Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

2 V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Transport România - Grecia, cu orice mijloc de transport
torex
mesaj 22nd February 2009, 19:20
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 4-February 07
ID membru: 137 659

Cum ajung cel mai ieftin de la Bucuresti la Atena? Nu conteaza mijlocul de transport (autocar, tren, avion)
Go to the top of the page

+Quote Post
xwh
mesaj 22nd February 2009, 20:39
Mesaj #2

Active Member

Data înscrierii: 9-November 06
ID membru: 107 925

Autocar (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
singuraticul
mesaj 22nd February 2009, 23:17
Mesaj #3

Junior

Data înscrierii: 16-February 07
Locație: bucuresti
ID membru: 143 520

QUOTE (torex @ Feb 22 2009, 19:20) *
Cum ajung cel mai ieftin de la Bucuresti la Atena? Nu conteaza mijlocul de transport (autocar, tren, avion)

autocar dar nu te-as sfatui. ce e peste 10 h cu autocarul deja e ff obositor;daca vrei un raport ieftin-conditii eu as recomanda trenul.(parerea mea)daca vrei strict ieftin -autocar.

+Quote Post
torex
mesaj 22nd February 2009, 23:37
Mesaj #4

Junior

QUOTE (singuraticul @ Feb 22 2009, 23:17) *
autocar dar nu te-as sfatui. ce e peste 10 h cu autocarul deja e ff obositor;daca vrei un raport ieftin-conditii eu as recomanda trenul.(parerea mea)daca vrei strict ieftin -autocar.

la tren ma gandeam si eu, dar nu am idee cat costa balkan freepass-ul ala. oricum este minim 100 de euro. deci 200 euro dus intors, pe cand autocarul este 130 de euro. 70 de euro este totusi ceva, bani in plus de buzunar.

+Quote Post
nic_biso
mesaj 22nd February 2009, 23:43
Mesaj #5

Junior

Data înscrierii: 15-January 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 61 478

Balkan Flexipass-ul costa cam 50 euro pentru 5 zile neconsecutive dintr-o luna (varsta pana in 26 de ani) si 80 euro (peste 26 de ani). Si din cele 5 zile se consuma 2+2 zile, deci 4 zile. Mai ramane o zi pe care o poti folosi in Romania.
De unde ai scos peste 100 euro, si pe deasupra si pe sens?

Ar mai fi o varianta, zbor Bucuresti - Milano/Bergamo cu Wizz Air si de acolo pana la Atena cu easyJet. Dar nu stiu cum e cu orarul zborurile, daca se leaga. Direct ar fi mai ieftin Aegean, care costa totusi 130 euro dus-intors.

+Quote Post
Iuliux
mesaj 23rd February 2009, 08:25
Mesaj #6

Junior

Data înscrierii: 13-March 05
Locație: Brasov
ID membru: 32 337

QUOTE (nic_biso @ Feb 22 2009, 23:43) *
Balkan Flexipass-ul costa cam 50 euro pentru 5 zile neconsecutive dintr-o luna (varsta pana in 26 de ani) si 80 euro (peste 26 de ani). Si din cele 5 zile se consuma 2+2 zile, deci 4 zile. Mai ramane o zi pe care o poti folosi in Romania.

O corectare: Interrail nu se poate folosi in tara de origine, ziua in plus o folosesti in Grecia daca vrei. Drumul din orasul in care stai pana la granita si de la granita inapoi o sa-l platesti.

+Quote Post
nic_biso
mesaj 23rd February 2009, 08:49
Mesaj #7

Junior

Data înscrierii: 15-January 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 61 478

QUOTE (Iuliux @ Feb 23 2009, 08:25) *
O corectare: Interrail nu se poate folosi in tara de origine, ziua in plus o folosesti in Grecia daca vrei. Drumul din orasul in care stai pana la granita si de la granita inapoi o sa-l platesti.

Ce Interrail? Balkan Flexipass are alt regim. Eu am luat de 2 ori, pentru 2 drumuri in Grecia, respectiv Turcia, si cea de-a 5-a zi ramasa am folosit-o sa ma plimb in Romania. Si e inclus si drumul de la / pana la granita.

+Quote Post
Iuliux
mesaj 23rd February 2009, 09:39
Mesaj #8

Junior

Data înscrierii: 13-March 05
Locație: Brasov
ID membru: 32 337

Credeam ca e Interrail pe regiunea asta.

+Quote Post
torex
mesaj 23rd February 2009, 10:20
Mesaj #9

Junior

QUOTE (nic_biso @ Feb 22 2009, 23:43) *
De unde ai scos peste 100 euro, si pe deasupra si pe sens?

Ar mai fi o varianta, zbor Bucuresti - Milano/Bergamo cu Wizz Air si de acolo pana la Atena cu easyJet. Dar nu stiu cum e cu orarul zborurile, daca se leaga. Direct ar fi mai ieftin Aegean, care costa totusi 130 euro dus-intors.

Am o nelamurire...alea 5 zile de la Flexipass sunt consecutive? Sau pot sa imi aleg eu care vor fi zilele in care este valabil?

+Quote Post
ionut27
mesaj 23rd February 2009, 10:34
Mesaj #10

Junior

Data înscrierii: 30-November 08
ID membru: 393 395

QUOTE (nic_biso @ Feb 23 2009, 08:49) *
Ce Interrail? Balkan Flexipass are alt regim. Eu am luat de 2 ori, pentru 2 drumuri in Grecia, respectiv Turcia, si cea de-a 5-a zi ramasa am folosit-o sa ma plimb in Romania. Si e inclus si drumul de la / pana la granita.

Si eu am folosit in Romania, dar exista riscul ca nasul sa nu stie prea bine ce-i ala. Eu mai aveam o calatorie si am luat un rapid de la bucuresti la buzau si cand i l-am prezentat nasului l-a intors pe toate partile sa vada ce scrie pe el, dar cred ca de rusine nu m-a mai intrebat nimic (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif)

QUOTE (singuraticul @ Feb 22 2009, 23:17) *

eu am fost in Grecia cu trenul si am facu 19 ore Bucuresti -Tesalonic.

+Quote Post
alexxxxx
mesaj 23rd February 2009, 10:35
Mesaj #11

Member

Data înscrierii: 6-February 04
ID membru: 11 136

sunt 5 zile la alegere dintr-o luna. Daca trenul pleaca dupa ora 19 si ajunge a doua zi se foloseste doar o zi din pass, respectiv cea in care ajunge trenul. Zilele care iti raman poti sa le folosesti in Romania - iti cumperi doar locul (2,4 lei) sau supliment de pat.

+Quote Post
ionut27
mesaj 23rd February 2009, 10:35
Mesaj #12

Junior

Data înscrierii: 30-November 08
ID membru: 393 395

QUOTE (torex @ Feb 23 2009, 10:20) *
Am o nelamurire...alea 5 zile de la Flexipass sunt consecutive? Sau pot sa imi aleg eu care vor fi zilele in care este valabil?

Biletul e valabil o luna.

+Quote Post
torex
mesaj 23rd February 2009, 10:56
Mesaj #13

Junior

Eu o sa plec la vara cu work&travel in grecia. Si de aceea am inceput sa ma interesez de transport pana la atena, ca vreau sa minimalizez costurile. Ca idee, trebuie sa ajung la atena, ca dupa aia vad eu cum ajun pe una din insule. Daca plec in iunie si ma intorc in octombrie, o sa imi trebuiasca 2 flexipass-uri. Nu stiu unde a gasit nic_biso la 50 de euro, ca eu am vazut doar la 115 euro pentru tineri <26 de ani. In fine..... Cu autocarul este 130 de euro dus-intors, si este cursa directa pana la atena. Asa ca, dupa parerea mea, alegerea este destul de grea.

+Quote Post
torex
mesaj 23rd February 2009, 10:56
Mesaj #14

Junior

Eu o sa plec la vara cu work&travel in grecia. Si de aceea am inceput sa ma interesez de transport pana la atena, ca vreau sa minimalizez costurile. Ca idee, trebuie sa ajung la atena, ca dupa aia vad eu cum ajun pe una din insule. Daca plec in iunie si ma intorc in octombrie, o sa imi trebuiasca 2 flexipass-uri. Nu stiu unde a gasit nic_biso la 50 de euro, ca eu am vazut doar la 115 euro pentru tineri <26 de ani. In fine..... Cu autocarul este 130 de euro dus-intors, si este cursa directa pana la atena. Asa ca, dupa parerea mea, alegerea este destul de grea.

+Quote Post
alexxxxx
mesaj 23rd February 2009, 11:14
Mesaj #15

Member

Data înscrierii: 6-February 04
ID membru: 11 136

Preturile si conditiile pentru Flexipass le gasesti atasate.
M-am uitat pe site la aegean si la intamplare pt plecare in iunie si intoarcere in octombire am gasit cu 160 E. La blueair gasesti la 90 de euro dus-intors pana la Salonic, de acolo iei tren, cu transferuri aeroport-gara plus alte inconveniente iesi tot pe la 140-150 E.
Decat autocar la 130 E, as alege ori tren (macar stai mai bine) ori avion (mai rapid). Choice is yours.
Fișiere atașate
Fișier atașat  BALKAN_20FLEXIPASS2009.pdf ( 383.8KB ) Număr de descărcări: 12

+Quote Post
fly_dream
mesaj 23rd February 2009, 12:28
Mesaj #16

Active Member

Data înscrierii: 17-May 07
ID membru: 180 771

QUOTE (torex @ Feb 23 2009, 10:56) *

Avionul direct, cu Aegean, mi se pare varianta ideala. Pentru 30 euro (diferenta fata de autocar) nu merita sa-ti rupi oasele n-spe ore pe un scaun, asta ca sa nu mai amintesc "bucuriile" pe care le poti avea traversand pe sosea o tara cum este Bulgaria....!

Posibilitati low-cost aeriene mai exista, dar din doua bucati, si, daca nu urmaresti ceva oferte, deocamdata preturile nu sunt atractive. Cea mai interesanta ca orar este combinatia de doua zboruri SkyEurope (Bucuresti - Viena: 9:00-10:05, Viena - Atena:12:00-15:15, iar la intors Atena - Viena: 15:55-17:15, Viena - Bucuresti: 19:00-21:30).

P.S. Daca te decizi pentru Aegean, cumpara-ti biletul cat mai repede, asta-vara ajunsese 350 euro dus-intors!

Acest mesaj a fost modificat de fly_dream: 23rd February 2009, 12:30

+Quote Post
alecs_matei
mesaj 24th February 2009, 15:59
Mesaj #17

Junior

Data înscrierii: 17-July 07
ID membru: 203 479

A fost cineva in Creta cu avionul pe cont propriu? Nu reusesc sa gasesc legaturi bune. Aegean si Olympic mi se par cam scumpi si nu au nici zboruri directe. Pe deasupra mi se pare cam scurt timpul intre zboruri, de maxim o ora. Am inteles ca si aeroportul din Atena e cam mare si pana cobori, pana faci check-in si restul formalitatilor, poate pierzi legatura. Sau nu mai faci check-in? Te duci direct la boarding? Stiti si alte companii pentru un zbor la Heraklion sau Chania? Mai acceptabile si ca pret? Zbor direct nu cred sa existe.

+Quote Post
fly_dream
mesaj 24th February 2009, 16:54
Mesaj #18

Active Member

Data înscrierii: 17-May 07
ID membru: 180 771

QUOTE (alecs_matei @ Feb 24 2009, 15:59) *
A fost cineva in Creta cu avionul pe cont propriu? Nu reusesc sa gasesc legaturi bune. Aegean si Olympic mi se par cam scumpi si nu au nici zboruri directe. Pe deasupra mi se pare cam scurt timpul intre zboruri, de maxim o ora. Am inteles ca si aeroportul din Atena e cam mare si pana cobori, pana faci check-in si restul formalitatilor, poate pierzi legatura. Sau nu mai faci check-in? Te duci direct la boarding? Stiti si alte companii pentru un zbor la Heraklion sau Chania? Mai acceptabile si ca pret? Zbor direct nu cred sa existe.

Indirect se poate cu low-cost, uite niste idei (fara schimbare de aeroport), intra pe site-urile companiilor si vezi care au orar de zbor mai convenabil.

Bucuresti - Milano (Malpensa) - Heraklion (ambele cu EasyJet)

Bucuresti - Viena (SkyEurope)
Viena - Heraklion (Air Berlin)

Bucuresti - Berlin (Schonefeld) (Germanwings sau BlueAir)
Berlin (Schonefeld) - Heraklion (EasyJet)

Bucuresti - Bonn (BlueAir sau Germanwings)
Bonn - Heraklion (Air Berlin)

Bucuresti - Viena (SkyEurope)
Viena - Chania (Air Berlin)

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

2 V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 03:41
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia