|
  |
PARINTELE IUSTIN PARVU A SCRIS PATRIARHULUI ROMANIEI SI SF. SINOD AL B.O.R. !, IUSTIN PARVU CONDAMNA IMPARTASIREA CU, CATOLICII A MITR. CORNEANU ! |
|
|
|
|
15th July 2008, 13:18
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 23-January 07
ID membru: 131 610

|
QUOTE (Leinarius @ Jul 15 2008, 13:47)  Deranjeaza insa intr-o oarecare masura ca iertarea a venit fara o conditionare Cum poate cineva sa fie iertat fara a recunoaste inainte greseala ? Luca 17:3 Luați seama la voi înșivă! Dacă fratele tău păcătuiește împotriva ta, mustră -l! Și dacă -i pare rău, iartă -l! QUOTE (Leinarius @ Jul 15 2008, 12:48)  Avem pe vladica Paisie, care pe mine m-a impresionat Interesant , avand in vedere ca a fost propus spre avansare si decorare de catre PS Sofronie si a participat la actiunile ecumenice in calitate de reprezentant al lui IPS Nicolaie , pe care tot tu ii acuzi de "inceputul unei rataciri" .
Acest mesaj a fost modificat de AMDG: 15th July 2008, 13:26
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 13:23
|
Active Member
Data înscrierii: 1-April 07
ID membru: 162 281

|
QUOTE (Leinarius @ Jul 15 2008, 14:10)  Da, era de ajuns si ce zici tu. Intr-un fel la asa ceva ma asteptam si eu. Dar Sfantul Sinod a socotit altfel. Acum s-a incheiat, iar eu cum sunt prost si nu cunosc inima nimanui, acum mai bine tac. Dar tac si in inima, nu numai gura tace. Caci s-a hotarat, hotarat ramane.
Acum conteaza ce vine de acum incolo.
De se va arata IPS Nicolae staruitor in greseli... Dumnezeu sa ne miluiasca...
Tu ce vrei? Am zis eu ca sunt de acord cu fapta IPS Nicolae?? NU am zis si nu sunt. Dar asta inseamna ce? Nu inseamna nimic pentru tine, pentru altii... Inseamna pentru mine si pentru Hristos, care poate sa vada inima mea.
Ce sa-l intrebi... Poate s-au gandit ceilalti ierarhi, ei fiind mai daruiti cu rabdare, ca timpul si Dumnezeu vor arata ce trebuie aratat...
VOI CE VRETI??? SA NU MAI ASCULTAM DE SFANTUL SINOD? SA NE LEPADAM DE BISERICA? SAU SUNTEM NOI MAI BISERICA SI STIM MAI BINE?
Bun, a gresit IPS Nicolae, iar Sfantul Sinod a reactionat cu retinere... Mare gaura in cer... Hai sa dam apa la moara schismaticilor...
Dar oare episcopi ca PS Iustinian, PS Ioan (de la Covasna si Harghita) nu mai sunt acolo in Sinod? Oare de la primul strigat al dusmanului se scutura zidul credintei noastres si ne cutremuram cu frica de la prima vedere a pericolului?
"Sa stam bine, sa stam cu frica!" - la chemarea asta nu va cutremurati la liturghie??? Pai in ea e esenta vietii crestinesti. Dar frica aceea nu e fiorul pe sira spinarii de teama, ci e frica aceea care e inceputul intelepciunii. Ai dreptate, am crezut ca nu vezi ortodox. Treaba e de exact apocalipsa : "Caci s-a hotarat, hotarat ramane." Chiar si stamb? Crede-me ca ma doare sufletul de tot ce scriu aici, astea nu erau treburile mele pentru ca am fost ferm convins ca... de multe si uite ca nu e chiar asa. TREBUIE SA ASCULTAM, nu am zis niciodata altfel. Sa mai vedem de cine la modul particular, ca in ansamblu e exact cum ne cere Hristos : sa fim curajosi( pe drept) nu molai, adica sa vedem granita(oare cum putem fara Hristos?) dintre drept si stramb, ca tare s-a subtiat. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 13:28
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 21-June 07
Locație: Timisoara
ID membru: 193 828

|
QUOTE (AMDG @ Jul 15 2008, 14:18)  Cum poate cineva sa fie iertat fara a recunoaste inainte greseala ?
Luca 17:3 Luați seama la voi înșivă! Dacă fratele tău păcătuiește împotriva ta, mustră -l! Și dacă -i pare rău, iartă -l! Deci anume de unde stii tu sau eu ca nu s-au cait cei doi? Au poate ca nu au venit la TV sa spuna ca le pare rau... Poate le este rusine, poate se feresc, poate sunt "putini" in sporirea duhovniceasca (ceea ce e destul de deplans la un ierarh vechi ca IPS Nicolae)... Eu asta zic: prea repede gasim prilej de a sari in sus cerand socoteala... Cercetarea s-o fi facut ea cumva. Nu am facut-o noi - au facut-o altii, mai vrednici. Ce vrei? sa fi fost prezentata public o caseta cu cei doi ierarhi cerand iertare? Asumarea publica a unui pacat, chiar marturisirea greselii ratacirii, este la libera alegere. Ar fi bine sa o faca, dar daca nu au facut-o nu inseamna ca avem noi dreptul sa ii banuim. Ne delimitam de acele fapte, de sincretismul fatarnic, ne pastram dreapta credinta, care este un dar si o minune a lui Hristos, nu este virtutea noastra si gata! Dumnezeu sa puna pace! QUOTE sa fim curajosi( pe drept) nu molai, adica sa vedem granita(oare cum putem fara Hristos?) dintre drept si stramb, ca tare s-a subtiat. Amin!
Acest mesaj a fost modificat de Leinarius: 15th July 2008, 13:30
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 13:45
|
Active Member

|
QUOTE (Leinarius @ Jul 15 2008, 14:28)  ceea ce e destul de deplans la un ierarh vechi ca IPS Nicolae Interesante sperantele ce ti le pui in PS Paisie , asa cum am scris si mai sus . QUOTE (Leinarius @ Jul 15 2008, 14:28)  marturisirea greselii ratacirii, este la libera alegere. Aveam impresia ca in crestinism e altfel Matei 10:32 Deaceea, pe orișicine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi și Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri Dar hai ca ne agitam fara rost - nu suntem noi cei implicati .
Acest mesaj a fost modificat de AMDG: 15th July 2008, 13:48
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 14:13
|
Active Member

|
QUOTE (AMDG @ Jul 15 2008, 14:45)  Interesante sperantele ce ti le pui in PS Paisie , asa cum am scris si mai sus .
Aveam impresia ca in crestinism e altfel
Matei 10:32 Deaceea, pe orișicine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi și Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri
Dar hai ca ne agitam fara rost - nu suntem noi cei implicati . 1. Pe PS Paisie l-am avut oaspete deja de doua ori in parohie la noi, iar parohia nu e veche, are doar cativa ani - vorbeste din inima si nu generalitati si clisee. 2. Marturisirea lui Hristos e una iar marturisirea propriilor caderi inainte altora e alta. 3. Asa e - ne agitam fara rost, cam aici bateam si eu. Oricum cine a avut urechi de auzit a auzit. Ca veni vorba, pe pagina mitropoliei a aparut publicata hotararea si zice si negru pe alb ca faptele au fost necanonice, etc. (Mitropolia Banatului) Mitropolia Banatului
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 15:35
|
Junior
Data înscrierii: 28-May 08
ID membru: 330 857

|
QUOTE (Leinarius @ Jul 15 2008, 15:13)  1. Pe PS Paisie l-am avut oaspete deja de doua ori in parohie la noi, iar parohia nu e veche, are doar cativa ani - vorbeste din inima si nu generalitati si clisee. 2. Marturisirea lui Hristos e una iar marturisirea propriilor caderi inainte altora e alta. 3. Asa e - ne agitam fara rost, cam aici bateam si eu. Oricum cine a avut urechi de auzit a auzit. Ca veni vorba, pe pagina mitropoliei a aparut publicata hotararea si zice si negru pe alb ca faptele au fost necanonice, etc. (Mitropolia Banatului) Mitropolia BanatuluiMa voi n-avetz cu ce va umple timpu? Ce dracu de probleme is astea? Cine is astia inalt prea sfintii? Fac pariu ca nici unu nu are peste 1.97 ca mine.
Acest mesaj a fost modificat de TUMNESEU: 15th July 2008, 15:38
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 15:39
|
Junior
Data înscrierii: 15-July 08
ID membru: 348 369

|
QUOTE (dilla @ Jun 10 2008, 15:02)  Vad ca in Ortodoxie vad ca apar tot felul de personaje ca Iustin Parvu care considera ca el stie mai bine ca un intreg Sinod, ca Episcopii si ca Patriarhul. Veti gasi pe net o gramada de scrisori cu privire la diferite teme adresate Patriarhiei. Jalnic!
daca bisericile ortodoxe sunt autocefale de ce se amesteca una in treburile celeilalte? ce mai inseamna de fapt autocefala? ultimul sinod panortodox a avut loc in vremea lui Stalin, ce s-a discutat si mai sunt valabile acele decizii, tinand cont ca a avut loc intr-o perioada de trista amintire?
ortodoxie = est = russia = evul mediu | |
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 15:40
|
Junior
Data înscrierii: 22-May 08
ID membru: 329 285

|
Sa-mi explice si mie cineva ce inseamna prea sfant. Cel ce are titlul asta poate face minuni ca un sfant adevarat sau e un fel de grad bisericesc cum sunt gradele in armata. Pe ce criterii se obtin astfel de grade? Daca nu sunt fapte reale si minuni nu rezulta ca titlurile astea sunt doar vorbe goale, praf in ochi pt cei ce isi imagineaza lucruri ireale in loc sa vada realitatea aici si acum?
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 15:41
|
Active Member

|
QUOTE (quantico2708 @ Jul 15 2008, 16:39)  ortodoxie = est = russia = evul mediu si ce e rau spiritual(daca ar fi asa)? N-ai mobil la discretie?
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 15:48
|
Junior
Data înscrierii: 28-May 08
ID membru: 330 857

|
QUOTE (janclod @ Jul 15 2008, 16:40)  Sa-mi explice si mie cineva ce inseamna prea sfant. Cel ce are titlul asta poate face minuni ca un sfant adevarat sau e un fel de grad bisericesc cum sunt gradele in armata. Pe ce criterii se obtin astfel de grade? Daca nu sunt fapte reale si minuni nu rezulta ca titlurile astea sunt doar vorbe goale, praf in ochi pt cei ce isi imagineaza lucruri ireale in loc sa vada realitatea aici si acum? Astea e ca la armata ai zis bine, ca acolo te rupea sergentu daca ii comentai. Mie nu avea curaj sa-mi zica nimic ca i-am promis ca il prind in civilie si ii rup mufa da in rest titulaturile is numa de forma ca si aia is institutie da stat si le da titluri ca sa le bage salarii mai mari.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 15:52
|
Active Member

|
QUOTE (janclod @ Jul 15 2008, 16:40)  Sa-mi explice si mie cineva ce inseamna prea sfant. Cel ce are titlul asta poate face minuni ca un sfant adevarat sau e un fel de grad bisericesc cum sunt gradele in armata. Pe ce criterii se obtin astfel de grade? Daca nu sunt fapte reale si minuni nu rezulta ca titlurile astea sunt doar vorbe goale, praf in ochi pt cei ce isi imagineaza lucruri ireale in loc sa vada realitatea aici si acum? Vorbe goale, omule, vorbe goale, izvorate din necunoastere si dorinta de necunoastere... Episcopilor li se spune "prea sfintiti", nu "prea sfinti".... Intelegi diferenta? Mai are oare vreun rost sa se raspunda la asemenea cuvinte? (intrebare mai mult retorica)
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 16:05
|
Junior
Data înscrierii: 22-May 08
ID membru: 329 285

|
QUOTE (Leinarius @ Jul 15 2008, 16:52)  Vorbe goale, omule, vorbe goale, izvorate din necunoastere si dorinta de necunoastere...
Episcopilor li se spune "prea sfintiti", nu "prea sfinti".... Intelegi diferenta?
Mai are oare vreun rost sa se raspunda la asemenea cuvinte? (intrebare mai mult retorica) Ok , am inteles , dar preasfintit are legatura cu sfintenia, nu? Sfintenia se dovedeste in fapte nu vorbe, nu? Are rost sa se raspunda, doar aroganta te opreste sa raspunzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 16:12
|
Active Member

|
QUOTE (janclod @ Jul 15 2008, 17:05)  Ok , am inteles , dar preasfintit are legatura cu sfintenia, nu? Sfintenia se dovedeste in fapte nu vorbe, nu? Are rost sa se raspunda, doar aroganta te opreste sa raspunzi. Hai sa-ti explic eu(cu cuvintele mele), in urma unei slujbe se sfintesc lucruri/oameni, se "curatesc", inseamna ca sunt sfintite prin lucrarea Duhului Sfant. Sfant e alta treaba "purtator de Dumnezeu"(intr-o masura mai mare decat noi)...e greu de explicat, of.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 16:42
|
Junior
Data înscrierii: 2-June 08
ID membru: 332 655

|
QUOTE (sorin2007 @ Jul 15 2008, 17:12)  Hai sa-ti explic eu(cu cuvintele mele), in urma unei slujbe se sfintesc lucruri/oameni, se "curatesc", inseamna ca sunt sfintite prin lucrarea Duhului Sfant. Sfant e alta treaba "purtator de Dumnezeu"(intr-o masura mai mare decat noi)...e greu de explicat, of. Am inteles cum sta treaba: eu ... un inalt prea murdarit ... intru la o slujba de sfintire si m-am scos, dar minune eu nu ies inalt prea sfintit de acolo eu ies tot un nimeni in multime care mai trebuie sa vina acolo iar si iar dependent ca de drog. Ce s-ar face medicina fara bolnavi si biserica fara pacatosi. Asa ca pacatosii trebuie mentinuti in acest stadiu. Ei nu pot accede la gradul de IPS. E perfect logic.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 17:50
|
Active Member

|
QUOTE (XTLAN @ Jul 15 2008, 17:42)  Am inteles cum sta treaba: eu ... un inalt prea murdarit ... intru la o slujba de sfintire si m-am scos, dar minune eu nu ies inalt prea sfintit de acolo eu ies tot un nimeni in multime care mai trebuie sa vina acolo iar si iar dependent ca de drog. Ce s-ar face medicina fara bolnavi si biserica fara pacatosi. Asa ca pacatosii trebuie mentinuti in acest stadiu. Ei nu pot accede la gradul de IPS. E perfect logic. Usor inteleg si eu, de ce trebuie sa fi-ti bagati in seama? Spune-ti ce si cum vre-ti, doar aveti drept de opinie. (IMG: style_emoticons/default/mad.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
15th July 2008, 20:44
|
Active Member

|
QUOTE (XTLAN @ Jul 15 2008, 17:42)  Asa ca pacatosii trebuie mentinuti in acest stadiu. Ei nu pot accede la gradul de IPS. E perfect logic. Nici un om nu e fara de pacat , iar doctrina crestina indica Matei 23:11:Cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru.
|
|
|
|
|
|
|
|
17th July 2008, 12:10
|
Junior
Data înscrierii: 29-January 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 63 644

|
QUOTE (Leinarius @ Jul 15 2008, 14:28)  Deci anume de unde stii tu sau eu ca nu s-au cait cei doi?
Au poate ca nu au venit la TV sa spuna ca le pare rau... Poate le este rusine, poate se feresc, poate sunt "putini" in sporirea duhovniceasca (ceea ce e destul de deplans la un ierarh vechi ca IPS Nicolae)...
Eu asta zic: prea repede gasim prilej de a sari in sus cerand socoteala... Cercetarea s-o fi facut ea cumva. Nu am facut-o noi - au facut-o altii, mai vrednici. Ce vrei? sa fi fost prezentata public o caseta cu cei doi ierarhi cerand iertare?
Asumarea publica a unui pacat, chiar marturisirea greselii ratacirii, este la libera alegere. Ar fi bine sa o faca, dar daca nu au facut-o nu inseamna ca avem noi dreptul sa ii banuim.
Ne delimitam de acele fapte, de sincretismul fatarnic, ne pastram dreapta credinta, care este un dar si o minune a lui Hristos, nu este virtutea noastra si gata!
Dumnezeu sa puna pace!
Amin! cineva care a fost la Sf. Liturghie la catedrala Timisoara, a povestit ca slujea ps. Corneanu, care si-a cerut iertare in fat credinciosilor fiindca a gresit, si a zis ca Sinodul a luat masuri. Acuma noi nu suntem umbra lui ps. Corneanu ca sa vedem unde si ce zice, si nici Dumnezeu sa vedem ce are in inima, deci mi se pare total aiurea sa se sustina ca de fapt nu-i pare rau. I-o fi parand, nu i-o fi parand, Dumnezeu stie. Dar cel putin in fata Sinodului a zis ca-i pare rau, asa ca deja unele discutii de pe internet, unde am vazut deja ca se vorbeste de schisma, mi se par deplasate si exagerate. Parca se cauta cu tot dinadinsul tulburarea in Biserica. Ma intreb de ce laicatul asta roman nu e asa vocal si cand vine vorba de lupta contra atator pacate care infloresc in societatea noastra.Sa fim realisti, majoritatea celor care isi zic ortodocsi habar n-au de randuieli elementare din Biserica, nici gand sa-i mai doara capul de altele. Sunt de acord cu ceea ce ai zis mai sus, Leinarius. Sa nu uitam ca nu tinem noi Biserica, ci Hristos.
Acest mesaj a fost modificat de Myryam: 17th July 2008, 12:11
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd July 2008, 11:30
|
Junior
Data înscrierii: 22-July 08
ID membru: 350 868

|
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|