|
  |
PARINTELE IUSTIN PARVU A SCRIS PATRIARHULUI ROMANIEI SI SF. SINOD AL B.O.R. !, IUSTIN PARVU CONDAMNA IMPARTASIREA CU, CATOLICII A MITR. CORNEANU ! |
|
|
|
|
6th June 2008, 17:40
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 29-January 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 63 644

|
QUOTE (adragu76 @ Jun 6 2008, 16:12)  poate daca il fotografiau la vreun streaptease nu era asa de grav. a fost la o biserica crestina la urma urmei . este grav ptr autoritatea bor-ului . nu trebuie sa ne ingrijoram, sa ne rugam si Dumnezeu va lumina pe ierarhi Și apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer și pe pământ. .... și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. Evanghelia dupa Matei , cap. 28, v. 18, 20
|
|
|
|
|
|
|
|
6th June 2008, 19:31
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 1-April 07
ID membru: 162 281

|
QUOTE (Myryam @ Jun 6 2008, 18:40)  nu trebuie sa ne ingrijoram, sa ne rugam si Dumnezeu va lumina pe ierarhi
Și apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer și pe pământ. .... și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.
Evanghelia dupa Matei , cap. 28, v. 18, 20 ...greu...noi ca noi, problema e : ce ne facem cu copiii? O sa-mi spui ca are grija Dumnezeu, dar noi chiar suntem cioate? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
7th June 2008, 10:31
|
Junior
Data înscrierii: 29-January 06
ID membru: 63 644

|
QUOTE (sorin2007 @ Jun 6 2008, 20:31)  ...greu...noi ca noi, problema e : ce ne facem cu copiii? O sa-mi spui ca are grija Dumnezeu, dar noi chiar suntem cioate? pai ce sa facem, sa traim ortodox, cu nadejde la Dumnezeu, si le va fi bine si copiilor, asa ma gandesc (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif) sa nu se inteleaga ca incuviintez fapta IPS Corneanu, mai ales ca recunoaste ca nu-i pare rau si restul, dar tot raul spre bine, sa nu deznadajduim si sa nu ne lamentam; ca Hristos a tinut Biserica 2000 de ani si o s-o tina pana la sfarsitul veacului.
|
|
|
|
|
|
|
|
7th June 2008, 22:07
|
Junior
Data înscrierii: 28-May 08
ID membru: 330 623

|
7 iunie 2008 Hotararile Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane
4. În legătură cu situația creată prin împărtășirea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, la o Liturghie euharistică greco-catolică, Sinodul Permanent a luat act de cele relatate, cu regret, de către IPS Mitropolit Nicolae și, neavând competență decizională, a hotărât ca problema să fie înscrisă pe ordinea de zi a proximei ședințe a Sfântului Sinod, spre dezbatere și decizie.
Prea Fericite Parinte Patriarh si Inalt Prea Sfintiti Parinti membri ai Sf.Sinod, Bunul Dumnezeu ne-a dat poate cel mai mare dar, libertatea, libertatea de al iubi pe Dumnezeu prin iubirea aproapelui sau alte fapte cresitnesti. Nu aveti nici un drept sa-i ingraditi libertatea mitropolitului Nicolae Corneanu! El iubeste foarte mult cei apropiati lui fratii catolici si banuiesc ca visul si dorinta sa cea mai mare inainte de a ajunge la Domnul este sa se impartaseasca din pocalul de la Vatican! Prea Sfintia sa cunoscut ca iubitor de catolici si doctrine staliniste vrea sa-si implineasca cel mai maret ideal, unirea cu biserica catolica, recunoasterea primatului papal, filioque...etc. Noi facem cheta la credinciosi si-i cumparam un bilet clasa I, doar dus, pentru Roma. Restul se descurca dumnealui din moment ce are prieteni foarte buni precum nuntiul apostolic, si papa catolic. Ce mai, Vaticanul va fi in extaz! Nu-i curmati acest vis si ideal maret, a facut multe sacrificii pentru a ajunge aici! Ajutati-l sa-si vada visul cu ochii! AMIN.
Acest mesaj a fost modificat de orthodoxis: 7th June 2008, 22:17
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 10:39
|
Active Member
Data înscrierii: 21-June 07
Locație: Timisoara
ID membru: 193 828

|
QUOTE (orthodoxis @ Jun 7 2008, 23:07)  Prea Fericite Parinte Patriarh si Inalt Prea Sfintiti Parinti membri ai Sf.Sinod, Bunul Dumnezeu ne-a dat poate cel mai mare dar, libertatea, libertatea de al iubi pe Dumnezeu prin iubirea aproapelui sau alte fapte cresitnesti. Nu aveti nici un drept sa-i ingraditi libertatea mitropolitului Nicolae Corneanu! El iubeste foarte mult cei apropiati lui fratii catolici si banuiesc ca visul si dorinta sa cea mai mare inainte de a ajunge la Domnul este sa se impartaseasca din pocalul de la Vatican! Prea Sfintia sa cunoscut ca iubitor de catolici si doctrine staliniste vrea sa-si implineasca cel mai maret ideal, unirea cu biserica catolica, recunoasterea primatului papal, filioque...etc. Noi facem cheta la credinciosi si-i cumparam un bilet clasa I, doar dus, pentru Roma. Restul se descurca dumnealui din moment ce are prieteni foarte buni precum nuntiul apostolic, si papa catolic. Ce mai, Vaticanul va fi in extaz! Nu-i curmati acest vis si ideal maret, a facut multe sacrificii pentru a ajunge aici! Ajutati-l sa-si vada visul cu ochii! AMIN. Ei, vezi... Tocmai atitudini din astea nu fac cinste nimanui si nu aduc nimic bun... Oare nu ajunge ca e tristete si dor pentru fapta mitropolitului? De ce trebuie sa indur eu, credincios banatan si altii asemenea atitudini? Crezi ca noua ne place ce s-a intamplat? Crezi ca ne simtim bine acuma? A fost o fapta, sa vedem ce facem. Bine nu e, asa cum spune si Sinodul, dar a lua o atitudine de judecata si condamnare nu se cuvine fara indeplinirea CANONULUI. CANONUL zice ca Sinodul ia decizia, ASA SA FIE. Iar de acuzare se ocupa satana destul... Din pacate pentru noi, credinciosii din Banat, este o pierdere: pierdem liniste, pierdem pace, pierdem frati care se smintesc (fie din pricina mitropolitului, fie din pricina tunatorilor "aparatori ai canoanelor")... Am ascultat cu noduri in gat interventia mitropolitului Nicolae la AZEC... M-a intristat si m-a ingrijorat. Nu cred ca este bine ce se intampla... Este o incercare pentru Biserica, iar ea cuprinde mai multe aspecte, inclusiv pe cel cu "sindicatul"... Sa dea Dumnezeu sa se intareasca Biserica, iar in Banat sa ajungem si noi sa avem pace la Arhiepiscopie.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2008, 13:11
|
Active Member
Data înscrierii: 23-January 07
ID membru: 131 610

|
QUOTE (Leinarius @ Jun 9 2008, 11:39)  Din pacate pentru noi, credinciosii din Banat, este o pierdere Sau un castig , depinde cum privesti . In final totul se reduce la sustinerea sau nu a marii schisme - unii vor sa revina la biserica primara ( avand in vedere declinul crestinismului in UE de exemplu si implicit incercarea de aliere a celor cu conceptii similare ) , iar altii prefera varianta fragmentarii pentru ca mentine status quo-ul intact , desi e un status quo diferit de cel din primul mileniu .
|
|
|
|
|
|
|
|
10th June 2008, 11:48
|
S t a l k e r
Data înscrierii: 13-March 03
Locație: :: cetatea bucureshtilor ::
ID membru: 3 224

|
| daca nu retracteaza ar trebui caterisit, daca intelege ce a facut si isi recunoaste greseala eu zic cel mult sa fie pensionat... | |
|
|
|
|
|
|
|
|
10th June 2008, 12:56
|
Active Member
Data înscrierii: 23-January 07
ID membru: 131 610

|
QUOTE (Nicanor @ Jun 10 2008, 12:48)  daca nu retracteaza ar trebui caterisit, daca intelege ce a facut si isi recunoaste greseala eu zic cel mult sa fie pensionat... Sau - daca considera ca e judecat nedrept - s-ar putea sa repare marea schisma trecand la greco-catolici impreuna cu simpatizantii si patrimoniul din dotare (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
10th June 2008, 15:02
|
Junior
Data înscrierii: 11-July 06
ID membru: 86 026

|
Vad ca in Ortodoxie vad ca apar tot felul de personaje ca Iustin Parvu care considera ca el stie mai bine ca un intreg Sinod, ca Episcopii si ca Patriarhul. Veti gasi pe net o gramada de scrisori cu privire la diferite teme adresate Patriarhiei. Jalnic!QUOTE (orthodoxis @ Jun 4 2008, 22:10)  Sursa: sedmitza.ru
"Informatia precum ca mitropolitul ortodox roman s-ar fi impartasit la o mesa catolica a devenit o sensatie pentru jurnalisti si o sursa de sminteala pentru dreptcredinciosi. Primim in aceste zile multe solicitari, inclusiv si de la slujitori si cresttinii ortodocsi ai Bisericii ortodoxe Ruse in afara granitelor. daca bisericile ortodoxe sunt autocefale de ce se amesteca una in treburile celeilalte? ce mai inseamna de fapt autocefala? ultimul sinod panortodox a avut loc in vremea lui Stalin, ce s-a discutat si mai sunt valabile acele decizii, tinand cont ca a avut loc intr-o perioada de trista amintire?
Acest mesaj a fost modificat de dilla: 10th June 2008, 15:24
|
|
|
|
|
|
|
|
10th June 2008, 15:42
|
Active Member
Data înscrierii: 20-February 08
ID membru: 291 839

|
Cred ca se exagereaza. Nu in taina impartasaniei este diferenta dintre catolici si ortodocsi. Daca Mitopolitul ar fi sustinut vreuna dintre dogmele catolice care sunt diferite de cele ale traditiei ortodoxe atunci ar fi fost dovada de apostazie. Dar n-a facut-o.
Biserica Catolica este in aceasi masura Apostolica si Soborniceasca, pastreaza invataturile Sfintilor Apostoli, ai Sfintilor Parinti si ale Sinoadelor Ecumenice, are aceleasi taine ca si ortodoxismul - doar ca intrucatva alterate si adaugite.
PS1 - Daca mie ti-ar acorda un preot catolic impartasania in articulo mortis as primi-o si painea si vinul s-ar preface in Trupul si Sangele lui Hristos.
PS2 - Nici mie nu-mi prea place cum scrie Parvu: ce are neamul romanesc, Basarabia si Transilvania, homosexualitatea si avorturile cu gestul Mitropolitului? Cand aud de saraca tarisoara si de neamul ei minunat intru automat in defensiva. Identificarea nationala este o identificare eminamente moderna si este la fel de dezgustatoare ca si identificarile ideologice. Un crestin ar trebui sa fie mai sensibil la nuantele astea...
Acest mesaj a fost modificat de Sylvestru: 10th June 2008, 15:49
|
|
|
|
|
|
|
|
10th June 2008, 19:25
|
Junior
Data înscrierii: 31-March 07
Locație: pe aici, si pe dincolo
ID membru: 161 728

|
Bun.. eu nu inteleg care e problema voastra... Pana la urma exista doar un Dumnezeu, doar ca e celebrat si cinstit in diferite moduri si chipuri(fie de ortodocsi, fie de catolici, musulmani, etc. )... VOI, fiind impotriva acestora, ce vreti sa demonstrati? Ca exista doi Dumnezei, si ca al lor e mai prost, sau ce? Daca au catolicii homosexuali, ce? Noi nu avem? Scoateti, tata, capul din carti si din dogme.... Si traiti ca fratii... Timpul ala in care arunci cu pietre in catolici, sau musulmani, sau in ce mai considerati voi nu merg pe "dreapta credinta", mai bine il petreci cu familia, sau in meditatie, sau ajutati un batran sa traverseze strada, sau ajutati un sarac, sau un om in nevoi, sau mai bine te uiti la TV, decat sa arati cu degetul paiul din ochiul altora... A tradat? pe cine? Pe Dumnezeu, ziceti voi? Sa judece El, nu voi!! Adunatura de farisei...
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 13:01
|
S t a l k e r
Data înscrierii: 13-March 03
Locație: :: cetatea bucureshtilor ::
ID membru: 3 224

|
@Silvestru pai tu singur spui ca dogmele Bisericii catolice sunt alterate si adaugite fata de cele ale bisericii apostolilor si urmasilor lor. care este calea fireasca de comuniune, nu revenirea la adevarul stabilit in acei ani de comuniune, in cele opt sinoade(intalniri) ecumenice? este chiar atat de mult ceea ce cerem? biserica ortodoxa nu cere decat sa revina la practicile ei initiale, sa scoata inovatiile din dogma si cult care nu sunt deloc nesemnificative. iar despre impartasirea in urma liturghiei catolicilor sau in alte comuniuni "evanghelice", canoanele sunt exacte in acest sens si nu ar trebui sa ne jucam cu ele, te autoexcluzi din biserica.
da studentule, cunosc discursul acesta, dar cum rezolva problema? tu imi spui ca imi cunosti tatal, imi arati o poza insa in poza nu este tatal meu. eu ce sa fac, de dragul comuniunii sa zic ca el este?
cum au inteles catolicii iezuiti sa lucreze pentru "comuniune", unirea celor doua biserici: in secolul al XVII-lea, in teritoriile Poloniei, pentru a sprijini raspandirea uniatiei, se practica atragerea in secret a ierarhilor ortodocsi la catolicism. In fata credinciosilor, ei afirmau ca sunt ortodocsi si, ca atare, pastoreau comunitatile orotodoxe. In secret, ei acceptasera unirea cu Roma si sprijineau interesele catolicilor. De comportamentul unui astfel de ierarh, pe nume Iosif Shumlansky, episcop de Lwow, se mira Chiriac Papara, "parafylan" al Fratiei Ortodoxe din acelasi oras. La randul sau, Sf. Mitr. Dosoftei al Moldovei, pe baza informatiilor pe care i le oferise Chiriac Papara, deplangea comportamentul ierarhului "ortodox" de la Lwow despre care spunea, intr-o scrisoare adresata patriarhului Ioachim al Moscovei, ca „chiar și până astăzi (29 august 1683) [ep. Iosif Shumlansky] supără mult și face pacoste sfintelor biserici, silind spre unirea cea păgubitoare de suflet, când pe față când pe ascuns"
ei bine, atunci ca si acum, cel mai fair este sa il aduca pe IPS Nicolae in fata sinodului, sa explice ce s-a intamplat.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 19:39
|
Senior Member
Data înscrierii: 11-June 04
ID membru: 18 133

|
cred ca mai trebuia adaugata o optiune la chestionar: "nu sunt ortodox"
pentru ca cei care sunt de alta confesiune au votat pentru "impartasirea in comun", alterand rezultatul;
daca ar fi votat doar ortodocsii probabil ca ar fi fost un 100% impotriva "impartasirii in comun"
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 19:43
|
Active Member
Data înscrierii: 20-February 08
ID membru: 291 839

|
QUOTE (Nicanor @ Jun 11 2008, 14:01)  @Silvestru pai tu singur spui ca dogmele Bisericii catolice sunt alterate si adaugite fata de cele ale bisericii apostolilor si urmasilor lor. care este calea fireasca de comuniune, nu revenirea la adevarul stabilit in acei ani de comuniune, in cele opt sinoade(intalniri) ecumenice? este chiar atat de mult ceea ce cerem? biserica ortodoxa nu cere decat sa revina la practicile ei initiale, sa scoata inovatiile din dogma si cult care nu sunt deloc nesemnificative. iar despre impartasirea in urma liturghiei catolicilor sau in alte comuniuni "evanghelice", canoanele sunt exacte in acest sens si nu ar trebui sa ne jucam cu ele, te autoexcluzi din biserica.
da studentule, cunosc discursul acesta, dar cum rezolva problema? tu imi spui ca imi cunosti tatal, imi arati o poza insa in poza nu este tatal meu. eu ce sa fac, de dragul comuniunii sa zic ca el este?
cum au inteles catolicii iezuiti sa lucreze pentru "comuniune", unirea celor doua biserici: in secolul al XVII-lea, in teritoriile Poloniei, pentru a sprijini raspandirea uniatiei, se practica atragerea in secret a ierarhilor ortodocsi la catolicism. In fata credinciosilor, ei afirmau ca sunt ortodocsi si, ca atare, pastoreau comunitatile orotodoxe. In secret, ei acceptasera unirea cu Roma si sprijineau interesele catolicilor. De comportamentul unui astfel de ierarh, pe nume Iosif Shumlansky, episcop de Lwow, se mira Chiriac Papara, "parafylan" al Fratiei Ortodoxe din acelasi oras. La randul sau, Sf. Mitr. Dosoftei al Moldovei, pe baza informatiilor pe care i le oferise Chiriac Papara, deplangea comportamentul ierarhului "ortodox" de la Lwow despre care spunea, intr-o scrisoare adresata patriarhului Ioachim al Moscovei, ca „chiar și până astăzi (29 august 1683) [ep. Iosif Shumlansky] supără mult și face pacoste sfintelor biserici, silind spre unirea cea păgubitoare de suflet, când pe față când pe ascuns"
ei bine, atunci ca si acum, cel mai fair este sa il aduca pe IPS Nicolae in fata sinodului, sa explice ce s-a intamplat. Cred ca iti dai seama ca pentru fiecare argument al otodoxiei, catolicismul are tot atatea argumente in favoarea dreptatii credintei lor. E usor sa spui "sa se intoarca ei la dreapta credinta" dar trebuie ca stii ca asa ceva nu-i posibil. Cat despre Mitropolit, da, sa dea raspuns sinodului pentru gestul sau si da, sa fie caterisit daca sustine dogmele catolice. Doar pentru impartasirea la slujba lor cred c-ar trebui sa fie iertat. Ce-a fost a fost si stim cu totii bine ca greco-catolicismul nu a fost decat un mijloc de asimilare religioasa agresiva a catolicismului. Greco-catolicismul este mort. Sa nu ne imaginam ca se pot repeta circumstantele istorice din sec 17-18.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 19:43
|
Junior

|
QUOTE (data @ Jun 11 2008, 20:39)  cred ca mai trebuia adaugata o optiune la chestionar: "nu sunt ortodox"
pentru ca cei care sunt de alta confesiune au votat pentru "impartasirea in comun", alterand rezultatul;
daca ar fi votat doar ortodocsii probabil ca ar fi fost un 100% impotriva "impartasirii in comun" sunt ortodox si am votat pentru.. ai ceva impotriva? deci nu ar fi fost 100%... nu sunt rasist si nu fac discriminare, fie ca e vorba de alta natie, fie ca e vorba de religie...
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 19:50
|
Senior Member

|
QUOTE (un_student @ Jun 11 2008, 20:43)  sunt ortodox ... si nu fac discriminare, fie ca e vorba de alta natie, fie ca e vorba de religie... sper ca iti dai seama de contradictie unui ateu ii este poate indiferenta religia, nu unui credincios, indiferent carei religii ii apartine.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 19:55
|
Junior

|
QUOTE (data @ Jun 11 2008, 20:50)  sper ca iti dai seama de contradictie
unui ateu ii este poate indiferenta religia, nu unui credincios, indiferent carei religii ii apartine. am zis ca sunt ortodox, nu fanatic.... mai citeste o data, sau macar intelege....
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 20:00
|
Senior Member

|
QUOTE (un_student @ Jun 11 2008, 20:55)  am zis ca sunt ortodox, nu fanatic.... mai citeste o data, sau macar intelege.... bine, am inteles cine esti (IMG: style_emoticons/default/sleep.gif)
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|