|
Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
22nd April 2009, 11:02
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 558 Data înscrierii: 17-February 07 Locație: Sibiu Capitala EUROPEANA ID membru: 143 634 |
am o mare problema .. De aproximativ 1 saptamana am disparut pur si simplu din google.. Siteul era optimizat pe cateva cuvinte cheie si ocupam pozitile 1-3 de pe prima pagina.. acuma ma gasesc doar pe paginile 5-6 :| ce e de facut? Siteul NU este nou.. Aaa la orice combinatie de cuvinte cautate in care siteul meu se afla pe primele pozitii acuma nu mai e.. Mai apare pe prima pagina in cautari doar cand caut site.com ~X( Vreun sfat? |
|
|
|
22nd April 2009, 11:55
|
|||
|
Junior Grup: Members Mesaje: 337 Data înscrierii: 4-August 07 Locație: Bucuresti ID membru: 210 134 |
|
||
|
|
|||
22nd April 2009, 12:06
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 61 Data înscrierii: 8-June 07 ID membru: 189 078 |
la fel am patit si eu de la 2000 de vizitatori la 200 vizitatori pe zi
Am avut inainte PR4 iar acum PR3 asta o fi problema? |
|
|
|
22nd April 2009, 12:10
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 337 Data înscrierii: 4-August 07 Locație: Bucuresti ID membru: 210 134 |
|
|
|
|
22nd April 2009, 13:24
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 558 Data înscrierii: 17-February 07 Locație: Sibiu Capitala EUROPEANA ID membru: 143 634 |
modificari majore nu au fost aduse siteului.. despre pierdut linkuri de asemenea nu poate fi vorba.. chiar nu imi dau seama ce s-a intamplat.. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif)
mai astept.. |
|
|
|
22nd April 2009, 14:07
|
|
|
SEO is ART Grup: Banned by Moderators Mesaje: 4 165 Data înscrierii: 20-June 07 Locație: Google via Cr ID membru: 193 303 |
Mama cate aberatii, te iei cu mainile de par pe astfel de threaduri.
rares, black seo? Te referi cumva la blackhat? Poi pun pariu cu tine ca inafara de definitia lui(deductibila), nu stie nimic despre blackhat. |
|
|
|
22nd April 2009, 20:00
|
|||
|
Junior Grup: Members Mesaje: 215 Data înscrierii: 10-June 05 ID membru: 38 658 |
|
||
|
|
|||
16th June 2009, 14:24
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 36 Data înscrierii: 11-March 08 Locație: Bucuresti ID membru: 300 891 |
De aproximativ 1 saptamana am disparut pur si simplu din google.. Siteul era optimizat pe cateva cuvinte cheie si ocupam pozitile 1-3 de pe prima pagina.. acuma ma gasesc doar pe paginile 5-6 :| ce e de facut? Siteul NU este nou.. Aaa la orice combinatie de cuvinte cautate in care siteul meu se afla pe primele pozitii acuma nu mai e.. Mai apare pe prima pagina in cautari doar cand caut site.com ~X( Am si eu aproximativ aceeasi problemă, dar cu câteva mențiuni: -- aceasta a apărut după ce unul din colaboratori a adaugat in siteul lui copia unei pagini din siteul meu; -- am neglijat siteul ceva timp. Acum întrebarea mea: Cum pot reveni la un PR mai bun (după ce dispare și pagina copiată)? O iau de la capat? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/ohmy.gif) |
|
|
|
7th July 2009, 01:23
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 12 Data înscrierii: 7-July 09 ID membru: 481 657 |
Ceva similar am "patit-o" si eu mai dedemult si repetat periodic, dar cu o mica diferenta: nu imi mai era luata in calcul pagina index in afisarile rezultatelor pe toate cuvintele principale pe care era bine indexata, regasindu-ma insa pe paginile 4-5-6 din Google cu anumite pagini interioare ale site-ului. La o cautare de de genul "site:www.example.com se returna si pagina de tip index. Site-ul contine sub 10 pagini, site static de prezentare. Am exact aceasta problema care persista de 1 luna si jumatate. Cunoaste cineva vreo rezolvare? (nu mai apare pag index pentru unele dintre cautarile principale, in schimb alte pagini interioare apar pe pozitii indepartate. Pt diverse cautari, neimportante, apare si pag index, uneori chiar pe prima pozitie) Acest mesaj a fost modificat de maryus70: 7th July 2009, 01:25 |
|
|
|
7th July 2009, 07:30
|
|
|
Active Member Grup: Senior Members Mesaje: 2 472 Data înscrierii: 6-September 06 ID membru: 95 567 |
Am exact aceasta problema care persista de 1 luna si jumatate. Cunoaste cineva vreo rezolvare? (nu mai apare pag index pentru unele dintre cautarile principale, in schimb alte pagini interioare apar pe pozitii indepartate. Pt diverse cautari, neimportante, apare si pag index, uneori chiar pe prima pozitie) in primul rand inca mai merg schimbarile in algoritmii de cautare google. in al doilea ce vechime are site-ul? |
|
|
|
7th July 2009, 12:43
|
|
|
dus cu pluta Grup: Moderators Mesaje: 7 187 Data înscrierii: 17-March 04 Locație: Cluj-Napoca ID membru: 12 921 |
eu cu cateva saptamani in urma, mi-am rupt site-ul in 3, am scos forumul din el, am scos blogul din forum, le-am mutat pe subdomenii, am schimbat softul forumului din phpbb in smf si evident ca s-a schimbat si structura si partial continutul (continutul pasiv, generat de soft, nu cel activ scris de mine!), am schimbat si softul "blogului" din sectiune in forumul phpbb in wordpress pe subdomeniu, si evident ca si aici s-a schimbat structura siteului si continutul pasiv (si in plus, recunosc, am inceput sa scriu mult mai des pe el, macar o data la cateva zile comparativ cu media de 1 pe 3-4 saptamani), plus evidentele plusuri ce vin cu un blog dedicat (ping-uri, auto-post pe twitter in cazu meu) samd)
in plus, am schimbat IP-u si ISPu, am facut greseli idioate cand am migrat continutul pe noile (sub)site-uri/domenii si am aparut cu o tona de 404-uri, observate abea dupa vreo 2 sapt de la miscare (eram prea ocupa cu partea de joomla) (pe care le-am rezolvat in cateva zile cu cateva remove-uri din GWT si corectarea scripturului de migrare si a rewrite-urilor apache) zilele astea imi schimb si serverele dns si dupa cum am anticipat mai devreme, apoi migrez o parte din site din semi-static la joomla, migrare care o sa fie aplicat la tot site-ul. a da, si mi-am trantit si o galerie pe un subdomeniu, dar n-am avut timp sa ma ocup de ea asa ca nu cred ca e relevanta. guess what? - nu mi-a scazut numarul de vizitatori pe siteul principal. culmea, a ramas cam constant. a crescut un pic (evident) pe subdomenii. deci per ansamblu, numarul de vizitate a crescut (de vizitatori ... n-am avut timp sa scriu un script sa imi faca asemenea statistica) - PR-ul a ramas relativ constant (pe principal nu s-a mai schimbat cred ca de 1 an) (sigur, mai verificam asta si la urmatorul update, dar nu ma astept sa scada) - SERPu a ramas relativ constant pe cheile care ma intereseaza (blogul (nou) chiar ajuns pe prima pagina la unele cautari, dar asta nu e relevant acuma, ci peste cateva luni) cu toate ca: - nu m-am ocupat de optimizarea/promovarea siteurilor de mai bine de 1 an jumate (mai putin partea de blog care sa zicem ca am inceput sa o muncesc din pct de v al continutului in urma cu vreo 2-3 saptamani) - continut, pina in urma cu cateva sapt, adaugam foarte rar si foarte putin (ca asa era natura site-ului meu) iar de atunci adaug doar pe blog si sper sa am timp si pe galerie (ca am ce, numa tre filtrate) eu nu fac: - link exchange (de nici o culoare) - inscriere in directoare - zeci/sute de link-uri/bannere in footer - nici o forma de promovare agresiva (adica spam = orice fel de postare aiurea/fara sens pe forumuri, siteuri, SB, email, etc) - nici un soi de promovare publicitara (adsense, bannere, cumparare de link-uri, etc) - in fine, nici un soi de crestere artificiala a trustului prin site-uri sateliti, retele de site-uri si alte prostii de genul. Sa nu ma intelegeti gresit. Nu spun ca toate astea sunt rele; ca a posta cateva link-uri pe un forum sau altul e gresit. Ca a utiliza promovarea publicitara este gresit, ca a folosi social bookmarks sau micro blogging sau etc este gresit. Am si eu cateva sitewide-uri, dar le numeri pe degetele de la o mana (link-urile catre SB nu se pun) si sunt aproape exclusiv catre siteurile mele (one way) si catre cei care au scris softului ce il folosesc. adica in limita bunului simt. La fel postez din cand in cad cate un link relevant intr-o discutie pe un forum/site. Daca as avea bani, as baga un pic de publicitate, dar cu CAP. Ceea ce vreau eu sa subliniez este ca daca lucrezi frumos, incet, ca la "carte", cu mult bun simt, cresti, incet, dar sigur. iar cand isi schimba google sau oricare altul algoritmii, nu vei ajunge sa urli pe forumuri ca vaaai, nu mai apar in cautari, vaaai, unde mi site-ul, etc. SEO asta are 2 aspecte: corectarea, imbunatarirea, perfectarea "produsului", conform standardelor (partea obiectiva) si a bunului simt (partea subiectva). Si utilizarea diverselor tehnici, sa le zicem efemere. Nu neaparat black hat, dar in nici un caz solide/reliable. Sunt chestiile pe care le faci artificial ca sa abuzezi de algorimtii actuali, de aceea sunt efemere. Iar daca tot ai de gand sa faci chestii de genul, trebuie sa fi "la zi" cu schimbarile iar cand se produc sa te modelezi si tu dupa ele. Ori f putini sunt in stare de asa ceva si nu tot timpul chestiile pot fi corectate fara pierderi insemnate. Nu e oare mai simplu si mai sigur si mai fara batai de cap sa ramai la primul aspect? De ce trebuie sa fi hapsan si apoi cand primesti o palma sa urli ca de ce esti palmuit?! Ai facut prostii, suporti consecintele. Simple as that. Algoritmii google nu o sa incalce NEVER EVER standardele in vigoare, decat eventual din greseli ca doar si acolo lucreaza tot oameni; dar tot ei vor corecta. Sigur, asa cum au fost, vor fi cazuri cand acele greseli vor avea repercusiuni destul de grave dar macar nu e vina ta (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif) indiferent ce faci de alea nu te poti feri. In concluzie: daca nu va pricepeti, fie invatati (asta ia timp, multe multe luni) fie angajati pe cineva care se pricepe (destul de putini, comparativ cu gloata de pseudo-seo-isti care au aparut ca ciupercile dupa ploaie). daca va apucati de capul vostru care nu se pricepe si/sau angajati un terchea-berchea, suportati consecintele. daca habar n-ai de electrice si te apuci sa umbli la panoul de curent si te electrocutezi, e vina ta. daca habarn n-ai de mecanica auto si te apuci sa desfaci mototrul diesel, da, ai ghicit, cand il pui inapoi si nu va functiona, ca nu va functiona, e vina ta. raspunsul la "ce e de facut?"/"Cunoaste cineva o rezolvare?"/etc este simplu: angajeaza un profesionist. PS: 1. eu NU lucrez pt intern, 2. eu nu am SEO&co in obiectul meu de activitate, si 3. nu sunt profesionist SEO (altfel as avea SEO in obiectul de acctivitate) so, nu ma mai contactati pe privat/email/IM/samd. de aia e forum sa postati pe forum. valabil pt tot ce nu e privat, nu doar seo. |
|
|
|
7th July 2009, 15:54
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 12 Data înscrierii: 10-September 08 ID membru: 368 886 |
ciuly, de curiozitate, despre ce site e vb?
|
|
|
|
7th July 2009, 18:25
|
|
|
in primul rand inca mai merg schimbarile in algoritmii de cautare google. in al doilea ce vechime are site-ul? site-ul meu are 3 ani, dar in primii doi ani a functionat sub forma unui banal site de prezentare cu o singura pagina html si pe vremea aia am avut un contract de promovare cu o firma care a facut o pagina ascunsa in care a pus gramada cateva cuvinte cheie si a inregistrat site-ul in cateva (putine...3-4 motoare si directoare). Acum 7 luni am schimbat complet site-ul, tot intr-unul de prezentare, dar cu multe pagini si multa informatie. Apoi m-am apucat sa public anunturi online si sa fac inscrieri in directoare (acum am backlink-uri cam 40 din directoare si vreo 2000 de pe forumuri). Totul era OK...pozitia pt cautarea principala era multumitoare. Intr-o zi, m-a sunat un tip de la firma care a facut promovarea in trecut ca sa ma intrebe dc nu vreau o noua colaborare. l-am refuzat, spunandu-i ca sunt multumit de pozitia pt principala cautare. Dupa doua zile a disparut pagina index din cautarea principala. M-am gandit ca a facut tipul ala ceva din razbunare...habar n-am... Inca nu a revenit, dupa aproape 2 luni. Pentru alte cautari , pagina index apare. Pentru cautarea principala apar departe cateva pagini din site (dar nu cea index/home ). Nu stie nimeni ce sa zica...am intrebat chiar si oameni care lucreaza la penalizari google...n-am gasit inca mecanicul auto sau elecricianul priceput... |
|
|
|
7th July 2009, 19:47
|
|
|
dus cu pluta Grup: Moderators Mesaje: 7 187 Data înscrierii: 17-March 04 Locație: Cluj-Napoca ID membru: 12 921 |
stii ce zice un mecanic auto cand te prezinti la el la atelier cu mainile in buzunar si ii zici ca nu mere masina? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
so, posteaza linku. si nu te asptepta la un diagnostic clar pt ca asa ceva nu se poate. cel mult o sa iti pot indica unele posibile probleme, oricum, ca si regula generala, respectivul nu prea a avut ce sa iti faca. ma rog, putea sa faca cateva chestii care sa te traga in jos, DAR, nimic in decurs de 2 zile. (decat daca avea access la site si/sau conturile de GWT/adwords si mai stiu eu ce folosesti in legatura cu siteul la capitolul asta) @niells, nu cred ca e relevant, oricum e site mic. vechi, dar mic. dupa cum amzis, e siteul personal. nu trebuie multa munca de detectiv sa afli care e. asa, vreo 3-5 secunde. |
|
|
|
7th July 2009, 20:42
|
|
|
Site-ul meu, cel la care ma refeream mai sus, este www.scuterul.eu si nu mai apare pt cautarea "scutere", probabil si pt altele.
|
|
|
|
8th July 2009, 10:59
|
|
|
http://www.google.ro/search?hl=en&safe...amp;btnG=Search la mine apari al doilea (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
iar aici http://www.google.ro/search?hl=en&safe...amp;btnG=Search la mine apari al 4-lea si aici http://www.google.ro/search?q=scutere&...art=40&sa=N pe pagina 5 eu zic ca e destul de clar ca nu s-a facut optimizare dupa cheile dorite de tine pentru paginile dorite de tine, find clar ca nu ai cum sa iesi la cautari pe respectivele chei si pagini. oricum, in cazul tau e cam aiurea sa vrei sa iti iasa la cautari pagina index. adica no, hai sa zicem ca la scutere merge, dar in rest tre sa iasa fiecare model in parte. trebuie sa iti gandesti si o strategie, nu doar sa iti iasa la cautare nu stiu ce. trebuie sa faci o analiza, sa vezi ce categorii cauta dupa ce cuvinte cheie. tot in acest moment iti analizezi si competitorii. e un aspect f important. la cautarile pe care le vrei tu, cine is in primele 20-30 de rezultate si de ce. aici este punctul in care poti sa iti alegi profesionistul. multi isi pun lucrarile in portofolii, care sunt in general cautabile. daca reusesti sa gasesti omul care a lucrat la competitor si sa il angajezi ai sanse reale sa ajungi unde vrei pt ca 1: ai dovada ca a lucrat binisor si 2. are mai multa experienta cand il angajezi tu de cat cand a lucrat la competitor. dupa cum ai obvservat, am zis omul nu profesionistul, pt ca sunt multe metode neprofesioniste de a ajunge cu un site pe pimele locuri. mai intai trebuie sa te uiti ca siteurile de acolo sa aibe cativa ani vechime ca sa se elimine boostul dat de motorul de cautare, si mai apoi trebuie ca in acea analiza sa vezi daca nu cumva sau folosit metode sa le zic neortodoxe. pasul doi va fi sa adaptezi continutul pt cautarile respective. ceea ce inseamna ca tebuie sa iti corectezi si codul conform standardelor (in mare cel putin): http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...ine&group=0 daca folosesti css, idem dupa ce ai continutul ok si in limite acceptabil, poti incepe link buildingul, publicitate, etc. iar astea tre facute cu cap pt un efect cat mai bun. oricum, ca idee, daca vrei sa angajezi pe cineva si ala nu incepe cu o analiza, si nu te intreaba tot felul de chestii, din ce am zis eu mai sus, e clar ca omul e pe linga. nu poti incepe o optimizare fara sa stai la discutii intense cu clientul sa vezi unde a fost, unde este si mai ales ce planuri de viitor are, si nu doar cu siteul in sine. ce asteptari are, ce finante are, ce strategii are, samd. in mod normal ar trebui sa discute cu tine cateva zile (nu 8 ore non-stop ca sunteti oameni (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) ) ca sa stranga informatii. iar apoi ar trebui sa petreaca ceva timp sa faca analize si sa gandeasca strategii si ce anume trebuie facut. lucru care ia ceva timp. si apoi sa iti prezinte cateva variante, udne iara o sa stai la discuti 1-2-3 zile si tu vei veni cu alte idei si pina cand ajungei la un numitor comun o sa aveti destule discutii. si de abea apoi incepe munca. deci daca iti cere un avans pt ca sa acopere chelutilele lui pe perioada aceasta de "gandire", este perfect normal. ca doar n-a fi fraier sa munceasca pt tine 3 spatamani, sa iti faca analize complexe si sa iti prezinte niste strategii si tu apoi sa zici, ok, nu mai vreau. dar avand deja informatiile sa le dai angajatului tau cam habarnist in ale seo-ului sa se descurce. s-au auzit destule cazuri de genul. |
|
|
|
8th July 2009, 14:50
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 12 Data înscrierii: 10-September 08 ID membru: 368 886 |
@niells, nu cred ca e relevant, oricum e site mic. vechi, dar mic. dupa cum amzis, e siteul personal. nu trebuie multa munca de detectiv sa afli care e. asa, vreo 3-5 secunde. dupa parerea mea e foarte relevanta natura site-ului. daca ar fi fost vorba de termeni unde e concurenta mare cred ca s-ar fi facut simtita lipsa unui volum mare de pagini timp de 2 saptamani. am facut si eu o prostie asemanatoare, ce-i drept am corectat dupa 4 zile. Insa s-a simtit, m-a penaliza, pierzand cateva pozitii in SERP, timp de vreo saptamana. Acest mesaj a fost modificat de niells: 8th July 2009, 14:53 |
|
|
|
8th July 2009, 16:58
|
|
|
eh, asa poate m-a penalizat si pe mine dar eu am verificat pozitiile numa ieri cand am postat, ca nu stau zilnic sa vad cum sta serpu. am tabu deschis cu GWT si vad vizitatorii. daca acolo apar fluctuatii mari in jos, atunci verific. sau poate o data pe luna cand ma mai roade curiozitatea.
eu cel putin nu dau atentie fluctuatilor de 1-2-3 saptamani. sigur, daca as fi ditamai siteul si as avea pierderi de sute/mii de euro daca pic pe pagina 2, e alta mancare de peste. dar nu cred ca e cineva aici cu astfel de site-uri sa ceara ajutor (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
A minute ago
|
|
![]() Grup: Bot |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune simplificată | Data: 23rd November 2009 - 19:06 |
| © 2001 -
2009 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL. |
|
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |