Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

11 V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Bateria la telefoanele mobile
Bobby_ro
mesaj 15th August 2006, 20:37
Mesaj #91

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 30-April 05
Locație: Oradea
ID membru: 35 761

QUOTE(GreuHip @ Aug 15 2006, 17:58) *
apreciez intentia voastra sa ma ajutati dar imi puteti spune va rog daca cunoasteti diferentele intre li-po si li-ion ca nu imi vine sa cred ca sunt doar greutatea si forma

sorry pt offtopic dar pentru tine asta e singura diferenta intre K750i si D600 care te determina sa iti iei unl dintre ele (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , alti incearca sa aleaga un telefon in functie de alte "nimicuri" cum ar fi camera foto, memorie, etc, etc si pentru tine marea problema este tipul bateriei (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) , l

On topic: Raspunsul ti la dat deja @sorinsirbu. Parerea mea e sa mergi pe K750i (IMG:style_emoticons/default/photo.gif) , am si eu unul si sunt multumit 100%
Go to the top of the page

+Quote Post
GreuHip
mesaj 15th August 2006, 22:02
Mesaj #92

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 29-July 06
Locație: Brasov
ID membru: 88 633

QUOTE(Bobby_ro @ Aug 15 2006, 21:37) *
sorry pt offtopic dar pentru tine asta e singura diferenta intre K750i si D600 care te determina sa iti iei unl dintre ele (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , alti incearca sa aleaga un telefon in functie de alte "nimicuri" cum ar fi camera foto, memorie, etc, etc si pentru tine marea problema este tipul bateriei (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) , l

On topic: Raspunsul ti la dat deja @sorinsirbu. Parerea mea e sa mergi pe K750i (IMG:style_emoticons/default/photo.gif) , am si eu unul si sunt multumit 100%

Fiecare persoana cauta un telefon care i se potriveste, mie amandoua imi satisfac cerintele si am decis sa aleg in functie de baterie nu inteleg de ce va deranjeaza pe voi criteriile dupa care imi aleg telefonul. Pana acum in loc sa ma ajutati ati spus doar sa iau k750i de ce nu imi spuneti ce v-am rugat ca apoi sa decid eu pe care sa-l aleg ?

+Quote Post
Bobby_ro
mesaj 15th August 2006, 22:43
Mesaj #93

Active Member

Nu ma deranjeaza ma mira (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Despre Li-Pol si Li-Ion
Lithium Polymer (Li-Poly) is the newest and most advanced technology for cellular phone batteries. Li-Poly is ultra-lightweight & does not explode, even when a nail is driven through it! Since the chemistry is enclosed in plastic pouches instead of a metal can, significant weight & form possibilities exist! Manufacturers will soon be molding this type of battery to fit the dead air spaces in some cell phone designs. Lithium Polymer shows all the same advantages of Lithium Ion without the weight or rigid form factors! Li-Poly does not suffer from memory effect, and will deliver up to 40% more battery capacity than the same size of NiMH battery.

Lithium Ion (Li-Ion) is an advanced technology for cellular phone batteries. Li-Ion does not suffer from memory effect and will deliver up to 40% more battery capacity than the same size of NiMH battery. Li-Ion batteries are slightly lighter than NiMH batteries and also have a longer battery cycle lifetime when compared to NiMH batteries. Unfortunately, Li-Ion batteries are more expensive and not available for older cell phone models. CellularAccessory.com carries a complete line of Lithium Ion batteries.

http://www.cellularaccessory.com/batmain.html
A mai fost postata aceasta adresa aici dar se pare ca nu ai vazut-o

+Quote Post
GreuHip
mesaj 15th August 2006, 22:52
Mesaj #94

Member

QUOTE(Bobby_ro @ Aug 15 2006, 23:43) *
Nu ma deranjeaza ma mira (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Despre Li-Pol si Li-Ion
http://www.cellularaccessory.com/batmain.html
A mai fost postata aceasta adresa aici dar se pare ca nu ai vazut-o

Ba da am vazut de asta am si intrebat daca se cunosc si alte diferente inafara de greutatea si posibilitatea de modelare a formei bateriei din li-po. Daca nu sunt alte diferente si iti place cum arata telefonul inseamna ca li-ion e mai buna avand in vedere numarul mediu de cicluri incarcare-descarcare Li-ion = 500-1,000 si Li-Po=300-500.

Acest mesaj a fost modificat de GreuHip: 15th August 2006, 22:57

+Quote Post
Howzit_90
mesaj 16th August 2006, 12:16
Mesaj #95

Junior

Data înscrierii: 10-June 05
ID membru: 38 636

am citit in cartea de la nokia 6030 despre acc si nu zice nimic despre formatare...
am un acc li-ion bl 5c
cred ca trebuie sa il formatez de 3 ori cand bateria este complet descarcata, 12 ore cu telefonul oprit.

corect? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

(IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

+Quote Post
GreuHip
mesaj 16th August 2006, 12:18
Mesaj #96

Member

QUOTE(Howzit_90 @ Aug 16 2006, 13:16) *
am citit in cartea de la nokia 6030 despre acc si nu zice nimic despre formatare...
am un acc li-ion bl 5c
cred ca trebuie sa il formatez de 3 ori cand bateria este complet descarcata, 12 ore cu telefonul oprit.

corect? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
(IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

nu ai citit nimic din topicul asta
bateriile li-ion si li-po nu se formateaza

Acest mesaj a fost modificat de GreuHip: 16th August 2006, 12:19

+Quote Post
spare-me
mesaj 16th August 2006, 12:18
Mesaj #97

Guru Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 5-March 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 31 818

corect?

da-i drumul fa-ti treaba cu el si termina cu prostiile. il incarci cand se descarca si atat

+Quote Post
Bobby_ro
mesaj 16th August 2006, 13:44
Mesaj #98

Active Member

QUOTE(spare-me @ Aug 16 2006, 13:18) *
da-i drumul fa-ti treaba cu el si termina cu prostiile. il incarci cand se descarca si atat

Corect! si totusi am cumparat telefonane si de la orange si de la alte magazine si vanzatorii respectivi inca sustin ca bateria trebuie formatata cu toate ca era vorba de li-po (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) mam uitat zambind la ei si nu am spus nimic, dar nici nu am formatat bateriile si telefoanele merg ok si astazi. Totusi eu nu inteleg pt ce mai dau astfel de indicatii?

+Quote Post
gika_killeru'
mesaj 16th August 2006, 13:54
Mesaj #99

Active Member

Data înscrierii: 3-January 06
Locație: focsani
ID membru: 59 591

QUOTE(Bobby_ro @ Aug 16 2006, 14:44) *
Corect! si totusi am cumparat telefonane si de la orange si de la alte magazine si vanzatorii respectivi inca sustin ca bateria trebuie formatata cu toate ca era vorba de li-po (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) mam uitat zambind la ei si nu am spus nimic, dar nici nu am formatat bateriile si telefoanele merg ok si astazi. Totusi eu nu inteleg pt ce mai dau astfel de indicatii?

li-ion si li-pol ating capacitatea maxima cam dupa 5-6 incarcari ..... de aceea se recomnada si la ele o formatare ... pentru a scurta aceasta periada la 2-3 incarcari .... asta e tot spilu la formatarea li-ion si li-pol ... de-asta zice ala din magazin sa o formatezi ...... ca sa nu stai dupa ea

Acest mesaj a fost modificat de gika_killeru': 16th August 2006, 13:55

+Quote Post
aiptek
mesaj 16th August 2006, 15:25
Mesaj #100

AVAILABLE

Grup: Moderators
Data înscrierii: 2-July 06
Locație: CLUJ
ID membru: 84 692

QUOTE(gika_killeru' @ Aug 16 2006, 14:54) *
li-ion si li-pol ating capacitatea maxima cam dupa 5-6 incarcari ..... de aceea se recomnada si la ele o formatare ... pentru a scurta aceasta periada la 2-3 incarcari .... asta e tot spilu la formatarea li-ion si li-pol ... de-asta zice ala din magazin sa o formatezi ...... ca sa nu stai dupa ea

tot un drak e

+Quote Post
sorinsirbu
mesaj 16th August 2006, 15:51
Mesaj #101

Member

Data înscrierii: 22-June 06
Locație: Tg Jiu
ID membru: 83 289

QUOTE(gika_killeru' @ Aug 16 2006, 14:54) *

Bateriile li-ion si li-pol nu se formateaza.Cand s-au incarcat complet se deconecteaza singur telefonul si nu mai incarca chiar daca e in priza.la bateriile NI-MH acestea ramaneau in tensiune incontinuu si chiar necesitau formatare.Acestea si daca nu le lasai sa se descarce complet, sau daca le incarcai aiurea cand nimereai,le scadea rapid durata de standby.

+Quote Post
SlicK489
mesaj 17th August 2006, 03:03
Mesaj #102

Junior

Data înscrierii: 9-October 05
Locație: Iasi
ID membru: 49 501

Va dati seama astfel ca ceasurile, radiourile portabile, telefoanele mobile, etc se incadreaza cel mai bine in domeniu de activitate al bateriilor Li-ion.
Pentru aplicatii in care este nevoie de actionari de motoare, device-uri care consuma constant si mult, conditii vitrege de mediu, Ni-Mh si uneori chiar Ni-Cd raman de nadejde.

asta inseamna ca mitul ala e adevarat? "eu nu mi-l pun pe vibratii ca mi se descarca bateria" (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)
Personal am observat ca vibratiile descarca telefonul mai greu decat convorbirile telefonice. E ADEVARAT? voiam sa descarc bateria si nu reuseam cu vibratiile. in schimb daca sunam la *222 vreo 5 minute se ducea la vale.

Nu v-am spus ca Li-ion face foarte urat sub -2 grade Celsius, performantele scazand ingrijorator, iar sub -10 este afectata si viata bateriei.
Greets,
Speedo

tot din experienta personala va zic sa aveti grija la asta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . purtam telefonul in pantaloni de training iarna (la distanta fata de corp, deci caldura corporala) si dupa mult timp mi-am dat seama ca asta era cauza de ce in primavara ma tinea bateria de 4X mai putin. in plus am vazut ca are si ecranul de suferit (avea un fel de lag imaginea, daca treceam de la un meniu la altul ramanea un pic imprimat pentru 1 2 secunde meniul anterior..cand era rece)
si ne asteapta iarasi o iarna grea (IMG:style_emoticons/default/samui.gif) (IMG:style_emoticons/default/cheers.gif)

+Quote Post
Airwaves
mesaj 17th August 2006, 13:20
Mesaj #103

Member

Data înscrierii: 4-December 04
Locație: Over the Air
ID membru: 26 700

GreuHip, in continuare te incapatanezi sa te agati de un aspect total neimportant.

Li-Ion are o durata mai mare de viata ca numar de cicluri incarcare descarcare decat Li-Pol. Insa prezinta dezavantajul ca sunt putin mai grele si mai mari decat Li-Pol. Diferenta este de ordinul gramelor evident.

Indiferent ca iti alegi un telefon cu Li-Ion sau Li-Pol sansele sunt minime ca tu sa mai apuci sa cumperi un alt acumulator. In 3 ani cat reprezinta durata medie de viata a acumulatorilor s-ar putea sa mai schimbi vreo 2 telefoane ... pt simplul motiv ca a aparut altceva si mai performant si mai frumos si etc... You've got the point ?

Repet, orienteaza-te catre performanetele telefonului. Mi se pare absurd in ziua de azi sa alegi un telefon doar ca are nu stiu ce fel de baterie...

+Quote Post
GreuHip
mesaj 17th August 2006, 17:23
Mesaj #104

Member

QUOTE(Airwaves @ Aug 17 2006, 14:20) *
GreuHip, in continuare te incapatanezi sa te agati de un aspect total neimportant.

Li-Ion are o durata mai mare de viata ca numar de cicluri incarcare descarcare decat Li-Pol. Insa prezinta dezavantajul ca sunt putin mai grele si mai mari decat Li-Pol. Diferenta este de ordinul gramelor evident.

Indiferent ca iti alegi un telefon cu Li-Ion sau Li-Pol sansele sunt minime ca tu sa mai apuci sa cumperi un alt acumulator. In 3 ani cat reprezinta durata medie de viata a acumulatorilor s-ar putea sa mai schimbi vreo 2 telefoane ... pt simplul motiv ca a aparut altceva si mai performant si mai frumos si etc... You've got the point ?

Repet, orienteaza-te catre performanetele telefonului. Mi se pare absurd in ziua de azi sa alegi un telefon doar ca are nu stiu ce fel de baterie...

e usor sa vorbesti cand cunosti aceste detalii oricum pentru ca am mai citit si eu cate ceva si datorita ajutorului pe care l-am primit de la unii useri in acest topic cred ca o sa aleg d600e sper sa fie pe stoc.

eram sa uit : Multumesc celor ce m-au ajutat

Acest mesaj a fost modificat de GreuHip: 17th August 2006, 17:24

+Quote Post
a21alex
mesaj 19th August 2006, 18:33
Mesaj #105

Active Member

Data înscrierii: 22-August 05
Locație: HD-Deva Romania
ID membru: 44 640

Intrebare .... pentru ca unde intreb ..... dau din umeri ....
Bine bine ..... Descarcare completa ...... Ce reprezinta acea descarcare completa ..... Intreb la dealeri .... si unu zice asa altu asa .... !
Trebuie sa formatezi o baterie ... si cum procedezi .... il lasi sa moara de buna voie sau dupa ce moare il aprinzi iar si te mai joci cu el ... te mai tine iar 1-2 minute iar moare iar il aprinzi ... pana cand dai sa-l aprinzi si nu mai poate ..... ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Care e varianta corecta ?
Mersi !

+Quote Post
GreuHip
mesaj 19th August 2006, 19:16
Mesaj #106

Member

QUOTE(a21alex @ Aug 19 2006, 19:33) *
Intrebare .... pentru ca unde intreb ..... dau din umeri ....
Bine bine ..... Descarcare completa ...... Ce reprezinta acea descarcare completa ..... Intreb la dealeri .... si unu zice asa altu asa .... !
Trebuie sa formatezi o baterie ... si cum procedezi .... il lasi sa moara de buna voie sau dupa ce moare il aprinzi iar si te mai joci cu el ... te mai tine iar 1-2 minute iar moare iar il aprinzi ... pana cand dai sa-l aprinzi si nu mai poate ..... ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Care e varianta corecta ?
Mersi !

in cazul li-ion si li-pol aceasta intrebare nu are rost pentru ca ele nici macar nu se formateaza

in cazul celorlalte baterii cu cat e mai descarcata cu atat e mai bine ca se elimina efectul de memorie; deci daca ai rabdare redeschide-l si butoneaza-l pana nu mai misca (dar sa stii ca nu e mare problema daca il pui la incarcat in momentul in care se inchide prima data)

Acest mesaj a fost modificat de GreuHip: 19th August 2006, 19:17

+Quote Post
a21alex
mesaj 19th August 2006, 19:39
Mesaj #107

Active Member

Data înscrierii: 22-August 05
Locație: HD-Deva Romania
ID membru: 44 640

Sigur ?
Pentru ca aici in paginile anterioare citeam ca-l lasi sa moara natural.....

+Quote Post
sorinsirbu
mesaj 19th August 2006, 19:58
Mesaj #108

Member

Data înscrierii: 22-June 06
Locație: Tg Jiu
ID membru: 83 289

Se dezbate prea mult si se explica de prea multe ori acelasi lucru.Cine vrea un raspuns sa citeasca si in celelalte pagini.Ideea cred ca s-a inteles, bateriile li-ion si li-pol nu necesita formatare si ele pot fi incarcate oricand si oricat fara sa fie nevoie de descarcare completa.
Cred ca s-a raspuns pe larg in 4 pagini si threadul se poate inchide.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

11 V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 10:14
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia