Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

3 V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> conduita preventiva ?
Adydum
mesaj 11th February 2009, 01:55
Mesaj #19

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 25-May 04
Locație: Constanta
ID membru: 17 060

QUOTE (catalin gramada @ Feb 11 2009, 01:45) *
De acord cu faptul ca esti prada reflexelor, dar aici lucrurile ar trebui nuantate pentru ca una e reflexul dictat de spiritul de conservare ( ex; se prabuseste un mal in fata ta , sau te trezesti cu unul mai mare in fata ...) unde maniera de reactie de nu mai e subordonata constientului, si alta e reflexul pe care il manifesti atunci cind ai optiuni...e vb de momentul in care iti tremura putin piciorul pe pedala, dupa care se intimpla ...dupa cum o calci..

Un sofer bun evita din reflex alegand varianta cu pagubele cele mai mici daca accidentul e inevitabil.
Un sofer prost din spirit de conservare evita "primul " accident mai mic chiar daca provoaca unul mai mare.

QUOTE (C.F.S. @ Feb 11 2009, 01:51) *
Personal iti doresc sa primesti cadou o carte de gramatica. Cat despre cei carora le doresti tiruri in fata, sper sa ti fie rude cat mai apropiate. Ce ai in capul ala? Cum sa doresti cuiva un tir in fata? Daca e ncepator, nepriceput sau neatent - trebuie sa moara? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/bash.gif)

Da, doresc celor care provoaca accidente frontale sa nu intalneasca si masini mici in care sa moara si oameni nevinovati. Ce e rau in asta ?? Cat despre cadoul care mi-l doresti, daca vrei sa faci ceva in privinta asta iti dau adresa postala. Daca esti amabil corecteaza-mi greselile gramaticale, sau vorbesti asa... , sa nu te ia somnul...

Acest mesaj a fost modificat de Adydum: 11th February 2009, 01:56
Go to the top of the page

+Quote Post
NightShift
mesaj 11th February 2009, 02:03
Mesaj #20

Active Member

Data înscrierii: 11-November 06
Locație: Miercurea de Janeiro
ID membru: 108 374

QUOTE (Adydum @ Feb 11 2009, 01:51) *
Un sofer bun evita din reflex alegand varianta cu pagubele cele mai mici daca accidentul e inevitabil.
Un sofer prost din spirit de conservare evita "primul " accident mai mic chiar daca provoaca unul mai mare.

Uite; sa zicem ca mergi pe un drum national si la un moment dat, unu in fata ta franeaza brusc.
Realizezi instant ca masina ta nu are frana atat de buna cat sa te poti opri in spatele lui. .... Ce faci?

(pe stanga ai vizibilitate cam 20-30m si nu vine nimeni,, iar pe dreapta un sant adanc de vreo jumate de metru)

Franezi cat poti si intri in el? ... dar poate nu vine nimeni din fata, si iti spargi masina degeaba. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
... sau franezi cat poti si intre timp incerci sa il eviti ? Daca DA, atunci pe stanga sau pe dreapta?

ce fel de sofer te consideri?

+Quote Post
Adydum
mesaj 11th February 2009, 02:13
Mesaj #21

Member

QUOTE (NightShift @ Feb 11 2009, 02:03) *
Uite; sa zicem ca mergi pe un drum national si la un moment dat, unu in fata ta franeaza brusc.
Realizezi instant ca masina ta nu are frana atat de buna cat sa te poti opri in spatele lui. .... Ce faci?

(pe stanga ai vizibilitate cam 20-30m si nu vine nimeni,, iar pe dreapta un sant adanc de vreo jumate de metru)

Franezi cat poti si intri in el? ... dar poate nu vine nimeni din fata, si iti spargi masina degeaba. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
... sau franezi cat poti si intre timp incerci sa il eviti ? Daca DA, atunci pe stanga sau pe dreapta?

Exact ceva in genul asta s-a intamplat acum vre-o 2 saptamani, in curba la mamaia-sat. Eram al doilea in coloana (din 5 masini, eu tot cu masina), avand in fata o dacie. De pe contrasens a intrat un ford mondeo cu un fraierica beat a lovit frontal dacia, eu am evitat prin dreapta iar masinile din spatele meu au intrat in ansamblul dacie-mondeo. De ce am reusit sa evit iar cei din spatele meu, nu? Pentru ca nu merg in coloana fara sa fiu atent si la traficul din fata celui aflat in fata mea. Si in general nu prea am ce sa caut in fundul celui din fata, depasirile le fac lansat.
Raspuns la intrebarea 1: . Franez si evit pe unde am liber (stanga sau dreapta, nu am o parte preferata). Ideea e ca mai tot timpul stiu ce am si ce vine din spate, din fata, pe stanga si pe dreapta si astfel pana acum nu s-a intamplat sa evit o masina si sa ies pe contrasens in calea altora, sau sa evit prin dreapta peste vre-un motociclist. Sper ca nici de-acum incolo sa nu se intample....
Raspuns la intrebarea 2: Incerc sa fiu un sofer care in trafic are respect fata de viata, integritate corporala si timp. M-au salvat altii, am salvat pe altii

Acest mesaj a fost modificat de Adydum: 11th February 2009, 02:16

+Quote Post
NightShift
mesaj 11th February 2009, 02:26
Mesaj #22

Active Member

QUOTE (Adydum @ Feb 11 2009, 02:13) *
in general nu prea am ce sa caut in fundul celui din fata, depasirile le fac lansat.

Cum 'ce cauti in fundul celui din fata ta? ... Pai circuli. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Eu vorbesc de E68, E81, E60,, etc, unde daca lasi 50m intre tine si cel din fata,, in 2 minute sa intercaleaza 3 masini acolo. Iarasi lasi 50m, si iarasi se intercaleaza 3 masini. Intelegi fenomenul?

... dar in fine. Sa nu schimbam subiectul.

+Quote Post
Adydum
mesaj 11th February 2009, 02:37
Mesaj #23

Member

QUOTE (NightShift @ Feb 11 2009, 02:26) *
Cum 'ce cauti in fundul celui din fata ta? ... Pai circuli. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Eu vorbesc de E68, E81, E60,, etc, unde daca lasi 50m intre tine si cel din fata,, in 2 minute sa intercaleaza 3 masini acolo. Iarasi lasi 50m, si iarasi se intercaleaza 3 masini. Intelegi fenomenul?

... dar in fine. Sa nu schimbam subiectul.

Am zis eu 50? 10-15 cu vizibilitatea traficului din fata e ok. Lipit de cel din fata inteleg 2-3 m.
Vezi Aici cam care e pozitia cand astept sa depasesc pe cineva.( Sec 30)
Si uite Aici trafic interesat (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif)

Acest mesaj a fost modificat de Adydum: 11th February 2009, 02:39

+Quote Post
cosmin_miu
mesaj 11th February 2009, 02:39
Mesaj #24

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 5-June 06
Locație: Buzau/Bucuresti
ID membru: 80 677

mie mi s-a intamplat o faza asemanatoare acum vreo 5-6 ani

eram intre sindrilita si afumati ....pana in ferma Pionneer . Era seara si in fata mea un daihatsu pe care ma pregateam sa-l depasesc ...eram la vreo 10-20m in spatele lui si mergeam cu o viteza de 100km/h . La un moment dat vad ca ma apropii brusc de bou (pusese frana dar nu-i mergeau stopurile) franez, constat ca nu aveam spatiu necesar ....intru pe banda de urgenta ca sa am loc de franare , constat ca era o masina avariata si un om sub ea....ma indrept usor pe contrasens vad erau masini apoi revin in pozitia initiala cu intentia sa intru in spatele boului fara stopuri pe frana ....noroc ca boul a luat piciorul de pe frana si m-am oprit la o palma de bara lui.(dupa care au urmat injuraturile de rigoare). Practic idiotul a franat BRUSC nejustificat( si fara stopuri pe frana) cu intentia sa se uite ce face ala sub masina !

P.S. degeaba se vorbeste aici :cine ar face si ce ar face . Sunt soferi chiar cu multi km care nu au experienta necesara si nu au fost supusi unor situatii grave de evitare , de analiza si oamenii nu stiu cum sa procedeze, cum sa-si apere pielea ,cum sa aleaga situatia cea mai potrivita sau cum sa minimizeze pagubele chiar daca aici se dau note explicative . In plus fiecare caz (evitare sau accident) presupune circumstante diferite.

Acest mesaj a fost modificat de cosmin_miu: 11th February 2009, 02:43

+Quote Post
Keto
mesaj 12th February 2009, 11:49
Mesaj #25

Junior

Data înscrierii: 23-June 07
ID membru: 194 331

QUOTE (Adydum @ Feb 11 2009, 02:37) *
Am zis eu 50? 10-15 cu vizibilitatea traficului din fata e ok. Lipit de cel din fata inteleg 2-3 m.
Vezi Aici cam care e pozitia cand astept sa depasesc pe cineva.( Sec 30)
Si uite Aici trafic interesat (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif)

In Romania rar se respecta distanta minima obligatorie intre vehicule. Spre exemplu, daca trebuie sa opresc de urgenta la o trecere de pietoni (in situatiile acelea cand observi intentia pietonului de a se angaja in traversare fara sa se asigure - si aceste situatii destul de frecvente), am ochii numai pe oglinda retrovizoare. Uneori efectiv trebuie sa permit masinii sa ruleze si sa opresc poate chiar pe zona marcajului pietonal, atunci cand vad ca masina din spate se apropie amenintator. Daca este si sotia cu mine, ma intreaba ingrozita : "Ce faci, vrei sa calci pietonii?". Desi risc amenzi, cred ca pietonii sunt ceva mai in siguranta atunci cand le incalc spatiul decat in situatia in care as putea fi proiectat direct peste ei...

Acest mesaj a fost modificat de Keto: 12th February 2009, 12:03

+Quote Post
moki
mesaj 12th February 2009, 13:08
Mesaj #26

Member

Data înscrierii: 15-January 07
ID membru: 128 012

QUOTE (cosmin_miu @ Feb 11 2009, 02:39) *
P.S. degeaba se vorbeste aici :cine ar face si ce ar face . Sunt soferi chiar cu multi km care nu au experienta necesara si nu au fost supusi unor situatii grave de evitare , de analiza si oamenii nu stiu cum sa procedeze, cum sa-si apere pielea ,cum sa aleaga situatia cea mai potrivita sau cum sa minimizeze pagubele chiar daca aici se dau note explicative . In plus fiecare caz (evitare sau accident) presupune circumstante diferite.

Sunt foarte de acord cu cosmin.

In primul rand sper sa nu aiba nimeni de facut alegeri de genul astora.
In al doilea rand pot sa va spun ca am evitat tot felul de bizoni si pe stanga si pe dreapta si franand brusc si cabrand masina(asa ceva nu imi mai trebuie ever).De asemenea am fost si eu bizon de cateva ori,dati in care tot la fel a trebuit sa tai fata,franez sau repliez,primind probabil binecuvantarile de rigoare de la cei din jurul meu.
Concluziile: cel mai bine te ajuta experienta,reflexele si stapinirea de sine in situatii de genul asta.
Asta e.....atat vreme cat faci zeci de mii,sute de mii de km,e matematica treaba.La un moment dat trebuie sa faci o manevra mai putin ortodoxa.Ideea e sa iasa toata lumea intreaga si sa ramaneti cu o poveste de spus.

+Quote Post
NightShift
mesaj 12th February 2009, 16:12
Mesaj #27

Active Member

QUOTE (moki @ Feb 12 2009, 13:08) *
Sunt foarte de acord cu cosmin.

Sunt de acord cu tine, ca esti de acord cu Cosmin_Miu (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

[...] am evitat tot felul de bizoni si pe stanga si pe dreapta si franand brusc si [...]

Moki,, n-am nimic cu raspunsul tau. Apreciez foarte mult ca e sincer.
Dar uite, probabil asta este situatia despre care vorbeste initiatorul topicului.

Ce poate face soferul unui TIR cand cineva iese brusc pe contrasens, fix in fata lui ? ...... Nimic.

Acest mesaj a fost modificat de NightShift: 12th February 2009, 16:13

+Quote Post
moki
mesaj 12th February 2009, 16:58
Mesaj #28

Member

Data înscrierii: 15-January 07
ID membru: 128 012

Hai ca sa fiu mai explicit,ca sa nu zici dupa aia NightShift ce sunt vreun kamikaze pe aicea si dau sfaturi aiurea.

In cazurile in care am evitat pe cineva pe stanga,dreapta etc.. a fost exclusiv vina lor - de ex. un nene cu un tir care depasea alt tir in curba fara vizibilitate m-a fortat sa ies pe acostament.Eu aveam 80,pe DN cu o banda pe sens.

Legat de franari,replieri si alte alea,toti am facut la un moment dat greseli de genul,din varii motive.Ideea e sa nu conduci constant la modul asta si sa constientizezi ce ai facut(sau era sa faci).
Nu am facut tampenii decat extrem extrem de rar si pe masura ce am adunat km numarul lor tinde in fiecare an spre 0.

Legat de soferul de TIR caruia ii apare brusc in fata o masina mica,din nou depinde de multe chestii,ce trebuie si ce poate sa faca.Cel mai important e sa incerce sa evite sa faca victime colaterale,daca chiar nu se poate evita un impact.

P.S. Pe stanga am evitat cand aveam pe unde,ca masina mea n-ar optiunea de a trece pe sub\deasupra altora (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif)

Acest mesaj a fost modificat de moki: 12th February 2009, 17:00

+Quote Post
Nicu90
mesaj 12th February 2009, 18:57
Mesaj #29

Member

Data înscrierii: 14-September 07
ID membru: 226 278

Salutare.
Referitor la intrebarea ta, ca ultima solutie prefer sa intru in masina din fata decat sa ies la "bafta"pe contrasens ca poate n-o veni nimeni.Este posibil sa nu vina nimic si sa te scoti 100% ,sau sa apara un tir si ce-i mai faci atunci ca de repliere nu mai e vorba , din moment ce ai ajuns pe contrasens e clar ca pe banda ta nu puteai sa opresti in siguranta,20-30 de metri se parcurg suficient de repede(cum bine stiti)si nu mai ai timp de reactie daca apare ceva din fata, decat eventual sa sari in partea stanga a drumului .
Dar aici putem vorbi mult si bine, in trafic fiecare reactionam diferit.
Ce fel de sofer ma consider?Pai mereu am in gand conduita preventiva, chiar daca uneori circul aproape de masina din fata (cu intentia de a depasi) privesc la ce se intampla in fata cautand orice motiv ce ar duce la franare,si daca se iveste ceva franez inaintea celui din fata.Incerc pe cat posibil sa respectparticipantii la trafic , dar mai si grasesc , ca deh si eu sunt om:).

+Quote Post
catalin gramada
mesaj 14th April 2009, 01:57
Mesaj #30

Junior

Data înscrierii: 4-February 07
ID membru: 137 494

http://www.youtube.com/watch?v=9FP1l73ZiWA

http://www.youtube.com/watch?v=qjSBgPSlxx0

Acest mesaj a fost modificat de catalin gramada: 14th April 2009, 02:07

+Quote Post
dan84
mesaj 14th April 2009, 02:15
Mesaj #31

Junior

Data înscrierii: 25-September 06
ID membru: 98 980

Tipul din linkul 2 a facut infarct. A murit, practic inaintea accidentului.

+Quote Post
catalin gramada
mesaj 14th April 2009, 02:35
Mesaj #32

Junior

Data înscrierii: 4-February 07
ID membru: 137 494

E Logan sau Megane, pina la urma ...? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/confusedsmiley.png)

Acest mesaj a fost modificat de catalin gramada: 14th April 2009, 02:59

+Quote Post
crst_g
mesaj 14th April 2009, 11:47
Mesaj #33

2000+

Data înscrierii: 27-June 06
Locație: Chinatown
ID membru: 84 023

megane pare, daca urmaresti filmuletul frame-by-frame.

+Quote Post
dan84
mesaj 14th April 2009, 23:18
Mesaj #34

Junior

Data înscrierii: 25-September 06
ID membru: 98 980

QUOTE (catalin gramada @ Apr 14 2009, 03:35) *

Megane.

+Quote Post
BadBoyBlue
mesaj 14th April 2009, 23:51
Mesaj #35

Trucker wanna-be

Data înscrierii: 26-June 06
Locație: Hell
ID membru: 83 748

M-au trecut fiori când am văzut accidentul cu Megane-ul... (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/mellow.gif)

+Quote Post
angelz
mesaj 15th April 2009, 10:29
Mesaj #36

Junior

Data înscrierii: 1-December 03
ID membru: 8 545

Accidentul e vechi , din octombrie 2007.Respectivul a facut infarct , soferul de camion nu a avut nicio sansa sa-l evite.Tin minte ca am vazut accidentul atunci la ProTV si nici pana azi nu l-am uitat.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

3 V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 21:30
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia