Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> Secțiune închisă

Forumul Softpedia vă pune la dispoziție noi secțiuni dedicate anunțurilor:
- Vânzări auto/moto/velo
- Vânzări/Închirieri imobiliare
- Locuri de muncă (joburi/cursuri)
- Oferte de servicii
- Alte anunțuri (bursă generală)

Acest subforum este închis și face parte din Arhiva Forumului.

4 V  « < 2 3 4  
Reply to this topicStart new topic
> Bonuri de masa si Bonuri cadou, Facilitati financiare pentru firme
eurotick
mesaj 8th April 2008, 13:42
Mesaj #55

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 24-September 07
ID membru: 229 753

Poti sa dai mai multe detalii despre bonusul de 0.5%?

Da, oferta anului 2007 a cuprins acest Bonus. In anumite cazuri, ce tin de detaliile contractului (negociat direct intre Societate si Reprezentantul Comercial Euroticket Company din judetul respectiv) se poate obtine in continuare acest bonus de 0.5%, ce tine de Programul de Fidelizare Bonusare, inregistrat oficial de Euroticket Company. Beneficiarii lui primesc 0.5% din valoarea comenzilor efectuate, sub forma tichetelor BCF Rompetrol.

neodex: Problema nu se pune asa. Tichete de masa si cadou ar trebui, in mod normal, sa vina peste salariul negociat, ca si un beneficiul suplimentar extrasalarial. Tot in randul beneficiilor extrasalariale, pe la unele Companii se practica: asigurari medicale suplimentare, asistenta medicala in clinici particulare, abonamente la saloane de fitness, samd...

Tichetele de masa provin, de fapt, din ideea asigurarii catre angajati a unei mese pe zi, pe cheltuiala angajatorului. Din acest motiv, se acorda, acolo unde s-a decis, cate un tichet de masa pentru fiecare zi lucrata.

In mod normal nu este moral ca angajatorul sa scada salariul cu suma tichetelor de masa acordate. Daca o face, este pur si simplu decizia lui, nu este in niciun caz vina Societatii emitente. Vreau sa stii ca, procentual, numarul salariatilor care beneficiaza in prezent de tichete de masa este mult mai mare decat numarul salariatilor care au beneficiat in trecut de cate o masa asigurata din cheltuiala angajatorului. Deci... este nedrept si incorect in apreciere, tichetele de masa sunt un avantaj pentru angajat, nu o povara.
Go to the top of the page

+Quote Post
ddumyy
mesaj 24th April 2008, 15:27
Mesaj #56

Active Member

Data înscrierii: 24-August 05
Locație: Bucuresti, Targu Jiu
ID membru: 44 898

Se pot acorda cate unul pe zi si angajatilor care lucreaza part time? E un numar minim pe care trebuie sa il cumperi? Pe ce perioada minima se face contractul? Eu daca iau 100 bonuri/luna platesc doar 780 lei? Sau mai sunt comisioane?

+Quote Post
birligiu77
mesaj 14th January 2009, 09:25
Mesaj #57

Junior

Data înscrierii: 14-January 09
ID membru: 407 443

Buna. am citit pe forum detalii depre bonuri si despre avantajele angajatilor si a angajatorilor. In privinta angajatorului e un avantaj pt ca ofera nagajatilor un venit in plus neimpozabil. Acum as vrea sa va rog sa ma ajutati cu o lamurire si anume, cum decontez eu ca firma ce primesc de la clienti bonuri cadou si/sau de masa? Am semnat un contract cu o firma emitenta de tichete care si deconteaza. Am primit factura de la el in care sunt decontate bonurile ce le-am trimis si un comision, dar valoarea bonurilor cum o inregistrez in contabilitate. Apoi cum sting 411. tichete cu ce primesc de la firma ce le deconteaza?

+Quote Post
2peistul
mesaj 6th February 2009, 15:56
Mesaj #58

Junior

Data înscrierii: 24-September 08
ID membru: 373 499

Sunt angajat la o firma si am o nelamurire.Norma de munca pentru o zi s-a schimbat de la 8 ore la 12.Primim 1 bon de masa la 1 zi prezenta de lucru.In schimb in contractul individual de munca norma a ramas aceeasi de 8 ore pe zi,dar acum bonurile de masa s-au imputinat,acestea fiind oferite dupa noua "lege": "O zi de munca=12 ore=1 bon",lucru ce nu ar trebui sa se intample,tinand cont de faptul ca norma de ore pe luna a ramas aceeasi. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/dry.gif) (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/huh.gif)

+Quote Post
Mappy
mesaj 23rd March 2009, 17:16
Mesaj #59

Junior

Data înscrierii: 11-November 04
Locație: Brasov
ID membru: 25 652

QUOTE (eurotick @ Apr 8 2008, 13:42) *
Poti sa dai mai multe detalii despre bonusul de 0.5%?

Da, oferta anului 2007 a cuprins acest Bonus. In anumite cazuri, ce tin de detaliile contractului (negociat direct intre Societate si Reprezentantul Comercial Euroticket Company din judetul respectiv) se poate obtine in continuare acest bonus de 0.5%, ce tine de Programul de Fidelizare Bonusare, inregistrat oficial de Euroticket Company. Beneficiarii lui primesc 0.5% din valoarea comenzilor efectuate, sub forma tichetelor BCF Rompetrol.

Bonusurile acordate de catre Euroticket in aceasta forma sunt valabile doar in benzinariile Rompetrol. Exista oferte pe piata, de exemplu cea de la Sodexo Pass Romania, care acorda bonusuri in alte forme care pot sa fie utilizate in mult mai multe locuri decat o benzinarie. Este aberant sa il legi pe un om de un bonus care trebuie sa il foloseasca doar in benzinarie. In plus, la Euroticket mai exista problema magazinelor afiliate. Sa luam doar exemplul Kaufland care nu primeste ticketele cadou de la Euroticket, le primeste pe cele Sodexo. Si asta o mica problema dintr-o serie mai mare.
Intr-un final mie mi se pare mult mai normal sa achit un pret pentru un serviciu prestat decat sa primesc un bonus ca sa folosesc acel serviciu. Aici miroase ceva dar asta e piata in acest moment.

QUOTE (2peistul @ Feb 6 2009, 15:56) *
Sunt angajat la o firma si am o nelamurire.Norma de munca pentru o zi s-a schimbat de la 8 ore la 12.Primim 1 bon de masa la 1 zi prezenta de lucru.In schimb in contractul individual de munca norma a ramas aceeasi de 8 ore pe zi,dar acum bonurile de masa s-au imputinat,acestea fiind oferite dupa noua "lege": "O zi de munca=12 ore=1 bon",lucru ce nu ar trebui sa se intample,tinand cont de faptul ca norma de ore pe luna a ramas aceeasi. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/dry.gif) (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/huh.gif)

In Romania o zi de munca este formata din 8 ore. Faptul ca s-a decis de catre conducere sa se primeasca mai putine bonuri decat inainte face parte din planul acesteia de reducere de costuri. Pana ce trece criza. Altele au renuntat de tot la acest stimulent dar este o situatie temporara. In Asia, ca si masura de criza s-a adoptat programul de lucru de 16 ore dar salariul ramane acelasi. Asta e metoda de a depasi criza fara sa existe concedieri sau micsorari de salariu.

QUOTE (birligiu77 @ Jan 14 2009, 09:25) *
Buna. am citit pe forum detalii depre bonuri si despre avantajele angajatilor si a angajatorilor. In privinta angajatorului e un avantaj pt ca ofera nagajatilor un venit in plus neimpozabil. Acum as vrea sa va rog sa ma ajutati cu o lamurire si anume, cum decontez eu ca firma ce primesc de la clienti bonuri cadou si/sau de masa? Am semnat un contract cu o firma emitenta de tichete care si deconteaza. Am primit factura de la el in care sunt decontate bonurile ce le-am trimis si un comision, dar valoarea bonurilor cum o inregistrez in contabilitate. Apoi cum sting 411. tichete cu ce primesc de la firma ce le deconteaza?

In contractul pe care l-ai semnat pentru rambursarea bonurilor ca si societate afiliata exista un numar de telefon unde daca suni si ceri astfel de lamuriri te vor transfera la departamentul financiar si primesti toate informatiile de care ai nevoie, impartiri pe conturi contabile etc. Este mult mai sanatos sa faci asta pentru ca asa ai si tu certitudinea ca informatia a venit exact de la cine trebuie. Daca ar fi sa alegi intre a imi scrie mie sa ma intrebi ceva legat de Biserica si sa vorbesti cu un preot care crezi ca ar fi o varianta mai exacta? Iti dau aici numarul de la Sodexo 0212044646. Au cei mai buni finantisti in domeniu, mai ales ca e pe piata tichetelor de masa din Romania de peste 10 ani (in Noiembrie au facut 10 ani de Romania).

QUOTE (ddumyy @ Apr 24 2008, 15:27) *
Se pot acorda cate unul pe zi si angajatilor care lucreaza part time? E un numar minim pe care trebuie sa il cumperi? Pe ce perioada minima se face contractul? Eu daca iau 100 bonuri/luna platesc doar 780 lei? Sau mai sunt comisioane?

Celor care lucreaza Part Time le poti acorda dar in cuantumul orelor lucrate: 4 ore = jumatate (intr-o luna cu 20 zile lucratoare pot primi maxim 10 tichete), 2 ore = un sfert s.a.m.d. ATENTIE, conditia de baza este ca functia de baza sa fie la firma ta. Daca au functia de baza in alta parte nu pot primi decat de acolo tichetele de masa. Legea a specificat astfel ca sa evite sa se acorde tichete de masa din mai multe parti unei singure persoane.
Nu este un numar minim pe care trebuie sa il achizitionezi. Cel putin la Sodexo exista clienti si cu un angajat care acorda tichete. Nu se tine seama de numarul de tichete.
Se percepe un comision care la suma asta, cea specificata de tine, practic el nu exista. Asta pentru ca tie ti se va propune doar un cost de livrare. Ia legatura cu un reprezentant Sodexo si iti propune el cea mai buna varianta.
Valoarea nominala a unui tichet se modifica de doua ori pe an:
- 1 Septembrie - inceputul anului fiscal
- 1 MArtie - jumatatea anului fiscal
Valoarea noua o comunica Guvernul prin OG printr-un calcul in functie de rata inflatiei.

+Quote Post
GM11
mesaj 3rd April 2009, 16:17
Mesaj #60

Junior

Data înscrierii: 3-April 09
ID membru: 438 526

QUOTE (Mappy @ Jul 18 2005, 13:41) *
Nu ar trebui sa fiti chiar asa de rigizi. Nu incalcam nici copyright, cum mi s-a atras atentia in alt thread, in plus nu e reclama din momentul in care sunt beneficiari care lauda sistemul si strecoara si ceva despre o firma sau alta.
O sa ma rezum la sistem daca mai mult nu este voie.
Multumesc pentru avertisment.

Imi place de voi...va iubesc chiar...but...cut the bullshit !

PS>Nu mai folositi maxime, oricum nu le veti intelege niciodata...Puteti sa le cititi zilnic...

+Quote Post
Mappy
mesaj 4th April 2009, 15:10
Mesaj #61

Junior

QUOTE (GM11 @ Apr 3 2009, 16:17) *
Imi place de voi...va iubesc chiar...but...cut the bullshit !

PS>Nu mai folositi maxime, oricum nu le veti intelege niciodata...Puteti sa le cititi zilnic...

Zici?

+Quote Post
cosmin_miu
mesaj 20th April 2009, 16:02
Mesaj #62

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 5-June 06
Locație: Buzau/Bucuresti
ID membru: 80 677

am si io o intrebare ....stie cineva cam care sunt comisioanele pe care trebuie sa le plateasca un magazin afiliat ptr primirea bonurilor cadou ????

Acest mesaj a fost modificat de cosmin_miu: 20th April 2009, 16:02

+Quote Post
Mappy
mesaj 22nd April 2009, 09:51
Mesaj #63

Junior

QUOTE (cosmin_miu @ Apr 20 2009, 16:02) *
am si io o intrebare ....stie cineva cam care sunt comisioanele pe care trebuie sa le plateasca un magazin afiliat ptr primirea bonurilor cadou ????

Trebuie sa le discuti cu un reprezentant de la firma. Suni pe fix la Sodexo si ti se face legatura la departamentul de afiliere. Acolo ti se comunica.

+Quote Post

4 V  « < 2 3 4
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 03:11
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia