Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 

Sfaturi pentru rambursare anticipata

- - - - -
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#19
allyn1985

allyn1985

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,373
  • Înscris: 11.12.2008

View Postoverseas, on Feb 25 2009, 13:07, said:

Ai sesizat corect nuanta mea.
Sfatul e pentru amarasteni fara mult cash si fara cultura financiara. Nu e un sfat sofisticat, ci de bun simt. Dar simt ca multi iau decizii gresite acum, din cauza panicii.
Detaliez: chiar daca vine mama crizelor, banca nu poate impune plata anticipata a creditelor.

Nici  nu are cum sa faca asta.E ilegal si nici un contract intre banca si imprumutat nu specifica asa ceva.
Cel mai rau lucru este sa mareasca dobanda. Daca nu puteti plati integral anticipat, atunci nu va epuizati economiile platind partial anticipat, astfel ajutati doar banca, nu si pe voi. Am prevazut ca bancile vor oferi conditii foarte bune pentru rambursare anticipata, scazand comisionul de penalizare. Inteleg ca acum se intampla chiar.
Vad oameni panicati (*) ca ar da faliment banca la care au credit.
Teapa bancii, daca dau faliment.Ingrijorati ar fi indreptatiti sa fie cei cu depozite , dar si acolo inteleg ca e un fond de garantare a depozitelor de pana la 50.000 euro,daca nu ma insel.
Stati linistit, executorii bancii vor trebui sa respecte contractul de credit. Sunteti la adapost cata vreme va achitati ratele. Capisci ?


View Postscc1911, on Feb 25 2009, 13:17, said:

Si ce te faci daca iti creste dobanda la credit sau cursul scapa de sub control?
Cu cat ai de dat mai putin la banca cu atat mai bine.

si daca ramai fara job si la fel fara nici un ban strans cat sa acopere 3-4 rate lunare cat dureaza sa iti gasesti un nou job???(Doamne fereste, sper sa nu ti se intample, dar..Hope the best and expect the worst)

View PostMoaca, on Feb 26 2009, 11:10, said:

Ca să nu deschid un alt topic, mă agăț de afirmația de mai sus.
Va rog lămuriți-mă în următoarea problemă : am un credit de nevoi personale la RBS, mai am de plătit cam un an și jumătate. Dacă m-aș strădui puțin, probabil că aș putea să-l rambursez în câteva luni, dar aș rămâne fără nicio rezervă. În ultimul timp circulă tot felul de știri sinistre despre RBS - ce se întâmplă cu creditul meu dacă RBS România se închide, dă faliment, activele ei intră într-o "bancă rea" etc. ? Respectiv, ce ar trebui să fac eu ca să ies cât mai puțin șifonată din această situație ?


stai linistita, eu am doua credite mari la ei.
daca aia dau faliment, preia creditorul nou/noul proprietar creditele tale, NU-TI CERE NIMENI ANTICIPAT BANII INAPOI TIE.

Edited by allyn1985, 26 February 2009 - 11:25.


#20
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Despre cazul in care da banca faliment am mai explicat aici: http://forum.softped...t...t&p=5987545

Quote

Stai relax ca nu scapi de platitul creditelor.. :)

Creantele sunt vandute ca si orice alte bunuri catre firmele care preiau activele bancii falimentare. Pretul la care sunt evaluate difera in functie de riscul de neplata, de la asa-zisele ratinguri AAA pana la asa-numitele credite "toxice" adica cu sansa maxima de incapacitate de plata a celui care a luat banii pe credit.

Cei care preiau creantele respective pot alege sa le pastreze in portofoliu, sa le revanda la randul lor catre alte institutii financiare sau sa incheie diverse intelegeri cu firme de recuperare creante in cazul in care se ajunge la executari silite etc.

In cazuri extreme se poate solicita chiar rambursarea anticipata a creditului acordat, dar sunt si ei constienti ca se impusca singuri in picior la faza asta asa ca nu prea se practica.

Evident ca situatia se poate schimba in cazul unui colaps total, dar datoriile nu se vor sterge pur si simplu si morcovul ala o sa tot creasca pe zi ce trece.

In cazul asta:

Quote

daca ramai fara job si la fel fara nici un ban strans cat sa acopere 3-4 rate lunare cat dureaza sa iti gasesti un nou job???
Se intampla asa:

Momentan bancile doresc prelungirea perioadei de executare silita de la 90 la 150 de zile sau mai mult. Nu le convine nici lor sa-si faca provizioane pentru creditele neacoperite si incearca acum in miez de criza sa se ajute de fapt pe ele nu pe tine: http://trenduri.blog...put-foamea.html

Asa ca ai sanse sa te mai pasuiasca, dar intre timp iti creste riscul, care duce de obicei la cresterea ratei si la alte belele. Daca trec luni bune si tot nu ai job, incepe distractia cu executarea. Mda, multi nu stiu ca nu poti sa dai pur si simplu cheile unui apartament la banca. Vei fi urmarit si executat silit pe bunuri, pe venituri si pe tot ce se poate lua de la tine, pana la recuperarea intregii datorii. Plecatul din tara sau muncitul la negru raman singurele optiuni in cazurile extreme. Exact ce le lipsea unora acuma...

Asa ca atentie la neatentie... :)

Edited by flaviand, 26 February 2009 - 11:39.


#21
allyn1985

allyn1985

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,373
  • Înscris: 11.12.2008

View Postflaviand, on Feb 26 2009, 11:36, said:

:

Momentan bancile doresc prelungirea perioadei de executare silita de la 90 la 150 de zile sau mai mult. Nu le convine nici lor sa-si faca provizioane pentru creditele neacoperite si incearca acum in miez de criza sa se ajute de fapt pe ele nu pe tine: http://trenduri.blog...put-foamea.html

Asa ca ai sanse sa te mai pasuiasca, dar intre timp iti creste riscul, care duce de obicei la cresterea ratei si la alte belele. Daca trec luni bune si tot nu ai job, incepe distractia cu executarea. Mda, multi nu stiu ca nu poti sa dai pur si simplu cheile unui apartament la banca. Vei fi urmarit si executat silit pe bunuri, pe venituri si pe tot ce se poate lua de la tine, pana la recuperarea intregii datorii.

Plecatul din tara sau muncitul la negru raman singurele optiuni in cazurile extreme. Exact ce le lipsea unora acuma...

Asa ca atentie la neatentie... :)

Eu stiu toate astea si sunt convins ca banca isi vrea banii inapoi , nu sa se transforme in agentie imobiliara a unor apartamente neachitate a caror valoare scade de la o luna la alta ...insa nu o sa te astepte la infinit sa-ti gasesti tu de lucru..

Edited by spare-me, 26 February 2009 - 11:53.


#22
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
Va rog restrangeti postarea IN topicul precedent doar la raspunsuri punctuale la topicuri mai lungi, si in niciun caz cu rosu.
Multumesc

#23
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,023
  • Înscris: 09.01.2007

View Postflaviand, on Feb 26 2009, 11:36, said:

Mda, multi nu stiu ca nu poti sa dai pur si simplu cheile unui apartament la banca. Vei fi urmarit si executat silit pe bunuri, pe venituri si pe tot ce se poate lua de la tine, pana la recuperarea intregii datorii. Plecatul din tara sau muncitul la negru raman singurele optiuni in cazurile extreme. Exact ce le lipsea unora acuma...

Daca tot ai adus vorba sa dezvoltam. Ai un credit de 100,000 euro, ai platit 30,000 si ai sold de 70,000. Nu mai platesti, banca executa casa. Executarea silita dureaza, procedurile sunt stufoase si in Romania legislatia favorizeaza debitorul/ amarasteanul. Adica ai posibilitatea sa intarzii executarea silita, sa contesti pretul la care se vinde etc. Evident cu ajutorul unui avocat, singuri nu reusiti. La final, sa zicem ca se vinde casa cu 50,000. Pentru diferenta de 20,000 banca se intoarce impotriva debitorului; concret ce poate sa-ti faca, depinde. Macar o poprire lunara din salariu se poate face. Daca se vinde casa cu 80,000 sa zicem, banca e obligata sa-ti restituie diferenta.
Asa ca nu scapi cu predarea cheilor casei catre banca. Decat daca esti boschetar si chiar nu are ce sa-ti faca (no money, no job, no worry).

#24
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008

View Postoverseas, on Feb 25 2009, 12:08, said:

Daca vrei neaparat sa rambursezi anticipat, atunci varianta cu diminuarea ratei si mentinerea duratei creditului este mai avantajoasa, intr-adevar.
Dar daca firma unde lucrezi incepe sa scartaie (Doamne fereste, nu-ti doresc), mai bine urmezi sfatul meu si pastrezi depozitul cash in loc sa mai rambursezi anticipat. Daca vei avea zile negre, vei putea face fata platii ratelor scadente si banca va fi fericita. Daca nu, degeaba ai o istorie de rambursari anticipate, banca te va hingheri...

Zici ca ai lucrat la banci dar sfatuiesti lumea ca varianta cu diminuarea ratei si mentinerea duratei este mai avantajoasa, lucru care nu este adevarat. Adica este mai avantajoasa pentru banca nu pentru client. Atunci cand platesti o rata un anumit procent din ea se duce catre rambursarea creditului iar restul este dobanda bancii. Atunci cand alegi diminuarea ratei partea din rata care reprenzinta dobanda bancii ramane fixa si atunci diminuezi din banii care se duc catre rambursarea creditului tau.

Intr-adevar iti poate crea o falsa impresie ca platesti mai putin in fiecare luna dar de fapt tu ingrasi in continuare banca. Daca ai bani suficienti pentru o rambursare anticipata atunci varianta cu diminuarea duratei creditului este mai avantajoasa pentru tine deoarece se mareste partea din rata care reprezinta plata creditului si tu asta vrei, sa scapi de credit cat mai repede.

#25
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
overseas - foarte corecta completarea, te poti "tzigani" o vreme in instanta... :)

Dar la noi nu exista faliment personal ca in alte parti.. din pacate :D

Si mai nasol e ca foarte putini din cei care s-au indatorat la un credit imobiliar au reusit sa dea 30% din credit inapoi. Mai ales cei care s-au bagat pe varf de bula, in ultimii 2 ani :(

Iar ca sa vinzi un apartament cumparat acum un an cu 100.000 in ziua de azi cu 80.000 cred ca e extrem de improbabil. Asta daca reusesti sa-l vinzi de fel... :)

rickysyv - overseas incerca o varianta echilibrata. Ce zici tu e ideal in cazul in care sistemul merge mai departe cu toate bune si ok. Ce zice el e varianta echilibrata in caz de criza, cand nu stii ce urmeaza maine. Ce as zice eu ar fi ca ideal acum e sa te pregatesti mai bine de colaps decat de toate bune si ok :)

Sunt 3 cazuri total diferite si de aceea am zis mai sus ca accentul este pe "solutie echilibrata" si nu trebuie confundata cu "ideala"... :)

Edited by flaviand, 26 February 2009 - 12:36.


#26
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,023
  • Înscris: 09.01.2007

View Postrickysyv, on Feb 26 2009, 12:05, said:

Zici ca ai lucrat la banci dar sfatuiesti lumea ca varianta cu diminuarea ratei si mentinerea duratei este mai avantajoasa, lucru care nu este adevarat. Adica este mai avantajoasa pentru banca nu pentru client. Atunci cand platesti o rata un anumit procent din ea se duce catre rambursarea creditului iar restul este dobanda bancii. Atunci cand alegi diminuarea ratei partea din rata care reprenzinta dobanda bancii ramane fixa si atunci diminuezi din banii care se duc catre rambursarea creditului tau.

Intr-adevar iti poate crea o falsa impresie ca platesti mai putin in fiecare luna dar de fapt tu ingrasi in continuare banca. Daca ai bani suficienti pentru o rambursare anticipata atunci varianta cu diminuarea duratei creditului este mai avantajoasa pentru tine deoarece se mareste partea din rata care reprezinta plata creditului si tu asta vrei, sa scapi de credit cat mai repede.

Prietene, te-ai grabit si nu ai citit tot. Sfatul meu personal catre amarasteni care traiesc din salariu si au persepctiva somajului este sa nu plateasca deloc in avans, din bruma de economii cash (daca le au). Dar, daca cineva dintre amarasteni tine mortis sa plateasca in avans, le recomand varianta cu diminuarea ratei lunare si mentinerea duratei initiale (a scadentei creditului). De ce ? Pentru  usura presiunea lunara pe cash-ul unui amarastean.
Evident ca un tip relaxat cu mult cash trebuie sa actioneze dupa alte criterii, adica ale tale.
Vezi ca Flaviand a sintetizat de obicei foarte bine concluzii care ilustreaza sfatul meu.

#27
buteliearagaz

buteliearagaz

    Contabilizez vorbe

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,137
  • Înscris: 13.12.2006
Un sfat de bun simt si extrem de necesar !

#28
lightpawn

lightpawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 09.02.2007
Am in total 3 credite, doua in euro de vreo 200k la Volksbank (ipotecare) si unul in lei la ABN - acum RBS (nevoi personale).

In ianuarie, pentru ca au venit niste bani neasteptati (un bonus de la job, nu va ganditi la vreo valiza!) am decis sa achit o parte din creditul de la RBS - 10000 RON. Am achitat din sold, adica am pastrat durata de rambursare si implicit am scazut anuitatea lunara - de la vreo 1030 la vreo 680 RON.

Acum... asta e varianta pe care o recomanda si Overseas daca nu ma insel. Cred ca e cea mai buna varianta pentru ca diminueaza presiunea lunara, dar e de recomandat - as zice - in situatii in care te poti dispensa de niste bani fara sa le simti lipsa. Altfel... cred ca rambursarea anticipata nu e mare treaba pentru ca asa cum a mai spus - cred - Flaviand "ce-i in mana nu-i minciuna".

Stau si fac scenarii... daca as castiga 1mn eur peste noapte, mi-as rambursa creditele anticipat? Inclin sa cred ca da, desi ratiunea imi spune ca n-ar trebui sa o fac... si ca ar trebui sa pun banii aia la treaba... ce sa zic, probabil e o chestie de confort personal (psihologic).

View Postrickysyv, on Feb 26 2009, 12:05, said:

Atunci cand alegi diminuarea ratei partea din rata care reprenzinta dobanda bancii ramane fixa si atunci diminuezi din banii care se duc catre rambursarea creditului tau.
Cred ca esti in eroare. Daca platesti din sold, adica din datoria efectiva catre banca, dobanda se recalculeaza pentru perioada ramasa. Eu asa am facut.

Edited by lightpawn, 21 March 2009 - 01:15.


#29
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
A doua categorie de care spuneam in articolul ACESTA o reprezinta cei cu datorii la banci. Si aici vom incerca sa lasam deoparte pe cei care invart sume exorbitante sau si-au facut credite pentru a-si cumpara cine stie ce articole de lux.

Cand scriu aceste randuri ma gandesc in special la cei din imobiliare. Cunosc personal cateva cazuri care anul trecut si-au pus latul de gat in incercarea disperata de a prinde "ultimul tren" al creditarii de teama ca vor ramane fara locuinta. Desi bula imobiliara era clara de mai bine de un an pentru unii, altii nici acum nu vor sa accepte ca ceea ce s-a intamplat la noi cu preturile la apartamente nu a fost o chestie normala.

Si ceea ce majoritatea oamenilor simpli nu pricep este ca la noi nu exista faliment personal ca in anumite state din Europa sau America. Nu exista "pur si simplu daca nu mai pot plati rata, duc cheile la banca si se spala ei pe cap cu apartamentul". Am mai explicat AICI ce se intampla de fapt.

Caz concret: in 30 de ani platesti vreo 300.000 euro rate pentru un apartament comunist cumparat anul trecut cu 100.000. In momentul de fata apartamentul ala mai valoreaza vreo 70.000 dar nici asa nu-l mai cumpara nimeni.

Tu intri in faliment/somaj/etc. si nu mai poti plati rata. Banca executa prin licitatie si vinde apartamentul cu 40.000 ca sa scape rapid de el. Cu diferenta de 60.000 te poate urmari pe alte bunuri si venituri care le mai ai pe numele tau. Pana isi recupereaza toti banii. Punct. Citeste contractul daca nu crezi, ca la noi nu e ca in US sau in alte parti. Momentan bancile doresc prelungirea perioadei de executare silita de la 90 la 150 de zile sau mai mult. Nu le convine nici lor sa-si faca provizioane pentru creditele neacoperite si incearca acum in miez de criza sa se ajute de fapt pe ele nu pe tine:

Asa ca ai sanse sa te mai pasuiasca, dar intre timp iti creste riscul, care duce de obicei la cresterea ratei si la alte belele. Daca trec luni bune si tot nu ai job, incepe distractia cu executarea. Asa cum ziceam, multi nu stiu ca nu poti sa dai pur si simplu cheile unui apartament la banca. Vei fi urmarit si executat silit pe bunuri, pe venituri si pe tot ce se poate lua de la tine, pana la recuperarea intregii datorii. Plecatul din tara sau muncitul la negru raman singurele optiuni in cazurile extreme. Exact ce le lipsea unora acuma...

Singura varianta de "scapare" este sa treci bunurile pe numele altei persoane si sa lucrezi pe viitor la negru. Altfel iti pot opri pana la 30% din salariul declarat prin executare judecatoreasca. Faptul ca dupa aia nu mai pupi toata viata vreun credit... e doar un bonus la faptul ca ramai fara avans, fara casa si fara banii pentru diferenta...

Atentie si la faptul ca si contractele de vanzare-cumparare se pot ataca in cazuri de "eschiva". Daca se poate dovedi ca vanzarea s-a facut catre rude sau cunoscuti in ideea insolvabilitatii, se poate ajunge pana la anularea lor in instanta.

Evident ca in justitie lucrurile taraganeaza, dar se poate merge pana la 2-3 ani in urma cu atacarea contractelor respective. Am avut chiar de curand o discutie cu un coleg avocat pe o tema asemanatoare. Imi zicea ca a avut si cazuri de o parte si de cealalta. Cand a fost la "aparare" a reusit sa taraganeze situatia luni bune sau chiar ani. Cand a lucrat pentru executor a reusit intr-un caz sa obtina verdictul de executie intr-o luna. Deci depinde de la caz la caz.

In cazul in care doar banca la care ai creditul da faliment, nu se scapa asa usor de platitul creditelor. Creantele sunt vandute ca si orice alte bunuri catre firmele care preiau activele bancii falimentare. Pretul la care sunt evaluate difera in functie de riscul de neplata, de la asa-zisele ratinguri AAA pana la asa-numitele credite "toxice" adica cu sansa maxima de incapacitate de plata a celui care a luat banii pe credit.

Cei care preiau creantele respective pot alege sa le pastreze in portofoliu, sa le revanda la randul lor catre alte institutii financiare sau sa incheie diverse intelegeri cu firme de recuperare creante in cazul in care se ajunge la executari silite etc. In cazuri extreme se poate solicita chiar rambursarea anticipata a creditului acordat, dar sunt si ei constienti ca se impusca singuri in picior la faza asta asa ca nu prea se practica.

In alta ordine de idei, in colapsul care va urma e cam neclar ce se va intampla cu datoriile. Ce este clar ca nu se vor sterge cu buretele iar morcovul ala o sa fie cam de dureros, riscand sa dea multora viata peste cap. Dar ca sa nu inchei intr-o nota pesimista asa cum am fost acuzat in articolul anterior vreau sa va spun ca sperante exista si pentru cei sufocati acum de cresterea euro, a dobanzilor si pierderea job-ului. In momentul colapsului financiar lucrurile e clar ca se vor schimba. Si va trebui facuta daca nu o stergere totala a datoriilor, macar o rebalansare a acestora: Six Minutes with the Renegade Economist - Michael Hudson Special

Asa ca deocamdata e un joc de-a soarecele si pisica. In care vedem cine pica primul. Datornicul la banca sau sistemul financiar. Si in care evident ca trebuie sa incercati sa iesiti pe locul doi. Ce pot sa va spun eu acum: curaj, ca nu mai dureaza mult... :)

Edited by spare-me, 29 March 2009 - 09:20.
credeam c-am cazut la un acord privind linkurile externe si blogul...


#30
r@zvan

r@zvan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,126
  • Înscris: 01.01.2007
nu mi se pare o sfaraiala sa rambursezi anticipat creditul. nici macar prin reducerea soldului. rambursarea oricarui credit inepe cu anuitatea in care banca isi baga de la inceput dobanda cacalau, cam 80-90% si din suma imprumutata, ce mai ramane. asa ca, daca nu da norocul peste tine in prima perioada(primul sfert) din rambursare, eu zic ca pe urma nu prea mai are rost sa te grabesti.

#31
pointiv

pointiv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 18.03.2009
Nu mai stiu cine a scris ( si mie lene sa caut) ,dar sunt de acord cu el si anume, daca tot se ramburseaza anticipat, e bine sa se rambuseze cu scaderea perioadei . Daca ai credit pe 25-30 ani, fiecare leu dat acum valoreaza 4-5 lei dati la timpul lor.
Atentie! Raportul descreste odata cu scaderea perioadei ramase si depinde si de dobanda; cu cat dobanda e mai mare, cu atat rapartul este mai mare!
Este careva care crede ca bancile fac favoruri cand dau credite si ofera "bonus" ca sa nu se plateasca 6 luni -2 ani decat dobanda si nu si creditul? Se pare ca da, pt ca altfel nu s-ar explica cum au "succes" asemenea oferte.
....si ca sa completez, daca se face rambursare anticipata, exista comisioane.....dar banca se gandeste la noi si ne ajuta!! Sa ne scuteasca cu povestile astea!!!
Rambursare anticipata este ideala in conditiile unui serviciu stabil ( adica sa lucrezi la STAT!!!) si doar cu scaderea perioadei de rambursare. Dar in conditiile actuale, sunt de acord cu cel care a spus ca cel mai bine este sa faci o rezerva pt a avea o autonomie de cateva luni in caz ca trebuie sa schimbi serviciul

#32
2Fst4U

2Fst4U

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,732
  • Înscris: 03.11.2003
Salut, am doua credite: la unul mai am de plata 2 ani cam 4000RON iar la al doilea mai am cam 1200RON pe inca 8 ani.

La care ma sfatuiti sa fac o plata in avans partiala de 2000RON?

#33
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,023
  • Înscris: 09.01.2007

View Post2Fst4U, on Apr 7 2009, 09:38, said:

Salut, am doua credite: la unul mai am de plata 2 ani cam 4000RON iar la al doilea mai am cam 1200RON pe inca 8 ani.

La care ma sfatuiti sa fac o plata in avans partiala de 2000RON?

Depinde:
1. replatesti creditul care are dobanda cea mai mare
sau
2. replatesti creditul cu rata cea mai mare ca sa-ti mai reduci din rata lunara

#34
pointiv

pointiv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 18.03.2009

View Post2Fst4U, on Apr 7 2009, 08:38, said:

Salut, am doua credite: la unul mai am de plata 2 ani cam 4000RON iar la al doilea mai am cam 1200RON pe inca 8 ani.

La care ma sfatuiti sa fac o plata in avans partiala de 2000RON?

daca tot te-ai apucat sa dai sume, eu zic sa dai toate datele si facem concret calculul sa vedem cum iesi mai bine....eventual o scanare a graficelor de plata pt a vedea raportul dobanda/principal etc

#35
2Fst4U

2Fst4U

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,732
  • Înscris: 03.11.2003

View Post2Fst4U, on Apr 7 2009, 09:38, said:

Salut, am doua credite: la unul mai am de plata 2 ani cam 4000RON iar la al doilea mai am cam 1200RON pe inca 8 ani.

La care ma sfatuiti sa fac o plata in avans partiala de 2000RON?

La al doilea ( cel pe 8 ani) este 12000RON.

La primul am rata de 200RON pe luna, iar la al doilea cam 260RON.

Ok cel mai bine pun graficele scanate si discutam apoi.

#36
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,023
  • Înscris: 09.01.2007
Pentru cine doreste si isi permite sa ramburseze anticipat credit in EURO, cel mai probabil cursul va fi f bun la cumparare EURO la finalul lui mai - inceputul lui iunie. Va intra prima transa din imprumutul FMI, iar BNR va elibera o pare din rezerva bancilor. Asta daca nu se pregateste vreo lovitura pe cursul valutar al marilor speculatori  :naughty:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate