Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> ATENTIE !

Deoarece Noi (cei ce am fondat acest forum) NU facem politica si CREDEM in libertatea de exprimare, am creat aceasta arie pentru ca userii sa poata discuta LIBER. MILITANTII, cei implicati DIRECT in fenomenul politic ce au diverse interese si TOTI fanaticii care nu au nici o legatura cu obiectul acestei arii sunt RUGATI INSISTENT sa NU mai polueze aceasta ARIE si sa se rezume la a scrie O parere si nu 100 folosind 100 de clone.

Moderatorii sunt rugati sa NU permita aceste abuzuri si sa actioneze in consecinta. Oricine poate sa-si spuna parerea dar de aici si pana la a veni cu 100 de useri pentru a IMPUNE o parere e cale lunga. (si pierdere masiva de timp in a crea conturi pe Yahoo and stuff)

Also, userii sunt rugati sa fie precauti in a-si insusi informatii prezentate "amabil" de diversi useri cu scopul clar de a dezinforma. Este dupa cum spuneam un FORUM, deci un loc unde ORICINE poate sa spuna cam tot ce-i trece prin cap. Noi nu putem garanta pentru calitatea datelor referitoare la sondaje si diverse alte cifre oferite de diversi useri atata timp cat nu este mentionata foarte clar o sursa serioasa.

Multumim pentru intelegere !

10 V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Trebuie Romania sa fie mai activa in conflictul din Georgia?
Trebuie Romania sa fie mai activa in conflictul din Georgia?
Trebuie Romania sa fie mai activa in conflictul din Georgia
Da, este in interesul nostru [ 18 ] *45* [22.78%]
Da, ca sa fim vizibli [ 8 ] *20* [10.13%]
Nu, nu avem interese [ 12 ] *30* [15.19%]
Nu, mai bine stam neutri [ 41 ] *103* [51.90%]
Total voturi: 79
Utilizatorii neautentificați nu pot vota 
Basarab
mesaj 14th August 2008, 13:57
Mesaj #1

Senior Member

Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 13-July 04
ID membru: 19 874

Trebuie sa ne implicam mai mult- ca mesaje politice, ca implicare cu ajutoare,cu militari in forta de pace?

Ce castigam daca stam neutri? Noi avem gaze si petrol. Noi importam foarte putine gaze.

Acest mesaj a fost modificat de Basarab: 14th August 2008, 14:05
Go to the top of the page

+Quote Post
edy_wheazel
mesaj 14th August 2008, 14:00
Mesaj #2

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 31-July 07
Locație: Baia Mare
ID membru: 208 424

Ajutoare da. Militar nu. Motivul? Taie rusii gazu'.

+Quote Post
xdaniel
mesaj 14th August 2008, 14:01
Mesaj #3

Active Member

Data înscrierii: 13-January 08
Locație: Bârlad
ID membru: 273 049

Nu stiu cat de activa e acum dar e bine sa fie mai vizibila in eforturile de a combate Rusia si sa se alature Poloniei, tarilor baltice si Marii Britanii in declaratiile de condamnare.

+Quote Post
Basarab
mesaj 14th August 2008, 14:02
Mesaj #4

Senior Member

Polonia, Letonia....ne-au luat inainte! Ramanem fara voce, de carutza, mici si fricosi?

PLUS ca nu sprijinim deloc SUA.

DE CE II LASAM LA GREU? USA este singura care cere rusilor sa se opresaca imediat.

UE este paralizata!

Diplomatia romaneasca, in vacanta cu capul in nisip

Cristian UNTEANU

-- Daca, asa cum Romania a afirmat cu toate ocaziile posibile, una dintre prioritatile politicii noastre externe, anuntata cu brio de coordonatorul sau constitutional Traian Basescu, o constituie Proiectul Marii Negre, atunci l-am ratat cum numai noi stim s-o facem.

Evenimentele din Georgia au aratat cat de tematoare este Romania in situatie de criza, chiar cand toti ceilalti aliati politici si militari ai tarii noastre reactionasera foarte rapid si decis, incercand sa puna o cat mai mare presiune asupra autoritatilor de la Moscova. Dar, asa cum s-a vazut, in concertul international al protestelor a lipsit mesajul romanesc. Complet, deoarece ne bagaseram adanc capul in nisip, cu speranta ca poate nu ne vede si nu ne asculta nimeni, pentru a nu jena sau enerva pe cineva. Si ne-a reusit. Nu ne-a bagat nimeni in seama.Rezultatul este ca am ratat ocazia de a intra intr-o formula de negociere caci, evident, nimeni n-a venit sa solicite expertiza Romaniei sau canalele noastre de negociere sau mediere. Asa s-a intamplat si in cazul Kosovo. Asa s-a intamplat si in cazul Moldova-Transnistria. Daca pe acestea doua le rataseram, speram macar ca asumarea unui rol important in zona Marii Negre avea sa fie sansa ce ni se oferea pentru exploatarea pozitiei noastre geo-strategice de ultim parapet al UE si NATO catre est. A si fost asa, atata timp cat problema a ramas la stadiu teoretic si declarativ. Ba mai mult, am obtinut ca un euro­parlamentar roman, Roberta Anastase (din grupul PPE) sa fie desemnata Raportor special al UE pentru zona Marii Negre. L-am vazut apoi pe Traian Basescu insusi in ofensiva plina de curaj impotriva "lacului rusesc", l-am urmarit in incercarea de a crea o piata alternativa a energiei in zona Marii Negre tocmai pentru a diminua sau anula monopolul rusesc, asumandu-si total proiectul Nabucco, chiar daca prin asta Romania a fost scoasa pentru moment de pe harta conductelor. L-am mai urmarit in incercarea de raliere a "presedintilor portocalii" in revolta lor in raport cu presiunile rusesti, am considerat ca un semnal important participarea sa pe 19 iunie 2007 (alaturi de presedintii Poloniei si Lituaniei) la summitul GUAM de la Baku. Si acum? Nici o vorba. N-am aprobat si nici n-am condamnat absolut nimic.Europarlamentarii nostri au tacut si ei, plecati fiind in binemeritatele lor vacante. N-au reactionat nici macar dupa ce colegi de-ai lor din Parlamentul European au luat pozitii, au trimis comunicate de presa, au intrat instantaneu in situatia de criza deschisa si la nivelul institutiilor europene. N-am auzit vocea doamnei Roberta Anastase care, chiar daca nu stia ce sa faca, macar putea sa urmeze exemplul colegilor sai de la PPE, Elmar Brok si Vytautas Landsbergis, macar sa faca un copy/paste pe comunicatele lor de presa...dar onorand cumva pozitia de Raportor pentru Marea Neagra. Romania putea sa reactioneze cerand o reuniune de urgenta a Forumului Marii Negre pentru parteneriat si dialog, organizatie a carei sedinta inaugurala a avut loc la Bucuresti, in iunie 2006. Organizatie din care fac parte, alaturi de noi, Armenia, Azerbaidjanul, Georgia, Moldova si Ucraina, avand ca observatori Bulgaria, Turcia si SUA. Mai ales ca ceea ce se intampla acum in Georgia pune definitiv pe butuci marele proiect TRACECA convenit la reuniunea din 8 septembrie 1998 (participanti: Azerbaidjan, Armenia, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kirghistan, Moldova, Romania, Tadjikistan, Turcia, Ucraina, Uzbe-kistan) in care s-a semnat Acordul multilateral asupra transportului international pentru dezvoltarea coridorului Europa-Caucaz-Asia, denumit mai apoi "refacerea drumu-lui istoric al matasii".DupA cum se vede, am semnat documente, suntem membri in toate structurile regionale de cooperare, am dat masa, piscoturile si sampania pentru zeci de reuniuni pe tema Marii Negre, care de care mai filozoafa si plina de promisiuni potentiale. Ne-am vazut si lideri regionali pe proiectele la Marea Neagra. Acum tacem, intelepti nebagati in seama si plini de expertize de care, iata, n-a avut nevoie nimeni.

Acest mesaj a fost modificat de Basarab: 14th August 2008, 14:19

+Quote Post
xdaniel
mesaj 14th August 2008, 14:03
Mesaj #5

Active Member

QUOTE (edy_wheazel @ Aug 14 2008, 15:00) *
Ajutoare da. Militar nu. Motivul? Taie rusii gazu'.

Rahat! Noi depindem cel mai putin de gazul rusesc dintre toate tarile europene. Din cauza alora ca tine suntem niste amarati ca natie. Polonia nu depinde de gazul rusesc? Tarile baltice nu depind de gazul rusesc? Si totusi, au curaj sa iasa la atac.

Acest mesaj a fost modificat de xdaniel: 14th August 2008, 14:03

+Quote Post
(THX)Gogolometro...
mesaj 14th August 2008, 14:05
Mesaj #6

Active Member

Grup: Members
Data înscrierii: 8-July 07
Locație: Galati, Romania
ID membru: 199 859

QUOTE (Basarab @ Aug 14 2008, 15:02) *
Polonia, Letonia....ne-au luat inainte! Ramanem fara voce, de carutza, mici si fricosi?

Tati spunem "lac rusesc de 4 ani", de si mai mult timp urlam de "conflicte inghetate".Am recunoscut primii independenta Georgiei si in aceasta saptamana am spus clar ca sustinem o Georgie independenta, democratica si cu granite inviolabile.Ce vrei mai mult sa trimitem ceva felixisti sinugigasi in misune kamicadze de asasinare a trupelor Spetnatz cu logoreea "domnu' Gadea?"

+Quote Post
xdaniel
mesaj 14th August 2008, 14:06
Mesaj #7

Active Member

QUOTE (Basarab @ Aug 14 2008, 15:02) *

Basarabe, PNL-ul nostru "national" e cam fara voce... Tace precum Basescu, naiba sa ne ia. Suntem o rusine pentru PNL-ul care a realizat Romania Mare. Fa si tu ceva valuri la partid, ca nu e nici o diferenta intre noi si PDL sau PSD!

+Quote Post
ticodriver
mesaj 14th August 2008, 14:07
Mesaj #8

Member

Data înscrierii: 2-September 05
Locație: Sect.3
ID membru: 45 823

QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Aug 14 2008, 15:05) *
Tati spunem "lac rusesc de 4 ani", de si mai mult timp urlam de "conflicte inghetate".Am recunoscut primii independenta Georgiei si in aceasta saptamana am spus clar ca sustinem o Georgie independenta, democratica si cu granite inviolabile.Ce vrei mai mult sa trimitem ceva felixisti sinugigasi in misune kamicadze de asasinare a trupelor Spetnatz cu logoreea "domnu' Gadea?"

Sunt de-acord sa trimitem lucratorii de la antenutze cu dinamita legata de ei inspre armia sovietica. Sau unde vor ei, important e sa fie legati cu dinamita (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)

+Quote Post
xdaniel
mesaj 14th August 2008, 14:08
Mesaj #9

Active Member

QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Aug 14 2008, 15:05) *
in aceasta saptamana am spus clar ca sustinem o Georgie independenta, democratica si cu granite inviolabile.

Nu e suficient. Am lasat declaratia polonezilor si balticilor fara semnatura romaneasca, suntem niste rahati in ploaie!
edit:
Probabil ca afacerile lui Patriciu cu rusii sunt de vina, ii e frica jegosului sa-si auda vocea. Iar PNL-ul depinde de banii lui Patriciu. Trist, dar adevarat.

Acest mesaj a fost modificat de xdaniel: 14th August 2008, 14:10

+Quote Post
fracture
mesaj 14th August 2008, 14:10
Mesaj #10

Senior Member

Data înscrierii: 8-June 06
Locație: Rahova-Petre Ispirescu-mai spre Salaj asa...
ID membru: 81 050

Da, România trebuie să ajute Georgia așa cum poate.
De exemplu, putem ajuta la reconstrucție trimițând niște tractoare MIG 21 Lancer să care molozu' din Gori.

+Quote Post
(THX)Gogolometro...
mesaj 14th August 2008, 14:11
Mesaj #11

Active Member

Data înscrierii: 8-July 07
Locație: Galati, Romania
ID membru: 199 859

QUOTE (xdaniel @ Aug 14 2008, 15:08) *
Nu e suficient. Am lasat declaratia polonezilor si balticilor fara semnatura romaneasca, suntem niste rahati in ploaie!

Nu stiu ce imi veni sa iti raspund.Balticii si polonezii tipa din motive nationale draga, au unul mic mare interes.Noi am fost suficient de fermi dar niste bomboneri au luat fata ca deh is mai presus de lege.Nu fiti isterici, fapte nu vorbe nu?

edit:
Probabil ca afacerile lui Patriciu cu rusii sunt de vina, ii e frica jegosului sa-si auda vocea. Iar PNL-ul depinde de banii lui Patriciu. Trist, dar adevarat.

Sa nu-ti depui declaratia de adeziune caci nu mai pupi ever PNL. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

+Quote Post
ticodriver
mesaj 14th August 2008, 14:12
Mesaj #12

Member

Data înscrierii: 2-September 05
Locație: Sect.3
ID membru: 45 823

edit:

In sfarsit incepi sa deschizi ochii (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

+Quote Post
xdaniel
mesaj 14th August 2008, 14:17
Mesaj #13

Active Member

QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Aug 14 2008, 15:10) *
Nu stiu ce imi veni sa iti raspund.Balticii si polonezii tipa din motive nationale draga, au unul mic mare interes.Noi am fost suficient de fermi dar niste bomboneri au luat fata ca deh is mai presus de lege.Nu fiti isterici, fapte nu vorbe nu?

In politica externa, de multe ori vorbe=fapte. Cazul de fata!

QUOTE (ticodriver @ Aug 14 2008, 15:12) *
In sfarsit incepi sa deschizi ochii (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

Am stiut intotdeauna. Chiar si asa, PNL-ul se finanteaza dintr-o sursa mai curata decat jefuirea cetatenilor prin mii de asfaltari si reasfaltari facute prost (cazul PDL) sau jefuirea bancilor (PSD).

QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Aug 14 2008, 15:11) *
Sa nu-ti depui declaratia de adeziune caci nu mai pupi ever PNL. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

Sunt deja membru. Dar inca nu m-am implicat serios acolo, am o casa in constructie. Dar, dupa ce o termin, intru tare in ei ca nu isi respecta doctrina si le sugerez sa ramana numai "PL".

+Quote Post
Basarab
mesaj 14th August 2008, 14:22
Mesaj #14

Senior Member

Ce a reusit si ce n-a reusit Rusia

-- Chiar daca rusii isi vor retrage trupele din Georgia - ceea ce, avand in vedere trecutul istoric, nu-i sigur - ei au facut admiterea in NATO a unor tari precum Georgia si Ucraina, importante strategic si pentru Occident si pentru Rusia, problematica

Georgia plateste polita extinderii NATO in Est...

Romania a avut noroc - ea se afla de partea buna a baricadei.RomAnia totuSi are de invatat din evenimentele din Caucaz: cat de riscant este sa ai in fruntea statului un exaltat precum Mihail Saakasvili. Cine l-a pus pe Saakasvili sa invadeze enclavele separatiste, georgiene teoretic, dar rusofile de facto si de suflet? Saakasvili i-a oferit astfel lui Putin prilejul de a da NATO o lectie. Alt punct marcat pentru Rusia...Numai cA, dand o asemenea lectie, Putin si-a dat arama pe fata. Punct pierdut pentru Rusia de azi; ea seamana cu cea de ieri, se va spune si in Romania. "Frankfurter Allgemeinezeitung" subliniaza ca "victimele vechii politici de agresiune si expansiune ruse si sovietice au mirosul mai fin decat tarile care n-au cunoscut niciodata jugul sovietic".ReacTia exageratA a Rusiei la jocul lui Saakasvili cu focul a aratat si Occidentului cat este de riscant sa creada ca Moscova ii poate fi un "partener strategic". Agresivitatea Rusiei lui Putin zdruncina teza lui Gerhard Schroder - fost cancelar al Germaniei, actual bine platit presedinte al Gazprom - dupa care Rusia este o democratie apta pentru cooperare, pe jumatate de tip occidental, cu care Vestul poate imparti raspunderea combaterii conflictelor in lume. Evenimentele din Caucaz au aratat dimpotriva ca Rusia nu pregeta sa atace o tara precum Georgia careia NATO i-a promis pe termen ceva mai lung accesul in Organizatie.Toate aceste considerente vor obliga de buna seama Occidentul sa-si defineasca mai clar politica fata de Rusia ca sa nu fie doar un mijlocitor superfluu la reconstruirea noului imperiu rusesc stapan peste o parte din tranzitul de gaze si petrol. Caci aceasta e marea obsesie a Occidentului: un sah-mat rusesc cu livrarea energiei - lucru care nu poate fi spus pe sleau nici macar in cazul Georgiei...

+Quote Post
angel3110
mesaj 14th August 2008, 14:23
Mesaj #15

Member

Data înscrierii: 7-March 07
Locație: Brasov
ID membru: 151 789

Romania nu are cum sa ajute Georgia... daca SUA nu are ce face,Romania ce sa faca ?...sa-l trimita pe Basescu in prima linie georgiana? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
xdaniel
mesaj 14th August 2008, 14:32
Mesaj #16

Active Member

QUOTE (Basarab @ Aug 14 2008, 15:22) *
Cine l-a pus pe Saakasvili sa invadeze enclavele separatiste, georgiene teoretic, dar rusofile de facto si de suflet? Saakasvili i-a oferit astfel lui Putin prilejul de a da NATO o lectie.

Baaaaaaaaaaaaaaa, daca noi am fi bombardati in Romania din Transnistria tu nu ai ataca rusii de acolo in locul lui Basescu? Daca citeai presa ca lumea, ai fi aflat ca separatistii au inceput, bombardand satele de la granita. Asa fac rusii. Asa am patit-o si noi in perioada interbelica: satele din Basarabia din apropierea granitei cu bolsevicii erau atacate, granicerii nostri omorati. Cand georgienii s-au plans trupelor ruse de "mentinere a pacii", rusii au zis "nu putem sa-i controlam". Dupa care georgienii au zis "atunci lasa ca va aratam noi bombardament! voi ne bombardati, va bombardam si noi!"

Acest mesaj a fost modificat de xdaniel: 14th August 2008, 14:35

+Quote Post
galeo
mesaj 14th August 2008, 14:40
Mesaj #17

Active Member

Data înscrierii: 15-April 06
ID membru: 73 718

e bine sa speculam si sa gasim cea mai buna atitudine a tarii noastre in acest conflict

+Quote Post
dual
mesaj 14th August 2008, 14:48
Mesaj #18

Active Member

Data înscrierii: 3-July 07
ID membru: 198 165

Nu, nu, nu, nu, pentru ca nici nu stim pana la urma ce se intampla in acea zona.
Nu trebui sa mai punem botu ca fraieri la inca un 11 septembrie. Ajunge ca am pus botul la unu.
Pun pariu ca nici Georgieni cat nici Rusi nu stiu ce se-ntampla acolo.
Asa ca haideti sa stam pe curu nostru si sa vedem cum am putea aduce Moldovei toate teritoriile pierdute ca mai apoi sa facem unirea cu ei.

Basarabe, nu te mai agita degeaba. Romania a facut cel mai inteligent lucru din ultimi 18 ani. Nu s-a aruncat cu capul inainte. Badsarabe, care-s interesele tale, frate ?

Acest mesaj a fost modificat de dual: 14th August 2008, 15:04

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

10 V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 06:17
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia