|
  |
Despre Parchet, Laminat,Stratificat,Dusumea |
|
|
|
|
22nd March 2008, 00:51
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 21-January 05
Locație: Timisoara
ID membru: 29 227

|
daca este bine bine uscata inainte de montare dusumeaua si sapa ( stratul suport) este drept turnat nu ai de ce sa mai bagi alte adausuri. sistemul de lipire( aracet,bitum, cuie si mai stiu io ce sistem se mai foloseste) si dai inainte.
|
|
|
|
|
|
|
|
24th March 2008, 07:39
|
Junior
Data înscrierii: 26-January 08
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 279 328

|
Adrian ai dreptate in amandoua posturile; si in asta si in cel anterior, lasa-i pe cei care au impresia ca pot face singuri sa pateasca cum ai spus.Din dorinta de a face economie poti pierde mult mai mult. Haplea nu te bagi la reparatia unei masini?(iti zic eu cum trebuie sa faci)...daca esti de parerea ca trebuie sa manace si copiii meseriasilor o paine...te vad tare priceput... Daca ar fi asa... toata lumea ar monta parchet, toata lumea ar face orice. Pe forum se impartasesc doar niste idei, nu inseamna ca daca descrii o operatiune din constructii cel care o citeste poate sa o si execute.Sau...?
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
24th March 2008, 09:53
|
Active Member
Data înscrierii: 21-February 07
ID membru: 145 848

|
asa este ,intotdeauna meseriasului nu-i place cind un amator ii face munca,nu asa de rapid, dar sigur ca si calitate, la fel de bine,dar nu are nici o problema cind munca lui este prost facuta si pe deasupra bine platita!vad ca si tu ai aceasi tendinta,de a-ti lauda indeminarea,inainte de lucrare ,ca dupa orice s-ar intimpla clientul este de vina!parerea mea este ca oricine are o mina dreapta si una stinga si se poate lauda cu ceva indeminare in ale bricolatului ,poate sa-si monteze fara probleme parchetul!nu dupa descrieri de pe internet(nu ca ar gresi ceva,dar sigur nu ar avea incredere) ci daca ar avea suficient timp liber ar putea sa angajeze un meserias care sa -i execute montarea intr-o camera ,dupa care restul ar putea sa-l faca singur!
Acest mesaj a fost modificat de haplea82: 24th March 2008, 09:53
|
|
|
|
|
|
|
|
24th March 2008, 15:12
|
Junior
Data înscrierii: 26-January 08
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 279 328

|
QUOTE (haplea82 @ Mar 24 2008, 09:53)  asa este ,intotdeauna meseriasului nu-i place cind un amator ii face munca,nu asa de rapid, dar sigur ca si calitate, la fel de bine,dar nu are nici o problema cind munca lui este prost facuta si pe deasupra bine platita!vad ca si tu ai aceasi tendinta,de a-ti lauda indeminarea,inainte de lucrare ,ca dupa orice s-ar intimpla clientul este de vina! 1.Niciodata un amator nu va monta parchetul ca un profi.(in nici un domeniu nu este acest lucru posibil) 2.Daca faceai cumva referire la persoana mea, afla ca nu mi-am laudat indemanarea nici inainte nici dupa lucrare, in speta nici macar nu montez personal parchetul. 3.Probabil ai ramas cu vreo sechela de la ceva meserias cu care ai facut un targ ptr bani putini si identica cu banii a fost calitatatea--->nu generaliza!
|
|
|
|
|
|
|
|
24th March 2008, 17:56
|
Active Member
Data înscrierii: 21-February 07
ID membru: 145 848

|
nu are rost sa ma cert cu tine!ai o firma si cistigi un ban din montajul parchetului,asa ca te inteleg!
Acest mesaj a fost modificat de haplea82: 24th March 2008, 18:04
|
|
|
|
|
|
|
|
25th March 2008, 20:43
|
Active Member
Data înscrierii: 11-January 08
Locație: bucuresti, cartierul cu 3 litere
ID membru: 271 924

|
QUOTE (Claing @ Mar 20 2008, 13:45)  Parerea mea sincera e ca decat sa te apuci de o treaba pe care poate nu o poti duce la capat cu profesionalism, mai bine apelezi la profesionisti. Nu intotdeauna, din tendinta de a economisi, reusesti sa o si faci.Eu cred ca sunt lucruri si lucrari care trebuie executate de oameni calificati. Sate apuci sa cumperi masini de raschetat,sa inveti tehnologii de reconditionare a parchetului iti pot lua mai mult timp si bani decat daca ai apela la un profi. Dar fiecare e liber sa aleaga,important e ca produsul finit sa fie cel care-l multumeste pe fiecare.
Daca locuiesti in Cluj sau prin apropierea acestuia da-mi de stire daca nu e prea tarziu. Imi pare rau, n-am observat ca esti din Cluj, nu te pot ajuta acolo
|
|
|
|
|
|
|
|
27th March 2008, 12:19
|
Active Member
Data înscrierii: 8-February 08
Locație: in between
ID membru: 285 824

|
| Cum se apropie momentul achizitiei, m-am hotarat la stejar! I-am testat putin rezistenta (cu unghia - test picat de bambus) si am fost multumita de rezultat. Acum problema principala ramane sapa! Nu o poate turna prea umeda (sa nu se infiltreze celui de jos) si nu e sigur ca iese perfect dreapta! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
27th March 2008, 14:54
|
Active Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 19-July 07
Locație: DE,Rosenheim
ID membru: 204 257

|
QUOTE (geo13ana @ Mar 27 2008, 13:19)  Nu o poate turna prea umeda sapa se trage semiuda. QUOTE (geo13ana @ Mar 27 2008, 13:19)  si nu e sigur ca iese perfect dreapta! Cu respect,cine nu e sigur ca iesa perfect drept?mesterul?
|
|
|
|
|
|
|
|
28th March 2008, 12:38
|
Active Member

|
QUOTE (adi_master @ Mar 27 2008, 14:54)  sapa se trage semiuda.
Cu respect,cine nu e sigur ca iesa perfect drept?mesterul? Da mesterul pentru ca nu e destul loc! Din pacate mai exista mozaicul care nu poate fi scos si deja holul e foarte inalt.
|
|
|
|
|
|
|
|
28th March 2008, 15:17
|
Active Member

|
Se pare ce ceva nu se leaga prea bine!!am nevoie de mai multe informatii de la d-vs:locatia unde va fii montat parchetul si suportul care exista in acest moment in locatia respectiva.poate va intrebati de ce!!suportul pentru o noua sapa trebuie pregatit pentru a adera perfect noua sapa!!
|
|
|
|
|
|
|
|
28th March 2008, 16:35
|
Junior
Data înscrierii: 11-May 07
ID membru: 178 444

|
Salutare,
Am si eu o mica mare problema.... Am cumparat de curand un apartament la parter, si din cauza faptului ca a trebuit sa turnam sapa ca sa nivelam, am ridicat cu destul de mult .... Acum, inaltimea camerelor e de 2.40-2.42... As vrea sa pun parchet, insa nu ma omor dupa laminat... Imi place cel masiv, dar e cam gros...si ma gandesc ca daca imi iau din asta masiv, miscorez si mai tare inaltimea camerei.. Nu stiu cum sa fac..e cumv avreo varianta de parchet masiv, dar mai subtirel??
merci
|
|
|
|
|
|
|
|
28th March 2008, 20:00
|
Active Member

|
QUOTE (altair_xms @ Mar 18 2008, 11:27)  o intrebare legata de parchetul din lemn masiv (am cautat pe forum dar nu am gasit nimic): am o cunostinta care a montat parchet din lemn masiv anul trecut in toamna (turnat sapa + lasat sa se usuce) ... din primavara a inceput sa se umfle (casa nu e locuita si nu are incalzire) ! imi poate da cineva cateva indicatii in aceasta privinta ? s-a umflat din cauza umezelii din pardoseala...nasol moment, deranj mare... QUOTE (Alexandrina @ Mar 28 2008, 16:35)  Salutare,
Am si eu o mica mare problema.... Am cumparat de curand un apartament la parter, si din cauza faptului ca a trebuit sa turnam sapa ca sa nivelam, am ridicat cu destul de mult .... Acum, inaltimea camerelor e de 2.40-2.42... As vrea sa pun parchet, insa nu ma omor dupa laminat... Imi place cel masiv, dar e cam gros...si ma gandesc ca daca imi iau din asta masiv, miscorez si mai tare inaltimea camerei.. Nu stiu cum sa fac..e cumv avreo varianta de parchet masiv, dar mai subtirel??
merci in afara de faptul ca o sa aveti o diferenta de nivel intre camera si hol, si va trebui sa scurtati usile, ce altceva va mai deranjeaza? (daca puneti clasic-cel mai sanatos, cel mai durabil, cel mai scump)
|
|
|
|
|
|
|
|
31st March 2008, 22:29
|
Active Member

|
QUOTE (adi_master @ Mar 28 2008, 16:17)  Se pare ce ceva nu se leaga prea bine!!am nevoie de mai multe informatii de la d-vs:locatia unde va fii montat parchetul si suportul care exista in acest moment in locatia respectiva.poate va intrebati de ce!!suportul pentru o noua sapa trebuie pregatit pentru a adera perfect noua sapa!! Este vorba de un apartament cu 3 camere care a fost renovat. Suportul din hol este un mozaic turnat de constructori care nu poate fi spart din cauze sociale (!). In restul camerelor (dormitoare, bucatarie si sufragerie) a fost turnata sapa!
|
|
|
|
|
|
|
|
31st March 2008, 22:36
|
Active Member

|
ATENTIE!! In cazul in care in acel hol veti alege turnarea de sapa noua:MOZAICUL respactiv trebuie BUCEARDAT(spart luciul din 10 in 10cm,eventual cu un burghiu vidia de 22 sau mai mare,atat cat sa treaca de stratul de luciu)Nu exista garantie pt sapa noua ca si aderenta la suport.NU-I LASATI sub nici o forma sa-si continue munca fara a bucearda mozaicul.
Cu respect.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st April 2008, 15:38
|
S t a l k e r
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 13-March 03
Locație: :: cetatea bucureshtilor ::
ID membru: 3 224

|
...mesterul imi reconditioneaza parchetul si m-a intrebat cum il vreau, sunt trei tipuri de lac: lucios, semilucios, mat. cum sa il fac, aveti experienta? deasemenea cat costa materialele pentru 40 m2? multam fain anticipat...
Acest mesaj a fost modificat de Nicanor: 1st April 2008, 15:39
|
|
|
|
|
|
|
|
1st April 2008, 21:17
|
Active Member

|
QUOTE (Nicanor @ Apr 1 2008, 16:38)  ...mesterul imi reconditioneaza parchetul si m-a intrebat cum il vreau, sunt trei tipuri de lac: lucios, semilucios, mat. cum sa il fac, aveti experienta? deasemenea cat costa materialele pentru 40 m2? multam fain anticipat... Gradul de luciu e o chestie de gust, dar suprafata mai lucioasa e mai spalabila, sunt curios cum ajusteaza mesterul gradul de luciu...si pt cultura dvs generala, cel mai rezistent lac de trafic este cel poliuretanic bicomponent, care ar trebui aplicat in 2-3 straturi la distanta de 24 h, cu un grund de imbibare si tratament anticarie in acelasi timp inainte
|
|
|
|
|
|
|
|
4th April 2008, 00:41
|
Junior
Data înscrierii: 1-January 07
Locație: 44°26'8"N 26°5'6"E
ID membru: 120 837

|
nu merge pus direct peste mozaic?
|
|
|
|
|
|
|
|
4th April 2008, 00:46
|
Active Member

|
Ce anume?sapa sau parchetul?
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|