Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

2 V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Cat costa repararea/ imbunatatirea unui apartament, stiu ca e greu de dat un raspuns exact
georgerc
mesaj 12th November 2004, 16:38
Mesaj #19

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 26-February 04
Locație: Bucuresti
ID membru: 11 951

QUOTE(akajohn @ Nov 12 2004, 01:30)
preturile initiale sunt in metru patrat de material si manopera (pe care eu am estimat-o la valoare materialului utilizat, cu alte cuvinte un metru patrat de faianta costa 285.000 lei deci manopera este si ea 285.000 lei)...

Asta mi se pare cea mai natanga chestie pe care o poate accepta cineva care apeleaza la meseriasi. E ca si cum manopera pentru montatul gresiei de 150.000 mp este diferita de cea pentru montatul gresiei de 300.000 mp.

Oricum, sunt banii tai, insa meseriasii care practica tehnica asta sunt pusi pe capatuiala si eu nu as lucra cu asemenea oameni!

Solutia la care am apelat eu a fost sa le cer un deviz inainte de a achizitiona orice material in care sa specifice costurile pe mp pentru zugraveala, montaj gresie si faianta, etc... Acum 1 an si jumatate cand am avut si eu o lucrare de genul asta (Apartament 3 camere+balcon=usa metalica intrare, zugravit, inlocuit inst electrica+cabluri-fara aplice, gresie, faianta, reconditionat tocuri+usi, pus geamuri termopan, parchet melaminat 2 camere, mocheta 1 camera) m-a ajuns in jur de 6.000 de USD, insa preturile au mai crescut de atunci cu aproximativ 20-30% si cursul USD a cam batut pasul, asa ca poti sa te astepti la 8.000 USD lejer.
Go to the top of the page

+Quote Post
vektor12
mesaj 12th November 2004, 20:18
Mesaj #20

Active Member

Data înscrierii: 20-May 04
ID membru: 16 712

stai, ma, nu te ambala, omul a facut o estimare proprie... tu pui cat vrei...

+Quote Post
pd
mesaj 12th November 2004, 22:57
Mesaj #21

Junior

Data înscrierii: 4-May 04
ID membru: 15 704

foarte buna discutia aceasta (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

Tocmai intru si eu intr-un apartament cu 3 camere, bai, balcon, bucatarie si pt ca in general ma pricep la IT si nu la gresie - faianta - parchet - termopane etc. sunt un pic blocat

Am inceput cu termopane (46 mil. cu geam LowE)- am cautat de m-am disperat. Pana la urma am ales firma care parea mai solida, care imi oferea garantia cea mai mare si am cautat sa vad la altii lucrari facute in urma cu cel putin un an. Este foarte important sa vezi termopane puse mai bine de un an, in plus mai cauti pe net. Oricum asta e partea usoara.

Acum sunt la partea cu gresie - zugravit. Ma termina mesterii pt ca nu stiu preturile la manopera, nu imi dau seama daca ma trag in piept.

Sper sa o scot la capat cu bine si dupa experienta asta o sa pot da si eu lectii, pana atunci... o sa incerc sa ma specializez in vopsele, gresie, faianta... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
vektor12
mesaj 12th November 2004, 23:39
Mesaj #22

Active Member

pai intereseaza-te inainte, intreaba si la altii, nu le da banii imediat...

+Quote Post
georgerc
mesaj 13th November 2004, 20:25
Mesaj #23

Junior

Data înscrierii: 26-February 04
ID membru: 11 951

QUOTE(vektor12 @ Nov 12 2004, 20:18)
stai, ma, nu te ambala, omul a facut o estimare proprie... tu pui cat vrei...
*

Nu ma ambalez, insa sa stii ca am intalnit oameni care mi-au spus cu seninatate ca meseriasii le-au cerut pe mp de manopera pentru gresie/faianta cat au dat pe gresia/faianta respectiva si ei au acceptat.... Asta e hotie curata din partea mesterilor, care profita de faptul da oamenii nu stiu piata....

Am verificat cat am platit eu pentru mp de manopera gresie&faianta.... 160 mii la preturile din primavara 2003.

Acest mesaj a fost modificat de georgerc: 13th November 2004, 20:50

+Quote Post
vektor12
mesaj 14th November 2004, 19:12
Mesaj #24

Active Member

ok, deci acum ar trebui sa fie pana-n 200k metrul patrat.

+Quote Post
johnny bravo
mesaj 14th November 2004, 21:19
Mesaj #25

Membru erect

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 5-August 03
Locație: the other side...
ID membru: 5 296

Am de daramat doua camari din casa pentru care imi trebuie autorizatie. Stie cineva ce formalitati trebuie indeplinite, cat timp dureaza si cat costa?

+Quote Post
voicul
mesaj 14th November 2004, 22:27
Mesaj #26

Junior

Data înscrierii: 7-October 04
ID membru: 23 941

Buna ziua,
am si eu o intrebare in legatura cu parchet, am o camera de vreo 35 metrii patrati unde vreau sa schimb parchetul ca scartie (este de 30 ani parca), cam cat costa metru patrat sau daca se poate face ceva sa nu mai scartie (IMG:style_emoticons/default/puke.gif)

Merci

+Quote Post
vektor12
mesaj 15th November 2004, 09:46
Mesaj #27

Active Member

sa nu mai cartaie nu prea ai ce face... parchetul te costa vreo 400k metrul patrat (exista si mai ieftine, si mai scumpe), iar dupa te costa manopera.

+Quote Post
ovisod
mesaj 15th November 2004, 10:19
Mesaj #28

Junior

Data înscrierii: 28-November 02
Locație: Craiova
ID membru: 2 434

Pt johnny bravo >> referitor la autorizatii, eu de circa o luna am luat o autorizatie pentru daramarea unui zid de BCA, dintre balcon si bucatarie / sufragierie.

Ca acte au fost necesare (pe langa cele normale ale apartamentului: cadastru, contract vanzare-cumparare legalizat):

- proiect realizat de arhitect autorizat - dureaza 2-3 zile - cost: 4 000 000
Arhitectul a intocmit si dosarul, cererile, eu fiind nevoit decat sa ma prezint cu dosarul intocmit de el pe unde a fost nevoie.

- certificat de urbanism pe care il obtii pe baza unui dosar care include proiectul de la arhitect - se obtine de la primarie: la mine a durat cam 3 saptamani.
In certificatul de urbanism eliberat ti se va indica ce autorizatii ai nevoie. In cazul meu a fost nevoie de autorizatie de la DISTRIGAZ si de la SALUBRITATE.
La Distrigaz a durat circa o saptamana si se referea la faptul ca nu se modifica instalatia de gaze - a costat 500 000, la Salubritate a durat 3 zile si a costat tot 500 000 - se referea la plata gunoiului rezultat in urma daramarii.

- certificat de nomenclatura stradala - de la primarie: a durat cam 5 zile (< 100 000)

- expertiza tehnica din partea unui inginer de structura care sa ateste ca peretii daramati nu fac parte din structura blocului (1 200 000)

- aviz de la Inspectoratul in Constructii

- toate cele de mai sus se depun in doua dosare identice la primarie, iar avizul final de constructie se obtine in circa 30 de zile (maxim) - aici a mai fost un cost dar nu mai retin cat (1-2 milioane).

Cam asta e ceea e imi amintesc. Per total costurile mele au fost undeva in jur de 9 mil. E destul de mult de umblat din pacate..., iar costurile nu tocmai mici

Acest mesaj a fost modificat de ovisod: 15th November 2004, 10:21

+Quote Post
vektor12
mesaj 15th November 2004, 12:24
Mesaj #29

Active Member

avantajul este ca le faci legal...

+Quote Post
balan
mesaj 15th November 2004, 13:10
Mesaj #30

Junior

Data înscrierii: 1-July 03
Locație: Cluj
ID membru: 4 617

QUOTE(vektor12 @ Nov 15 2004, 12:24)
avantajul este ca le faci legal...
*

si daca nu le faci legal ?

+Quote Post
aeon
mesaj 15th November 2004, 14:11
Mesaj #31

Active Member

Data înscrierii: 5-August 02
ID membru: 1 739

ar trebui sa intrebi vecinii care au facut acest lucru (pariez ca ilegal) ce li s-a intamplat...pariez iar: nimic
prin absurd, presupunand ca ai capata o amenda, probabil ea ar fi mai mica decat banii+timpul+nervii pt obtinerea aprobarilor

partea cu gunoiul ar trebui s-o iei totusi in calcul

+Quote Post
akajohn
mesaj 15th November 2004, 16:08
Mesaj #32

Active Member

Data înscrierii: 15-July 04
Locație: ici si colo
ID membru: 19 992

Vis-a-vis de acel excel- are o limitare impusa de faptul ca am prevazut un singur fel de cheltuieli ptr fiecare zid dar e posibil sa ai 2 tipuri (de exemplu pe un zid ai si termopane si vopsea) si acolo unde e acest caz am mers pe varianta celui mai mare cost ptr mine... Mai am ceva de completat pe la el si il postez...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nu e cine stie ce dar ptr ce am eu nevoie e suficient...

referitor la pretul ptr manopere (adica egal cu materialul) l-am calculat asa tocmai ptr a maximiza costurile initiale si a nu avea o surpriza la final... prefer ca in calculele mele sa ma astept la niste costuri mai mar decat cele reale...

la usi ma gandeam sa folosesc din cele care se deschid pe lateral cu sina sau alta solutie de genul acesta... aveti idei unde pot vedea asa ceva din lemn sau alte materiale?

in nici un caz nu va apucati de ceva fara aprobari daca sunteti siguri ca va reclama cineva... amenda este foarte mare si s-a modificat acum cateva luni la o valoare imensa... costa amenda mai mult decat aprobarile si poate fi data de mai multe ori si eventual duce la intreruperea lucrarii... si altele.... nu riscati ptr ca tot procesul dureaza cam o luna jumate maxim 2 dar stai linistit...

+Quote Post
zahei
mesaj 24th February 2005, 14:20
Mesaj #33

Active Member

Data înscrierii: 28-August 02
Locație: Valhalla
ID membru: 1 859

apartament 3 camere de la stadiul de pestera la full amenajat plus mobila 13.000 de dolari.

+Quote Post
danez
mesaj 24th February 2005, 15:12
Mesaj #34

Junior

Data înscrierii: 23-May 04
ID membru: 16 870

Si cam ce inseamna full amenajat?

+Quote Post
zahei
mesaj 25th February 2005, 02:48
Mesaj #35

Active Member

Data înscrierii: 28-August 02
Locație: Valhalla
ID membru: 1 859

QUOTE(danez @ Feb 24 2005, 15:12)
Si cam ce inseamna full amenajat?
*

schimbat instalatie electrica, daramat pereti, pus termopane, parchet masiv, usi, mobila, corpuri de iluminat, aparatura electrocasnica, obiecte si instalatii sanitare, etc tot ce trebuie intr-o casa.

+Quote Post
asterizan
mesaj 12th April 2005, 15:04
Mesaj #36

Junior

Data înscrierii: 12-June 03
ID membru: 4 243

Pentru inchidere de balcon sunt necesare ceva aprobari de la primarie/asociatia de locatari?

+Quote Post

2 V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 19:12
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia