QUOTE (maximg @ Jan 2 2009, 20:32)

Nu pricep cum ai constatat ca se umezeste tigla pe dedesupt ???? Spui ca ai folie deci inseamna ca nu ai cum sa vezi ce se intimpla la tigla !!! Deci se pare ca ai astereala , folie si apoi sipcile pe care vine tigla .... Este aiurea ce spui cu umezitul .mai da niste detalii ! Daca ar fi asa sa se umezeasca , sa intre apa prin ea , cum susti , ar insemna ca dupa cite ingheturi si dezgheturi sa o culegi din curte . Cel mai probabil este vorba de un condens . Condensul poate fi facut deoarece o ploaie torentiala inseamna o scadere brusca de temperatura dar si o izolatie proasta sau chiar lipsa izolatiei sub acoperis . folia de pe acoperis are tocmai acest rol sa permita condensul sa se scurga in jgheab fara a afecta structura de lemn . Sipcile pe care vine tigla si care se monteaza peste folie , daca sint puse cum trebuie si tratate nu sufera cu nimic !
Da, nu cred ca am dat toate detaliile. Casa e acoperita, are astereala si folie, si atat. Ne-am oprit pt ca nu mai era timp si nici bani, dar...pe o suprafata unde va veni velux nu este astereala si nici folie deci pot vedea tigla. M-am gandit ca ar putea fi condens...dar asta voi constata in timp. Leturile puse peste folie si cele pentru tigla sunt de rasinoase. Sipcile nu sunt tratate pt ca nu ne-am gandit la problema asta. Mentionez ca noi singuri am facut acoperisul pentru ca aici in zona noasta se cere ff mult pe manopera si am vazut cum se fac acoperisurile la noi, nu se trateaza nici un lemn. Oricum ne-am gandit sa tratam noi in primavara pe interior inainte de a pune izolatia. Oricum....daca ma voi trezi cu tiglele jos.......cred ca ma pot spanzura! (IMG:
http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/confusedsmiley.png)