Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

Reply to this topicStart new topic
> accident nefericit
ReKo
mesaj 14th April 2009, 19:51
Mesaj #1

Active Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 24-October 04
Locație: Bucuresti
ID membru: 24 783

Am o cunostinta care a avut un accident in urma cu doua luni; in timp ce mergea pe marginea drumului (nefiind trotuar) a trecut un camion de mare tonaj, iar in dreptul ei o roata a facut explozie urmand sa-i rupa ambele picioare.

Dupa procesul verbal intocmit de politie la locul accidentului vinovat este soferul pentru ca a condus un autovehicul care avea defectiuni tehnice.

Vreau si eu sa stiu care este procedura, ce despagubiri, trebuie data in judecata firma de transport ?

Sunt curios daca a mai suferit cineva accidente de acest gen sau daca stiu pe cineva in acest caz si cum s-a finalizat cazul.
Go to the top of the page

+Quote Post
aalinn
mesaj 14th April 2009, 20:00
Mesaj #2

Active Member

Grup: Members
Data înscrierii: 25-September 07
ID membru: 230 385

bineinteles ca cineva este vinovat si cel mai probabil firma de transport
o vizita la un avocat ar fi cea mai indicata idee

+Quote Post
crst_g
mesaj 14th April 2009, 23:40
Mesaj #3

2000+

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 27-June 06
Locație: Chinatown
ID membru: 84 023

offtopic: acum e bine respectiva cunostinta?

+Quote Post
filipxxx
mesaj 14th April 2009, 23:48
Mesaj #4

Active Member

Data înscrierii: 25-April 06
ID membru: 74 988

RCA-ul nu despagubeste si vatamarile corporale si decesul? Oricum cel mai simplu e sa dai firma de transport in judecata, ca apoi ei pot arunca vina pe firma la care era RCA-ul si despagubesc aia.

+Quote Post
Neohori
mesaj 16th April 2009, 20:51
Mesaj #5

Active Member

Data înscrierii: 19-August 07
Locație: Cluj
ID membru: 216 459

In '94 faceam un drum forestier in zona Marisel (jud. Cluj) si lucram cu Dumpere , a avut loc o explozie de cauciuc in urma careia victima fiind cardiaca din cauza sperieturii a decedat la citeva minute de la explozie . Stiu ca familia victimei a dat in judecata firma la care lucram si a cistigat in instanta pentru ca acel colos nu avea ce cauta in acea zona fiind un utilaj care are autorizatie de transport doar in cariere . Alt accident ciudat tot la firma aceasta a fost in '97 in localitatea Somesul Rece (jud. Cluj) cind o autobasculanta Raba a calcat pe o piatra cit o minge de tenis care calcata sub un anumit unghi a devenit proiectil si a intrat prin geamul de la scoala generala din sat omorind instantaneu o educatoare care preda linistita la cls.a-II-a , atunci a iesit un scandal monstruos in urma caruia soferul a luat 1 an puscarie , firma a fost amendata substantial plus ca a suportat pensie alimentara copilului pina la virsta de 18 ani sau 20 si daca face facultate .
In situatia sus mentionata cred ca autocamionul avea autorizatie pentru acel drum dar trebuie dovedit ca masina avea cauciucuri uzate iar aceasta incrimineaza direct firma de care apartine masina , soferul nu are nici o vina , ei saracii cer cauciucuri si consumabile dar de multe ori li se baga pumnul in gura - "las ca merge si asa ".
Sfat- feriti-va cit puteti de masinile mari incarcate , aici ma refer in mod expres la cele care transporta produse de balastiera , pentru ca multe firme incarca peste limita admisa prin contructie pentru economie de curse/combustibil , mai ales pe drumurile laturalnice unde nu este cintar , in cauciucuri este de la 8 la 10 atm - o incarcatura mortala mai ales daca se desprind bucati

+Quote Post
filipxxx
mesaj 16th April 2009, 23:55
Mesaj #6

Active Member

Data înscrierii: 25-April 06
ID membru: 74 988

Vad ca nimeni nu zice de RCA. Am un caz in familie unde un unchi cu un microbuz a intrat intr-o Dacie dupa ce l-au lasat franele, si a omorat 2 baieti iar o fata a umblat vre-un an prin spitale dupa ce a avut mari probleme la coloana. Microbuzul era pe firma unchiului, firma a fost bagata rapid in faliment, iar omul n-a platit nimic deoarece RCA-ul s-a ocupat intr-un final de tot. Au mai fost ceva daune, mici fata de suma initiala, gen cheltuielei de proces pe care le-a platit el. Grosul, sute de milioane, au venit de la RCA.
P.S. Ghinionul dreaq desi omul avea soferi, in ziua aia a decis sa fie el pe microbuz ca vroia sa mearga si el cu grupul la manastire. Accidentul s-a petrecut la intoarcere (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif)

Acest mesaj a fost modificat de filipxxx: 16th April 2009, 23:58

+Quote Post
mst
mesaj 17th April 2009, 16:06
Mesaj #7

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 14-February 05
Locație: Timisoara
ID membru: 30 648

acum vreo 13 ani taica-miu a avut o roata un pic dezumflata si a mers la vulcanizare. i-au zis sa dea jos roata (asa se facea pe atunci).
in timp ce lucra la roata (spate stanga) a auzit un zgomot si a vazut luneta sparta. masina era intr-o curte, cu spatele catre sosea. un camion a prins un bolovan cu colturi intre rotile din spate si bolovanul a fost aruncat peste gard, dupa spusele unor oameni din zona.

bolovanul a intrat prin luneta si a ajuns pe bancheta din spate. cioburi erau in toata masina, chiar si in volan si in manerul de la usa din fata.
daca il lovea pe taica-miu care era aplecat langa masina nu cred ca avea nici o sansa, il omora pe loc. nu cred ca am fi putut afla cine a fost cu camionul.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 20:45
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia