Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

4 V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Help configuratie statie grafica
zstefc
mesaj 19th March 2008, 15:52
Mesaj #19

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 10-January 07
ID membru: 125 097

chiar ma bate gandul sa iau si eu un cinema display de 20 inci care este 2400, dar nu stiu de unde sa mai scad, ca sa ma incadrez in acelasi buget de 5000-5500 ron

Acest mesaj a fost modificat de zstefc: 19th March 2008, 15:53
Go to the top of the page

+Quote Post
kretzu77
mesaj 19th March 2008, 17:00
Mesaj #20

Custom title

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 6-June 06
Locație: după colț, vis a vis de clădirea aia din față
ID membru: 80 749

pai la grafica omori mai mult placa video, ramul si procul
doar cand salvezi dracovenia omori hdd-ul
cum ai pus hdd-urile e mai mult decat ok; sa nu uiti sa pui swap-ul pe ala pe care vrei sa-l ai pt backup
ca la fiecare efect, softul mai apeleaza la niste obiecte de pe hdd-ul unde ai instalat softul (sau ceva de genul) si sa nu iti racaie prea tare si win-ul hdd-ul ala (ca mai pierzi un pic la viteza)

ti-ar trebui totusi un monitor mai destept decat cele cu TN

nu te infige la surse din astea cu enspe kile de watti (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) , ca nici pt quadro fx nu ai nevoie de asa ceva (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

later: nu stiu daca e cazul sa ai 1Tb in raid0 (mi se pare cam mult, dar mai intereseaza-te)

cerd ca mai indicat in cazul tau ar fi un monitor CRT bun (ca la dimensiunile alea nu prea te lipesti de monitor bun)

Acest mesaj a fost modificat de kretzu77: 19th March 2008, 17:27

+Quote Post
kretzu77
mesaj 19th March 2008, 17:34
Mesaj #21

Custom title

mai poti scadea la:
- procesor
- ramul sa fie mult (vezi ca xp-ul te limiteaza la 3Gb)
- placa video: nu ai ce face cu 8800/9600 etc
- poti lasa un singut hdd pt so+swap si softul sa-l pui pe un al doilea (daca incape raid0 ok; daca nu, lasi unul singur si pui mai tarziu)

uite un punct de plecare minim: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/49776/ + un monitor bun (lasa naibii TN-urile)

ti-am pus e8200 pt ca mai trebuie sa astepti pt E8400 (care se merita dpdv pret/performanta)
ti-am pus placa aia de baza pt ca nu iei pc-ul pt OC
ti-am pus memoriile alea pt ca merg la 1.8v si nu trebuie sa mermelesti prin bios
ti-am pus placa aia video pt ca variantele apropiate ca pret si performante nu sunt pe stoc acuma
la partea de hdd mai poti adauga unul pt backup (74Gb sunt suficienti pt so+soft+temp si este un hdd rapid; mai rapid decat asta este un raid0 de sata2, dar musai mai trebuie sa iei al 5-lea hdd pt backup)

eu zic sa-ti scoti intai banii pe asta si pe urma sa te gandesti la un upgrade ceva (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

parerea mea

Acest mesaj a fost modificat de kretzu77: 19th March 2008, 17:59

+Quote Post
zstefc
mesaj 19th March 2008, 18:26
Mesaj #22

Junior

in sfarsit un meserias (IMG:style_emoticons/default/clapping.gif)

intrebari:
- memoria aceea este la fel cu aceasta ??... nu de alta dar prefer acest magazin online ..
- tu imi recomanzi sa schimb carcasa ! as castiga aici 40 ron ? se justifica ??
- placile de baza Intel sunt mai stabile ??

P.S. - trebuie neaparat sa iau acum toate componentele ca mai tarziu nu voi mai face rost de alti bani !!

Acest mesaj a fost modificat de zstefc: 19th March 2008, 18:41

+Quote Post
zstefc
mesaj 19th March 2008, 19:06
Mesaj #23

Junior

si la hard diskuri, ziceai sa mai iau inca unul , al 5-lea pentru ce
eu am gandit asa:

DISK-ul C: 1 hdd ( eventual 10.000 rpm) pt. sistem + programe + swap
DISK-ul D: 2 hdd-uri puse in raid 0 si voi tine fisiere de lucru
DISK-ul E: 1 hdd ptr. back-up saptamanal la fisierele de lucru

si uite configuratia noua

este ok asa ?

Acest mesaj a fost modificat de zstefc: 19th March 2008, 19:16

+Quote Post
kretzu77
mesaj 19th March 2008, 19:54
Mesaj #24

Custom title

QUOTE (zstefc @ Mar 19 2008, 18:26) *
1. memoria aceea este la fel cu aceasta ??... nu de alta dar prefer acest magazin online ..
2. tu imi recomanzi sa schimb carcasa ! as castiga aici 40 ron ? se justifica ??
3. placile de baza Intel sunt mai stabile ??

4. P.S. - trebuie neaparat sa iau acum toate componentele ca mai tarziu nu voi mai face rost de alti bani !!

1. exact acelasi lucru: http://www.mushkin.com/doc/products/memory_detail.asp?id=564 (site-ul producatorului e sfant (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ); pc2-6400 se numeste bara de 2Gb; probabil i-au pus SP2 cand vine in kit, dar e aceeasi memorie
2. am ales varianta aia pt ca sursa Antec Ea este mai buna decat chieftec-ul ala; are eficienta mai mare (80+ fata de 76+) si mai silentioasa 9chiar daca are vent de 80 si nu de 120); partea cu silentiozitatea te va lasa rece, tinand cont ca vei avea mai mult de 3 hdd-uri in carcasa, asa ca m-am raportat numai la eficienta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
3. al dracu de stabile (or mai fi si ghinioane, dar astea nu poci sa le preconizez) la frecvente stock (nu ca ai putea face OC la placa aia (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ); din ce am vazut cu ochii mei pana acum, functioaneaza stabil si la temperaturi peste medie (pc-ul meu de la serv nu a mai fost inchis de exact 15 zile si nu stiu cate ore; in conditiile in care NB este stresat cu 4 bare de memorie; procul este un prescott al drac de fierbinte; carcasa de tot rahatul, 2 hdd-uri invartite la greu si fara vent-uri de exhaust - ca merg numai tiuitoare din alea de 50mm pe spate)
4. pai nu faci grafica respectiva pe seminte, nu? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ; eu cred ca o sa scoti bani cu pc-ul asta, altfel de ce il iei (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

QUOTE (zstefc @ Mar 19 2008, 19:06) *
DISK-ul C: 1 hdd ( eventual 10.000 rpm) pt. sistem + programe + swap
DISK-ul D: 2 hdd-uri puse in raid 0 si voi tine fisiere de lucru
DISK-ul E: 1 hdd ptr. back-up saptamanal la fisierele de lucru

ohooooooo
mai mult decat suficient
dar vezi ca 7200.10 sunt mai fierbinti/zgomotoase decat AAKS-urile

Acest mesaj a fost modificat de kretzu77: 19th March 2008, 20:00

+Quote Post
kretzu77
mesaj 19th March 2008, 20:48
Mesaj #25

Custom title

ma refeream la al 5-lea hdd musai in cazul in care in loc de raptor ai fi pus 2*sata2 tot in raid0 (ca abia acum am vazut nelamurirea ta)

eu as zice sa iei macar Barracuda ES (daca nu iti permiti ES.2) pt cele doua pe care le vei pune in raid0; sau WD cu YS in coada
cit ca le iei de 320Gb (in raid0 vei avea 640Gb, ceea ce e mai mult decat suficient; oricum daca s-ar umple chiar si cei 640Gb, nu ai avea unde sa faci backup pe ultimul, care e doar de 400Gb - iar in cazul in care faci arhivare nu castigi f mult la spatiu si mai iti faci si nervi cu timpul de arhivare/dezarhivare)

daca vrei sa ai acoperire full la backup si performanta/stabilitate/siguranta maxime pe sata2, ar trebui cam asa:
D: 2*250Gb seagate ES : uite data sheet-ul (vezi ca pe site-ul garajului este trecut gresit ES.2 la cele de 250; sunt ES simplu; nu exista ES.2 de 250Gb)
sau
2*250Gb WD YS: daca mai exista pe piata; se pare ca au fost inlocuite cu RE2=ABYS (care sunt un pic mai scumpe)

e: unul de 500Gb (daca te incadrezi cu un seagate ES.2 ar fi bine; daca nu, un wd AAKS/ABYS)

sper ca nu te-am bagat prea mult in ceata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

vezi ca shopit-ul nu are ES.2 in oferta

Acest mesaj a fost modificat de kretzu77: 19th March 2008, 21:18

+Quote Post
zstefc
mesaj 19th March 2008, 23:14
Mesaj #26

Junior

din cate stiu eu, 2 hard diskuri puse in raid 0, vor avea marimea doar a unuia dintre ele !!! deci 2 hdd de 400 gb = 400 gb, nu ?

- diskul e: (care va contine un singur hdd) eu ma gandeam sa NU il bag in raid cu cele 2 hdd, ceva gen raid 0+1, ci sa-l las singur !! si ziceam ca il voi folosi pentru back-up deoarece voi face back-up manual, copy-paste, replace all, yes to all (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Acest mesaj a fost modificat de zstefc: 19th March 2008, 23:15

+Quote Post
kretzu77
mesaj 20th March 2008, 08:40
Mesaj #27

Custom title

QUOTE (zstefc @ Mar 19 2008, 23:14) *
din cate stiu eu, 2 hard diskuri puse in raid 0, vor avea marimea doar a unuia dintre ele !!! deci 2 hdd de 400 gb = 400 gb, nu ?

nope
raid1 e ceea ce zici tu
daca pui 2*250Gb in raid0 vei avea la sfarsit un hdd de 500Gb (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

din cauza asta nu ma arunc eu pe aici la cine stie de ce Gb cand le recmand pe raid0
tot din cauza asta si tanzesc de multa vreme dupa hdd-uri de 80Gb sata2 16/32Mb buffer (ca nu exista asa ceva) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
zstefc
mesaj 20th March 2008, 10:03
Mesaj #28

Junior

deci raid 0 este cel care imparte fisierele in 2, si injumatateste timpul de salvare si in final, capacitatea de stocare totala este suma tuturor hdd-urilor inplicate in raid. Bun

acuma ma intreb, cat de eficient sunt controlerele raid de pe placile de baza?
cica ele sunt numite "hardware" dar de fapt, sunt niste "controllere aditionale IDE integrate, a caror operare este facuta in mare parte software" !! corect ?
oare ma complic inutil cu aceste matrice RAID ?
daca iau cel mai bun hard disk la 7200 rpm, cu 32 mb cache, si timpii cei mai scurti de acces nu as obtine valori apropiate de acest Raid 0 ??
sau invata-ma/ne care ar fi solutia optima !! (IMG:style_emoticons/default/ermm.gif)
am sa ma uit si dupa un controler hardware ceva in genul asta, al carui pret nu il stiu dar sper sa nu fie mai mult de 50 euro

Acest mesaj a fost modificat de zstefc: 20th March 2008, 10:28

+Quote Post
kretzu77
mesaj 20th March 2008, 11:41
Mesaj #29

Custom title

QUOTE (zstefc @ Mar 20 2008, 10:03) *
1. acuma ma intreb, cat de eficient sunt controlerele raid de pe placile de baza?

2. hard disk la 7200 rpm, cu 32 mb cache, si timpii cei mai scurti de acces nu as obtine valori apropiate de acest Raid 0 ??

3. am sa ma uit si dupa un controler hardware ceva in genul asta, al carui pret nu il stiu dar sper sa nu fie mai mult de 50 euro

1. ich 8R/9R sunt destul de bune pentru placile de baza normale (cu controller integrat); acestea in schimb nu se compara cu controller-ele integrate ale placilor de baza server (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (nu are rost sa intram in detalii)
2. nici in cele mai frumoase vise nu va ajunge un hdd pe 7200rpm sa bata un raid0 de hdd-uri tot cu 7200rpm; e vorba de mecanica (asta limiteaza hdd-uri la ora actuala); chiar daca are si enspe mii de Mb buffer; buffer-ul te ajuta doar la transferul de fisiere mari; ti-am mai spus parca de raid0 sata2 care bate chiar si un singur raptor de 10k rpm (iar nu are rost sa intram in detalii)
3. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ; pentru ce iti trebuie tie hot swap de ai dat exemplele alea de controller-e? daca te mai documentezi o vreme, te bagi si mai mult in ceata

omule, nu te complica
ICH9R e mai mult decat suficient (eu merg pe raid0 cu ich8r/ich9r de 2 ani si ceva si nu am avut probleme; sper ca nu vei avea tocmai tu)
pentru restul exista ... mastercard (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (ca sa mai destind un pic atmosfera)
controller-ele raid dedicate si hot swap/plug sunt pentru server-e; unde daca ai o matrice raid 10 si pica unul din hdd-uri, sa il poti inlocui on go

Acest mesaj a fost modificat de kretzu77: 20th March 2008, 11:42

+Quote Post
zstefc
mesaj 20th March 2008, 12:10
Mesaj #30

Junior

bun, deci renunt la varianta cu controlere hardware ca sunt scumpe, si nu se preteaza la un astfel de sistem !
mai ramane variantele cu RAID-ul placii de baza !!

ce hard disk-uri sa cumpar ??
eu ma gandeam sa pun sistemul pe un raptor de 10000 rpm dar cineva spunea " Raptorul ala este vechi, zgomotos si fierbinte. Parerea mea e sa pui un hard primar cu cache de 32 (in momentul asta = seagate) si un hard oarecare secundar. Combinatia asta ma ajuta pe mine enorm la modul, salvez un postscript de 4-5 giga pe hardul secundar, dupa care il distilez in pdf pentru print. Avind spoolerul, temporarele si fisierul PS efectiv pe harduri fizice diferite reduc nesimtit de mult din timpul de asteptare. Ca idee printarea directa in PDF ar dura la un proiect din asta vreo ora. Cu procedeul meu sint gata in maxim 10 minute."
tipu nu recomanda raid-ul de nici un ci doar hard diskuri bune puse normal ...

eu oricum vreau sa fac raid, si probabil pentru diskul D: o sa iau cele 2 hdd-uri seagate de 250 gb pe care mi le-ai recomandat tu, sau poate de 200 gb mai ieftine cu buffer de 8 si eventual sa fac o matrice de raid 0+1 ca parca aceasta imi ofera si mirroring nu ??

acuma pentru diskul C: astept recomandarea ta

iar diskul E: voi lua un hdd-ul de seagate-ul de 500 GB, 32 mb

la monitor cineva imi recomanda acest monitor Dell de 24" dar nu stiu cat de bun este ...

+Quote Post
kretzu77
mesaj 20th March 2008, 13:56
Mesaj #31

Custom title

QUOTE (zstefc @ Mar 20 2008, 12:10) *

raid 0+1 sau raid10? no way; controller-ul ala nu e facut pt asa ceva (cu utilizare permanenta); se incinge ca draq si nu stiu cat e de stabil la temperaturi mari si durata lunga de functionare; nu am de gand sa fac experiente pe tine pt a afla chestia asta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

o fi vechi raptorul ala (si cald si ce mai vrei tu), dar tot bate orice 7200rpm; stiu ce vorbesc pentru ca am 4 pe pc-ul de acasa (dar eu folosesc la altceva pc-ul si chiar am nevoie de raid0 cu asa ceva pt a economisi timp); tine si de mecanica si nu am timpul sa intru sa combat persoana respectiva

nu te incalzeste cu nimic daca ai 32mb buffer pe hdd-ul cu SO+soft
hai sa iti mai explic inca o data si de ce:
- bufferul isi face simtita prezenta cand ai de lucru cu fisiere mari
- SO win&softurile lucreaza cu exe-uri/dll-uri/ocx-uri&stuff (care nu sunt mari)
exemplu (Win XP SP2 la zi):
- cel mai mare fisier din dir sistem32 de la mine este mrt.exe de 17,3 Mb
- cel mai mare fisier din dir windows de la mine este WindowsUpdate.log 1,38Mb (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
si exemplele pot continua

mai rapid decat raptorul ala este doar o alta matrice raid0 de sata2 (iar 2hdd-uri sata2 7200rpm degaja - impreuna - mai multa caldura decat un singur raptor; poate si mai zgomotoase, dar asta nu am testat)

CONCLUZIA (ca o lungim prea mult)
ai doua variante pt performanta si stabilitate maxima:
A.)
1. prima matrice raid0 2*WD YS pt so+soft (atentie sa aiba codul WD1601ABYS) sau 2*Seagate .10 (la seagate atentie la cifre, sa fie ST3160815AS, ca ala cu 2 in loc de 8 are 2 Mb buffer)
2. a doua matrice raid0 2*Seagate ES pt mermeleala (si aici atentie sa fie ST3250620NS, ca ala cu 8 in loc de 6 are doar 8Mb buffer - si aici chiar conteaza)
3. un hdd fiabil pt storage&back-up seagate ES.2 (si aici atentie sa fie 320NS, ca 620SS are doar 16Mb buffer)

B.)
1. un raptor 74Gb
2. idem ca mai sus
3. idem ca mai sus

avantaje A.) 1.
- mai rapid
- mai ieftin

dezavantaje A.) 1.
- mai cald
- se streseaza mai mult SB-ul
- mai riscant (dar se poate rezolva cu o imagine de back-up dupa de instalezi SO+programe principale)

avantaje B.) 1.
- mai rece
- se streseaza mai putin SB-ul
- riscul este mai mic (dar tot recomand o imagine de back-up dupa de instalezi SO+programe principale (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) - eu sunt mai puturos si mi-e lene sa dau clean install win de fiecare data cand e nevoie)

dezavantaje B.) 1.
- mai lent oleaca
- mai scump

astea fiind spune, m-ai stors de tot ce puteam sa stiu legat de problema ta cu hdd-urile (si nici nu stiu ce s-ar mai putea spune in plus strict legat de hdd-urile configuratiei tale) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

later: cata mai postul nenica (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif)

Acest mesaj a fost modificat de kretzu77: 20th March 2008, 14:14

+Quote Post
zstefc
mesaj 20th March 2008, 14:27
Mesaj #32

Junior

este clar ca buna ziua, am sa aleg varianta B (IMG:style_emoticons/default/bandit.gif)

1. un raptor 74Gb
2. a doua matrice raid0 2*Seagate ES pt mermeleala (si aici atentie sa fie ST3250620NS, ca ala cu 8 in loc de 6 are doar 8Mb buffer - si aici chiar conteaza)
3. un hdd fiabil pt storage&back-up seagate ES.2 (si aici atentie sa fie 320NS, ca 620SS are doar 16Mb buffer)

P.S. - oricum de ani de zile fac back-up la diskul C: cu program gen norton ghost, true image, drive image, si la orice problema mai grava, blue screen, virusi etc restaurez imaginea si gata windowsul proaspat instalat in cateva minute si este ca nou

acum ma duk sa-mi actualizez cosul de cumparaturi, si caut informatii despre monitor ca si la acest capitol stam prost, ca nu am ce alege sa fie si IEFTIN cat de cat si bineteles sa NU aibe panel TN , plus diagonala macar 22"
MERSI MULT pentru rabdare si sfaturi ... sunt sigur ca ma vor ajuta atat pe mine cat si pe cei 353 de useri care citesc acest topic (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
kretzu77
mesaj 20th March 2008, 14:48
Mesaj #33

Custom title

QUOTE (zstefc @ Mar 20 2008, 14:27) *
1. este clar ca buna ziua, am sa aleg varianta B (IMG:style_emoticons/default/bandit.gif)
2. P.S. - oricum de ani de zile fac back-up la diskul C: cu program gen norton ghost, true image, drive image, si la orice problema mai grava, blue screen, virusi etc restaurez imaginea si gata windowsul proaspat instalat in cateva minute si este ca nou
3. acum ma duk sa-mi actualizez cosul de cumparaturi, si caut informatii despre monitor ca si la acest capitol stam prost, ca nu am ce alege sa fie si IEFTIN cat de cat si bineteles sa NU aibe panel TN , plus diagonala macar 22"
4. MERSI MULT pentru rabdare si sfaturi ... sunt sigur ca ma vor ajuta atat pe mine cat si pe cei 353 de useri care citesc acest topic (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

1. (IMG:style_emoticons/default/thumbsup.gif)
2. perfect (IMG:style_emoticons/default/thumbup.gif)
3. aici recunosc ca sunt un pic in plop; iar toate cunostintele mele care mermelesc grafica (2d/3d) au fie crt-uri, fie monitoare din alea de iti cade parul cand te uiti la preturi (imi spunea unul ca a dat un jur de 1000 eur pe unul din ala lcd, dar presupun ca mai demult)
4. cu placere

vezi ca am sunat un amic si mi-a spus ca i-a dat destul de multe batai de cap ATI-ul lui (din cauza driverelor); aici m-a cam baga in ceata; mi-a spus ca sunt mai performante, dar daca si-ar mai lua inca o data, ar prefera sa dea mai mult pe o placa nvidia
il intreb exact ce si cum si revin; de fapt o sa-l intreb ce si-ar lua el daca ar fi sa-si faca acum sistemul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Acest mesaj a fost modificat de kretzu77: 20th March 2008, 14:51

+Quote Post
zstefc
mesaj 20th March 2008, 15:30
Mesaj #34

Junior

presupun ca a avut probleme cu drivere video pentru Vista !!
si intreaba-l daca ar avea 2000 ron ce monitor NON APPLE si-ar lua (IMG:style_emoticons/default/devilred.gif)
eu oricum nu ma grabesc, are timp sa faca studiu de piata, review-uri ,,, etc ca asta fac si eu de cateva zile, de ma dor ochii !! (IMG:style_emoticons/default/ph34r.gif)

Acest mesaj a fost modificat de zstefc: 20th March 2008, 15:34

+Quote Post
kretzu77
mesaj 20th March 2008, 16:31
Mesaj #35

Custom title

QUOTE (zstefc @ Mar 20 2008, 15:30) *
presupun ca a avut probleme cu drivere video pentru Vista !!
si intreaba-l daca ar avea 2000 ron ce monitor NON APPLE si-ar lua (IMG:style_emoticons/default/devilred.gif)
eu oricum nu ma grabesc, are timp sa faca studiu de piata, review-uri ,,, etc ca asta fac si eu de cateva zile, de ma dor ochii !! (IMG:style_emoticons/default/ph34r.gif)

cred ca are win 2000/2003 server; nu era vista cand avea el nevoie de 4Gb (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
mai acum 6 luni zicea ca nu se merita lcd pt grafica inca (la cat costa); sigur imi va spune crt all the way (old school (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) ), asa ca nu te pot ajuta la faza asta, sorry

intreaba si tu pe aria de monitoare (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Acest mesaj a fost modificat de kretzu77: 20th March 2008, 16:36

+Quote Post
zstefc
mesaj 20th March 2008, 16:41
Mesaj #36

Junior

acuma stau si ma uit la conexiunile dintre componente:

dvd-rw-ul este pe SATA
placa video este PCI EXPRESS 16X
placa de baza PCI EXPRESS 2.0 ptr. video ,,,,, iar pentru restul are si IDE si SATA si e-sata care stiu ca nu prea mai este folosit

sunt probleme de incompatibiltate ??
dvd-rw-ul il voi pune pe unul dintre cele 6 porturi SATA sau pe IDE ?

PS. - tocmai au scazut preturile la cinema display de 20 " cu 180 ron (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) drept pentru care o sa mai iau un monitor Horizon 2206 sa am 2 monitoare (IMG:style_emoticons/default/thumbup.gif)

cam asa arata cosul acum

Acest mesaj a fost modificat de zstefc: 20th March 2008, 16:44

+Quote Post

4 V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 18:59
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia