modificat de harpa: 11th November 2005, 10:26

+Quote Post
Cr|st|
mesaj 11th November 2005, 11:37
Mesaj #36

Member

Data înscrierii: 14-March 05
Locație: Bahrain
ID membru: 32 392

Un articol excelent pe tema asta, pentru cine are rabdare sa citeasca. Multe explicatii, inclusiv niste imagini de calibrare.

http://www.normankoren.com/makingfineprints1A.html

Deasemenea, pentru cine foloseste Linux, mi-a placut un utilitar foarte simplu si bun: Monica

+Quote Post

4 V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 12:40
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia