Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Cresterea caprelor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
7433 replies to this topic

#1
fms74

fms74

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 18.03.2009
Salutare.

Fratilor m-am tot uitat la idei si propuneri de afaceri . Multi va plingeti ca nu stiti ce sa faceti cu nu stiu citi bani sau nu stiti ce afacere sa incepeti cu bani putini.  Ce parere aveti despre o ferma de cresterea caprelor , unde sa produci brinzeturi ?! Sau sa mai luam in calcul si faptul ca vor fata iezi pe care poti sa-i vinzi sau sa-i cresti ca sa-ti maresti numarul de animale ?!  Investitia nu cred ca ar fi asa de mare , in afara de costul animalelor ce ar trebui sa fie de rasa pentru productie de lapte si de un teren agricol pentru o microferma nu cred ca ar mai fi nevoie de mare lucru ! Ce parere aveti? Astept comentarii , sfaturi ale celor posibili in bransa cit si critici pentru idee !

#2
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006
ce te face sa preferi caprele vacilor?

#3
danok007

danok007

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 479
  • Înscris: 11.02.2007
nu ai voie sa contruiesti ferme in localitati si in afara trbeuie sa tragi utilitati.Investitia nu e chiar asa de mica

#4
fms74

fms74

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 18.03.2009

View Post_Smiley_, on May 13 2009, 21:17, said:

ce te face sa preferi caprele vacilor?
In primul rind cred ca e vorba de costurile cu furajele .

#5
nico123

nico123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,380
  • Înscris: 03.02.2009
Salut, afacerea cu caprele nu este rea deloc ,sunt animale care nu consuma multa hrana si iarna isi gasesc singure de mancare pe camp dand zapada la o parte , maninca si scaieti dac nu au altceva mai comestibil. Varul meu ,pe undeva prin Dobrogea, a inceput o astfel de afacere cu cateva capre si doua hectare de pamant pe care a pus lucerna, dupa aproape 3 ani avea peste 100 de capre ,ceva lapte si branza era si iezii in fiecare primavara dar nu ca sa 'dea pe afara'. Intr-o zi acum vre-o luna, trecand pe linga terenul lui sa vada ce face lucerna , a dat peste un cioban cu aproape 800 oi care pastea turma prin lucerna lui. normal , a iesit scandal si asa varul s-a ales cu capul spart cateva coaste rupte . In urma plangerii pe care a facut-o la Politia locala nu s-a intamplat nimic si omul a vandut caprele si a lasat-o balta cu afacerea , acum s-a angajat in zona de granita de unde este defapt.
Aceasta problema cu lucerna disparuta era in fiecare an si chiar de doua trei ori pe an cand era de coasa, degeaba a gasit el hotul ca la noi inca oamenii nu au instinctul de propietate privata si nici organele, unele nu-si fac datoria.

#6
msjohntm

msjohntm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 964
  • Înscris: 08.04.2006

View Post_Smiley_, on May 13 2009, 21:17, said:

ce te face sa preferi caprele vacilor?

E singurul animal cu lapte fara coresterol.
Am si un film in italiana (de la un prieten care se ocupa oarecum de asa ceva), dar nu stiu unde sa-l urc daca e interesat cineva.

#7
fms74

fms74

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 18.03.2009

View Postmsjohntm, on May 14 2009, 14:17, said:

E singurul animal cu lapte fara coresterol.
Am si un film in italiana (de la un prieten care se ocupa oarecum de asa ceva), dar nu stiu unde sa-l urc daca e interesat cineva.
Ar fi interesant sa vedem filmu'! Laptele de capra stiu ca e indicat in alimentatia copiilor si celor bolnavi de TBC . Nu stiu cit de interesata e piata noastra de brinza de capra .

#8
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postfms74, on May 13 2009, 18:17, said:

....
  Ce parere aveti despre o ferma de cresterea caprelor , unde sa produci brinzeturi ?! Sau sa mai luam in calcul si faptul ca vor fata iezi pe care poti sa-i vinzi sau sa-i cresti ca sa-ti maresti numarul de animale ?!  Investitia nu cred ca ar fi asa de mare , in afara de costul animalelor ce ar trebui sa fie de rasa pentru productie de lapte si de un teren agricol pentru o microferma nu cred ca ar mai fi nevoie de mare lucru ! Ce parere aveti? Astept comentarii , sfaturi ale celor posibili in bransa cit si critici pentru idee !

1. Ia-o de la coada si cauta-ti desfacere. Cu cat mai aproape de ferma, cu atat mai bine. Cu cat mai departe, cu atat te va costa mai mult combustibilul. Un exemplu pozitiv: intr-una din pietele din Bucuresti este un magazin mic care vinde - printre altele - si vreo 15 feluri de branza telemea. Au si telemea de capra, produsa de un mic fermier din Teleorman. Aprovizionarea se face in fiecare miercuri. Dar respectiva branza de capra se termina de obicei inainte de urmatoarea aprovizionare, deci prinzi numai daca esti pe faza.

2. Efectivul sa fie constituit numai din capre specializate pe productia de lapte, cumparate de pe piata interna sau, si mai bine, externa. Tinute in padoc si hranite intensiv. Cu masa verde si concentrate (vara) si fan + concentrate (iarna). Eventual o pajiste cultivata in apropierea fermei, pentru pasunat (ca sa nu mai dai masa verde la padoc). Sincronizate caldurile si fatarile de doua ori pe an, cu stimulare hormonala, pentru avea cel putin 95% din fatari gemelare.

3. Instalatie de muls, tanc de racire, pasteurizator in placi si vase pentru inchegat casul si sarat telemeaua. Si daca ar fi si un dispozitiv de sudat pungi si de etichetat, ar fi perfect.

View Postnico123, on May 13 2009, 22:44, said:

Salut, afacerea cu caprele nu este rea deloc ,sunt animale care nu consuma multa hrana si iarna isi gasesc singure de mancare pe camp dand zapada la o parte , maninca si scaieti dac nu au altceva mai comestibil.

Daca vei lasa caprele iarna sa-si caute singure de mancare, la primavara jumatate din ele o sa fie sterpe si jumatate ... lipsa la inventar. Vrei sa-ti faci ferma de capre sau o copie dupa Serengeti ?

View Postmsjohntm, on May 14 2009, 14:17, said:

E singurul animal cu lapte fara coresterol.
Bagi mana-n foc ?

Orice aliment de origine animala - carne, lapte, oua - care are un anumit continut in grasimi, o parte din acele grasimi sunt reprezentate de colesterol. Daca nu ai avea colesterol in organism n-ai mai fi in viata...

View Post_Smiley_, on May 13 2009, 21:17, said:

ce te face sa preferi caprele vacilor?

1. Nu au "cota de lapte". Cat produci atata vinzi, si incasezi si subventiile.
2. Valorifica mai bine decat vacile furajele fibroase - fan, paie, coceni de porumb - bine, fara a exagera...
3. Cascavalul de capra este la mare cautare in occident. Branza de capra (ca si laptele de altfel) este mult mai digestibila decat cea de vaca sau oaie. Si consecutiv, mult mai usor de asimilat.
4. Mai iei un ban si de pe iezi, mai usor decat pe vitel.

View Postfms74, on May 14 2009, 15:56, said:

....
Laptele de capra stiu ca e indicat in alimentatia copiilor si celor bolnavi de TBC .
Pentru ca laptele de capra coaguleaza (in stomac) sub forma de fulgi, nu sub forma de bulgari, ca cel de vaca sau oaie. Este asadar, mult mai digestibil si mai usor asimilabil.

Quote

Nu stiu cit de interesata e piata noastra de brinza de capra .

A inceput sa fie. Mai ales in orasele mari.

#9
fms74

fms74

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 18.03.2009
horia , o buna parte a problemei e rezolvata . cunosti fenomenul si se pare ca l-ai studiat mai indeaproape decit mine. hai sa o luam de la coada , cum spui tu. problema de desfacere zic eu ca am rezolvat-o , daca esti de acord te ocupi de clienti si distributie (Bucuresti?!) .
   efectiv de animale gasim , capre specializate pe productia de lapte . sint in negocieri cu un crescator pasionat de animale din judetul braila care ar avea de vinzare capre rasa alpina franceza si saanen . din ce am mai citit si eu , se pare ca sint cele mai recomandate pentru productia de lapte . saptamina viitoare chiar ii voi face o vizita sa le vad , voi merge cu un tehnician veterinar sa-si dea si el cu parerea .
    echipamentele cred eu ca nu ar fi chiar asa greu , mai ales in perioada asta , sigur exista echipamente foarte bune la preturi cu reduceri semnificative si un leasing nu e chiar atit de greu , nu?!
   parerea mea e ca cel mai greu e cu autorizatiile si licentele de fabricatie pentru productia de brinzeturi !!! aici consider eu ca e beleaua , ne sparg astia cu normele lor europene , care sint mai europene decit ale altor europeni !!!
   ai idee cumva care e pretul unui litru de lapte de capra ?

#10
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postfms74, on May 18 2009, 23:28, said:

...
problema de desfacere zic eu ca am rezolvat-o , daca esti de acord te ocupi de clienti si distributie (Bucuresti?!) .
Imi pare rau, am un alt business de care ma ocup, nu pot sa te incurc. Plus ca sa dai de lucru unui om sa se ocupe de distributia branzeturilor pe Bucuresti ar trebui sa ai o productie de cam ... 30 de tone pe luna, cel putin. Altfel nu renteaza sa platesti acel om.

Quote

... ar avea de vinzare capre rasa alpina franceza si saanen . din ce am mai citit si eu , se pare ca sint cele mai recomandate pentru productia de lapte . saptamina viitoare chiar ii voi face o vizita sa le vad , voi merge cu un tehnician veterinar sa-si dea si el cu parerea .

Eu as inclina catre Saanen. Nu stiu daca Alpina Franceza este asa de bine aclimatizata la campiile noastre ... Trebuie sa separi sectoarele de productie: ferma si laptaria. Pe ferma ai nevoie de niste reguli de biosecuritate foarte stricte si de niste programe profilactice, ca sa nu ai nici un fel de probleme cu efectivul ...

Quote

echipamentele cred eu ca nu ar fi chiar asa greu , mai ales in perioada asta , sigur exista echipamente foarte bune la preturi cu reduceri semnificative si un leasing nu e chiar atit de greu , nu?!
n-a spus nimeni ca e greu. Daca sapi un pic sigur gasesti ceva convenabil. Toata treaba e sa nu le iei nepotrivite ca si capacitate productiva intre ele si comparativ cu productia fermei. De ex.: tancul de racire ar trebui sa aiba capacitate de cca. 50% in plus fata de productia (optimista) a fermei, ca sa nu-l schimbi daca te dezvolti intr-un an, doi. Pasteurizatorul ar trebui sa fie cam dublu fata de tancul de racire, ca poti sa tii laptele in el o zi intreaga (in tanc) si sa pasteurizezi a doua zi. Asta ca sa lucrezi cu angajatii intr-un singur schimb. La fel, bazinul de inchegare si crintele (mesele de inox pe care se scurge casul) trebuie sa aiba capacitate mai mare decat pasteurizatorul (fiindca daca iti creste productia poti sa pasteurizezi de doua ori pe zi dar nu poti inchega de doua ori pe zi in acelasi bazin ...)

Quote

parerea mea e ca cel mai greu e cu autorizatiile si licentele de fabricatie pentru productia de brinzeturi !!! aici consider eu ca e beleaua , ne sparg astia cu normele lor europene , care sint mai europene decit ale altor europeni !!!
nu e greu deloc. Iei monitoarele din 2007 pana acum, le citesti, faci un drum la politia veterinara la DSV-ul judetean si-ti spun ei tot ce-ti trebuie. Nu e chiar asa de complicat sa amenajezi o laptarie-branzarie ...

Quote

ai idee cumva care e pretul unui litru de lapte de capra ?
Pretul ... unde ? La achizitie la fabrica ? Variaza foarte mult, in functie de zona. Poti suna la Napolact si la Covalact si sa-i intrebi cu cat platesc. Comparativ, poti sa intrebi si la Brailact. Chestia e ca nu toti sunt interesati sa cumpere. Ii intereseaza o productie (livrare) constanta si cu parametrii igienico-sanitari in conformitate.

#11
fms74

fms74

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 18.03.2009
chiar crezi ca ar fi potential pt desfacere de 30 tone la luna?! poate in citeva luni sa ajungi la cantitatea asta. ma gindesc in primul rind la faptul ca romanu nostru nu e familiarizat cu brinza de capra. pina vede el ce si cum...
caprele amicului de la braila sint metis f2, a doua generatie in romania. aclimatizate fff bine zice el. si zona aia e o zona foarte calduroasa. el spune ca nu a avut nici un fel de probleme, da' parerea specialistului va conta cel mai mult.
m-as baga in chestia asta mai mult pentru productie si vinzare pentru export.
ideea e horia , probabil nu-ti vine sa crezi , au disparut ciobanii!!! nu gasesti foarte usor om care sa stea la o ferma departe de civilizatie si de sprit(!!!) prea mult timp. si sa mai fie si un angajat de incredere pe care sa te bazezi. am mai intrebat si eu lume ce se ocupa de asa ceva si toti mi-au spus acelasi lucru : e o problema mare de tot sa gasesti oameni care sa-ti stea la ferma si care sa se mai si priceapa.
crezi ca ar fi mai profitabil sa vinzi laptele sau sa produci brinza? am gasit pe net o firma din brasov care vinde dozatoare de lapte. sint agreate ue , poti sa le montezi pe strada, vine omu si isi umple petu de la dozator . ai nevoie doar de o autorizatie de la primarie.

#12
fitness4mind

fitness4mind

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 426
  • Înscris: 16.08.2007

View Postmsjohntm, on May 14 2009, 14:17, said:

Am si un film in italiana (de la un prieten care se ocupa oarecum de asa ceva), dar nu stiu unde sa-l urc daca e interesat cineva.

Daca ai timp, fa un upload pe http://s4.transfer.ro/ , si pui link-ul pe forum pentru cine vrea sa dea jos (trebuie sa aiba mai putin de 1 giga).

#13
skeetbang

skeetbang

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 10.02.2007
Mi se pare o idee foarte buna afacerea cu capre, cel putin pe hartie. Sunt convins ca nu e chiar usor sa o demarezi in climatul economic actual.

As putea totusi sa fac o precizare importanta in privinta produsului final... e excelent. Am inceput de curand sa consum branza de capra, la inceput pana am cumparat, recunosc aveam o oarecare preconceptie vis-a-vis de gust, miros etc. Dupa ce am mancat, am vazut cat de buna este. E chiar mai buna decat cea de vaca, este mai untoasa, mai gustoasa, cel putin de la producatorul de la care am cumparat eu (nu stiu daca am voie sa spun, sa nu se intelega ca fac reclama).
Ce incerc sa spun e ca nu-i decat o problema de timp pana cand consumatorul roman va realiza ce am realizat eu...
Un produs cu viitor bun pe piata romaneasca, parerea mea.

Bafta in afacere!

Edited by skeetbang, 20 May 2009 - 12:01.


#14
fitness4mind

fitness4mind

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 426
  • Înscris: 16.08.2007
Asa e, lumea se va obisnui incet-incet cu alte alimente, mai sanatoase, si piata respectivului aliment va creste constant, cum se intampla acum cu ciupercile pleurotus. Orice piata se formeaza odata cu oferta unui produs bun, si branza de capra e pe val. Plus ca si carnea de ied e foarte buna, am mancat acum 2 zile, cu toate ca mi-e mila cand ma gandesc cum a fost taiat animalutul ala, fara anestezie, cum se face in mod obisnuit la tara.

#15
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postfms74, on May 19 2009, 23:43, said:

chiar crezi ca ar fi potential pt desfacere de 30 tone la luna?!
Eu am spus ca ai nevoie de un minim de 30 de tone productie lunara pentru a justifica angajarea unui om care sa se ocupe cu distributia de branzeturi pe Bucuresti. Potential exista pentru mult mai mult ... Bine, aici trebuie un studiu de piata serios si, referitor la gustul consumatorului, parerea lui o afli exact atunci cand vii cu marfa pe piata ...

Quote

....
ideea e horia , probabil nu-ti vine sa crezi , au disparut ciobanii!!! nu gasesti foarte usor om care sa stea la o ferma departe de civilizatie si de sprit(!!!) prea mult timp. si sa mai fie si un angajat de incredere pe care sa te bazezi.

Mi se pare normal. Este o ocupatie care vine din istorie si a ramas in istorie ...

Quote

am mai intrebat si eu lume ce se ocupa de asa ceva si toti mi-au spus acelasi lucru : e o problema mare de tot sa gasesti oameni care sa-ti stea la ferma si care sa se mai si priceapa.
Exprimarea e gresita. Vrei sa spui: la sta^na. Pentru stat la sta^na nu mai gasesti ciobani. Pentru ferma gasesti destui ingrijitori. Cu program de lucru de circa 8 ore pe zi ...
Nimeni nu mai creste azi in tarile civilizate, oi sau capre la sta^na. Toti le cresc la ferma. E o mare diferenta. Cu pasunat pe pajisti cultivate, cu furajare intensiva cu concentrate, program de monte si fatari, deparazitari si vaccinari, mulsul cu instalatii de muls, nu la mana etc.

Quote

crezi ca ar fi mai profitabil sa vinzi laptele sau sa produci brinza? am gasit pe net o firma din brasov care vinde dozatoare de lapte. sint agreate ue , poti sa le montezi pe strada, vine omu si isi umple petu de la dozator . ai nevoie doar de o autorizatie de la primarie.

Pana la o anumita cantitate zilnica (produsa) e mai rentabil sa vinzi laptele. Peste acel prag (numit si masa critica a productiei) este mai rentabil sa faci branza si s-o vinzi tu insuti. Laptele de capra are un anumit miros specific, pe care nu multi il agreeaza. Si branza are un anumit miros, dar nu este atat de puternic ca al laptelui proaspat. Ca sa ma intelegi trebuie sa bei o cana de lapte de capra proaspat muls ...


View Postskeetbang, on May 20 2009, 12:58, said:

....
As putea totusi sa fac o precizare importanta in privinta produsului final... e excelent. Am inceput de curand sa consum branza de capra, la inceput pana am cumparat, recunosc aveam o oarecare preconceptie vis-a-vis de gust, miros etc. Dupa ce am mancat, am vazut cat de buna este. E chiar mai buna decat cea de vaca, este mai untoasa, mai gustoasa, cel putin de la producatorul de la care am cumparat eu ....

In multe tari europene cascavalul de capra este o delicatesa. De exemplu in Elvetia. Nu mai vorbim de Franta, Italia, Belgia etc.

View Postfitness4mind, on May 20 2009, 13:38, said:

...Orice piata se formeaza odata cu oferta unui produs bun, si branza de capra e pe val. Plus ca si carnea de ied e foarte buna....

Branza de capra e pe val la noi ... Altii o savureaza demult. Merge foarte bine cu struguri de masa si sampanie rose' bine frapata... Iar carnea de ied e mai dietetica decat cea de miel, avand mai putina grasime

Edited by horia66, 20 May 2009 - 22:39.


#16
daniel21

daniel21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,092
  • Înscris: 03.04.2006

View Postfms74, on May 13 2009, 18:17, said:

Salutare.

Fratilor m-am tot uitat la idei si propuneri de afaceri . Multi va plingeti ca nu stiti ce sa faceti cu nu stiu citi bani sau nu stiti ce afacere sa incepeti cu bani putini.  Ce parere aveti despre o ferma de cresterea caprelor , unde sa produci brinzeturi ?! Sau sa mai luam in calcul si faptul ca vor fata iezi pe care poti sa-i vinzi sau sa-i cresti ca sa-ti maresti numarul de animale ?!  Investitia nu cred ca ar fi asa de mare , in afara de costul animalelor ce ar trebui sa fie de rasa pentru productie de lapte si de un teren agricol pentru o microferma nu cred ca ar mai fi nevoie de mare lucru ! Ce parere aveti? Astept comentarii , sfaturi ale celor posibili in bransa cit si critici pentru idee !


Ar fi foarte important sa precizezi bugetul pe care il ai sau crezi ca il vae obtine pt aceasta afacere.

1. Costurile pentru construirea unei ferme si a unitati de prelucrare a laptelui costa catva sute de mii de euro, dupa cateva calcule sumare (constructie hala + echipamente necesare prelucrarii laptelui + salariu veterinar etc).

2. Probabil ca voi fi blamat pt asta, dar...nu imi plac afacerile cu animale pt ca oricand poate aparea un virus care te lasa cu afacerea pe butucii (vezi gripa porcina - milioane de porci au fost sacrificati).

#17
msjohntm

msjohntm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 964
  • Înscris: 08.04.2006
Am pus filmul aici: http://s4.transfer.r...62abc52db2e.zip

#18
msjohntm

msjohntm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 964
  • Înscris: 08.04.2006
Si partea a II-a:
http://s4.transfer.r...-60049d95b9.zip

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate