QUOTE (almeu @ Apr 6 2009, 20:54)

Pe aici se cultiva in special Rojo Brillante , e mai productiv, fructe mari frumoase, un copac muncitor. Atat ca necesita tratarea fructelor cu alcool dupa recoltare.
Da-mi adresa si-ti trimit vreo zece seminte ca atat mai am.Le plantezi si la anu dupa ce se fac plantele mari vorbim si de altoi.
http://forum.softpedia.com/uploads/1238923..._1922_78478.jpgImaginea e in decembrie.
Iti multumesc tare mult pentru generoasa oferta, insa am cumparat deja un Tipo si un Rojo Brillante de la o pepiniera/importator din tara si din pacate nu mai am loc in curte pentru a mai planta ceva. Cred ca aici se inchide capitolul fructiferi in gradina mea.
Ii voi primi saptamana asta, sper sa nu fie prea tarziu pentru plantare.
Cand ai timp, te rog, poate detaliezi putin tratamentul cu alcool. In ce consta?
Am inteles ca se face pentru neutralizarea taninului din fruct. Tanin care face ca fructul sa fie astringent (ca o gutuie necoapta). Am citit ca Rojo Brillante este un soi astringent, iar Tipo nu e astringent.
Ca raspandire am vazut ca Tipo este destul de popular in Italia, iar Rojo in Spania. Sunt tare curios sa vad cum se vor descurca cu clima noastra.
Tnks.