Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

Reply to this topicStart new topic
> Cum sa montez corpuri de mobilier pe un perete de gips carton?
kevinn
mesaj 30th September 2008, 10:32
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 20-January 05
ID membru: 29 177

Am un perete despartitor din gips carton (profil metalic) si trebuie sa montez pe el niste corpuri de la mobila (living). As dori niste informatii cum as putea sa le montez fara sa am surpriza sa ma trezesc cu ele pe jos. (se poate pune ceva armatura in spate la gips carton ... ) Astept pareri de la cei care au mai avut probleme de genul acesta. Multumesc
Go to the top of the page

+Quote Post
vickionescu
mesaj 30th September 2008, 14:16
Mesaj #2

Junior

Data înscrierii: 9-September 08
ID membru: 368 329

QUOTE (kevinn @ Sep 30 2008, 10:32) *
Am un perete despartitor din gips carton (profil metalic) si trebuie sa montez pe el niste corpuri de la mobila (living). As dori niste informatii cum as putea sa le montez fara sa am surpriza sa ma trezesc cu ele pe jos. (se poate pune ceva armatura in spate la gips carton ... ) Astept pareri de la cei care au mai avut probleme de genul acesta. Multumesc

Salut,

Poti sa rezolvi problema foarte usor.
Daca peretele de gips carton are profil metalic e perfect. Cel care iti monteaza mobila trebuie sa fie atent la marginea metalica si sa prinda mobila de marginea metalica. Acum depinde de cel care a facut peretele de gips carton.

Acest mesaj a fost modificat de vickionescu: 30th September 2008, 14:17

+Quote Post
kevinn
mesaj 30th September 2008, 14:25
Mesaj #3

Junior

QUOTE (vickionescu @ Sep 30 2008, 15:16) *
Salut,

Poti sa rezolvi problema foarte usor.
Daca peretele de gips carton are profil metalic e perfect. Cel care iti monteaza mobila trebuie sa fie atent la marginea metalica si sa prinda mobila de marginea metalica. Acum depinde de cel care a facut peretele de gips carton.

Da,la solutia asta m-am gandit si eu,sa prind corpurile de la mobila de profilele de metal,dar am auzit tot felul de variante cum ca nu rezista si de aceea m-am am intrebat pe aici sa vad mai multe pareri. Corpurile nu sunt foarte grele,am sa atasez o poza sa se inteleaga mai bine cam despre ce este vorba. (mobila nu este cea din inmagine dar este ceva in genul acesta)
Fișiere atașate
Fișier atașat  Living_Amazon1_1.jpg ( 21.11KB ) Număr de descărcări: 91

+Quote Post
vickionescu
mesaj 30th September 2008, 14:28
Mesaj #4

Junior

Data înscrierii: 9-September 08
ID membru: 368 329

De ce nu se ocupa cei care au facut mobilierul? Sau nu este mobila la comanda?

+Quote Post
kevinn
mesaj 30th September 2008, 14:50
Mesaj #5

Junior

QUOTE (vickionescu @ Sep 30 2008, 15:28) *
De ce nu se ocupa cei care au facut mobilierul? Sau nu este mobila la comanda?

Nu este la comanda (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif) Vreau sa o duc din tara vecina si de aceea vreau sa nu am surprize.

+Quote Post
c-site
mesaj 30th September 2008, 15:01
Mesaj #6

Junior

Data înscrierii: 25-September 08
Locație: Bucharest
ID membru: 373 666

Poti pune o poza sau da mai multe detalii despre peretele de gips carton pe care vrei sa montezi?(dimensiuni,tipuri de montanti care s-au folosit la constructia lui,nr lor) Tipul de prindere se analizeaza si dupa greutatea aprox. a corpurilor care vor fi instalate (trebuie sa iei in calcul masa acestora plus incarcarea/ceea ce vrei sa sustina ele :ex. e diferenta de la bibelouri la obiecte metalice)

+Quote Post
idb
mesaj 30th September 2008, 15:07
Mesaj #7

Junior

Data înscrierii: 4-January 08
ID membru: 268 237

Eu am in bucatarie mobila suspendata pe peretede rigips, de catre cei de la STAER.
Pentru montare au folosit niste profile metalice speciale de latimea fiecarui corp, de tip plat-banda perforata, prinse de rigips cu cate 8 - 10 holsuruburi, de care au atarnat corpurile de mobilier (fiecare corp are cate 1 piesa metalica pe colt).

Deocamdata pare a fi OK, si e si usor de demontat.

+Quote Post
Mig VWFan
mesaj 30th September 2008, 16:05
Mesaj #8

Active Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 1-December 05
ID membru: 55 700

QUOTE (kevinn @ Sep 30 2008, 15:25) *
,am sa atasez o poza sa se inteleaga mai bine cam despre ce este vorba. (mobila nu este cea din inmagine dar este ceva in genul acesta)

in niciun caz suporti din aceia albi, mi se par foarte ghelbanesti in comparatie cu mobila. Eu am pus asa ceva la rafturile de la subsol...

+Quote Post
kevinn
mesaj 30th September 2008, 18:07
Mesaj #9

Junior

QUOTE (c-site @ Sep 30 2008, 16:01) *
Poti pune o poza sau da mai multe detalii despre peretele de gips carton pe care vrei sa montezi?(dimensiuni,tipuri de montanti care s-au folosit la constructia lui,nr lor) Tipul de prindere se analizeaza si dupa greutatea aprox. a corpurilor care vor fi instalate (trebuie sa iei in calcul masa acestora plus incarcarea/ceea ce vrei sa sustina ele :ex. e diferenta de la bibelouri la obiecte metalice)

Prea multe detalii nu pot sa iti dau despre peretele de gips crton,deoarce nu prea ma pricep. Pot sa iti spun ca e un perete care desparte 2 camere si ca profilul e metalic. Numarul profilelor nu le mai pot vedea deoarece este pus deja gips cartonul.
Dimensiunile ar fii inaltime:2.70m , lungime 4.90m si grosime 20cm

QUOTE (idb @ Sep 30 2008, 16:07) *
Eu am in bucatarie mobila suspendata pe peretede rigips, de catre cei de la STAER.
Pentru montare au folosit niste profile metalice speciale de latimea fiecarui corp, de tip plat-banda perforata, prinse de rigips cu cate 8 - 10 holsuruburi, de care au atarnat corpurile de mobilier (fiecare corp are cate 1 piesa metalica pe colt).

Deocamdata pare a fi OK, si e si usor de demontat.

Mi se pare buna solutia celor de la Staer. Am trecut si eu pe acolo dar nu-am gandit sa intreb despre montare...
Multumesc

+Quote Post
adi_master
mesaj 1st October 2008, 22:58
Mesaj #10

Active Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 19-July 07
Locație: DE,Rosenheim
ID membru: 204 257

Esti sigur ca grosimea peretelui are 200mm!!??
In mod normal,corpurile se suspenda la fel cum a fost prezentat mai sus!
Platbanda de AL prinsa cu suruburi molie sau dibluri de gipscarton.Pe acele platbande sunt cateva extremitati care se conecteaza prin click cu coltare de AL/platbande prinse de corpurile ce vor a fii suspendate.

+Quote Post
kevinn
mesaj 2nd October 2008, 13:06
Mesaj #11

Junior

QUOTE (adi_master @ Oct 1 2008, 23:58) *
Esti sigur ca grosimea peretelui are 200mm!!??
In mod normal,corpurile se suspenda la fel cum a fost prezentat mai sus!
Platbanda de AL prinsa cu suruburi molie sau dibluri de gipscarton.Pe acele platbande sunt cateva extremitati care se conecteaza prin click cu coltare de AL/platbande prinse de corpurile ce vor a fii suspendate.

Da,peretele are grosime de 20 cm. Multumesc pt. raspuns

+Quote Post
c-site
mesaj 4th October 2008, 14:49
Mesaj #12

Junior

Data înscrierii: 25-September 08
Locație: Bucharest
ID membru: 373 666

[quote name='kevinn' date='Sep 30 2008, 19:07' post='5301064']
Prea multe detalii nu pot sa iti dau despre peretele de gips crton,deoarce nu prea ma pricep. Pot sa iti spun ca e un perete care desparte 2 camere si ca profilul e metalic. Numarul profilelor nu le mai pot vedea deoarece este pus deja gips cartonul.
Dimensiunile ar fii inaltime:2.70m , lungime 4.90m si grosime 20cm

Din ce spui ar fi ok. Poti folosi metoda cu platbande, numai ca incearca sa nu intri in structura cand te apuci de montaj. Poti afla unde sunt profilele pe interior cu un detector electronic. Bafta

+Quote Post
kykobaw
mesaj 5th October 2008, 19:49
Mesaj #13

Junior

Data înscrierii: 16-May 08
ID membru: 326 804

Din ce spui ar fi ok. Poti folosi metoda cu platbande, numai ca incearca sa nu intri in structura cand te apuci de montaj. Poti afla unde sunt profilele pe interior cu un detector electronic. Bafta
[/quote]

Sau cu un magnet mai puternic. PLimba-l de-a lungul peretelui si unde simti ca franeaza putin faci semn. In general profilele verticale se monteaza la 60 cm unul de altul. Incearca sa prinzi cat mai multe din platbandele acelea de care vorbeati mai sus, de profilele din perete. Restul poti prinde cu dibluri speciale de rigips. Greutatea asta de 10-30 kg pe diblu o suporta fara probleme.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 23:35
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia