QUOTE(akajohn @ Nov 12 2004, 01:30)
preturile initiale sunt in metru patrat de material si manopera (pe care eu am estimat-o la valoare materialului utilizat, cu alte cuvinte un metru patrat de faianta costa 285.000 lei deci manopera este si ea 285.000 lei)...
Asta mi se pare cea mai natanga chestie pe care o poate accepta cineva care apeleaza la meseriasi. E ca si cum manopera pentru montatul gresiei de 150.000 mp este diferita de cea pentru montatul gresiei de 300.000 mp.
Oricum, sunt banii tai, insa meseriasii care practica tehnica asta sunt pusi pe capatuiala si eu nu as lucra cu asemenea oameni!
Solutia la care am apelat eu a fost sa le cer un deviz inainte de a achizitiona orice material in care sa specifice costurile pe mp pentru zugraveala, montaj gresie si faianta, etc... Acum 1 an si jumatate cand am avut si eu o lucrare de genul asta (Apartament 3 camere+balcon=usa metalica intrare, zugravit, inlocuit inst electrica+cabluri-fara aplice, gresie, faianta, reconditionat tocuri+usi, pus geamuri termopan, parchet melaminat 2 camere, mocheta 1 camera) m-a ajuns in jur de 6.000 de USD, insa preturile au mai crescut de atunci cu aproximativ 20-30% si cursul USD a cam batut pasul, asa ca poti sa te astepti la 8.000 USD lejer.