Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

11 V  « < 9 10 11  
Reply to this topicStart new topic
> Bateria la telefoanele mobile
Campers
mesaj 19th December 2008, 20:12
Mesaj #181

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 24-April 06
Locație: Braila
ID membru: 74 892

n are ce sa aibe defect
daca tu il freci toata ziua , din motivul asta tine atata (sau daca vorbesti 20-30 minute pe zi)
ori daca ai semnal slab in zona .. etc etc

nu e nimic defect la el
Go to the top of the page

+Quote Post
LauriciD
mesaj 26th January 2009, 19:53
Mesaj #182

Active Member

Grup: Members
Data înscrierii: 10-July 07
Locație: Piatra Neamț
ID membru: 200 772

Vorbeam la telefon și dintr-o dată s-a închis, se terminase bateria. L-am pus la încărcat, a reacționat (s-a aprins beculețul ăla roșu pentru bateria slabă), însă nu se încarcă. E de o oră în priză și tot nu se încarcă. Știu că mai pățisem așa mai demult cu un alt telefon și îl lăsasem la încărcat, iar după nu știu cât timp am văzut că se încărca. Ce părere aveți? Sper că am postat unde trebuie. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
pandaru
mesaj 1st August 2009, 10:53
Mesaj #183

Junior

Data înscrierii: 9-April 09
ID membru: 441 690

Vreau parearea uni expert.Acum o luna de zile mi-am cumparat un telefon samsung s5230 http://www.emobil.ro/telefoane_mobile/sams...s5230_star.html .Bateria este li-ion de 1000 mah.In specificatiile tehnice cei de la samsung se lauda cu 800 h stand by si 10 h vorbit.la mine mai mult de 36 de ore din care 45 de minute vorbi+5 mesaje+ 10-15 minute butonat nu a tinut niciodata.este normal acest lucru practic il incarc la o zi si jumatate.Adica diferenta dintre cea ce spune producatorul si faptele reale este uriasa.imi poate confirma daca este normal sa tina atat sau este vreo problema cu telefonul.Vreau parerea voastra doarece intentionez sa il trimit la garantie.

+Quote Post
antinVidia
mesaj 1st August 2009, 16:54
Mesaj #184

Active Member

Data înscrierii: 14-February 07
Locație: Pitesti
ID membru: 142 440

QUOTE (pandaru @ 1st August 2009, 11:53) *
Vreau parearea uni expert.Acum o luna de zile mi-am cumparat un telefon samsung s5230 http://www.emobil.ro/telefoane_mobile/sams...s5230_star.html .Bateria este li-ion de 1000 mah.In specificatiile tehnice cei de la samsung se lauda cu 800 h stand by si 10 h vorbit.la mine mai mult de 36 de ore din care 45 de minute vorbi+5 mesaje+ 10-15 minute butonat nu a tinut niciodata.este normal acest lucru practic il incarc la o zi si jumatate.Adica diferenta dintre cea ce spune producatorul si faptele reale este uriasa.imi poate confirma daca este normal sa tina atat sau este vreo problema cu telefonul.Vreau parerea voastra doarece intentionez sa il trimit la garantie.

"800h stand-by si 10h Talk time"

800 de ore de stand-by se traduce cam asa :
Dupa o incarcare full, s5230 va rezista 800 de ore incarcat, DAR in astea 800 de ore nu intra folosirea telefonului de zi cu zi (muzica, telefoane, video etc.) sau probleme de retea (semnal slab, cadere de retea etc) .
E ca si cum ai incarca telefonul full si apoi l-ai pune intr-un sertar (intr-un loc cu semnal solid), fara sa il folosesti deloc (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Semnalul prost, playback-ul de muzica, ecranul aprins continuu (jocuri, plaback video, browsing etc.) si convorbirile telefonice sug foarte mult curent din baterie.

10 ore de convorbire inseamna ca dupa o incarcare full, in conditii de semnal stabil, tu vei putea vorbi la telefon 10 ore fara intrerupere.
Aici nu se includ intreruperi neasteptate ale convorbirii, caderi de retea, semnal prost etc.
Testele sunt facute in laborator, in conditii de semnal puternic, neitrerupt.

Acest mesaj a fost modificat de antinVidia: 1st August 2009, 16:55

+Quote Post
pandaru
mesaj 1st August 2009, 22:38
Mesaj #185

Junior

CITAT (antinVidia @ 1st August 2009, 18:54) *

"800h stand-by si 10h Talk time"

800 de ore de stand-by se traduce cam asa :
Dupa o incarcare full, s5230 va rezista 800 de ore incarcat, DAR in astea 800 de ore nu intra folosirea telefonului de zi cu zi (muzica, telefoane, video etc.) sau probleme de retea (semnal slab, cadere de retea etc) .
E ca si cum ai incarca telefonul full si apoi l-ai pune intr-un sertar (intr-un loc cu semnal solid), fara sa il folosesti deloc (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Semnalul prost, playback-ul de muzica, ecranul aprins continuu (jocuri, plaback video, browsing etc.) si convorbirile telefonice sug foarte mult curent din baterie.

10 ore de convorbire inseamna ca dupa o incarcare full, in conditii de semnal stabil, tu vei putea vorbi la telefon 10 ore fara intrerupere.
Aici nu se includ intreruperi neasteptate ale convorbirii, caderi de retea, semnal prost etc.
Testele sunt facute in laborator, in conditii de semnal puternic, neitrerupt.

ok sunt de acord cu tine dar de la incarcare la incarcare nu ma pot bucura nici macar de o afurisita de ora de convorbire.daca l-am scos de la incarcat la ora 7 seara pana a doua zi la 7 dimineata se duce o liniuta (telefonul are 5 liniute).deci in 12 ore de standby(nici macar nu m-am atins de el) se duce o liniuta.in concluzie cele 5 liniute se duc in 60 de ore(fara sa il ating).Intrebarea mea este normal sa tina atata.care ar fi problema?

+Quote Post
antinVidia
mesaj 2nd August 2009, 13:42
Mesaj #186

Active Member

Data înscrierii: 14-February 07
Locație: Pitesti
ID membru: 142 440

Nu cred ca e normal sa se descarece in 60 de ore, atata timp cat nu te atingi de el.
Ar fi bine sa il duci la garantie. E posibil ca acumulatorul sa fie defect.
Daca ai putea lua legatura si cu altii utilizatori de s5230 , pentru a face o comparatie, ar fi cel mai bine.
800 de ore e oricum exagerat pentru un acumulator 1000mAh.
Nici un Nokia 1100 cu acumulator de 1000mAh, nu va tine 800 de ore (nici macar la 500h nu va ajunge).
Al meu telefon, are un acumulator de 950mAh si conform producatorului duce 580 h stand-by si 9.30 h convorbiri.
In practica ma tine cam 6-7 zile * 24h = ~170h folosit doar strictul necesar, 3-4 zile (~120) folosit normal, iar daca il las sa zaca in sertar il gasesc aprins si dupa 11-12 (~280h) zile. Producatorul zice 580h , iar eu obtin maxim 280-300h, in conditiile in care doar il incarc la maxim si il las sa se descarce.

Acest mesaj a fost modificat de antinVidia: 2nd August 2009, 13:45

+Quote Post
pandaru
mesaj 3rd August 2009, 07:18
Mesaj #187

Junior

Este posibil ca din cauza softului sa se consume bateria foarte repede?Eu nu inteleg de ce pe unii posesori de samsung s5230 ii tine bateria 3-4 zile si pe mine abia o zi jumatate.

+Quote Post
pastel3005
mesaj 3rd August 2009, 07:24
Mesaj #188

Senior Member

Data înscrierii: 11-August 06
Locație: Orasul(inca)al florilor, TG-Mures
ID membru: 90 895

CITAT (pandaru @ 3rd August 2009, 08:18) *
Este posibil ca din cauza softului sa se consume bateria foarte repede?Eu nu inteleg de ce pe unii posesori de samsung s5230 ii tine bateria 3-4 zile si pe mine abia o zi jumatate.

da, poate fi si din cauza softului. cel mai sigur e sa il duci la service sa il vada.

+Quote Post
nob0dy
mesaj 3rd August 2009, 13:57
Mesaj #189

Junior

Data înscrierii: 5-June 07
ID membru: 187 881

Salut, are ceva daca incarcac un htc vox de la calbu de date, dauneaza ceva bateriei? Incarcatorul original nu il am, am unul de la motorola care se potriveste dar e mai slab.

+Quote Post
pandaru
mesaj 3rd August 2009, 14:16
Mesaj #190

Junior

CITAT (nob0dy @ 3rd August 2009, 16:57) *
Salut, are ceva daca incarcac un htc vox de la calbu de date, dauneaza ceva bateriei? Incarcatorul original nu il am, am unul de la motorola care se potriveste dar e mai slab.

Nu are nimica daca il incarci de la cablul de date.daca producatorul a implementat acesta optiunde normal ca nu are nimica.

+Quote Post
bubu™
mesaj 6th August 2009, 22:10
Mesaj #191

Member

Data înscrierii: 29-December 06
Locație: buc-s6
ID membru: 119 603

stie cineva ce sunt astea mai exact? si de ce nu sunt in voga la noi or suntem ramasi in urma? eu m-am saturat sa umblu cu 3 baterii la mine (joc sah pe internet pe telefon si se duc in 1-2 ore!!)
Eu am un nokia 6120 care vad ca are baterii nokia BL-5B 820 si 890 mAh, astea or fi singurele care merg? ca sa stiu ce sa caut. De fapt pe site-uri ei zic "vand baterii pt tel nokia xxxx, nu ce tip de baterii, deci as mai vrea sa stiu ce telefoane au baterii ca tel meu.

Acest mesaj a fost modificat de bubu™: 6th August 2009, 22:16

+Quote Post
bubu™
mesaj 6th August 2009, 23:29
Mesaj #192

Member

Data înscrierii: 29-December 06
Locație: buc-s6
ID membru: 119 603

bubu esti cam prostut (sper ca am voie sa-mi vorbesc urat (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) ), la a doua intrebare am gasit raspunsul pe site-ul nokia

+Quote Post
catagabi73
mesaj 6th November 2009, 20:44
Mesaj #193

Junior

Data înscrierii: 26-September 09
ID membru: 515 144

CITAT (Speedo @ 17th May 2002, 12:59) *
Trebuie sa stiti ca la fiecare proces de incarcare descarcare viata bateriei scade, dupa un anumit numar de ccilcuri de acest fel capacitatea bateriei scade la 80%.

Numarul mediu de cicluri incarcare-descarcare pe tip de baterii
Nickel cadmium (NiCd) 1,500
Nickel-metal hydride (NiMH) 300-500
Lithium-ion (Li-ion) 500-1,000
Lithium-polymer (Li-Po) 300-500

Pentru a va maximiza durata de viata a bateriei trebuie sa respectati cateva lucruri.

Formatarea
Se face, de obicei, atunci cand se cumpara bateria.
Este posibil ca aceasta manevra sa trebuiasca sa fie executata si de 3-4 ori la prima folosire a bateriei pana se va putea obtine capacitatea maxima de inmagazinare.

<span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Formatarea se face pentru TOATE bateriile noi <span style='font-size:11pt;line-height:100%'>in afara de</span> cele <span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Li-Ion </span> si <span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Li-polymer</span> . </span>

La prima formatare este posibil ca telefonul sa va semnalizeze dupa numai 10-15 minute ca incarcarea s-a efectuat. Acest fenomen este normal dar totusi incarcarea trebuie continuata, se scoate cupla de incarcare din telefon apoi se introduce din nou, operatia putand fi repetata de mai multe ori pana se atinge perioada de inrcare descrisa de manual.

Daca nu folositi bateriile o perioada de timp acestea se vor descarca de la sine intr-o perioada de ordinul saptamanilor.
Este util ca din cand in cand se le faceti o incarcare completa pentru a nu le scade capacitatea datorita nefolosirii, bateriile se deterioreaza prin nefolosinta.

Efectul de memorie

Daca nu descarcati bateria complet inainte de incarcare, valabil doar pentru baterile cu efect de memorie, gradual capacityatea acestora va scadea datorita acumularii de bule de gaz la nivelul elementilor.
Bateriile NiCad sunt in special vizate.
Bateriile NiMH sunt mai putin susceptibile la acest efect dar totusi acest proces de incarcare descarcare complet trebuie facut la fiecare 2 saptamani cel mult.
Va reamintesc ca bateriile Li-ion si Li-Po sunt imune la acest efect.

De la inceputul telefoniei mobile in Romania am fost captivat si fara inganfare afirm ca , cred ca sunt printre primii care a avut mobil in aceasta tara ! Am citit de-a lungul timpului multe reviste de specialitate si referitor la formatarea bateriilor tot din reviste am aflat ca "toate bateriile se formateaza" si sincer din punct de vedere logic asa cred !Am avut zeci de telefoane si pe toate le-am formatat "ca la carte" indiferent de ce baterie aveau si au mers chiar foarte bine ! Dupa 4 ani si ceva la Sony Ericsson-ul meu K750i functioneaza bateria ca in primele zile ale telefonului si eu cred asta ca este si din cauza formatarii corecte a bateriei ! Desi am incercat sa sfatuiesc pe alti utilizatori am fost luat la misto si facut "inganfat" si altfel incat imi pare rau ca m-am bagat ! Fiecare sa faca cum il taie capul ca sa nu mai existe discutii !

+Quote Post
walking^human
mesaj 7th November 2009, 18:32
Mesaj #194

Member

Data înscrierii: 2-May 07
Locație: orasul groazei, ROMANIA
ID membru: 174 499

Am o intrebare- am o baterie la un telefon (6124c) care functioneaza la ~30% din capacitatea la care ar trebui sa functioneze. Asta comparativ cu durata de functionare a altui acumulator pe care l-am luat de la alt telefon de-al meu.
Acumulatorul a functionat prost de cand am luat telefonul.

Garantia e inca valabila. Se poate face ceva in cazul asta?

+Quote Post
connectorxp
mesaj 7th November 2009, 18:46
Mesaj #195

HSD* know-all :)

Data înscrierii: 14-November 04
Locație: ブクレシュチ
ID membru: 25 765

CITAT (walking^human @ 7th November 2009, 18:32) *
Am o intrebare- am o baterie la un telefon (6124c) care functioneaza la ~30% din capacitatea la care ar trebui sa functioneze. Asta comparativ cu durata de functionare a altui acumulator pe care l-am luat de la alt telefon de-al meu.
Acumulatorul a functionat prost de cand am luat telefonul.

Garantia e inca valabila. Se poate face ceva in cazul asta?

Daca mai ai garantie si aceasta prevede ca si acumulatorul are garantie 24 luni (de regula acumulatorii prinesc un an, din motiv, ca sunt considerati consumabile), te duci la Nokia si reclami defectul, sunt obligati sa-l ia in seama.

Legat de acumulatori, un studiu demonstra ca acestia sunt cele mai putin evoluate parti ale unui telefoane, daca la procesoare, ecrane, difuzoare, OS-uri avem un nivel inimaginabil acum 10 ani, acumulatorii sunt cam la acelasi nivel si implicit si autonomiile.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

11 V  « < 9 10 11
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 03:48
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia