Salut,
Pe scurt:
Doresc sa folosesc joomla pentru a crea un site. Am tot vazut prin atatea locuri cat este de laudata si pentru functionalitate si simplitate. Ok.
De pe site-ul lor am gasit un demo destul de ok. Din ce am inteles acolo pot inlocui instalarea de php, apache prin virtualizarea cu virtualbox si utilizarea JumpBox.
Aici este tutorialul in cauza
LINK.
Acolo se explica pas cu pas instalarea masinii virtuale VirtualBox si folosirea JumpBox.
1. Am instalat VirtualBox si cand doresc sa adaug in masina virtuala cele 2 partitii ale joomla15-1.1.9 si anume
root.vmdk si apoi
data.vmdk, imi da eroarea "Failed to open hard disk G". Pot adauga
root.vmdk insa eroarea o da in momentul cand adaug
data.vmdkAm cautat eroarea asta si nu am gasit raspunsuri. Am partitia primara ca fiind D:, insa din lipsa de spatiu (am cam 2,5 Gb liberi acum) am dezarhivat kit-ul de la joomla (are 1,27 Gb) in partitia G. Tot acolo am instalat si VirtualBox. Pe acea partitie am 7 Gb liberi.
2. Pe langa eroarea asta (nenea din filmulet foloseste un Mac), domnul care prezinta tutorialul vede acolo ca fiind executabil fisierul
JumpBox.vmx. La mine nu e asociat cu nimic. Daca va trebui sa execut acel fisier mai tarziu se va asocia cu ceva?
Mentionez ca folosest Windows XP Prof SP3, actualizat aseara (dupa unele probleme).
Tks!