|
  |
PARINTELE IUSTIN PARVU A SCRIS PATRIARHULUI ROMANIEI SI SF. SINOD AL B.O.R. !, IUSTIN PARVU CONDAMNA IMPARTASIREA CU, CATOLICII A MITR. CORNEANU ! |
|
|
|
|
12th June 2008, 12:15
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 31-March 07
Locație: pe aici, si pe dincolo
ID membru: 161 728

|
asadar, omul ala vrea sa fie pace intre oameni, si de ce nu, o uniune intre biserici... Dar voi, NUUUUUU... Si dati cu pietre, exact ca fariseii... Pai, zice Domnul "iubeste-ti aproapele", sau ma insel?... Si Iisus Hristos a fost urat ca a cautat si catre oile pierdute, care nu era din casa lui israel... Sau cand a stat la masa cu pacatosii, ce ziceau fariseii?
eh, asa si voi, tot ca fariseii de atunci.. daca nu e ca in carte, e jale...
si, mai intreb... ce aveti cu omul acela? v-a facut rau? v-a cerut ceva voua? vreun sacrificiu? s-a lepadat de ceva? nu vorbim de principii, care au fost impuse de oameni, nu de Dumnezeu
Si mai lasati ateii... Daca astia chiar exista, sigur nu le-ar pasa si n-ar sta la discutii pe forumuri...
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 13:42
|
Geniu umil
Grup: Moderators
Data înscrierii: 21-April 04
Locație: Timisoara, orasul jeguletzului
ID membru: 14 919

|
QUOTE (Franco222 @ Jun 12 2008, 10:58)  Nu, ar incalca liberul arbitru al oamenilor (IMG: style_emoticons/default/cool.gif)
asta e cea mai penibila scuza a credinciosilor si cel mai jmecher pretext alt popimii (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
QUOTE (un_student @ Jun 12 2008, 12:15)  asadar, omul ala vrea sa fie pace intre oameni, si de ce nu, o uniune intre biserici... Dar voi, NUUUUUU... Si dati cu pietre, exact ca fariseii... Pai, zice Domnul "iubeste-ti aproapele", sau ma insel?... Si Iisus Hristos a fost urat ca a cautat si catre oile pierdute, care nu era din casa lui israel... Sau cand a stat la masa cu pacatosii, ce ziceau fariseii? tu chiar esti lovit in cap cu loitrea? nu pricepi ca e doar chestie de ciolan? cum dracu vrei tu ca cineva care are aproape totul sa inceapa sa imparta si cu altii care in principiu au aceleasi idei si se inchina la aceeasi naluca?eh, asa si voi, tot ca fariseii de atunci.. daca nu e ca in carte, e jale... a-l compara pe corneanu cu cristos e destul de penibil. o diferenta frapanta ar fi faptul ca corneanu are bani de nu stie sa-i numere si spre deosebire de cristos nu are de gind sa-i imparta cu aurolacii care se tiriie la 3 metri in fata bisericiisi, mai intreb... ce aveti cu omul acela? v-a facut rau? v-a cerut ceva voua? vreun sacrificiu? s-a lepadat de ceva? nu vorbim de principii, care au fost impuse de oameni, nu de Dumnezeu Si mai lasati ateii... Daca astia chiar exista, sigur nu le-ar pasa si n-ar sta la discutii pe forumuri... aia crezi tu. ateii adora sa stea la discutii pe forumuri, chiar daca ii doare fix in posterior (IMG:style_emoticons/default/lol.gif) | |
Acest mesaj a fost modificat de Mosotti: 12th June 2008, 13:42
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 14:05
|
Active Member
Data înscrierii: 16-November 05
ID membru: 53 937

|
QUOTE (Mosotti @ Jun 12 2008, 14:42)  asta e cea mai penibila scuza a credinciosilor si cel mai jmecher pretext alt popimii (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif) si cum ai stabilit? de ce n-ar fi un principiu valabil? on-topic: intarata-i, drace
Acest mesaj a fost modificat de Franco222: 12th June 2008, 14:27
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 14:07
|
Active Member
Data înscrierii: 21-June 07
Locație: Timisoara
ID membru: 193 828

|
QUOTE (AMDG @ Jun 12 2008, 12:21)  Pana si Benedict e episcopul Romei - insa a fi mitropolit nu e acelasi lucru cu a fi episcop (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif) Sunt convins ca cei ce au declansat marea schisma gandeau la fel ca si tine , de ambele parti - ignorand avertismentul din 1 Corinteni 1:13 Spre deosebire de securitate ce i-a desfiintat pe greco-catolici in modul cel mai violent , cu acordul ortodocsilor . Si problema continua si azi , persoane ce doresc sa refaca unitatea bisericii precum IPS Corneanu fiind blamate ca le-au dat greco-catolicilor bisericile inapoi . Omule, intelegi ca nu sunt printre cei care cer capul mitropolitului... Nu vreau sa fiu eu judecatorul. Dar prin ce spune si ce face din pacate - si cu durere spun asta - s-a cam lepadat singur. Eu stiu ca Sfantul Sinod o sa ia o decizie - aceea o voi respecta si o voi considera finalizarea acestui caz. Sfantul Sinod este adunarea episcopilor - a TUTUROR episcopilor BOR. Ce s-a intamplat la schisma... Dumnezeu stie mai bine. Eu cred ca in Biserica Ortodoxa este Adevar si Viata, marturisesc botezul in aceasta Biserica si ma inchin lui Dumnezeu Unul, Cel in Treime slavit. Iar Biserica noastra nu este in comuniune perfecta cu Roma, asadar nici eu, in Biserica fiind nu pot fi in comuniune cu aceia. Imi sunt dragi toti oamenii cumsecade, ma straduiesc sa imi fie dragi oamenii in general. Dar credinta mea este una. Nu il blameaza cineva pentru ca a dat bisericile inapoi, ci pentru lepadarea de spiritul Bisericii Ortodoxe, lepadarea de canoane si de frati, pentru pericolul ratacirii multor crestini... Pentru lucruri pe care cine pune "fratietatea" cu cel strain mai presus de fratietatea adevarata, cu cei dintr-o mama cu el - nu le pricepe, nu le percepe cum trebuie. Pe mitropolitul Nicolae Corneanu il va judeca Hristos. In rest pentru pastorirea lui in Biserica raspunde intreg Sinodul... Iar Sinodul trebuie sa vorbeasca. Cu ajutorul lui Dumnezeu si din mila Lui se va lamuri si asta. Sa ne ajute Bunul sa fie rinduit si la noi la Timisoara un episcop cu inima limpede.
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 14:15
|
↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 16-May 05
Locație: Iași
ID membru: 36 806

|
QUOTE (Leinarius @ Jun 12 2008, 15:07)  Omule, intelegi ca nu sunt printre cei care cer capul mitropolitului... Nu vreau sa fiu eu judecatorul. Dar prin ce spune si ce face din pacate - si cu durere spun asta - s-a cam lepadat singur.
Eu stiu ca Sfantul Sinod o sa ia o decizie - aceea o voi respecta si o voi considera finalizarea acestui caz. Sfantul Sinod este adunarea episcopilor - a TUTUROR episcopilor BOR.
Ce s-a intamplat la schisma... Dumnezeu stie mai bine. Eu cred ca in Biserica Ortodoxa este Adevar si Viata, marturisesc botezul in aceasta Biserica si ma inchin lui Dumnezeu Unul, Cel in Treime slavit. Iar Biserica noastra nu este in comuniune perfecta cu Roma, asadar nici eu, in Biserica fiind nu pot fi in comuniune cu aceia. de ce te-ai increde intr-o chestie rezultata in urma actiunii unor oameni? Ca marea aia schisma.. chiar crezi ca acea credinta in dumnezeu s-a scindat automat in 2 doar pt ca niste oameni au decis asta? Chiar crezi ca a fost ceva dumnezeiesc in aceasta schisma si nu interesele materiale/politice/etc diferite a doua parti, care nu se mai impacau pe ciolan?
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 14:17
|
Junior
Data înscrierii: 17-May 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 180 960

|
QUOTE (Leinarius @ Jun 12 2008, 15:07)  Eu cred ca in Biserica Ortodoxa este Adevar si Viata, Yeah, Right.
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 14:21
|
Active Member
Data înscrierii: 21-June 07
Locație: Timisoara
ID membru: 193 828

|
QUOTE (romaximusro @ Jun 12 2008, 15:15)  de ce te-ai increde intr-o chestie rezultata in urma actiunii unor oameni? Ca marea aia schisma.. chiar crezi ca acea credinta in dumnezeu s-a scindat automat in 2 doar pt ca niste oameni au decis asta? Chiar crezi ca a fost ceva dumnezeiesc in aceasta schisma si nu interesele materiale/politice/etc diferite a doua parti, care nu se mai impacau pe ciolan?
Acolo nu a fost lucrare omeneasca. Acolo a fost incercare mare si mare gresala, iar ea a fost ingaduita de Dumnezeu, ca altfel nu ar fi avut loc. Desigur ca faptuitorii fost-au oameni.
Credinta nu se schindeaza. Credinta e credinta.
Biserica Ortodoxa nu afirma cu placere ca Roma nu este in comuniune, ci cu regret, iar pentru ortodocsi nu este un motiv de mandrie ca nu sunt in comuniune cu cei ce tin de Roma... Nu interpreta reactia asta cu una de tipul "nu ne amestecam cu voi ca sunteti inferiori noua". Nu e vorba de asa ceva.
Nu afirma nimeni superioritatea B.O. ci doar pastrarea nealterata a Traditiei si a invataturii. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 14:28
|
elbonian
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 12-October 02
Locație: Bucharest, sort of
ID membru: 2 181

|
cati oameni cu 1 post pe topicul asta...
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 14:38
|
Active Member
Data înscrierii: 23-January 07
ID membru: 131 610

|
QUOTE (Leinarius @ Jun 12 2008, 15:07)  Ce s-a intamplat la schisma... Dumnezeu stie mai bine. Un rationament similar lui Pontiu Pilat (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif) QUOTE (Leinarius @ Jun 12 2008, 15:07)  Nu il blameaza cineva pentru ca a dat bisericile inapoi, ci pentru lepadarea de spiritul Bisericii Ortodoxe, lepadarea de canoane si de frati, pentru pericolul ratacirii multor crestini... Trecand peste faptul ca este blamat de multi din cauza pierderii de proprietati ( confiscate cu ajutorul securitatii ) , cine ii blameaza pe cei care s-au lepadat unii de altii la schisma si pe cei ce le urmeaza pilda , si cine ii rasplateste pe cei care vor sa se apropie din nou respectand 1 Corinteni 1:13 ? Interesant e ca ai uitat sa pui o rubrica in care sunt blamati cei care ignora Biblia , sau alta in care sunt laudati parca facatorii de pace (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Acest mesaj a fost modificat de AMDG: 12th June 2008, 14:44
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 15:37
|
S t a l k e r
Data înscrierii: 13-March 03
Locație: :: cetatea bucureshtilor ::
ID membru: 3 224

|
da, si eu m-as impartasi cu bucurie si nu doar cu catolicii ci cu oricine. sunt oameni minunati in lumea araba, in state, etc problema este insa sa impartasim aceeasi credinta. iar credinta nu consta doar in faptul de a marturisi ca esti crestin ci si sa marturisesti cele ale crestinismului, in nuce, invatatura lui Hristos. apropierea nu se face in maniera IPS Nicolae altfel m-as duce la Gange si as face baie acolo spunand ca sunt frate de credinta cu pelerinii hindu. catolicii s-au indepartat din pacate foarte mult de biserica apostolica si nu recunosc acest lucru, drumul de intoarcere este aproape imposibil in conditiile date si cu toate acestea in vremurile din urma se vor intoarce.
altfel reactiile noastre sunt reactiile firesti ale oricarui crestin care activeaza real in biserica ortodoxa romana, care dincolo de uscaturile pe care le cunoastem si noi, este o comunitate vie.
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 16:18
|
Active Member

|
QUOTE (Nicanor @ Jun 12 2008, 16:37)  catolicii s-au indepartat din pacate foarte mult de biserica apostolica si nu recunosc acest lucru, Interesant , ei zic acelasi lucru despre noi . Si cand te gandesti ca am fost impreuna timp de 1000 de ani ... QUOTE (Nicanor @ Jun 12 2008, 16:37)  nu se face in maniera IPS Nicolae altfel m-as duce la Gange si as face baie acolo spunand ca sunt frate de credinta cu pelerinii hindu. Hai sa fim seriosi , cu exceptia primatului papei nu prea exista diferente insurmontabile . Sa compari catolicii cu hindusii e cel putin amuzant (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Acest mesaj a fost modificat de AMDG: 12th June 2008, 16:21
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 16:58
|
Senior Member
Data înscrierii: 11-June 04
ID membru: 18 133

|
QUOTE (AMDG @ Jun 12 2008, 17:18)  ... Hai sa fim seriosi , cu exceptia primatului papei nu prea exista diferente insurmontabile . Sa compari catolicii cu hindusii e cel putin amuzant (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif) e de ajuns o singura "diferenta insurmontabila", de vreme ce e insurmontabila, ca sa te citez (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) renunta catolicii la primatul papal?
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 18:04
|
Active Member

|
QUOTE (data @ Jun 12 2008, 17:58)  e de ajuns o singura "diferenta insurmontabila", de vreme ce e insurmontabila, ca sa te citez (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) renunta catolicii la primatul papal? Sunt convins ca vor renunta toti la orgolii in momentul in care biserica va fi din nou persecutata la scara globala . Benedict a clasificat bisericile ortodoxe ca fiind biserici apostolice surori , spre deosebire de cele protestante . Oricum exista tensiuni si mai mari intraortodoxe - vezi ciocnirile intre BOR si biserica rusa de exemplu pe tema Basarabiei , asa ca revin la versetul de mai sus (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 20:12
|
Senior Member
Data înscrierii: 11-June 04
ID membru: 18 133

|
QUOTE (AMDG @ Jun 12 2008, 19:04)  Sunt convins ca vor renunta toti la orgolii in momentul in care biserica va fi din nou persecutata la scara globala . Benedict a clasificat bisericile ortodoxe ca fiind biserici apostolice surori , spre deosebire de cele protestante . Oricum exista tensiuni si mai mari intraortodoxe - vezi ciocnirile intre BOR si biserica rusa de exemplu pe tema Basarabiei , asa ca revin la versetul de mai sus (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif) deci primatul papal este un orgoliu? si nu te amagi; eu ma simt acasa cand intru intr-o biserica greaca sau rusa; cele catolice parca sunt muzee, total straine starii mele sufletesti; reci si indiferente; diferendele intre administratiile romane si cele ruse sunt la nivel de ... administratie, nu de credinta sunt fratii nostri; catolicii sunt rude mai indepartate; care au intrat cu bocancii peste noi.
|
|
|
|
|
|
|
|
13th June 2008, 11:21
|
Active Member

|
QUOTE (data @ Jun 12 2008, 21:12)  si nu te amagi; eu Parerea ta a fost notata . Orgoliu e sustinerea marii schisme si distrugerea bisericii primare , de ambele parti (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
14th June 2008, 18:46
|
Junior
Data înscrierii: 11-July 06
ID membru: 86 026

|
QUOTE (Nicanor @ Jun 12 2008, 09:48)  EDIT ...amgd, asta au si vrut dar nu prea au putut. este nevoie sa iti amintesc de zecile de manastiri distruse de bucow cu tunul? fiecare drept pe care il confiscau romanilor din ardeal se lasa cu o razmerita si in ciuda sutelor de tarani care erau pedepsiti exemplar dupa cadeau si cateva capete de grofi. nu prea se jucau cu romanii, aveau "mici" ezitari. altfel de mult si-ar fi dorit un ardeal papistas... asta este un basm Buccow a distrus si biserici ortodoxe si catolice. este inceputul "miscarii iosefiniste", se distrugeau toate manastirile contemplative, cele care nu aduceau nici un folos societatii. In viziunea lui Iosif al II-lea o manastire sa-si justitice existenta trebuia sa conduca o manufactura sau o scoala sau un spital. Doar in Austria s-au secularizat cateva sute de manastiri. Deci nu a fost indreptata impotriva ortodocsilor. Razmerite ale satenilor nu prea au existat, exceptia facand Sofronie care a fost spion rus. Se plimba prin sate si le spunea satenilor in limba sarba ca i se arata Maica Domnului, ea il plimba prin sate. Era insotit de un traducator. Cand i-au cerut sa faca o liturghie intr-o biserica greco-catolica a refuzat spunand ca Maica Domnului ii interzice.
Acest mesaj a fost modificat de dilla: 14th June 2008, 18:58
|
|
|
|
|
|
|
|
15th June 2008, 15:20
|
Junior
Data înscrierii: 7-February 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 30 279

|
QUOTE (dilla @ Jun 14 2008, 19:46)  asta este un basm Buccow a distrus si biserici ortodoxe si catolice. este inceputul "miscarii iosefiniste", se distrugeau toate manastirile contemplative, cele care nu aduceau nici un folos societatii. In viziunea lui Iosif al II-lea o manastire sa-si justitice existenta trebuia sa conduca o manufactura sau o scoala sau un spital. Doar in Austria s-au secularizat cateva sute de manastiri. Deci nu a fost indreptata impotriva ortodocsilor. Razmerite ale satenilor nu prea au existat, exceptia facand Sofronie care a fost spion rus. Se plimba prin sate si le spunea satenilor in limba sarba ca i se arata Maica Domnului, ea il plimba prin sate. Era insotit de un traducator. Cand i-au cerut sa faca o liturghie intr-o biserica greco-catolica a refuzat spunand ca Maica Domnului ii interzice. ba asta e un basm
|
|
|
|
|
|
|
|
15th June 2008, 20:05
|
Active Member

|
QUOTE (CatalinM @ Jun 15 2008, 16:20)  ba asta e un basm Securitatea in colaborare cu biserica ortodoxa i-a desfiintat pe greco-catolici .Astept acum ca cineva sa zica ca si asta e un basm (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|