|
  |
Caminul familiei mele, Jilava / beneficiar ngr |
|
|
|
|
25th December 2008, 09:04
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 12-March 08
Locație: bucuresti
ID membru: 301 263

|
Sarbatori Fericite, sanatate si belsug in case!
Acest mesaj a fost modificat de ngr: 25th December 2008, 09:11
|
|
|
|
|
|
|
|
27th December 2008, 17:42
|
Member
Data înscrierii: 5-September 07
ID membru: 222 881

|
|
|
|
|
|
|
|
|
30th December 2008, 18:23
|
Junior

|
poze noi (s-a mai lucrat ieri si vreo 2 ore astazi; nu stiu exact cum s eintampla cu tiglele de la margine, ce se intampla daca lungimea acoperisului nu este exact n tigle? altfel, am comandat pazia de 18 cm, acum ne dam seama ca trebuia sa o lasam la 20 cat avea initial... prea tarziu):
|
|
|
|
|
|
|
|
10th January 2009, 22:28
|
Junior
Data înscrierii: 22-July 08
ID membru: 350 819

|
Poti sa ne spui un pret pe m.p. la rosu, desi acel demisol ridica pretul considerabil ?
|
|
|
|
|
|
|
|
11th January 2009, 20:56
|
Junior

|
de joi avem si cos (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) cateva poze de la montaj; cu tigla suntem la nivelul din poze, nu s-a mai avansat. pret la rosu: aproximativ 270 e/mp (luand in suprafata desfasurata si subsolul). trebuie urgent sa schimbam ipoteca pe casa, sa putem vinde apartamentul. a facut pana acum cineva asa? sunt curioasa cam cat dureaza tot procesul, cat dureaza receptie-intabulare, radierea ipotecii de pe apartament apoi.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th January 2009, 21:09
|
Junior
Data înscrierii: 22-July 08
ID membru: 350 819

|
Ce inseamna suprafata desfasurata ? ... include si peretii ca suprafata ? Amprenta e suprafata ocupata pe sol de cladire cu ziduri cu tot. Suprafata utila e demisol+parter+etaj fara amprenta zidurilor. Suprafata desfasurata e suprafata utila + amprenta zidurilor + suprafata peretilor ? sau numai amprenta fiecarui nivel (suprafata utila+amprenta zidurilor) ? In cazul tau, fiecare tip de suprafata ce valoare are ? Ce este protuberanta din capatul cosului ? (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) Vecinii se vor uita suspiciosi, mai ales daca sunt niste babe (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) )
Acest mesaj a fost modificat de kpk1_: 11th January 2009, 21:36
|
|
|
|
|
|
|
|
12th January 2009, 09:28
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 11-January 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 125 933

|
ceva detalii despre cos? ma intereseaza si pe mine
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
12th January 2009, 10:21
|
Junior
Data înscrierii: 28-April 08
ID membru: 319 949

|
Buna, si eu sunt in situatia ta...Vezi ca s-ar putea sa avem surprize la banca. La inceput, mi-au spus ca e suficient ca pt. aceasta mutare, casa sa fie acoperita si sa aiba montata tamplaria. Saptamana trecuta au schimbat placa, cica s-a modificat regula - trebuie sa sie ceva din finisaje facut si SA AI OBIECTELE SANITARE MONTATE SI FUNCTIONALE!!!!!!!!!!!! Daca tu afli alte noutati, te rog sa-mi spui si mie! Oricum, ca sa schimbi ipoteca trebuie sa faci cadastrul si intabularea. Alti bani, alta distractie...Apoi cu astea te duci la banca, dosarul se trimite spre avizare juridica, apoi REEVALUAREA.Astept vesti de la tine sau oricine a facut asta.
Pt. cadastru iti trebuie procesul verbal de receptie si certificatul fiscal de la primarie.
|
|
|
|
|
|
|
|
12th January 2009, 19:14
|
Junior

|
denise, ma sperii (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif) cum aflu ceva, va spun! mirela, daca vrei detalii despre firma iti dau pe mess. despre cos: diametrul interior: fi20, doua mantale de inox, la mijloc vata minerala. s-au miscat foarte repede, au venit intr-o zi si au facut masuratorile (la mine trebuia sa ocoleasca centura ca sa nu dea in coama) si apoi motajul a durat cam 2 ore. este foarte solid, a fost ancorat cu niste inele. peste acoperis s-a montat un guler (cam scump dupa parerea mea, cel putin comparat cu restul cosului - 100 euro) din cauciuc si tabla pentru a nu intra apa intre cos si acoperis (au mai bagat si niste silicon, pt orice evntualitate). se vede in a doua poza. "protuberanta" este o palarie care ofera protectie la vant puternic, sa se impiedice stingerea focului pe timp de vijelie. cosul a costat cu totul, inclusiv montajul, 800 euro, pentru aproximativ 6 m liniari. mult, putin, asta era singura varianta sigura pe care am gasit-o pentru a ocoli coama. fata de alte oferte tot pe inox, aceasta a fost cea mai buna. garantie 5 ani. kpk1, amprenta casei, egala pentru subsol si parter, este de 61 mp (in proiect, in realitate a iesit un pic mai mare, aproximativ 65mp). pana acum a costat 50000 euro, inclusiv tigla si cosul.
|
|
|
|
|
|
|
|
16th January 2009, 12:15
|
Junior
Data înscrierii: 26-July 05
ID membru: 42 347

|
poti sa mai pui niste poze cu cosul ??
|
|
|
|
|
|
|
|
16th January 2009, 12:33
|
Active Member
Data înscrierii: 10-April 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 73 116

|
QUOTE (denise18 @ Jan 12 2009, 10:21)  Saptamana trecuta au schimbat placa, cica s-a modificat regula - trebuie sa sie ceva din finisaje facut si SA AI OBIECTELE SANITARE MONTATE SI FUNCTIONALE!!!!!!!!!!!! Asa a fost dintotdeauna. Poate ai retinut ceea ce ti s-a spus la primarie, pentru ca intr-adevar se poate face o receptie a casei la rosu.
|
|
|
|
|
|
|
|
16th January 2009, 19:01
|
Junior

|
ce inseamna receptie partiala si la ce foloseste? la ce foloseste receptia casei? ce fel de document iti da de fapt? pentru cadastru si intabulrae ce acte trebuie? cine, cand si in ce conditii da actul de proprietate si in ce consta acesta? am fost si am intrebat la banca, la agentia de unde am luat creditul, si sunt cam desumflata; o sa incerc sa intreb si la alta agentie... pentru a schimba ipoteca trebuie sa fi trecut deja 1 an de la contractare!!! nu stiam, mi se spusese ca doar pentru achitarea anticipata; iar imobilul trebuie sa fie finalizat in proportie de 75%.
|
|
|
|
|
|
|
|
17th January 2009, 13:35
|
Junior
Data înscrierii: 17-January 09
ID membru: 408 651

|
QUOTE (conu71 @ Mar 19 2008, 08:55)  imi pare rau ca te dezamagesc dar eu in locul tau as vinde si as cumpara in alta parte. costa o fundatie din aia cat o casa la rosu. nu stiu ce solutie sa adopti(si nici nu-ti pot recomanda ceva pt ca nu sunt structurist) dar orice solutie vei adopta va fi scumpa sau de compromis iar compromisurile nu sunt bune atunci cand faci o casa. nu-ti pot ura decat succes sal? sunt nou pe aici? unde sa scriu si eu ca sa pot primi niste sfaturi de la voi? vreau sa fac si eu o casuta cu zidarie portanta(caramida) ce sfaturi imi dati ? cat poate ajunge o casa p+m de 50 mp la sol si etajul mansardat? mareci!
|
|
|
|
|
|
|
|
17th January 2009, 17:22
|
Termopanist
Grup: Moderators
Data înscrierii: 22-June 04
ID membru: 18 837

|
QUOTE (adyastra @ Jan 17 2009, 13:35)  sal? sunt nou pe aici? unde sa scriu si eu ca sa pot primi niste sfaturi de la voi? vreau sa fac si eu o casuta cu zidarie portanta(caramida) ce sfaturi imi dati ? cat poate ajunge o casa p+m de 50 mp la sol si etajul mansardat? mareci! o casa cum vrei tu costa 52348 de euro. pune si tu mana si citeste cate ceva prin jurnalul de casa. o sa ai raspunsul cand termini de citit. imi pare rau ca te dezamagesc dar costul depinde de sute de factori pe care nu am cum sa ti-i insir QUOTE (adyastra @ Jan 17 2009, 13:35)  sal? sunt nou pe aici? ce-i cu semnul de intrebare? QUOTE (adyastra @ Jan 17 2009, 13:35)  unde sa scriu si eu ca sa pot primi niste sfaturi de la voi? iti faci jurnal de casa sau unde nu intelegi ceva pui intrebarea pe topicul omului
|
|
|
|
|
|
|
|
17th January 2009, 17:33
|
Junior
Data înscrierii: 28-April 08
ID membru: 319 949

|
Ce inseamna 75% finalizat ? Cand ala de la banca mi-a spus de instalatiile sanitare montate ,mi-a venit sa-i raspund ca eu vreau sa fiu mai "rustica" si-o sa-mi pun buda in curte, eventual in fata casei...Ma opreste cineva?Sau poate nu-mi pun deloc, mai bine plantez niste copaci, ca ies mai ieftin , si-mi rezolv problema! Sau fac o investitie in cateva j`de mii de pungi de plastic pe care le raspandesc in fiecare zi cand ma duc la servici...
|
|
|
|
|
|
|
|
17th January 2009, 18:30
|
Junior
Data înscrierii: 6-July 07
ID membru: 199 485

|
QUOTE (ngr @ Jan 16 2009, 19:01)  ce inseamna receptie partiala si la ce foloseste? la ce foloseste receptia casei? ce fel de document iti da de fapt? pentru cadastru si intabulrae ce acte trebuie? cine, cand si in ce conditii da actul de proprietate si in ce consta acesta?
am fost si am intrebat la banca, la agentia de unde am luat creditul, si sunt cam desumflata; o sa incerc sa intreb si la alta agentie... pentru a schimba ipoteca trebuie sa fi trecut deja 1 an de la contractare!!! nu stiam, mi se spusese ca doar pentru achitarea anticipata; iar imobilul trebuie sa fie finalizat in proportie de 75%. La receptia casei ti se dau niste hartii prin care se consfinteste ca imobilul e terminat, e in conformitate cu proiectul depus la primarie, valoarea estimata, din astea. In final, bucuros ca ai terminat si etapa asta te duci sa platesti impozitul (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/mad.gif) . Pentru a face cadastrul si intabularea ai nevoie de actul de receptie, niste planuri ale casei, si cadastristul la locul faptei sa faca masuratori. Cam atat din ce imi amintesc. Noi suntem in tratative cu banca sa transferam ipoteca, asteptam acordul bancii, pentru ca la noi e mai complicat: terenul e ipotecat si imobilul trebuie dezmembrat. Referitor la cos mi se pare ca a costat o avere. Noi am facut un cos pentru semineu, din caramida plina pe care am platir 500 ron manopera, vreo 10m de cos din living pe casa. Caramida nu mai stiu cat a fost, oricum 1 leu si ceva bucata. Apoi asta vara am achizitionat din Grecia un "capello" tot din ceramica care a fost 20 euro. Cei drept nu e inox, insa semineul arde f bine, fara sa scoata fum. Am intrebat si pe acolo cum se comporta si au zis ca e ok. Toti au acolo asa ceva. Substantial mai ieftin, dar poate al tau e mai durabil, nu stiu. Aratos e, oricum.
Acest mesaj a fost modificat de anca d: 17th January 2009, 18:39
|
|
|
|
|
|
|
|
17th January 2009, 22:35
|
Junior
Data înscrierii: 17-January 09
ID membru: 408 651

|
QUOTE (conu71 @ Jan 17 2009, 17:22)  o casa cum vrei tu costa 52348 de euro. pune si tu mana si citeste cate ceva prin jurnalul de casa. o sa ai raspunsul cand termini de citit. imi pare rau ca te dezamagesc dar costul depinde de sute de factori pe care nu am cum sa ti-i insir
ce-i cu semnul de intrebare?
iti faci jurnal de casa sau unde nu intelegi ceva pui intrebarea pe topicul omului am gresit cu???? se mai intampla. merci stiu ca nu ai de unde sa dai un pret fix dar intrebam asa ....poate a mai facut cineva si macar informativ. nu are nimeni de unde sti ce bag eu in casa si de ce valoare normal . am intrebat si eu . multumesc !
|
|
|
|
|
|
|
|
18th January 2009, 16:22
|
Junior

|
anca, nu am vrut din inox, era ultima varianta pe care mi-o doream. nu am avut alta solutie, era singurul loc unde puteam pune semineul si face gaura pentru cos, insa dadea fix in coama, si trebuia ocolita.
la mine casa s-a marit fata de proiect cu vreo 10-15 cm si pe lungime si pe latime. si fata de poriect s-au marit ferestrele de la subsol, de la 35 la 50 cm; si a mai aparut o fereastra la subsol. in rest nu sunt alte modificari. pentru ele ar trebui sa am dispozitii de santier? cine ar trebui sa le semneze? sau se trec cu vederea? mai ales marirea dimensiunilor, daca nu se specifica dimensiunile corecte in receptie, se va vedea diferenta la masuratorile cadastristului. sau imi fac prea multe griji?
adyastra, pretul depinde foarte mult si de momentul inceperii constructiei; chiar daca ai face un proiect identic cu oricare dintre noi tot nu vei avea aceleasi costuri. dupa ce vei avea proiectul si un necesar de materiale abia atunci poti estima un cost. la case cu aproximativ aceleasi suprafete am vazut diferente de cateva mii de kg la fier. bafta!
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|