|
  |
Despre Parchet, Laminat,Stratificat,Dusumea |
|
|
|
|
28th June 2009, 16:55
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 9-February 07
Locație: Prahova
ID membru: 140 108

|
CITAT (PUERTAS @ 25th June 2009, 14:22)  E cel mai bun parchet laminat care se poate cumpara de pe piata , dar la aproape 40€ e un NOBLESS sau ELEGANCE caci ELIGNA e 20€/m2 iar CLASSIC 14€/m2, PERSPECTIVE cam 26€/m2 cu TVA inclus. E si singurul parchet care garanteaza imbinarea pe viata( 33 ani ) Eligna dupa parerea mea e cel mai complet si cel mai bun raport pret calitate vizuala si calitate overlay. Total general -cumpara cu incredere- nu o sa te dezamageasca. In poze U995 stejar vintage Nu mai stiu din ce gama era cel care mi-a placut mie, omul din Bricostore "mi-a facut capul calendar" vreo 15 minute si ala e pretul de mi-a ramas in cap - ~120 RON/m 2. Daca le cunosti oferta, parchetul care mi-a placut cel mai mult a fost cel cu "santuri" la imbinare, dar nu cel cu santuri adanci, cel putin mai "tesit"... scuze, nu stiu cum sa explic altfel... Anyway, ai idee, e mai ieftin la Proges decat in Bricostore? Am vazut ca in Ro doar la ei se gaseste.
|
|
|
|
|
|
|
|
29th June 2009, 17:57
|
Junior
Data înscrierii: 3-November 08
ID membru: 385 479

|
CITAT (lightpawn @ 28th June 2009, 16:55)  Nu mai stiu din ce gama era cel care mi-a placut mie, omul din Bricostore "mi-a facut capul calendar" vreo 15 minute si ala e pretul de mi-a ramas in cap - ~120 RON/m2. Daca le cunosti oferta, parchetul care mi-a placut cel mai mult a fost cel cu "santuri" la imbinare, dar nu cel cu santuri adanci, cel putin mai "tesit"... scuze, nu stiu cum sa explic altfel...
Anyway, ai idee, e mai ieftin la Proges decat in Bricostore? Am vazut ca in Ro doar la ei se gaseste.
Sorry sunt din Barcelona. Poate sa fie un ELEGANCE sau PERSPECTIVE. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
29th June 2009, 20:27
|
Junior
Data înscrierii: 19-October 07
Locație: P NEAMT
ID membru: 238 460

|
a-ti vazut vreodata (mai recent) parchet rezistent la umezeala in magazine gen praktiker,bricostore,dedeman ? din ce e facut,din pluta? la ce pret? merita sa pun in bucatarie in loc de gresie(avantaj ,cel putin ,montaj mai rapid-curat ,per total poate chiar si la pret)
Acest mesaj a fost modificat de gabinechita: 29th June 2009, 20:29
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2009, 13:45
|
Junior
Data înscrierii: 10-October 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 101 804

|
Laminatele marea majoritate (din HDF) sunt rezistente la umezeala.
|
|
|
|
|
|
|
|
30th June 2009, 19:22
|
Junior

|
CITAT (mihilc @ 30th June 2009, 13:45)  Laminatele marea majoritate (din HDF) sunt rezistente la umezeala. HDF-high density fiber - nu scrie nicaeri ca e hidrofug(rezistent la umezeala-mare atentie -nu la apa) scuze-fibre de mare densitate Pt a fi hidrofug trebuie sa fie de color verde materialul din care e facut miezul parchetului. Pt a fi rezistent la apa trebuie sa fie din plastic sau hartie presata imbibata cu rasini speciale.
Acest mesaj a fost modificat de PUERTAS: 30th June 2009, 19:23
|
|
|
|
|
|
|
|
1st July 2009, 00:28
|
Junior
Data înscrierii: 19-October 07
Locație: P NEAMT
ID membru: 238 460

|
azi la dedeman,am vazut 2 feluri de parchet hdf (8mm) rezistent la apa
1-imitatie placi gresie-marmura ceva mai lungi cu niste membrane albastre la capete (classen-palazzo seria 26401.8mm,culori dif,aspect ceramic,clasa abraziuneAC 4,clasa trafic AC 32,fuga in v,isovaxx(protectie la umezeala,mega loc,garantie 15 ani)=52 ron
2-aceleasi specificatii,dar lamela lunga(laminat normal) acelasi pret
am inteles de la vanzatori ca merge in bucatarie(nu in baie!) ,poti sa izolezi extra inbinarile cu o solutie lichida la tub(special pt hidroizolatie pt laminate)
ce parere aveti? sa pun varianta 1 in buc sau sa pun totusi gresie (care rezista in timp mai bine la uzura din bucatarie)? la un calcul rapid ,costul lambriului hidrofug+plinta+solutie hidrofuga=gresie de 24-30ron+adeziv+manopera(in plus ar fi mizeria!)
|
|
|
|
|
|
|
|
1st July 2009, 08:43
|
Junior
Data înscrierii: 12-February 09
ID membru: 419 203

|
Buna dimineata. Am nevoie de un sfat relativ legat de parchet: intre camera si balcon am o treapta de 11 cm, in balcon parchet, in camera parchet. Nu stiu cum sa imbrac aceasta treapta in asa fel incat sa nu se mai vada zugraveala. Exista niste plinte mai late care sa se prinda si de partea de sus, un fel de L? Si care sa ajunga pana la baza camerei? Pe bucata aceasta sa renunt la plinta normala din camera si sa pun acest ceva? Parchetul pe balcon inca nu e pus, as putea lasa vreo 2cm pana la marginea treptei astfel incat sa se continue cu plinta asta? Sau exista niste coltare mai late? Mi-ar place ceva rotunjit. Imi pare rau ca n-am o poza, nu stiu dac-am fost explicita. Astept sfaturi! Multumesc! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
1st July 2009, 12:03
|
Junior
Data înscrierii: 5-January 08
ID membru: 269 165

|
Salut, Ieri am fost la un magazin specializat pe parchet, in Constanta. Am ramas impresionat de multitudinea modelelor (laminat, stratificat, masiv, ieftin sau scump). Preturi pentru toate buzunarele. Asigura montaj si dau garantie. Am stat o ora acolo si am incercat sa fur informatii in legatura cu montajul parchetului. Il aduc din Italia. Nu fac reclama, dar e bine de stiut ca exista si altceva in afara de marile magazine, care o data ce ai iesit cu parchetul din magazin nu-i mai intereseaza..
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd July 2009, 19:11
|
Fac de toate pentru toți...
Grup: Moderators
Data înscrierii: 30-September 07
Locație: Iași
ID membru: 232 095

|
CITAT [...] Parchetul din lemn masiv are doua modalitati de montaj (ma refer la cazul clasic, fara incalzire in pardoseala). Pe suport de sapa, lipit chiar pe suport. Sau, pe pat de nisip (de fapt acesta e modul indicat de montaj) unde lamelele sunt imbinate cu adeziv la nut si feder. Astfel i se da si posibilitatea lemnului de a "lucra" in timp. [...] Este cineva (dintre specialiștii pe acest domeniu) care îmi poate confirma sau demola această metodă de montare a parchetului? Personal, mi se pare cel puțin fantezistă, dar aștept o părere autorizată. Mulțumesc anticipat penzru ajutor. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/worthy.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd July 2009, 22:00
|
Junior

|
CITAT (PUERTAS @ 29th June 2009, 18:57)  Sorry sunt din Barcelona. Poate sa fie un ELEGANCE sau PERSPECTIVE. Am fost la PROGES. Pe scurt, gama care ma intereseaza e COUNTRY desi si PERSPECTIVE e draguta. Pretul - 115/m 2, dar mi-au zis ca in functie de cantitate si depinzand si de accesorii (adica sa iau totul de la quick step) preturile sunt negociabile. Mai tre' sa ajung si cu nevasta sa-si dea cu parerea... Despre parchetul laminat WITEX stie cineva detalii? Eu am in apartament si s-a comportat foarte bine pana acum (are peste 3 ani de cand e montat) dar cred ca nu prea a fost pus cum trebuie, sau folia e aiurea, nu stiu... cateodata se cam simte/aude cand calci in anumite zone, parca scartaie... o fi de la montaj, ce ziceti? Macar sa stiu pentru casa...
Acest mesaj a fost modificat de lightpawn: 2nd July 2009, 22:01
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd July 2009, 09:20
|
Active Member
Data înscrierii: 11-January 08
Locație: bucuresti, cartierul cu 3 litere
ID membru: 271 924

|
Acolo unde se simte/ aude este denivelare
|
|
|
|
|
|
|
|
5th July 2009, 19:53
|
Junior

|
Pai am avut sapa autonivelanta... parea drept... in fine, nu ne deranjeaza, abia ii da un aer "mai natural" (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) So, WITEX anyone? Sau raman la QUICK STEP? Sau o iau iar de la capat cu parchetul masiv/stratificat... Pana la sfarsitul lunii trebuie sa ma hotaresc.
Acest mesaj a fost modificat de lightpawn: 5th July 2009, 19:55
|
|
|
|
|
|
|
|
6th July 2009, 07:50
|
Active Member

|
CITAT (lightpawn @ 5th July 2009, 20:53)  Pai am avut sapa autonivelanta... parea drept... in fine, nu ne deranjeaza, abia ii da un aer "mai natural" (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) So, WITEX anyone? Sau raman la QUICK STEP? Sau o iau iar de la capat cu parchetul masiv/stratificat... Pana la sfarsitul lunii trebuie sa ma hotaresc. Pui problema de parca bugetul nu ar conta...in cazul asta ia-o de la capat cu cel clasic!
|
|
|
|
|
|
|
|
6th July 2009, 12:14
|
Junior

|
Conteaza bugetul, iti dai seama... pe de alta parte, as investi mai mult pentru parchet din lemn ca doar nu-l schimb din 3 in 3 ani... si e un material natural mult mai placut decat orice parchet cu "poza".
Parca ceva-ceva ma retine totusi sa nu merg catre lemn... eu nu am vazut in viata mea parchet de lemn care sa nu aiba "lufturi" sau sa nu se miste deloc dupa cativa ani de la montare. In fine, inca ma mai gandesc...
|
|
|
|
|
|
|
|
6th July 2009, 15:25
|
Active Member

|
CITAT (lightpawn @ 6th July 2009, 13:14)  Conteaza bugetul, iti dai seama... pe de alta parte, as investi mai mult pentru parchet din lemn ca doar nu-l schimb din 3 in 3 ani... si e un material natural mult mai placut decat orice parchet cu "poza".
Parca ceva-ceva ma retine totusi sa nu merg catre lemn... eu nu am vazut in viata mea parchet de lemn care sa nu aiba "lufturi" sau sa nu se miste deloc dupa cativa ani de la montare. In fine, inca ma mai gandesc... Inseamna ca n-ai umblat destul...daca pardoseala e pregatita cum trebuie, daca se foloseste adeziv bicomponent si daca parchetul are la montare umiditatea care trebuie, nu ai probleme nici cu luftul, nici cu scartaitul! daca faci lucrarea cu o firma specializata, inseamna ca ai o garantie specificata in contract...mai mult n-am ce sa zic, alege cu intelepciune!
|
|
|
|
|
|
|
|
6th July 2009, 17:49
|
Junior

|
CITAT (lightpawn @ 6th July 2009, 12:14)  Conteaza bugetul, iti dai seama... pe de alta parte, as investi mai mult pentru parchet din lemn ca doar nu-l schimb din 3 in 3 ani... si e un material natural mult mai placut decat orice parchet cu "poza".
Parca ceva-ceva ma retine totusi sa nu merg catre lemn... eu nu am vazut in viata mea parchet de lemn care sa nu aiba "lufturi" sau sa nu se miste deloc dupa cativa ani de la montare. In fine, inca ma mai gandesc... Sa lasam lucrurile clare AVANTAJ PARCHET LEMN NATURAL-lipit asa cum zice cartea de acu 50 de ani nu are moarte daca stii ce sa-i faci-o data la an intretinut cu ceara si o data la cativa ani curatat de stratul de lac reparat smirgheluit si inca o data lacuit ç AVANTAJ PARCHET DE LEMN STRATIFICAT putine incearca timid sa ofere ceea ce ofera lemnul 100% si avantajele parchetului sintetic la montaj. DEZAVANTAJE ASTEA DOUA- lemn 100% moale se marcheaza orice cade si orice zgarieturica, intr-un an te uiti cu mila la el, stratif-cam la fel si mai si scartaie din cand in cand ( nu e obligatoriu) e mai scump decat cel 100% si mai prost da mai rapid cel 100% daca te saturi de el vreodata( chestie de presupus in anii nostri-parintii nostri zugraveau de doua ori casa in 40 de ani( dadeau calciu saracii si-il ingrijeau ca pe sfintele moaste) noi o data la 4-5 ani dam peretii ) muncesti ca naiba sa-l scoti AVANTAJ LAMINAT QUICK_STEP cel mai bun din EUROPA ( nu zic lume pt. motive demne de observat) la ora actuala, se monteaza super repede si usor ( cel mai simplu sistem de prindere patentata din europa UNILIN GRUP, AC4 dar atinge limita superioara-in practica e un AC5, desene identice cu realitatea pana la confuzie-imita pana si defectele nodurilor, usor de intretinut cu anii ( nu tre sa stea nevasta cu gura pe copchii sa se descalte( aici la noi zici la unu sa se descalte si nu-ti mai trece pragul in viata) si daca te saturi de el se dezmonteaza usor si in timp ce dezmontezi montezi altul la loc- rezulta- viteza garantie de 25 ani DEZAVANTAJE nu e de lemn cel ceti place tie e ELIGNA COUNTRY cam 25€+TVA / m2 Poze de la un magazin amenajet in ianuarie si cu parchet din lemn masiv lipit reconditionat si lacuit nou.
Acest mesaj a fost modificat de PUERTAS: 6th July 2009, 17:53
|
|
|
|
|
|
|
|
6th July 2009, 19:29
|
Junior
Data înscrierii: 5-January 08
ID membru: 269 165

|
Ce plinte sunt acelea albe? Din ce material sunt? Exista si alte culori?
|
|
|
|
|
|
|
|
6th July 2009, 20:30
|
Junior

|
CITAT (mariancristian_mc @ 6th July 2009, 19:29)  Ce plinte sunt acelea albe? Din ce material sunt? Exista si alte culori? MDF lacuite cu alb, poti sa le faci in ce culori vrei tu
|
|
|
|
|
|
|
  |
2 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
|