|
  |
Unde gasesc geam sablat |
|
|
|
|
26th November 2004, 11:19
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 26-November 04
Locație: Bucharest
ID membru: 26 309

|
Imi fac un dulap in dormitor, pe tot peretele, cu usi glisante, din metal (ca si patul) si m-am hotarat sa pun geam sablat pe usi (multe geamuri mici, gen glasvand). Initial planul il facusem cu oglinda, pentru a mari camera, dar... cred ca geamul sablat ar arata mai fin. Unde as putea gasi asa ceva, la ce pret si, daca stiti, cumva, ce grosime sa iau? exista mai multe grade de sablare??
|
|
|
|
|
|
|
|
26th November 2004, 12:12
|
Junior
Data înscrierii: 10-May 04
Locație: bucuresti
ID membru: 16 128

|
pentru usile din apartament am cautat si eu geam sablat. am gasit la o 'geamgerie' de pe mosilor (intre eminescu si obor - mai aproape de obor, pe dreapta - e drept ca a fost si prima in care am intrat). pretul este de 400k lei /mp, geam de 4 mm grosime (mie cel putin mi-a spus ca de 3 nu se sableaza). geamul este ok, nu stiu nimic despre mai multe grade de sablare, dar ai grija: este destul de pretentios cu praful (se sterge greu daca nu vrei sa ramana urme). | |
|
|
|
|
|
|
|
|
26th November 2004, 12:13
|
Member
Data înscrierii: 20-December 02
Locație: Iasi
ID membru: 2 631

|
Exista geam sablat si folie care imita sablarea. In general firmele care monteaza geamuri de aluminiu shtiu unde se poate sabla. Nu shtiu daca se gaseste gata sablat. Da sunt mai multe grade de sablare in functie de cat timp se tine la sablat. Mergi la o firma care se ocupa cu geamuri vitrine si te indruma aia.
|
|
|
|
|
|
|
|
26th November 2004, 20:13
|
Active Member
Data înscrierii: 20-May 04
ID membru: 16 712

|
ce e geam sablat? geam mat??? daca din ala cautati, e pe str. aurel vlaicu, in sectorul 2, o geamgerie de face de-astea.
daca nu e geam mat, imi cer scuze.
|
|
|
|
|
|
|
|
29th November 2004, 16:21
|
Junior
Data înscrierii: 7-November 03
ID membru: 7 936

|
salut o alternativa mai ieftina ar fi sa folosesti o sticla normala pe care lipesti o folie de sablare, de ex. ORAFOL 8510 , o gasesti la algernon, in Bucuresti (www.algernon.ro)
|
|
|
|
|
|
|
|
30th November 2004, 18:32
|
Junior

|
Multam fain pentru informatii, o sa ma apuc de cautat, sa vad ce si cum e mai bine si mai ieftin si va tin la curent! (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd December 2004, 13:18
|
Junior

|
reply to muscalul:
mamico, tu ce numesti ieftin?!... am luat preturile de la orafol.... 8510 etch-glass film 15.68 Euro/mp Orafol fara tva... pai ma costa de trei ori mai ieftin sa iau geam sablat pe bune!!! orafol ar insemna 750.000 mp+geamul normal pe care sa-l pun!! iar geam sablat, taiat la masurile date de mine ma costa 380.000 mp cu totul. so... | |
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd December 2004, 15:51
|
Active Member
Data înscrierii: 20-May 04
ID membru: 16 712

|
ce e geamul sablat, oamenii lui Dumnezeu???
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd December 2004, 19:16
|
Junior

|
pai denumirea vine de la nisip(sable); geamul sablat nu e altceva decat geam matuit! se proiecteaza jeturi de nisip pe el, pentru a-l opaciza. simplu, asa-i? pacat ca nu se poate face si acasa.... (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd December 2004, 19:20
|
Active Member
Data înscrierii: 28-August 04
Locație: SOMEWHERE OVER THE WORLD
ID membru: 22 201

|
Se poate face aksa, am auzit si eu undeva, chiar foarte simplu. Nu mai tin minte exact proportiile dar cica se face o solutie de bere cu sare si se aplica cu pensula pe geam (presupun ca acesta trebuie sa stea pe jos undeva ca sa nu se scurga solutia) si dupa o zi cica este exact ca cele sablate. Nu stiu care este reactia, scuze daca nu se intampla asa, dar asa am auzit si eu la cineva.
|
|
|
|
|
|
|
|
6th December 2004, 13:38
|
Junior
Data înscrierii: 23-April 04
Locație: Bucuresti
ID membru: 15 070

|
uite un link despre o firma care face geamuri sablate profesioniste cu modele etc. http://www.capital.ro/index.jsp?page=archi...rticle_id=16592ps: daca nu merge link-ul intra pe prima pagina (www.capital.ro) deschide un cont (este gratuit), apoi log in si dupa aceea dai click pe link.
|
|
|
|
|
|
|
|
7th December 2004, 16:47
|
Junior
Data înscrierii: 21-November 03
ID membru: 8 294

|
Eu am gasit folie autocolanta care per total (cu tot cu geam simplu) m-a costat muult mai putin decat geamul sablat. E folie dc-fix transparenta special de lipit pe geam si gasesti mult mai multe modele decat in cazul geamului sablat "adevarat". E undeva la o suta si ceva de mii/ mp de folie insa pot sa va spun unde se gaseste in IASI: in Pacurari la NILPEROM...despre Bucuresti...poate ne ajuta altii !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
10th December 2004, 12:18
|
Junior

|
ee, acum am reusit sa-mi multiplic problemele care deja existau... initial am zis ca imi fac un dulap din fier cu usi culisante. ar fi aratat tare fain, patul e si el din fier forjat si, in general, casa mea are un aer incompatibil cu palul. anyway, to make a long story short, am ajuns la concluzia ca e tare dificil de configurat inauntru, cu cornier si placaj si pal si alte nebunii, asa ca... m-am hotarat sa fac dulapul propriu-zis din pal, iar in fata lui va fi fixata o rama pe care culiseaza usile de fier, negre, cu ochiuri din geam sablat. suna bine, asa-i? da, dar suntem in 10 decembrie si eu nu stiu cum sa ma apuc de dulap!!! help!!!! ce-mi trebuie pentru partea de pal? la usi am pe cineva care le va face(cu toate ca nici acolo nu stiu cum facem cu sistemul de glisare, am inteles ca rolele alea trebuie ingropate in canat..) nu vreau sa fac sarbatorile in sufragerie, printre saci si lazi!!! (IMG: style_emoticons/default/confusedsmiley.png) dati-mi si mie cateva sfaturi concrete despre pasii pe care trebuie sa ii fac cu partea de pal, va rog mult..
|
|
|
|
|
|
|
|
10th January 2005, 13:11
|
Junior

|
La multi ani tuturor! Ma simteam datoare cu deznodamantul.. Am terminat, a iesit splendid, cu toate ca pana la urma am facut cu totul si cu totul altceva...:-)) Dulapul l-am facut din pal, alb, a iesit ceva tare tare frumos. Apoi, cei doi domni dragutzi dupa care asteptam din septembrie sa vina sa-mi faca dulapul&usa(ramanand acum doar usa)... mi-au dat teapa, cu 10 zile inainte de craciun..... eee, if something can go wrong, it will.. anyway, tot raul spre bine. dupa indelungate depresii si planuri, ideea geniala s-a conturat: m-am dus si am cumparat 4 jaluzele de bambus, de 240 lungime pe 90 latime si acum am cel mai misto dulap din lume. am scapat si de cheltuieli, si de tevatura si, mai presus de toate, cei pe care i-am intrebat si-au manifestat temerea ca usile ar fi prea grele din metal cu sticla si ar putea sa imi cada in cap peste cateva zile, luni,... Bucurati-va pentru mine! si va doresc sa vi se rezolve si voua problemele la fel de frumos!! Acum incerc sa imi rezolv problema galeriilor, am luat de la mama niste console vechi, din alama, cu dopurile din capat cu tot, dar n-am teava de alama si nu prea mi-e clar de unde sa iau... Stie cineva??!
|
|
|
|
|
|
|
|
14th January 2005, 12:11
|
Junior
Data înscrierii: 14-May 04
ID membru: 16 376

|
QUOTE(26octombrie @ Jan 10 2005, 13:11) La multi ani tuturor! Ma simteam datoare cu deznodamantul.. Am terminat, a iesit splendid, cu toate ca pana la urma am facut cu totul si cu totul altceva...:-)) Dulapul l-am facut din pal, alb, a iesit ceva tare tare frumos. Apoi, cei doi domni dragutzi dupa care asteptam din septembrie sa vina sa-mi faca dulapul&usa(ramanand acum doar usa)... mi-au dat teapa, cu 10 zile inainte de craciun..... eee, if something can go wrong, it will.. anyway, tot raul spre bine. dupa indelungate depresii si planuri, ideea geniala s-a conturat: m-am dus si am cumparat 4 jaluzele de bambus, de 240 lungime pe 90 latime si acum am cel mai misto dulap din lume. am scapat si de cheltuieli, si de tevatura si, mai presus de toate, cei pe care i-am intrebat si-au manifestat temerea ca usile ar fi prea grele din metal cu sticla si ar putea sa imi cada in cap peste cateva zile, luni,... Bucurati-va pentru mine! si va doresc sa vi se rezolve si voua problemele la fel de frumos!! Acum incerc sa imi rezolv problema galeriilor, am luat de la mama niste console vechi, din alama, cu dopurile din capat cu tot, dar n-am teava de alama si nu prea mi-e clar de unde sa iau... Stie cineva??! bravo tzie ...poate faci o poza la dulapul acela sa ne arati si noua ca suna interesant!
|
|
|
|
|
|
|
|
28th April 2005, 19:24
|
Active Member
Data înscrierii: 30-August 03
ID membru: 5 939

|
Doresc să curăț, prin sablare, vopseaua de pe un cadru vechi de bicicletă. Ulterior, vreau să revopsesc cadrul. știe cineva în București, un atelier care poate face acest lucru la un cost moderat?
|
|
|
|
|
|
|
|
28th July 2005, 19:01
|
Junior
Data înscrierii: 16-April 03
ID membru: 3 469

|
Geam sablat am gasit la Obor, chiar in magazin, la parter, pe partea cu parcarea este un atelier. Scor: 340.000lei/mp. Numai bine!
|
|
|
|
|
|
|
|
28th July 2005, 21:12
|
Junior
Data înscrierii: 6-January 04
Locație: acasa sau la servici
ID membru: 9 842

|
cel mai ieftin geam sablat il gasiti la fabrica de unde iau toti cei care il vind si care este la intersectia dintre calea calarasi cu agricultori .se face la comanda orice dimensiune,model,etc
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|