|
  |
Despre Parchet, Laminat,Stratificat,Dusumea |
|
|
|
|
16th January 2009, 11:23
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 28-April 07
ID membru: 173 255

|
Mesterii care l-au baituit au fost "foarte atenti". A trebuit smirgheluit si varuit pe langa si acum arata bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
16th January 2009, 13:15
|
Junior
Data înscrierii: 21-May 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 78 465

|
QUOTE (rll @ Jan 16 2009, 11:23)  Mesterii care l-au baituit au fost "foarte atenti". A trebuit smirgheluit si varuit pe langa si acum arata bine.
Am mai vazut "manifestari artistice" din astea pe la rosturile de la gresie/faianta. Greu la deal cu boii mici, numai asa ca sa iti mai faca tie treaba.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
16th January 2009, 18:51
|
Junior
Data înscrierii: 6-July 07
Locație: bucuresti
ID membru: 199 485

|
Foarte frumos parchetul. De unde l-ai cumparat? Eu va trebui sa comand in curad treptele. Eu imi doresc doar trepte, putin mai late decat scara, fara contratreapta. Cat a cosat o treapta? Multumesc! Poate imi poti da detalii despre firma pe pm
|
|
|
|
|
|
|
|
17th January 2009, 09:01
|
Active Member
Data înscrierii: 11-January 08
Locație: bucuresti, cartierul cu 3 litere
ID membru: 271 924

|
Multumim pt poze, arata ok, acuma grija mare sa nu-l zgariati, se intampla mai ales la mutatul mobilei, protejati cu pasla cand manevrati, si protejati plinta si parchetul cu folie cand faceti retusurile pe pereti, unde s-a mazgalit de la bait
|
|
|
|
|
|
|
|
18th January 2009, 12:08
|
Junior
Data înscrierii: 9-February 07
Locație: Prahova
ID membru: 140 108

|
Explorez in continuare... si am gasit cateva variante de parchet stratificat din bambus.
Dilema: am vazut cateva pareri pe aici care afirma ca se zgarie repede. Pe de alta parte, dupa cum declara intr-un articol cei de la misiuneacasa.ro (s-a mai discutat despre ei si pe alte forumuri din arie deci nu fac reclama!): "O alternativa excelenta la parchetul din lemn masiv o reprezinta parchetul din bambus. [...] unul dintre cele mai dure materiale naturale disponibile pentru podele." si il mai lauda si pentru stabilitate in timp, rezistenta la umezeala etc.
Deci se zgarie usor sau nu? Exista vreun anumit tip de parchet din bambus care e mai dur si mai rezistent decat altele? E ceva legat de modalitatea de finisare?
Multumesc!
Acest mesaj a fost modificat de lightpawn: 18th January 2009, 12:09
|
|
|
|
|
|
|
|
19th January 2009, 09:19
|
Active Member

|
Cred ca iti faci prea multe griji despre rezistenta parchetului la zgariere; bambusul e intr-adevar ft teapan si elastic, nu stiu daca e mai dur ca stejarul, dar conteaza mai mult cum il menajezi; e adevarat ca si calitatea finisajului conteaza, dar mai mult conteaza sa nu freci mobila pe parchet fara sa ai o pasla sub picioare sau perimetral daca nu are picioare, sa nu intrati incaltati, mai ales cu tocuri cui sau placheuri, sa va feriti de accidente care au ca urmari balti de apa sau alte lichide pe parchet, astea degradeaza parchetul, daca ai grija de aspectele astea, si laminatul are viata lunga; eu am vazut doar parchet stratificat de bambus, in care doar ultimul strat e bambus
|
|
|
|
|
|
|
|
19th January 2009, 09:51
|
Junior
Data înscrierii: 28-April 07
ID membru: 173 255

|
Ma bucur ca v-a placut. Am pus pasla cam peste tot, dar tot l-am mai aranjat pe ici pe colo la mutat mobila; am retusat marginile si au iesit cat de cat bine. Pentru anca d: treptele noi le-am imbracat cu parchet, asa ca nu stiu daca te ajuta prea mult; restul pe pm. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
19th January 2009, 17:01
|
Junior
Data înscrierii: 29-November 07
ID membru: 254 336

|
...plinta aia murdara ma zgarie pe ochi...in rest a iesit foarte, foarte frumos.
parchet de bambus inchis la culoare (orice fel de culoare) ati vazut?
|
|
|
|
|
|
|
|
24th January 2009, 14:16
|
Junior
Data înscrierii: 9-February 07
Locație: Prahova
ID membru: 140 108

|
Are cineva informatii despre parchetul Witex? In urma cu vreo 3 ani am pus de la ei parchet laminat in apartament, sunt foarte multumit. Acum caut parchet din lemn stratificat pentru casa pe care o construiesc si ofertele lor arata foarte bine... doar ca la fel de super-premium, pleaca de la minim 150 RON/mp si ajunge si pe la 350-400 RON/mp. Multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
29th January 2009, 13:38
|
Junior
Data înscrierii: 17-July 08
ID membru: 349 213

|
Eu sunt foarte happy ca am terminat cu parchetul laminat de pus in camere inainte de sarbatori. Nu stiam ce sa facem, sa chemam un "mester" sau sa il punem noi... In final. m-am pus cu socru-meu si l-am pus. A iesit super bine, chiar foarte bine si am salvat si vreo cateva milioane bune. Un sfat: Incercati ca nu e greu deloc. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/peacefingers.gif)
Acest mesaj a fost modificat de mihaha: 29th January 2009, 13:39
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd February 2009, 17:25
|
Junior
Data înscrierii: 3-February 09
ID membru: 415 670

|
Cont banat pt reclama
Acest mesaj a fost modificat de adi_master: 4th February 2009, 11:11
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd February 2009, 23:27
|
Junior
Data înscrierii: 22-February 07
ID membru: 146 437

|
Am citit mai comentariile voastre si tot nedumerit am ramas... este sau nu este bun parchetul de bambus si cum trebuie montat ca sa nu scartaie
|
|
|
|
|
|
|
|
4th February 2009, 20:15
|
Junior
Data înscrierii: 18-April 07
ID membru: 169 426

|
QUOTE (tyby8 @ Feb 3 2009, 23:27)  Am citit mai comentariile voastre si tot nedumerit am ramas... este sau nu este bun parchetul de bambus si cum trebuie montat ca sa nu scartaie Salutare tuturor, Doresc si eu sa-mi pun parchet din bambus in casa. Am vazut la o firma la pretul de 21 euro + tva. Ei mi-au spus ca se monteaza identic cu cel laminat, deci nu se lipeste cu adeziv si se monteaza sub el folie de amortizare !!!.... Cei care au acasa parchet din bambus pot spune cum se comporta acesta? daca se zgarie usor, daca scartaie.. cum se intretine? Mentionez ca doresc sa montez asemenea tip de parchet in dormitoare (acolo nu va fi un trafic foarte intens)
|
|
|
|
|
|
|
|
4th February 2009, 20:25
|
Junior
Data înscrierii: 18-April 07
ID membru: 169 426

|
QUOTE (lightpawn @ Jan 18 2009, 12:08)  Explorez in continuare... si am gasit cateva variante de parchet stratificat din bambus.
Dilema: am vazut cateva pareri pe aici care afirma ca se zgarie repede. Pe de alta parte, dupa cum declara intr-un articol cei de la misiuneacasa.ro (s-a mai discutat despre ei si pe alte forumuri din arie deci nu fac reclama!): "O alternativa excelenta la parchetul din lemn masiv o reprezinta parchetul din bambus. [...] unul dintre cele mai dure materiale naturale disponibile pentru podele." si il mai lauda si pentru stabilitate in timp, rezistenta la umezeala etc.
Deci se zgarie usor sau nu? Exista vreun anumit tip de parchet din bambus care e mai dur si mai rezistent decat altele? E ceva legat de modalitatea de finisare?
Multumesc! Salutare tuturor, Doresc si eu sa-mi pun parchet din bambus in casa. Am vazut la o firma s arata foarte bine (apropos' exista si nuanta wenge - ca to intreba cineva). Ei mi-au spus ca se monteaza identic cu cel laminat, deci nu se lipeste cu adeziv si se monteaza sub el folie de amortizare !!!.... Cei care au acasa parchet din bambus pot spune cum se comporta acesta? daca se zgarie usor, daca scartaie.. cum se intretine? Mentionez ca doresc sa montez asemenea tip de parchet in dormitoare (acolo nu va fi un trafic foarte intens).
|
|
|
|
|
|
|
|
4th February 2009, 20:55
|
Junior
Data înscrierii: 22-February 07
ID membru: 146 437

|
... am gasit instrutiuni de montare si pachet la un pret mai bun, depinde ce dresti http://www.parchetbambus.ro/instructiuni-m...het-bambus.html deci se lipeste altfel nu se va ridica la nivelul asteptarilor. Ultima mea nedumerire este rezistnta in timp a parchetului.
|
|
|
|
|
|
|
|
5th February 2009, 09:15
|
Active Member

|
Orice parchet se zgarie fratilor! puneti pasla sub mobila daca nu vreti sa plangeti! si tabla se zgarie, dar un lemn...si vedeti ca e topic dedicat pt parchet, nu e nevoie sa deschideti altul! scartait nu o sa apara niciodata la un parchet laminat!
|
|
|
|
|
|
|
|
5th February 2009, 11:47
|
Junior
Data înscrierii: 3-November 08
ID membru: 385 479

|
QUOTE (mutulica_41 @ Feb 5 2009, 10:15)  Orice parchet se zgarie fratilor! puneti pasla sub mobila daca nu vreti sa plangeti! si tabla se zgarie, dar un lemn...si vedeti ca e topic dedicat pt parchet, nu e nevoie sa deschideti altul! scartait nu o sa apara niciodata la un parchet laminat! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/tongue.gif) din cand in cand se mai intampla sa mai si scartie in functie de cat de multa libertate de miscare are o lama fata de alta , conditii de umiditate etc, dar cel triplu stratificat mai bine puneti aracet la imbinari chiar daca e clik daca nu e podeaua perfect plana are prostul obicei sa mai scartie asa ca aracet da nu mult ca strica.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th February 2009, 11:13
|
Junior
Data înscrierii: 18-December 07
ID membru: 261 665

|
QUOTE (livia_dobre @ Oct 22 2008, 11:11)  Am reusit sa luam parchetul.Tripu statificat, culoare stejar natural, 15 mm, 94 de ron/m2, cu accesorii incluse si montaj. Cred ca e bun pretul. Acum sa vedem si montat cu e, ca asa in raft arata foarte bine. Cred ca multora ne-ar fi utila informatia legata de locul de unde ai achizitionat acest parchet. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) Ce zici, ne scoti din dilema? Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|