Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

Reply to this topicStart new topic
> E normal sa se umezeasca tigla?
nataroman
mesaj 1st January 2009, 22:40
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 1-January 09
Locație: Oradea
ID membru: 402 722

Buna ziua.
Pe ideea de a cumpara produse romanesti ( cred ca e cea mai mare greseala), mi-am cumparat tigla romaneasca. Momentan nu precizez numele firmei. Am constatat ca in timpul ploii abundente se umezeste tigla dedesupt. Folia pusa peste astereala nu se umezeste ci sunt afectate oarecum doar leturile pt tigle. E normal? Oare in timp nu se va mai umezii? Se vor inchide porii? Ca am auzit si varianta asta! Am uitat sa precizez ca e tigla ceramica.
Fișiere atașate
Fișier atașat  Picture_4736.jpg ( 501.77KB ) Număr de descărcări: 33

Go to the top of the page

+Quote Post
adris1919
mesaj 2nd January 2009, 18:31
Mesaj #2

Member

Data înscrierii: 10-October 06
Locație: MG
ID membru: 101 759

Faza cu porii era valabila cand eram mici si mergeam pe biciclete "pegas". Apareau pori in camere, puneam putin lapte si se inchideau porii. Cei de peste 30-35 de ani stiu despre ce e vorba.
La tigla insa, nu prea poate fi vorba de inchiderea porilor. Sa presupunem ca porii s-au inchis in perioada cu precipitatii, datorita cresterii volumului particulelor in contact cu apa. Cum se "repara" vremea, logica ce zice ca ar trebui sa se intample cu "porii"?
Daca ma intrebai inainte de a monta tigla ce solutie sa alegi pt invelitoare, mai degraba iti sugeram invelitoarea de tip nordic alcatuita din strat de sol inierbat, pentru ca are aceeasi greutate ca si tigla, insa efectul decorativ si termoizolant este net superior. Evident cu costuri mai mari, dar, dupa mine, merita. Sau solutia mult mai simpla si mai ieftina a tablei. Ori din aceea zincata cutata, ori de tip planja, rova, ruuki, etc.
Daca leaturile sunt din lemn de rasinoase nu vor fi probleme prea mari in urmatorii 10-12 ani, adica nu vor putrezi foarte repede. Asa ca, fii pe pace, vor veni probleme mult mai grave decat cea semnalata.
Stima!
Adi.

+Quote Post
maximg
mesaj 2nd January 2009, 20:32
Mesaj #3

Junior

Data înscrierii: 7-November 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 245 366

QUOTE (nataroman @ Jan 1 2009, 22:40) *
Buna ziua.
Pe ideea de a cumpara produse romanesti ( cred ca e cea mai mare greseala), mi-am cumparat tigla romaneasca. Momentan nu precizez numele firmei. Am constatat ca in timpul ploii abundente se umezeste tigla dedesupt. Folia pusa peste astereala nu se umezeste ci sunt afectate oarecum doar leturile pt tigle. E normal? Oare in timp nu se va mai umezii? Se vor inchide porii? Ca am auzit si varianta asta! Am uitat sa precizez ca e tigla ceramica.

Nu pricep cum ai constatat ca se umezeste tigla pe dedesupt ???? Spui ca ai folie deci inseamna ca nu ai cum sa vezi ce se intimpla la tigla !!! Deci se pare ca ai astereala , folie si apoi sipcile pe care vine tigla .... Este aiurea ce spui cu umezitul .mai da niste detalii ! Daca ar fi asa sa se umezeasca , sa intre apa prin ea , cum susti , ar insemna ca dupa cite ingheturi si dezgheturi sa o culegi din curte . Cel mai probabil este vorba de un condens . Condensul poate fi facut deoarece o ploaie torentiala inseamna o scadere brusca de temperatura dar si o izolatie proasta sau chiar lipsa izolatiei sub acoperis . folia de pe acoperis are tocmai acest rol sa permita condensul sa se scurga in jgheab fara a afecta structura de lemn . Sipcile pe care vine tigla si care se monteaza peste folie , daca sint puse cum trebuie si tratate nu sufera cu nimic !

+Quote Post
nataroman
mesaj 3rd January 2009, 10:23
Mesaj #4

Junior

Data înscrierii: 1-January 09
Locație: Oradea
ID membru: 402 722

QUOTE (maximg @ Jan 2 2009, 20:32) *
Nu pricep cum ai constatat ca se umezeste tigla pe dedesupt ???? Spui ca ai folie deci inseamna ca nu ai cum sa vezi ce se intimpla la tigla !!! Deci se pare ca ai astereala , folie si apoi sipcile pe care vine tigla .... Este aiurea ce spui cu umezitul .mai da niste detalii ! Daca ar fi asa sa se umezeasca , sa intre apa prin ea , cum susti , ar insemna ca dupa cite ingheturi si dezgheturi sa o culegi din curte . Cel mai probabil este vorba de un condens . Condensul poate fi facut deoarece o ploaie torentiala inseamna o scadere brusca de temperatura dar si o izolatie proasta sau chiar lipsa izolatiei sub acoperis . folia de pe acoperis are tocmai acest rol sa permita condensul sa se scurga in jgheab fara a afecta structura de lemn . Sipcile pe care vine tigla si care se monteaza peste folie , daca sint puse cum trebuie si tratate nu sufera cu nimic !

Da, nu cred ca am dat toate detaliile. Casa e acoperita, are astereala si folie, si atat. Ne-am oprit pt ca nu mai era timp si nici bani, dar...pe o suprafata unde va veni velux nu este astereala si nici folie deci pot vedea tigla. M-am gandit ca ar putea fi condens...dar asta voi constata in timp. Leturile puse peste folie si cele pentru tigla sunt de rasinoase. Sipcile nu sunt tratate pt ca nu ne-am gandit la problema asta. Mentionez ca noi singuri am facut acoperisul pentru ca aici in zona noasta se cere ff mult pe manopera si am vazut cum se fac acoperisurile la noi, nu se trateaza nici un lemn. Oricum ne-am gandit sa tratam noi in primavara pe interior inainte de a pune izolatia. Oricum....daca ma voi trezi cu tiglele jos.......cred ca ma pot spanzura! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/confusedsmiley.png)

+Quote Post
adris1919
mesaj 3rd January 2009, 11:31
Mesaj #5

Member

Si uite-asa ne mananci tu timpul absolut degeaba. Daca ziceai asa din prima nu mai oboseau atatia oameni sa-ti spuna ca ce ai observat tu este absolut normal. Shame on you! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/puke.gif)

+Quote Post
DDuras
mesaj 3rd January 2009, 14:18
Mesaj #6

Active Member

Data înscrierii: 23-November 06
Locație: intr-o altfel de lume decat cea sperata
ID membru: 111 239

QUOTE (adris1919 @ Jan 2 2009, 18:31) *
Faza cu porii era valabila cand eram mici si mergeam pe biciclete "pegas". Apareau pori in camere, puneam putin lapte si se inchideau porii.

Preietenii stiu de ce ! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif)

QUOTE (adris1919 @ Jan 2 2009, 18:31) *
Daca ma intrebai inainte de a monta tigla ce solutie sa alegi pt invelitoare, mai degraba iti sugeram invelitoarea de tip nordic alcatuita din strat de sol inierbat, pentru ca are aceeasi greutate ca si tigla, insa efectul decorativ si termoizolant este net superior.

Adi, da' stiu ca ai simtul umorului ! Da' nu vrei sa incerci tu intai si sa ne spui si noua cum e ? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
adris1919
mesaj 3rd January 2009, 14:40
Mesaj #7

Member

Adi, da' stiu ca ai simtul umorului ! Da' nu vrei sa incerci tu intai si sa ne spui si noua cum e ? (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/tongue.gif)
[/quote]

Credeam c-ai trecut de etapa asta, prietene! (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif)

Iar eu chiar incerc, la primavara imi fac o constructie ecologica in care vreau sa amplasez o minicrescatorie de animalute pt blana si la subsol productie vegetala. Peretii vor fi din caramida din rumegus/talaj, iar acoperisul din sol ineirbat. Asta daca ma mai lasa criza economica sa-mi duc planurile la indeplinire.

Stima!

+Quote Post
DDuras
mesaj 3rd January 2009, 15:01
Mesaj #8

Active Member

Data înscrierii: 23-November 06
Locație: intr-o altfel de lume decat cea sperata
ID membru: 111 239

Faci misto ? sau vorbesti serios ?

PS : Pana una-alta vad ca ti-ai abandonat copilu' (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif) Nu mai intri pe "gazeificare" ? sau nu mai ai asa ceva ?? Chiar ma intrebam ce mai e cu tine!

+Quote Post
adris1919
mesaj 3rd January 2009, 19:01
Mesaj #9

Member

ba am gazeificare, chiar am trait noi experiente alaturi de ea, exact in noaptea de revelion, adica exact intre 22.00 si 00.05, asa ca am trecut in noul an cu cazanu-n brate. Insa pe topicul dedicat era o discutie prea personala ca sa intervin.
Scuze de offtopic, dar la cat de pueril e subiectul topicului de fata, spre sa fie inchis cat mai repede.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 03:06
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia