|
  |
Pietoni loviti + semafor defect, Cat de vinovat e soferul ? |
|
|
|
|
30th November 2008, 15:08
|
Member
Grup: Members
Data înscrierii: 5-May 08
ID membru: 322 818

|
Fratele meu a comis un accident rutier cu masina personala. Acum cateva zile, dimineata, a lovit pe zebra doua persoane. Soferul a anuntat imediat accidentul la 112, apoi a luat in masina lui cele doua victime si le-a transportat la spital. Acolo a asteptat venirea politiei si a fost testat cu fiola alcoolscop (a iesit 0). Soferul are permis de peste zece ani, n-a mai avut nici un accident si nici macar un punct de penalizare. Masina era in stare buna, avea si RCA si CASCO si nici n-a suferit avarii. Cei doi pietoni n-au ramas internati in spital, pentru ca n-a fost nevoie, au fost trimisi acasa in aceeasi zi. Fratele meu a intrat in intersectie pe verde si a virat la stanga. Pietonii aflati pe zebra, pe care i-a lovit, ar fi trebuit sa aiba rosu (e o intersectie cu semafoare secventiale), dar in ziua respectiva becul rosu de la semaforul pietonilor nu se aprindea (era, probabil, ars). Acest detaliu (ca becul rosu era ars) a fost consemnat si de fratele meu, in declaratia data la politie, si de politistul care a venit sa cerceteze locul accidentului. Cu toate acestea, politistul n-a observat (sau n-a vrut sa vada) ca semaforul e secvential, ci a tras concluzia ca pietonii aveau verde (becul verde fiind bun), si ca urmare soferul ar fi vinovat de vatamare corporala din culpa. Una dintre victime (30 de ani) a declarat deja politistului ca ea trecea pe verde. Celalalta victima e un copil de 3 ani. Intrebare: cat de vinovat e fratele meu? Trebuie sa incerce sa ofere bani victimelor, pentru a se impaca cu ele, sau e mai bine sa astepte un eventual proces ?
|
|
|
|
|
|
|
|
30th November 2008, 15:14
|
Active Member
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 26-September 07
ID membru: 230 715

|
Bănuiesc că el ar trebui să dea în judecată primăria pentru treaba asta, în caz că iese vinovat. În caz că pietonul e vinovat, probabil el ar trebui să facă traba asta. Nu știu cum e la noi, dar teoretic, cu full casco, aceștia poate s-ar putea ocupa de treaba asta. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
30th November 2008, 17:34
|
2000+
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 27-June 06
Locație: Chinatown
ID membru: 84 023

|
martori n-au existat?
|
|
|
|
|
|
|
|
30th November 2008, 18:05
|
Senior Member
Data înscrierii: 13-October 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 102 397

|
Indiferent cum e semaforul (adica si cand e verde intermitent pt cei care vireaza dreapta ) , fratele e vinovat. Trebuia sa acorde prioritate masinilor care treceau evntual si desigur,..., si pietonilor, nu sa dea peste ei.Si daca ala a declarat ca trecea pe verde, inseamna ca asa o fi. Poate chiar era verde cand a inceput el sa traverseze. Parerea mea e sa se inteleaga cu ei. Oricum nu prea are ce sa faca. O sa stea vreo 6 luni cu dovezi de circulatie si apoi o sa aiba permisul suspendat 90 de zile plus amenda si daune eventual pietonilor. PACAT de copilu al ade 3 ani lovit.
Acest mesaj a fost modificat de sanddy1964: 30th November 2008, 18:07
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 00:25
|
Member

|
QUOTE (crst_g @ Nov 30 2008, 17:34)  martori n-au existat? Fratele meu nu are martori... cu el in masina era numai soacra lui, dar se pare ca ea nu poate fi adusa ca martor, pentru ca sunt rude. QUOTE (sanddy1964 @ Nov 30 2008, 18:05)  Indiferent cum e semaforul (adica si cand e verde intermitent pt cei care vireaza dreapta ) , fratele e vinovat. Trebuia sa acorde prioritate masinilor care treceau evntual si desigur,..., si pietonilor, nu sa dea peste ei.Si daca ala a declarat ca trecea pe verde, inseamna ca asa o fi. Poate chiar era verde cand a inceput el sa traverseze. Parerea mea e sa se inteleaga cu ei. Oricum nu prea are ce sa faca. O sa stea vreo 6 luni cu dovezi de circulatie si apoi o sa aiba permisul suspendat 90 de zile plus amenda si daune eventual pietonilor. PACAT de copilu al ade 3 ani lovit. Copilul nu a patit nimic in urma accidentului... nici macar o zgarietura. Si femeia si copilul au fost la doua spitale, imediat dupa accident. Pentru nici unul dintre ei nu a fost necesara internarea in spital. Femeii i s-a facut o radiografie, dar nu s-a constatat nimic in neregula la radiografie. In privinta semaforului - el nu era verde intermitent, era verde continuu pentru viraj la stanga! Iar verdele continuu de la semaforul pentru auto era cuplat cu rosu pentru pietoni. Doar ca becul rosu de la semaforul pietonilor era ars.
Acest mesaj a fost modificat de negociator: 1st December 2008, 00:26
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 00:35
|
Junior
Data înscrierii: 6-April 07
ID membru: 164 255

|
Ce intelegi prin "semafor secvential" ?
Daca femeia si copilul nu au patit nimic, fratele tau ar fi bine sa-i convinga sa mearga la IML de unde li se va elibera cate un certificat medico-legal probabil sub 10 zile de ingrijiri medicale, daca e asa cum spui tu. Numai acele crtificate medico-legale pot atesta faptul ca nu a patit nimeni nimic in urma accidentului. Faptul ca femeia nu a necesitat internarea nu e relevant, pt ca in cazul unei banale fracturi la un brat nu te interneaza nimeni in spital, tratamentul se face ambulatoriu. Sper ca intelegi care e diferenta intre zilele de ingrijiri medicale si cele de spitalizare.
Acest mesaj a fost modificat de WNS: 1st December 2008, 00:36
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 07:36
|
Senior Member

|
| In ce intersectie exact, s-a intamplat asta pt ca acum am vazut ca omu vira la stanga.Logic ar fi fost sa dea prioritate pietonilor si mai mult, sa-i vada mult mai usor. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 07:41
|
Active Member
Data înscrierii: 31-October 08
ID membru: 384 632

|
pai daca pietonii aveau verde, inseamna ca fratele tau a trecut pe rosu!
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 12:20
|
Member

|
QUOTE (sanddy1964 @ Dec 1 2008, 07:36)  In ce intersectie exact, s-a intamplat asta pt ca acum am vazut ca omu vira la stanga.Logic ar fi fost sa dea prioritate pietonilor si mai mult, sa-i vada mult mai usor. Soferul a vazut pietonii pe zebra si a franat, doar ca era soseaua uda si a derapat. QUOTE (Pazvante @ Dec 1 2008, 07:41)  pai daca pietonii aveau verde, inseamna ca fratele tau a trecut pe rosu! Pietonii erau o femeie cu un copil de mana. Singura declaratie din partea pietonilor este a femeii, care spune ca ea traversa pe verde. Soferul e insa sigur ca el avea verde! [quote name='WNS' post='5601139' date='Dec 1 2008, 00:35']Ce intelegi prin "semafor secvential" ? Semafor secvential = semafor pe faze, adica atunci cand la masini e verde pentru viraj la stanga, la pietonii care traverseaza strada din stanga e rosu. Dupa care acei pietoni primesc verde, masinile care vireaza la stanga primesc rosu, dar masinile care vireaza la dreapta continua sa aiba verde. "Daca femeia si copilul nu au patit nimic, fratele tau ar fi bine sa-i convinga sa mearga la IML de unde li se va elibera cate un certificat medico-legal probabil sub 10 zile de ingrijiri medicale, daca e asa cum spui tu. Numai acele crtificate medico-legale pot atesta faptul ca nu a patit nimeni nimic in urma accidentului. Faptul ca femeia nu a necesitat internarea nu e relevant, pt ca in cazul unei banale fracturi la un brat nu te interneaza nimeni in spital, tratamentul se face ambulatoriu. Sper ca intelegi care e diferenta intre zilele de ingrijiri medicale si cele de spitalizare." Pai de ce sa insiste fratele meu ca victimele sa-si scoata certificat medico-legal? Nu e interesul victimelor sa-si scoata un asemenea certificat? Daca victimele nu au nici un certificat medico-legal, pe ce baza cer daune de la sofer ?
Acest mesaj a fost modificat de negociator: 1st December 2008, 12:22
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 12:24
|
devoted SoftNews member
Data înscrierii: 2-April 04
Locație: push offset [forum] OS: UNIX / Windows / QNX Status: always on duty Motto: Got root ?
ID membru: 13 872

|
QUOTE (negociator @ Nov 30 2008, 15:08)  Fratele meu a intrat in intersectie pe verde si a virat la stanga. Pietonii aflati pe zebra, pe care i-a lovit, ar fi trebuit sa aiba rosu (e o intersectie cu semafoare secventiale) mergea sau nu becul, nu trebuiau sa ghiceasca pietonii angajati in traversare. el trebuia sa le acorde prioritate. daca au fost surprinsi de rosu pe trecere? tot prioritate trebuia sa le dea cum vad eu incadrarea: - ne-adaptarea vitezei la conditiile de drum - ne-acordare de prioritate (soldata cu vatamare corporala)
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 12:29
|
Member

|
QUOTE (bogdanan @ Dec 1 2008, 12:24)  mergea sau nu becul, nu trebuiau sa ghiceasca pietonii angajati in traversare. el trebuia sa le acorde prioritate. daca au fost surprinsi de rosu pe trecere? tot prioritate trebuia sa le dea
cum vad eu incadrarea: - ne-adaptarea vitezei la conditiile de drum - ne-acordare de prioritate (soldata cu vatamare corporala) Da, exact asa i-a zis si politistul care a facut constatarea la locul accidentului.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 12:35
|
Active Member
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 26-September 07
ID membru: 230 715

|
QUOTE (sanddy1964 @ Nov 30 2008, 18:05)  PACAT de copilu al ade 3 ani lovit. Dar mă-sa ce o fi păzit? Acuma ontopic, probabil că nu ai ce face și trebuie să cazi la pace dar cu siguranță primăria e vinovată și ar trebui trasă la răspundere, e plin de semafoare nenorocite.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 12:44
|
Junior
Data înscrierii: 30-September 07
ID membru: 232 231

|
QUOTE Semafor secvential = semafor pe faze, adica atunci cand la masini e verde pentru viraj la stanga, la pietonii care traverseaza strada din stanga e rosu. Dupa care acei pietoni primesc verde, masinile care vireaza la stanga primesc rosu, dar masinile care vireaza la dreapta continua sa aiba verde. Ma gandesc ca undeva trebuie sa existe un document, un fel de harta a semafoarelor pe care s-o scoata fratele tau ca sa dovedeasca faptul ca din moment ce el are verde, pietonii au rosu. Din moment ce politistul a constatat faptul ca becul nu mergea la semaforul de pietoni, nu cred ca poate fi acuzat de ceva. Pietonii sa dea primaria sau administratia drumurilor sau cine e responsabil de buna functionare a semafoarelor pt daune. Asa ceva se poate intampla oricui, pentru ca o fi declarat pietonul ala ca a traversat pe verde, dar sa fim seriosi, cati dintre noi nu s-au trezit cu oameni care se arunca practic in fata masinii, ca de, ei pot sa traverseze pe oriunde si oricand, si asta mai ales cand ploua sau e urat afara. Bafta! P.S. Eventual daca "d-nul" militian a refuzat sa constate ca semaforul e secvential asa cum ai spus, atunci personal i-as face o sesizatie ceva si lui, doar asa, din "dragoste" pt politistii care cred ca lucrurile merg cum vor ei. L.E. QUOTE mergea sau nu becul, nu trebuiau sa ghiceasca pietonii angajati in traversare. el trebuia sa le acorde prioritate. daca au fost surprinsi de rosu pe trecere? tot prioritate trebuia sa le dea
cum vad eu incadrarea: - ne-adaptarea vitezei la conditiile de drum - ne-acordare de prioritate (soldata cu vatamare corporala) nu stiu daca e datoria soferului sa vada cand nu merge stopul de pietoni, atata timp cat pentru el era clar, avea verde. primaria sa fie data in judecata
Acest mesaj a fost modificat de melmel: 1st December 2008, 12:46
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 20:01
|
Guru Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 5-March 05
ID membru: 31 818

|
nu va suparati dar...voi aveti vreo garantie ca soferul a trecut intr-adevar pe verde ?!
adica pana nici macar fratele lui, n-am nimic cu @negociator, nu poate fi sigur ca soferul spune adevarul.
poate a trecut pe galben sau pe rosu, dar vazand ca semaforul pietonilor nu functioneaza a 'ajuns' la concluzia ca a trecut pe verde...
practic toata lumea se bazeaza pe lema ca intr-adevar soferula trecut pe verde, doar ca e o lema nefundamentata si nedemosntrata de nimic... doar de vorbe
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 20:13
|
Active Member
Data înscrierii: 8-July 08
Locație: Oradea
ID membru: 345 731

|
Io nu inteleg cum becu' verde la pietoni ramane tot timpu' aprins. s-a stricat ala rosu si nu se mai aprinde cand e dincolo verde la masini, da' ala verde de pietoni cum de a ramas aprins tot timpul ?
Acest mesaj a fost modificat de Stapanul_clonelelor: 1st December 2008, 20:13
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 20:42
|
Active Member
Data înscrierii: 31-October 08
ID membru: 384 632

|
probabil a asteptat in intersectie inainte de a face stanga pentru a da prioritate masinilor care veneau din fata. este posibil sa se fi facut verde pentru pietoni. o patesc si eu uneori...
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 21:23
|
Junior
Data înscrierii: 7-July 06
ID membru: 85 373

|
La semaforul din intersectia de la Lizeanu (semaforul de pe sensul Mihai Bravu- Stefan Cel Mare)....ca idee...dupa ce iesi din pasajul Obor si mergi catre stadionul Stefan Cel Mare....este un semafor ca cel descris de "negociator" mai sus. Din cate citesc aici mi-am dat seama ca ar fi vorba de o intersectie cu semafor ca cel din Lizeanu...... Daca fratele tau a plecat pe verde si pietonii aveau rosu ...nu are ce sa pateasca (oricum la accident trebuia sa isi ia martori....stiu ca nu te gandesti la asa ceva in mometele alea...dar legea din Romania nu te sprijina mai deloc...indiferent de ce parte a baricadei esti). Nu apar pe nimeni...dar oameni buni in tara asta pietonii (o mare parte din ei) se comporta ca niste VITE (scuze pt limbaj...dar cam asa e)...nu avem niciun fel de educatie rutiera. Eu trec de cca 5 -6 ori pe saptamana pe la semaforul de la Lizeanu.... dinspre pasajul Obor.....daca vrei sa faci stanga ai semafor separat (in momentul in care se face rosu pt inainte, primesti verde pt stanga....in secunda nr 2 VITELE dau navala in fata masinilor...nu se uita deloc la semafor). Singurii vinovati sunt Politia rutiera si primaria..... ar trebui sa faca o campanie (dar CAMPANIE sa fie) pt a educa pietonii si a le explica cum se traverseaza o strada..... nu mai vreau sa intru in detalii despre cum se circula pe afara...ca nu are rost. Nu avem resonsabilitate, nu avem educatie, nu avem becuri in semafoare, etc etc etc ....toate acestea duc la accidente destul de urate.....iar dragutele noastre de autoritati nu stiu decat sa iasa pe strazi sa amendeze toti pustanii care au folie pe masina, toba sort sau jante mai mari...... Imi cer scuze daca am "obosit" pe careva cu acest post mai lung....dar pt o persoana care circula cca 80 km pe zi in oras (nu sunt taxi (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) )) deja sunt acrit de VITELE care nu stiu sa traverseze (asta nu inseamna ca iert nesimtitii din trafic.....dar..nici aia nu sunt vinovati...ci autoritatile...pt ca nu aplica sanctiuni). Pun pariu ca in orice tara civilizata (Austria, Germania, Franta etc), daca politia ar aplica legea asa cum se aplica la noi.... ar avea acelasi comportament haotic in trafic.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st December 2008, 22:39
|
Senior Member

|
QUOTE (cicorico @ Dec 1 2008, 22:23)  in tara asta pietonii (o mare parte din ei) se comporta ca niste VITE (scuze pt limbaj...dar cam asa e)...nu avem niciun fel de educatie rutiera. Eu trec de cca 5 -6 ori pe saptamana pe la semaforul de la Lizeanu.... dinspre pasajul Obor.....daca vrei sa faci stanga ai semafor separat (in momentul in care se face rosu pt inainte, primesti verde pt stanga....in secunda nr 2 VITELE dau navala in fata masinilor...nu se uita deloc la semafor). 1., Am intrebat in ce intersectie s-a intamplat pt ca unele intersectii au si camere video. Ar trebui s apuna la toate siadn se intampla ceva, sa rezolve in 48 de ore situatia. 2. Indiferent de ce culoare avea, se stie cum trec pietonii strada , putea sa reduca viteza cand i-a vazut.Cum pana mea s aderapeze daca avea 10km/h-15km/h. Daca s-a bagat cu 40-50, venind lansat da, se putea. Altfel oprea in 2 metri. 3. Pietonii s-au uitat la semaforul care mergea pt masini siau dedus ca ei au VERDE ca si masinile sica li se va da prioritate, chiar daca becul nu mergea in fata lor,Au vazut ca s-a dat drumu la masini, s-au bagat pt ca pe directia lor de deplasare era VERDE la masini. De unde pana mea s astie o femeie careia ii plange copilu de mana ca are rosu dac abecul e ars. Deci vita respctiva nu e cea care a traversat corect, zic eu in cazul asta, atentie!!! MI separe ca politaiul a apreciat relativ corect. Si faza cu semaforul secvential probabil ca nu a tinut, ca si politaiul s-a uitat si a vazut daca era sicum era semaforul. Sa-i multumeasca lui D-zeu ca nu a ranit pe cineva. PS La Lizeanu DACA DAI PESTE CINEVA CHIAR CA ESTI NEATENT SAU CRIMINAL.Aia sunt in fata ta la 100 de metri cand pleci de la semafor, se baga in turma pe trecere, nu ai cum sa intri in ei..
Acest mesaj a fost modificat de sanddy1964: 1st December 2008, 22:40
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|