Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

2 V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Vreau si eu o definitie la cuvantul " distribuitor" !, am postat aici ca ma refer strict la distribuitor la domeniu afaceri
razvan915
mesaj 16th March 2008, 21:49
Mesaj #19

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 11-March 08
Locație: Piatra Neamt
ID membru: 300 671

domeniu ma refer ca are o facultate de economie si e unul dintre cei mai mari distribuitori din oras de la mine :|

si in plus, are vreo 50 de ani ! deci e om batran !
Go to the top of the page

+Quote Post
bolo
mesaj 16th March 2008, 21:59
Mesaj #20

Active Member

Data înscrierii: 1-November 05
ID membru: 51 934

poate intelegi ceva de aici
http://stoianconstantin.files.wordpress.co...distributie.jpg

consumator - persoana fizică care cumpără, dobândește, utilizează ori consumă produse sau servicii, în afara activității sale profesionale;
agent economic - persoana fizică sau juridică, care fabrică, importă, transportă, depozitează sau comercializează produse ori părți din acestea ori prestează servicii;
producător:
agentul economic care fabrică un produs sau care își aplică numele, marca sau alt semn distinctiv pe produs ori care recondiționează produsul;
reprezentantul fabricantului, când acesta nu își are sediul în România sau, în lipsa acestuia, importatorul produsului;
agentul economic din lanțul de distribuție, în măsura în care activitatea sa profesională poate afecta caracteristicile produsului pus pe piață;
distribuitor agentul economic din lanțul de distribuție, a cărui activitate profesională nu afectează caracteristicile produsului;
vânzătordistribuitorul care oferă produsul consumatorului;
prestator - agentul economic care prestează servicii;
produs - bunul material destinat consumului sau utilizării finale individuale ori colective;

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp..._text?idt=22081
Sper ca nu contesti si ordonantele guvernului.

Acest mesaj a fost modificat de bolo: 16th March 2008, 22:06

+Quote Post
happy_me
mesaj 16th March 2008, 22:05
Mesaj #21

Member

Data înscrierii: 28-January 08
Locație: conteaza?
ID membru: 280 124

Greu cu priceputu'... tu zici ca ala care are un chiosc face comert, dar distribuitorul de care vorbesti tu, ce face? Face cumva acte de caritate, ia marfa pe mere si o da pe pere, sau pe nasturi? Face tot comert, ca si ala de are chiosc, numai ca la un alt nivel, sub o alta denumire, ce-i asa greu de priceput?

+Quote Post
razvan915
mesaj 17th March 2008, 14:02
Mesaj #22

Junior

bolo, in ceea ce mi-ai dat tu m-ai sus , nu scrie nimic de definitia cuvantului "distribuitor" ci zice ce obligatii are distribuitorul ! Inca raman la parerea mea, nu m-a convins nimeni pana acu, ori sunt eu prea prost sa pricep ori probabil am dreptate si multi se baga in seamna doar asa .

+Quote Post
abancor
mesaj 17th March 2008, 14:21
Mesaj #23

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 7-July 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 85 375

Activitatea economica legata de un produs se poate imparti in 2: productie si distributie. (mai e si consumul cred, dar nu de el e vorba). Pina iese pe poarta fabricii avem productia, de la fabrica la clientul final avem distributia, indiferent sub ce forma (vezi si schema aia, produsul poate ajunge la clientul final prin agenti, prin angrosisti, prin detailisti, prin outlet-uri etc.).

Cuvintul distribuitor mai are si intelesul de firma mare care imprastie prin piata cutare detergent sau bere, adica ala pe care il sustii tu. Dar acest sens NU IL ANULEAZA pe celalalt. Firmele care s-au specializat in distributia de anumite marci si-au spus distribuitori, dar asta nu inseamna ca in momentul ala au confiscat intelesul general economic al acestui termen. Pina la urma distribuitorii la care te referi sunt tot niste dealeri, niste firme de comert cu forta mare de vinzari, cu care producatorii prefera sa lucreze ca sa nu aiba de vindut la mii de chioscuri in parte. Dar marfa ajunge la acele chioscuri, ca sa poata sa fie consumata. Deci producatorul isi distribuie marfa prin acesti mari distribuitori. Astia, la rindul lor, o distribuie MAI DEPARTE prin chioscuri sau supermarketuri. Fiecare face distributie, la alt nivel al piramidei.

Edit: in textul citat de bolo apare clar vinzatorul definit prin a fi un distribuitor. Mai citeste si legea la care trimite linkul, are definitii pe la inceput.

Acest mesaj a fost modificat de abancor: 17th March 2008, 14:23

+Quote Post
bolo
mesaj 17th March 2008, 15:20
Mesaj #24

Active Member

QUOTE (razvan915 @ Mar 17 2008, 14:02) *
bolo, in ceea ce mi-ai dat tu m-ai sus , nu scrie nimic de definitia cuvantului "distribuitor" ci zice ce obligatii are distribuitorul ! Inca raman la parerea mea, nu m-a convins nimeni pana acu, ori sunt eu prea prost sa pricep ori probabil am dreptate si multi se baga in seamna doar asa .

Pe langa faptul ca nu intelegi(asta nu ar fi foarte grav) ce s-a scris,ti-am si desenat,nu stii nici sa citesti si mai ai si gura mare.
distribuitor=agentul economic din lanțul de distribuție, a cărui activitate profesională nu afectează caracteristicile produsului;
vânzător=distribuitorul care oferă produsul consumatorului;

Sa scrii(daca stii,daca nu ia litera cu litera si consider-o pictura) de 10 ori pe tabla la scoala asta apoi sa dai cu capul.Inteles?

Edit:OK.Sorry pt jignire,am lasat doar ironia.

Acest mesaj a fost modificat de bolo: 17th March 2008, 15:38

+Quote Post
nano2k
mesaj 17th March 2008, 15:25
Mesaj #25

Junior

Data înscrierii: 12-January 07
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 126 294

QUOTE (bolo @ Mar 17 2008, 15:20) *
Esti atat prost incat pe langa faptul ca nu intelegi(asta nu ar fi foarte grav) nu stii nici sa citesti si mai ai si gura mare.
distribuitor=agentul economic din lanțul de distribuție, a cărui activitate profesională nu afectează caracteristicile produsului;
vânzătord=distribuitorul care oferă produsul consumatorului;

Sa scrii(daca stii macar atat) de 10 ori pe tabla la scoala asta apoi sa dai cu capul.Inteles?

bolo, sa nu ne jignim.

razvane, las-o asa pentru ca e cum zice bolo si altii. Esti insa liber sa iti pastrezi ideea. Cred ca ce a fost mai important s-a spus deja pe forumul asta. Cel putin dpdv-ul meu, topicul si-a atins scopul, adica acela de a clarifica situatia.

+Quote Post
razvan915
mesaj 17th March 2008, 15:48
Mesaj #26

Junior

in sfarsit am inteles si eu prin intermediul lui abancor ! m-am lamurit . Multumesc ! insa 5% inca imi sustin parerea pentru ca acum cuvantul de distribuitor in comert este folosit sub intelesul de firma mare care IMPARTE diferite produse la detailisti !

+Quote Post
abancor
mesaj 17th March 2008, 16:33
Mesaj #27

Active Member

Data înscrierii: 7-July 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 85 375

Cu placere!

Profa iti explica probabil teoria economica, ea, ca profesor, nu se apuca de interpetari.

Vezi, cind se vorbeste despre cerere, ca nu se refera numai la petitie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
razvan915
mesaj 20th March 2008, 16:47
Mesaj #28

Junior

REVIN !!! Astazi am rugat-o pe doamna profesoara de Educatie Antreprenoriala sa ma duca in fata cuiva care are doctoratul dat in stiinte economice si preda la o facultate nu stiu exact pe unde ! Si spre uimerea dumneavoastra ( a tuturor celor care v-ati bagat in seama pe forum fara sa aveti o baza ) si a doamne profesoare , ceea ce ati spus pe forum este total o prostie ! nu se poate numi distribuitor orice magazin ! deci am avut dreptate. o sa ramaneti surprinsi ca si profa ! :|

+Quote Post
bolo
mesaj 20th March 2008, 20:07
Mesaj #29

Active Member

A spus asta doar sa scape de tine (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cand o sa-mi arati ceva scris am sa te cred si eu.O fi eronata acea ordonanta a guvernului.Conteaza ce scrie nu ce crede unul sau altul.
Ca si termen,fiecare interpreteaza cum vrea.

+Quote Post
don_dannielo
mesaj 20th March 2008, 20:11
Mesaj #30

Bah! Are we more than dumb sheep?

Data înscrierii: 27-June 04
Locație: Banana Republic
ID membru: 19 079

QUOTE (razvan915 @ Mar 20 2008, 16:47) *
REVIN !!!

Tu vrei neaparat sa pici examenul? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
razvan915
mesaj 20th March 2008, 20:48
Mesaj #31

Junior

nu cred ca a zis doar sa scape de gura mea pentru ca el nu stia nimic pana sa fi vorbit atunci cu mine :|, in fine, fie care o ia cum vrea nu ?

+Quote Post
happy_me
mesaj 20th March 2008, 21:47
Mesaj #32

Member

Data înscrierii: 28-January 08
Locație: conteaza?
ID membru: 280 124

Iar va bagati in seama fara sa aveti o baza si spuneti numai prostii? Se da vreun premiu pentru asta? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
nano2k
mesaj 21st March 2008, 10:28
Mesaj #33

Junior

Data înscrierii: 12-January 07
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 126 294

QUOTE (bolo @ Mar 20 2008, 20:07) *
A spus asta doar sa scape de tine (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cand o sa-mi arati ceva scris am sa te cred si eu.O fi eronata acea ordonanta a guvernului.Conteaza ce scrie nu ce crede unul sau altul.
Ca si termen,fiecare interpreteaza cum vrea.

Diferenta dintre o abordare si alta este ca Razvanel stie ce scrie la carte, iar noi incercam sa-i spunem ce se intampla in viata reala.
Examenul se ia pe ceea ce scrie la carte, deci e bine ca Razvan sa mearga pe ceea ce scrie acolo.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

2 V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 18:49
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia