|
  |
Vreau si eu o definitie la cuvantul " distribuitor" !, am postat aici ca ma refer strict la distribuitor la domeniu afaceri |
|
|
|
|
14th March 2008, 22:09
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 11-March 08
Locație: Piatra Neamt
ID membru: 300 671

|
ce este un distribuitor ? am avut astazi o "cearta" cu doaman profesoara de educatie antreprenoriala . D-ei spunea ca un distribuitor este orice magazin (butic) . I-am dat un exemplu : i-am zis ca daca eu am un magazin si cumpar paine de la o fabrica, eu sunt distribuitor ? si ea mi-a raspuns ca da ! eu nu sunt de acord cu ceea ce a spus ! astept pareri si de la voi, poate se pricepe cineva la afaceri ( comert ). Daca am postat gresit rog un moderator sa mute ! Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
14th March 2008, 22:35
|
↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 16-May 05
Locație: Iași
ID membru: 36 806

|
| distribuitor e cel ce cumpara un produs ca sa il vanda mai departe. parerea mea. hac | |
|
|
|
|
|
|
|
|
14th March 2008, 22:55
|
Junior

|
pai inseamna ca oricare are un chiosc e distribuitor ? atunci acea firma care se ocupa cu vanzarea unui soriment de produse cum se mai numeste ? daca eu vand apa minerala "x" inseamna ca is distribuitor de apa minerala "x" ?
|
|
|
|
|
|
|
|
14th March 2008, 23:19
|
Member
Data înscrierii: 28-January 08
Locație: conteaza?
ID membru: 280 124

|
Distributie inseamna traseul pe care il parcurge marfa pe piata pana ajunge la consumator. Distribuitorul este un intermediar intre producator si consumatorul final. Da, propietarul unui chiosc este distribuitor, cumpara marfa de la producatori sau alti distribuitori si o vinde consumatorului. Nu conteaza cate sortimente ai la vanzare, tot distribuitor te numesti pt ca tu distribui marfa mai departe, nu o consumi.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th March 2008, 08:15
|
Junior

|
QUOTE (happy_me @ Mar 14 2008, 23:19)  Distributie inseamna traseul pe care il parcurge marfa pe piata pana ajunge la consumator. Distribuitorul este un intermediar intre producator si consumatorul final. Da, propietarul unui chiosc este distribuitor, cumpara marfa de la producatori sau alti distribuitori si o vinde consumatorului. Nu conteaza cate sortimente ai la vanzare, tot distribuitor te numesti pt ca tu distribui marfa mai departe, nu o consumi. Nu e adevarat ce spui, scuza-ma ca te contrazic, da uite-te in dex la definitia distribuitorului si vezi ca zice " distribuitorul vinde o singura gama de produse" deci distribuitorul e o persoana/firma specializata pe ceva ! Eu prin distribuitor inteleg o firma care are produsele unui producator ( nu cred ca m-am exprimat prea bine) si le distrubuie intr-un oras/judet/tara avand o retea de distributie ! Daca eu am un magazin si vand cu amanuntul inseamna ca sunt distribuitor de paine ? mi se pare absurd ! Nu este nimeni pe forum din domeniul comertului ?
|
|
|
|
|
|
|
|
15th March 2008, 09:35
|
Junior
Data înscrierii: 12-January 07
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 126 294

|
QUOTE (razvan915 @ Mar 15 2008, 08:15)  Nu e adevarat ce spui, scuza-ma ca te contrazic, da uite-te in dex la definitia distribuitorului si vezi ca zice " distribuitorul vinde o singura gama de produse" deci distribuitorul e o persoana/firma specializata pe ceva ! Eu prin distribuitor inteleg o firma care are produsele unui producator ( nu cred ca m-am exprimat prea bine) si le distrubuie intr-un oras/judet/tara avand o retea de distributie ! Daca eu am un magazin si vand cu amanuntul inseamna ca sunt distribuitor de paine ? mi se pare absurd ! Nu este nimeni pe forum din domeniul comertului ? A fi distribuitor nu se limiteaza la a distribui un singur produs. Un distribuitor e un intermediar care pune la dispozitia producatorilor (de regula dintr-un anumit domeniu - ex: alimentar) o retea logistica prin care produsul/produsele acelor producatori ajung pe rafturile magazinelor. Deoarece distribuitorul cu asta se ocupa, pentru producator este mult mai ieftin sa apeleze la serviciile lui decat sa isi faca propria retea de distributie, cu tot managementul aferent. Tu probabil faci o mica confuzie cu "distribuitor unic". Acesta, intr-adevar, primeste privilegiul de a distribui un anumit produs sau o gama de produse de la un anumit producator pe o anumita arie geografica. Asta inseamna ca alti distribuitori nu vor primi acel/acele produse de la respectivul producator.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th March 2008, 12:11
|
Member

|
QUOTE (razvan915 @ Mar 15 2008, 08:15)  Nu e adevarat ce spui, scuza-ma ca te contrazic, da uite-te in dex la definitia distribuitorului si vezi ca zice " distribuitorul vinde o singura gama de produse" deci distribuitorul e o persoana/firma specializata pe ceva ! Eu prin distribuitor inteleg o firma care are produsele unui producator ( nu cred ca m-am exprimat prea bine) si le distrubuie intr-un oras/judet/tara avand o retea de distributie ! Daca eu am un magazin si vand cu amanuntul inseamna ca sunt distribuitor de paine ? mi se pare absurd ! Nu este nimeni pe forum din domeniul comertului ?
DISTRIBUITÓR, -OÁRE, distribuitori, -oare, subst. 1. S.m. și f. Persoană care distribuie ceva, calificată să distribuie ceva. 2. S.n. Aparat, piesă, dispozitiv sau mașină care asigură distribuirea rațională a unui material, a combustibilului etc. [Pr.: -bu-i-] - Distribui + suf. -tor. Cf. fr. distributeur.Sursa: DEX '98 DISTRIBUÍ, distríbui, vb. IV. Tranz. A împărți ceva în mai multe locuri sau la mai multe persoane, dând fiecăreia una sau mai multe părți; a repartiza. - Din fr. distribuer, lat. distribuere.Sursa: DEX '98
Definitia din DEX a distribuitorului; nu specifica nicaieri ca e obligatoriu sa distribuie o singura gama de produse. Asa cum a zis si @nano2k , tu faci confuzie intre distribuitor si distribuitor unic.Obiectul activitatii de distributie il formeaza marfurile (bunuri sau servicii), fluxul lor neintrerupt de la producator pana la consumator. In privinta participatiilor la procesul distributiei, structura acesteia este extrem de eterogena. Deoarece functioneaza in secvente diferite ale procesului de distributie, participantii au roluri, preocupari si interese specifice, desfasurand activitati variate ca profil, amploare, complexitate, forma de organizare. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
15th March 2008, 15:51
|
Bah! Are we more than dumb sheep?
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 27-June 04
Locație: Banana Republic
ID membru: 19 079

|
Conform teoriei, profa ta o avea dreptate.
Conform realitatii din piata, daca te numesti firma distribuitoare, treaba ta este sa iei marfa dintr-un loc (sau mai multe), si sa o distribui la mai multi comercianti. Punct. Vanzarea cu amanuntul este alt gen de afacere, si productia alt gen de afacere.
Acest mesaj a fost modificat de don_dannielo: 15th March 2008, 16:05
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 14:58
|
Junior

|
mier mi se pare ceva foarte ciudaT... NU mi se pare normal ca orice butic sa se numeasca distribuitor ! dupa cum zice si in dex :Persoană care distribuie ceva, calificată să distribuie ceva. deci e persoana calificata . Nu poti spune ca o firma care vinde produse alimentare e calificata sa vanda ceva ! hai sa fim seriosi !
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 15:05
|
Junior
Data înscrierii: 6-December 06
Locație: timișoara
ID membru: 114 452

|
9 definiții pentru distribuitor distribuitor substantiv masculin feminin nearticulat articulat nearticulat articulat nominativ-acuzativ singular distribuit'or distribuit'orul distribuito'are distribuito'area plural distribuit'ori distribuit'orii distribuito'are distribuito'arele genitiv-dativ singular distribuit'or distribuit'orului distribuito'are distribuito'arei plural distribuit'ori distribuit'orilor distribuito'are distribuito'arelor
DISTRIBUITÓR, -OÁRE, distribuitori, -oare, subst. 1. S.m. și f. Persoană care distribuie ceva, calificată să distribuie ceva. 2. S.n. Aparat, piesă, dispozitiv sau mașină care asigură distribuirea rațională a unui material, a combustibilului etc. [Pr.: -bu-i-] – Distribui + suf. -tor. Cf. fr. d i s t r i b u t e u r. Sursa: DEX '98 | Trimisă de LauraGellner, 16 Jun 2004 | Greșeală de tipar
DISTRIBUITÓR s. 1. împărțitor. (~ de ziare.) 2. (TEHN.) repartizor. Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar
distribuitór (persoană) s. m. (sil. -bu-i-), pl. distribuitóri Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar
distribuitór (instrument) s. n. (sil. -bu-i-), pl. distribuitoáre Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar
DISTRIBUIT//ÓR1 ~oáre n. Instalație sau aparat pentru distribuirea automată (de materiale, energie electrică, a mesajelor telegrafice etc.); repartizor. [Sil. -bu-i-] /a distribui + suf. ~tor Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar
DISTRIBUIT//ÓR2 ~oáre (~óri, ~oáre) m. și f. Persoană care distribuie. /a distribui + suf. ~tor Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar
DISTRIBUITÓR s.n. Aparat aplicat la o mașină pentru a asigura distribuirea forței motrice, împrăștierea uniformă a unor semințe, a unor chimicale etc. [Cf. fr. distributeur]. Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 17 May 2006 | Greșeală de tipar
DISTRIBUITÓR, -OÁRE s.m. și f. Persoană care distribuie (mărfuri, alimente, materiale etc.). [< distribui + -tor]. Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 17 May 2006 | Greșeală de tipar
DISTRIBUITÓR, -OÁRE I. s. m. f. cel care distribuie (mărfuri, alimente, materiale etc.). II. s. n. aparat, dispozitiv aplicat la o mașină pentru a asigura distribuirea forței motrice, împrăștierea uniformă a unor semințe etc. (după fr. distributeur) Sursa: MDN | Trimisă de raduborza, 15 Sep 2007 | Greșeală de tipar
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 15:08
|
Junior

|
Deci zice si in dex , ca e o persoana care distribuie ( imparte) cel ce are un chiosc ce imparte ?? vine omu` la el si ia , insa el nu imparte nimic, ci face comert ! Ia de acolo si vinde dincolo ! asta nu se numeste distributie
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 16:30
|
Bah! Are we more than dumb sheep?
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 27-June 04
Locație: Banana Republic
ID membru: 19 079

|
QUOTE (razvan915 @ Mar 16 2008, 15:08)  insa el nu imparte nimic, ci face comert ! Ia de acolo si vinde dincolo ! asta nu se numeste distributie Ca distribuitorii fac munca gratis... Deja ne invartim in cerc si discutam steril. Teoretic oricine se poate numi distribuitor. Si eu pot sa zic ca sunt distribuitor de apa, o iau din bidonul de 2litri si o distribui in diferite wc-uri (acasa, la munca, la restaurant etc)
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 17:16
|
Junior
Data înscrierii: 23-February 08
Locație: Bucharest
ID membru: 293 123

|
QUOTE (razvan915 @ Mar 14 2008, 22:09)  ce este un distribuitor ? am avut astazi o "cearta" cu doaman profesoara de educatie antreprenoriala . D-ei spunea ca un distribuitor este orice magazin (butic) . I-am dat un exemplu : i-am zis ca daca eu am un magazin si cumpar paine de la o fabrica, eu sunt distribuitor ? si ea mi-a raspuns ca da ! eu nu sunt de acord cu ceea ce a spus ! astept pareri si de la voi, poate se pricepe cineva la afaceri ( comert ). Daca am postat gresit rog un moderator sa mute ! Multumesc 1.Persoană care distribuie ceva, calificată să distribuie ceva. 2.Aparat, piesă, dispozitiv sau mașină care asigură distribuirea rațională a unui material, a combustibilului etc. sursa : DEX (IMG: style_emoticons/default/sleep.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 18:39
|
Member

|
QUOTE (razvan915 @ Mar 16 2008, 15:08)  Deci zice si in dex , ca e o persoana care distribuie ( imparte) cel ce are un chiosc ce imparte ?? vine omu` la el si ia , insa el nu imparte nimic, ci face comert ! Ia de acolo si vinde dincolo ! asta nu se numeste distributie Mai omule, distributia incepe de la producator si se termina la consumator, iar traseul pe care marfa il parcurge pana ajunge la utilizator poarta denumirea de canal de distributie sau de marketing, adica comert ca sa intelegi. Ca este tarabagiu, chioscar sau mai stiu eu ce, ca vinde en-gross sau en-detail, tot activitate de distributie face, numai ca sub o alta denumire. Deoarece functioneaza in secvente diferite ale procesului de distributie, participantii au roluri, preocupari si interese specifice, desfasurand activitati variate ca profil, amploare, complexitate, forma de organizare. Profesoara ta are dreptate, asa ca degeaba te contrazici.
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 20:22
|
Junior

|
ce inseamna "a distribui" ? a distribui inseamna "a imparti" , eu daca am un chiosc si omul vine si cumpara de la mine o apa minerala , asta inseamna ca eu impart apa minerala? eu astazi am vorbit cu un distribuitor de la mine din oras si mi-a explicat : <b> Un distribuitor trebuie sa aiba unul sau mai multi agenti de vanzare</b> nu se poate numi distribuitor un chiosc care vinde cu amanuntul !
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 21:14
|
Active Member
Data înscrierii: 1-November 05
ID membru: 51 934

|
cand 2 iti zic ca esti beat te duci si de culci.Daca adormi greu citeste cateva carti de marketing.
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 21:24
|
Junior

|
in fine daca si pe unul care e din domeniu il contraziceti, nu stiu care dintre noi e beat ... o sa iau o carte de marketing sau ceva de specialitate si mai vb dupa aceea !
|
|
|
|
|
|
|
|
16th March 2008, 21:45
|
Active Member
Data înscrierii: 1-November 05
ID membru: 51 934

|
Pe cine din domeniu? ca nu am inteles.Ce studii are?Ce materie preda?Cate carti a scris?
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|