|
  |
Despre Parchet, Laminat,Stratificat,Dusumea |
|
|
|
|
22nd May 2008, 14:58
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 9-July 06
ID membru: 85 653

|
da ... e cu click (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif) un amanunt important care am uitat sa il specific la inceputul topicului.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2008, 15:08
|
Active Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 19-July 07
Locație: DE,Rosenheim
ID membru: 204 257

|
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2008, 16:45
|
Member
Data înscrierii: 18-September 05
ID membru: 47 495

|
QUOTE (geo13ana @ May 21 2008, 17:08)  Pai diferenta intre o suprafata de plastic si lemn! am priceput, deci lumea se uita la pret(pret mic) nu la calitate kiar daca parketul laminat are imitatie de parket original din lemn....e de inteles de ce parketul laminat a invadat piata romaneasca in ultimii ani...
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2008, 16:54
|
Active Member

|
Piata e invadata in toata lumea!!in germania de exemplu:laminatul e 3,49? la reducere in OBI pe cand stratificatul sare de 10? m? Iar prefera sa cumpere laminat!!
Acest mesaj a fost modificat de adi_master: 22nd May 2008, 16:55
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2008, 18:17
|
Active Member
Data înscrierii: 11-January 08
Locație: bucuresti, cartierul cu 3 litere
ID membru: 271 924

|
Nu stiu de ce am impresia ca se lasa pt ca acolo ai o denivelare..., si n-o sa fie destul sa-l schimbi...
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2008, 18:27
|
Active Member

|
QUOTE (mutulica_41 @ May 22 2008, 18:17)  Nu stiu de ce am impresia ca se lasa pt ca acolo ai o denivelare..., si n-o sa fie destul sa-l schimbi... ''Vreau sa stiu daca se poate demonta parchetul pana in acel punct si daca se poate renivela. '' (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd May 2008, 19:41
|
Active Member

|
| Repede m-ai prins!, scuze, d-nu Adi, am imbatranit, desi nu port ochelari | |
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd May 2008, 19:32
|
Active Member
Data înscrierii: 1-December 05
ID membru: 55 700

|
Dai o gaura in el cat teava tubului cu spuma poliuretanica , bagi un pic de spuma si pui deasupra un dreptar cu o greutate mare pe el. Si gata (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Dupa aia vezi tu ce faci cu gaurica, eventual o chituiesti.
|
|
|
|
|
|
|
|
25th May 2008, 23:29
|
Junior
Data înscrierii: 14-August 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 91 411

|
QUOTE (Mig VWFan @ May 23 2008, 20:32)  Dai o gaura in el cat teava tubului cu spuma poliuretanica , bagi un pic de spuma si pui deasupra un dreptar cu o greutate mare pe el. Si gata (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Dupa aia vezi tu ce faci cu gaurica, eventual o chituiesti. Si daca nu pune bine dreptaru si cade greutatea..sau nu nimereste greutatea corespunzatoare...o sa aiba si O partie de schi in mijlocul camerei nu? Pai...ce sa mai dea banii pe drumu pan' la munte:)) Spuma aia e foarte nervoasa....
Acest mesaj a fost modificat de Mexicanu: 25th May 2008, 23:38
|
|
|
|
|
|
|
|
28th May 2008, 06:10
|
Junior
Data înscrierii: 15-June 07
ID membru: 191 640

|
Salutare Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste montarea si lacuira parchetului masiv: Dupa montarea parchetului pe placa de OSB (mentionez ca montez parchetul pe placa de OSB deoarece sapa turnata nu este una dreapta si uniforma), trebuie lasat o perioada minima pentru " a se aseza", sau se poate trece imediat la raschetarea si lacuirea sa? In ceea ce priveste lacuirea, ce ma sfatuiti sa aleg, dat fiind faptul ca avem un bebe mic de 4 luni? un lac clasic pe baza de rasini (mono sau bicomponent) sau un lac pe baza de apa? Care este timpul lor real de uscare (nu cel data de producatori), astfel incat sa ne putem muta in noua locuinta fara grija mirosurilor sau a inhalarii de vapori toxici? Va multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
28th May 2008, 11:45
|
Active Member

|
QUOTE (dm1 @ May 28 2008, 07:10)  Salutare Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste montarea si lacuira parchetului masiv: Dupa montarea parchetului pe placa de OSB (mentionez ca montez parchetul pe placa de OSB deoarece sapa turnata nu este una dreapta si uniforma), trebuie lasat o perioada minima pentru " a se aseza", sau se poate trece imediat la raschetarea si lacuirea sa? In ceea ce priveste lacuirea, ce ma sfatuiti sa aleg, dat fiind faptul ca avem un bebe mic de 4 luni? un lac clasic pe baza de rasini (mono sau bicomponent) sau un lac pe baza de apa? Care este timpul lor real de uscare (nu cel data de producatori), astfel incat sa ne putem muta in noua locuinta fara grija mirosurilor sau a inhalarii de vapori toxici? Va multumesc Parchetul masiv se lasa sa se acomodeze cu temperatura si umiditatea camerei pana la montare cateva saptamani, dupa ce l-ai montat, poti trece la slefuire-finisare. Recomandarea personala e sa folosesti un grund de imbibare care e si tratament, si care iti reduce consumul de lac la prima mana. Cat despre lac, daca vrei satisfactii pe termen lung, dai cu lac poliuretanic bicomponent, e cel mai rezistent la abraziune si la apa, dar si cel mai scump; uscarea in profunzime e de 24 h, dar pe caldurile astea, a 2-a mana poti s-o dai peste prima dupa cateva ore( cand nu mai agata la mana); si iti spun ca pute, du copilul de acasa pana se termina, si iti mai spun ca nici un lac baza apa nu are rezistenta la abraziune ca cel poliuretanic, care e si el de mai multe calitati, in f de procentul de catalizare, care e calculat la procentul de rasina activa: astfel, un lac cu catalizare 20-25 %, e mai slab decat unul catalizat 50%, pt ca o retea moleculara formata dintr-o molecula catalizator si 2 de lac e mai dura, flexibila si mai stabila decat o retea formata dintr-o molecula de catalizator si 3 sau 4 de lac, capisci?
|
|
|
|
|
|
|
|
28th May 2008, 12:20
|
Junior
Data înscrierii: 15-June 07
ID membru: 191 640

|
yuuuup... merci mult Parchetul e de vreo 2 saptamani dus in camere, doar ca nu am luat folia aceea in care e impachetat de pe el , doar le-am mai desfacut pe ici pe colo, dar nu de tot. Nu se pune problema sa tin copilul acolo, caci acum stam in alta parte. Ce ma intereseaza pe mine e dupa cat timp pot sa il aduc acasa ca sa fie in siguranta, caci tu ziceai: "du copilul de acasa pana se termina". Acel se termina inseamna cate zile, aprox? Daca zici ca se usuca in 24 de ore (cel poliuretanic bicomponent) e ok, dar sa inteleg ca dupa termenul asta, as putea sa aduc copilul? sau sa astept mai multe zile ? Din pacate sunt putin presat de timp sa ma mut, asa ca la o adica, o sa dau cu un lac pe baza de apa, chiar cu riscul sa trebuiasca sa mai raschetez parchetul odata dupa cativa ani.
|
|
|
|
|
|
|
|
28th May 2008, 14:32
|
Active Member

|
Si nu te-ai gandit ca daca il tii cu prezervativul pe el ,n-are cum sa respire??? Dupa 2 zile poti sa te muti, cu conditia ca incaperea unde s-a dat lacul sa fie aerisita non stop; la mobila pui pasla sau ceva pe dedesubt, nu le tarai pe parchet neprotejate, eu am pus fasii sau talpi decupate dupa amprenta picioarelor din mocheta veche (si am laminat) Iar chestia cu presatul de timp e problema ta, dar eu iti spun ca cea mai mare parte a bulelilor in finisaje se intampla din cauza grabei..., n-ai decat sa dai si cu lac de unghii din partea mea, dar daca ai idee de manopera slefuit -finisat parchet, ce inseamna sa cureti rumegusul care se duce in toata casa oricat de inchise ai usile, ce inseamna sa muti tot mobilierul, si sa inghiti mirosul dupa aplicarea lacului, eu zic ca e mai intelept sa faci o treaba de calitate INAINTE sa te muti in locuinta... ca fapt divers, apa evapora mai greu ca solventul poate pui o poza dupa ce termini, sa vedem daca te felicitam sau nu..., parerea mea!
|
|
|
|
|
|
|
|
4th June 2008, 08:54
|
Junior
Data înscrierii: 28-April 07
ID membru: 173 255

|
buna ziua, am ajuns la pus gresie si ma apropii repede de montat parchet. am cumparat parchet de stejar 300/60/22 si am turnat sapa din martie; nu stiu daca sa lipesc parchetul direct pe sapa (mi-a fost recomandat de la magazin) sau sa torn sapa autonivelanta cum zice mesterul. nu cred ca sapa care este deja este perfect plana. ma puteti ajuta cu sfaturi cum sa-l montez si alte materialele care ar trebui sa le cumpar ca sa iasa bine (nu pot sa ma ridic cu OSB si nu stiu ce straturi suport sa dau pentru ca sa iasa perfect plan si sa aiba aderenta).multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
4th June 2008, 13:46
|
Active Member

|
Toarna 2 mm de sapa autonivelanta, folie din polietilenă expandată(burete de parchet),si parchetul. (IMG: style_emoticons/default/peacefingers.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
4th June 2008, 14:17
|
Junior

|
Se pune folie si la parchetul masiv, eu am parchet masiv cu nut si feder? De care? Ce fel de adeziv? O sapa anume? Multumesc
Acest mesaj a fost modificat de rll: 4th June 2008, 14:21
|
|
|
|
|
|
|
|
4th June 2008, 14:52
|
Active Member

|
La parketul masiv ...deasemenea se toarna sapa autonivelanta,se trage adeziv cu piaptan de 1-2 mm max,adezivul poate fii Thomsit P 600 ,acesta se intinde cu piaptanul si se monteaza parchetul.Lipirea se va face si intre placile de parchet.
|
|
|
|
|
|
|
|
4th June 2008, 15:09
|
Junior

|
scuze ca strsez lumea dar nu vreau sa am surprize cu parchetul, imi place prea mult!!!!! pentru sapa autonivelanta , eventual o amorsa sa se prinda bine? o idee de marca si o grosime? (m-au speriat de la magazin ca sub parchetul masiv nu se pune autonivelanta). multumesc mult.
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
2 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
|