Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

58 V  « < 26 27 28 29 30 > »   
Reply to this topicStart new topic
> APA drept combustibil?, Ce parere aveti, a incercat cineva asa ceva?
djasu82
mesaj 21st July 2008, 21:55
Mesaj #481

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 3-January 07
Locație: bucuresti
ID membru: 121 760

E hai ca o dam pe alte chesti da era ceva sa-ti dee bani pentru catalizator nu sa coste 1000 de lei unu sper sa nu ma insel. Sunt curios ce face flaviand cu eletrolizorul si cum mai sta cu montajul eletronic si traful in special ..
Go to the top of the page

+Quote Post
marius_civic
mesaj 21st July 2008, 22:36
Mesaj #482

Junior

Data înscrierii: 22-June 08
ID membru: 339 944

Intre timp , am facut si asta: http://www.youtube.com/watch?v=gI2z6RsRlIU (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
flaviand
mesaj 22nd July 2008, 09:19
Mesaj #483

Flavian D. - motan de serviciu

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 14-September 05
Locație: Brasov
ID membru: 47 083

Mda, este cam scumpa analiza nivelului de poluare facuta de RAR la 2500 RON avand in vedere ca un ITP costa sub 100RON si face cam acelasi lucru. Ba in plus la ITP se mai fac si teste la sistemele de franare si alte verificari.

Eu cu electronica ramasesem la capitolul cablu bobinaj. Dupa ce m-am plictisit cautand pe aici vreo 2-3 zile, am renuntat si am ramas sa-l astept pe cel trimis din UK. A fost expediat lunea trecuta deci ar trebui sa-mi ajunga azi-maine.

Marius, felicitari, a treia masina din RO cu HHO la bord. Crestem, crestem, tineti-o tot asa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Da niste detalii despre motor. Am observat ca nu cade turatia motorului in momentul in care cuplezi alimentarea cum se plangea undesignus. Banuiesc ca ai ceva control electronic la motor spre deosebire de el sau posibil ca celula ta sa nu consume la fel de mult. Ai facut si un test la drum sa vezi cum se comporta ?

+Quote Post
marius_civic
mesaj 22nd July 2008, 10:09
Mesaj #484

Junior

Multumesc pentru felicitatri! Am sa incerc sa descriu cate ceva. E adevarat ca nu imi cade turatia motorului cand activez gazul pentru ca am facut electrolitul sa consume putin peste 5A la rece. Pe masura ce se incalzeste (ajutat si de caldura motorului) ajung la un consum de 15A. Motorul se comporta foarte bine la drum iar ceea ce am observat cu usurinta este ca motorul este mult mai vioi la turatii mici; inca nu am facut un test de consum dar urmeaza. As vrea sa va relatez urmatorul fapt care mi sa intamplat in timp ce rodam celula: am facut electrolitul la un consum de 2A dupa care am bagat curent si l-am lasat sa mearga (productia de gaz era minora). Dupa aproximativ 4 ore am ramas uimit cand am vazut ca celula consuma putin peste 2A dar productia de gaz era mult mult mai mare. Singura chestie diferita era temperatura electrolitului care era destul de mare;am facut si un mic filmulet dar nu se vede prea bine pt ca era cam intuneric. Ce ziceti de asta? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
flaviand
mesaj 22nd July 2008, 10:15
Mesaj #485

Da, este cunoscut faptul ca odata cu cresterea temperaturii creste si productia, insa este ciudat ca amperajul ti-a ramas la fel. Posibil sa se fi rodat celula si odata cu depunerea de strat protector pe placutele de inox, apare automat si o crestere a randamentului.

Ce motor este ? Am inteles ca e un 1.6, dar nu-mi dau seama in rest din filmulet de model, putere etc.

+Quote Post
undesignus
mesaj 22nd July 2008, 12:23
Mesaj #486

Active Member

Data înscrierii: 28-June 06
ID membru: 84 096

QUOTE (marius_civic @ Jul 21 2008, 23:36) *

Foarte frumos, dar nu vad nici un bubbler sau flash-back arester pe acolo.

Astazi am redus concentratia electrolitului si caderea de turatie a disparut si ea. Dar a scazut si productia.

+Quote Post
flaviand
mesaj 22nd July 2008, 12:36
Mesaj #487

Corect, siguranta inainte de toate.

Marius, neaparat un bubbler si un arrestor minim ca nu ai surprize.

Pentru siguranta preferabil 2 bubblere, 1 arrestor si 1 valva unidirectionala.

+Quote Post
marius_civic
mesaj 22nd July 2008, 14:13
Mesaj #488

Junior

Am pus si bubbler dar nu prea se vede in filmulet(se vede doar capacul galben)(am sa incerc sa fac un alt filmulet). Cat despre motor,1,6L 16V 125HP, benzina si GPL (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Acum incerc sa gasesc un ampermetru auto dar vad ca astia din magazinele de piese auto nu au prea auzit de asa ceva

Unde gasesc de cumparat valva unidirectionala?

+Quote Post
theMisuser
mesaj 22nd July 2008, 20:29
Mesaj #489

Active Member

Data înscrierii: 25-February 07
ID membru: 147 325

Voi va dati seama ca orice profit obtineti cu electroliza pe ansamblu se obtine doar din temperatura suplimentara in motor ? Si ca acesta merge in afara parametrilor in care a fost proiectat ? Adica, OBLIGATORIU pt. orice performanta suplimentara. In plus, noxele crescute datorate cresterii temperaturii.
M-am tot gandit eu asa.. (nu va 'critic' degeaba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ), tare mi-e ca facand electroliza la in jur de (sau peste) 1000 grade C, lasand si aburul sa ajunga in cilindri, controland doar circuitul electric al celulei s-ar putea ca intreaga modificare sa fie mai simpla. In plus, controland precis cat abur si cat HHO exista in compozitie se poate regla punctul optim de functionare, temperatura in cilindri ramanand in parametri initiali ceea ce e mai sanatos pt. motor. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau dar eu cred ca aceasta versiune ar da rezultate mai consistente.

+Quote Post
undesignus
mesaj 22nd July 2008, 22:51
Mesaj #490

Active Member

Iata si instalatia: http://www.youtube.com/watch?v=lEpzxx_5EQg

Din pacate se intimpla niste lucruri misterioase:
- celula cea mai din stinga (cum privesti la masina) a ajuns aproape plina de apa. In mod normal apa ar fi trebuit sa se consume (Am facut o tura pina la Fundulea si inapoi)
- primul bubbler (ala din fata, cel mai in dreapta) a capatat o culoare albicioasa
- ultimul bubbler (ala ascuns linga lonjeron) s-a golit sub jumatate
Poate are cineva si niste explicatii.

Acest mesaj a fost modificat de undesignus: 22nd July 2008, 23:03

+Quote Post
marius_civic
mesaj 23rd July 2008, 00:13
Mesaj #491

Junior

Salut si felicitari pentru instalatie!
Banuiesc ca ai reglat electrolitul sa consume in jur de 10A sau mai mult.
In timp de juma de ora acesta se va incalzi din ce in ce mai mult consumand si mai mult curent(dar si o productie de gaz mai mare). In momentul in care opresti alimentarea generatoarelor acestea se vor raci formand o mica depresiune care va trage apa din bubbler.
In tutorialele lui smack acesta zice la un moment dat ca in bubbler trebuie pus anumea apa distilata pentru ca atunci cand se produce acest fenomen sa nu se contamineze electrolitul ( am patit si eu aceeasi chestie la primul test).
Cat despre inalbirea bubblerului nu stiu ce sa spun ; la mine sa inalbit doar furtunasul care coboara in apa distilata din bubbler. Te rog sa revii pe parcurs cu detalii despre consum ...etc

+Quote Post
undesignus
mesaj 23rd July 2008, 07:49
Mesaj #492

Active Member

Consumul e mai mare de 10A.
Se poate sa fie ce spui tu, dar atunci de ce doar o celula a tras apa? Nu bubblerul s-a albit, ci continutul lui (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
In tura de proba de ieri, nu am sesizat nici o diferenta de consum.

+Quote Post
CaTalyN92
mesaj 23rd July 2008, 14:47
Mesaj #493

Junior

Data înscrierii: 21-May 08
ID membru: 328 902

nu cred ca s-ar putea inventa si asa ceva ... se mearga masinile cu apa (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)

+Quote Post
marius_civic
mesaj 23rd July 2008, 16:05
Mesaj #494

Junior

QUOTE (CaTalyN92 @ Jul 23 2008, 15:47) *
nu cred ca s-ar putea inventa si asa ceva ... se mearga masinile cu apa (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)

Citeste putin pe aici si ai sa ai o surpriza http://waterpoweredcar.com/

+Quote Post
flaviand
mesaj 23rd July 2008, 16:25
Mesaj #495

Curios ca la masina lui marius se pare ca jucaria are efect desi produce mai putin decat celula lui undesignus. Oricum, daca se incalzeste apa prea tare, atunci gazul produs nu mai este 100% HHO ci mai ies si aburi de apa amestecati cu gazul respectiv. Mai ales daca se incalzesc si bublerele care filtreaza gazul produs.

De atata vreme citesc despre HHO dar nu auzisem de faza cu trasul apei din bubler inapoi in celula. Ca sa vezi avantajul forumului, ca asa invatam mai repede unii de la altii chestii care nu le stiam. Cred insa ca si in cazul asta ar ajuta o supapa unidirectionala. Incearca la magazinele de instalatii sau la un practiker, brico, baumax pentru asa ceva.

Intre timp am mai aflat si eu alte nebunii: se pare ca in anumite conditii bobina lui BB actioneaza ca un generator de puls electromagnetic (EMP), putand sa afecteze electronicele sensibile aflate in raza de 10-20metri de bobina. El recomanda ca in momentul testelor sa nu se alimenteze bobina in preajma unui calculator de exemplu. Chiar si electronica PWM-ului e recomandat sa fie asezata in interiorul centrului bobinei unde se anuleaza efectul undelor create de aceasta. Sper sa nu am probleme si o sa studiez cat mai atent despre utilizarea bobinei inainte sa ma apuc de teste cu ea.

Cat priveste instrumentele de masura, daca nu vreti sa dati prea multi bani, am gasit la un magzin de electronice cu 10RON ampermetre de 30 amp de genul acesta:
http://www.conexelectronic.ro/category/fil...+30A+DC+60x47mm

Pentru ceva mai klumea, se mai gasesc clampmetre AC 1000A la 50-100RON sau clampmetre 1000A AC+DC la vreo 300 RON:
http://emag.digiton.ro/product_info.php?products_id=105

Acest mesaj a fost modificat de flaviand: 23rd July 2008, 16:49

+Quote Post
marius_civic
mesaj 24th July 2008, 12:00
Mesaj #496

Junior

Dar daca am introduce noi in motoarele noastre numai hidrogen curat?
Fișiere atașate
Fișier atașat  Untitled.jpg ( 26.65KB ) Număr de descărcări: 71

+Quote Post
flaviand
mesaj 24th July 2008, 15:03
Mesaj #497

Si de ce sa te chinui matale sa muncesti sa elimini bunatate de oxigen din amestecul HHO ?

Ca sa te chinui iar sa-l bagi la loc sub forma de aer ca altfel nu poti sa faci explozie si sa arzi hidrogenul in motor?

Legat de arestoare, la noi se gasesc sub denumirea opritoare de flacara si se gasesc la magazinele care vand aparate de sudura cu oxigen si acetilena:
http://www.sfera.com.ro/oxigaz/detalii-sud...xigaz.php?cat=6

Iar valvele unidirectionale se mai numesc si valve antiretur si se gasesc si la magazinele de hidrofoare, centrale, aer conditionat, pompe de gradina sau acvaristica (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
marius_civic
mesaj 24th July 2008, 17:58
Mesaj #498

Junior

Pai daca elimin oxigenul din HHO, mai am nevoie de asa zisul EFIE? Oricum , hidrogenul, il bag cu tzaraita in admisie unde se amesteca cu aerul

+Quote Post
Anunțuri noi
mesaj A minute ago
Mesaj #

Anunțuri publicate recent de forumiști >>

Grup: Bot

PROMOTIE DUAL SIM DUBAO K328 5 ZI...
Preț: 250 RON
Timp rămas: 22 zile
Vand Nikon D40 Kit
Preț: 1.000 RON
Timp rămas: 85 zile
Cumpar Media Player Xtreamer
Preț: 500 RON
Timp rămas: 88 zile
Cartier v8 Luxury DUAL SIM-suflat...
Preț: 599 RON
Timp rămas: 22 zile
   Anunțuri publicate recent de forumiști în secțiunea dedicată de anunțuri a Forumului Softpedia. Poți adăuga (gratuit) anunțurile tale chiar acum!

58 V  « < 26 27 28 29 30 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 utilizatori citesc acest subiect (2 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
1 Membri: DaRock

RSS Versiune simplificată Data: 9th February 2010 - 21:35
© 2001 - 2010 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia