|
  |
Caminul familiei mele, Jilava / beneficiar ngr |
|
|
|
|
26th November 2008, 00:10
|
Member
Grup: Members
Data înscrierii: 5-September 07
Locație: bucuresti
ID membru: 222 881

|
QUOTE (vimp @ Nov 25 2008, 23:54)  Nu stiam ca esti femeie, traiam cu alta idee, pfuiii. dar ce femeie!!!!!! jos palaria!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
26th November 2008, 01:48
|
Constructor
Grup: Moderators
Data înscrierii: 10-May 07
Locație: Obor residential park
ID membru: 178 295

|
|
|
|
|
|
|
|
|
27th November 2008, 09:00
|
Junior
Data înscrierii: 7-November 07
ID membru: 245 216

|
ngr, nu mi-ai zis, ai luat legatura cu constructorul meu? vineri termina la mine (stop pe anu asta ca e iarna) si in principiu cred ca e liber.eu ii laud ca fac treaba si nu am avut nici-un fel de divergente cu ei. e bine macar sa incerci. bafta multa!
|
|
|
|
|
|
|
|
27th November 2008, 11:41
|
Junior
Data înscrierii: 12-March 08
ID membru: 301 263

|
of, si netul face greva. cred ca e un virus ceva, alateieri si ieri nu a mers nici un browser decat pentru 1-2 min dupa ce deschideam calculatorul, in unele momente a mers macar messul. asa ca am apucat sa citesc ce mi-ati scris, nici gand sa pot raspunde (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif) so, voi ma faceti sa rosesc (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/tongue.gif) si Astrule ce ne luminezi calea, eu stiu ca tu ai dreptate, problema e ca al meu constructor are si nevasta (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wallbash.gif) si o iubesc atat (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/gunsmilie.gif) de mult. ea le face oamenilor de mancare, si dupa cele 2-3 ore de munca se plictiseste prea tare femeia -numai TV (care merge continuu) mereu saraca - si isi bate la cap barbatul cu sfaturi destepte, ca doar e administratora firmei!! maine turnam stalpii si centurile la mansarda. luni ar trebui sa se apuce de acoperis iar eu nu am lemnul! va rog, recomandari de lemn bun, uscat, si dimensiuni diverse. voi cum ati facut la acoperis? ce dimensiuni ati luat lemnul? am nevoie la cosoroabe de 9.5m, capriorii sunt de 6,5m.thalia, nu primesc PM!
|
|
|
|
|
|
|
|
27th November 2008, 14:26
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 11-January 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 125 933

|
QUOTE (ngr @ Nov 27 2008, 11:41)  of, si netul face greva. cred ca e un virus ceva, alateieri si ieri nu a mers nici un browser decat pentru 1-2 min dupa ce deschideam calculatorul, in unele momente a mers macar messul. asa ca am apucat sa citesc ce mi-ati scris, nici gand sa pot raspunde (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif) so, voi ma faceti sa rosesc (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/tongue.gif) si Astrule ce ne luminezi calea, eu stiu ca tu ai dreptate, problema e ca al meu constructor are si nevasta (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wallbash.gif) si o iubesc atat (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/gunsmilie.gif) de mult. ea le face oamenilor de mancare, si dupa cele 2-3 ore de munca se plictiseste prea tare femeia -numai TV (care merge continuu) mereu saraca - si isi bate la cap barbatul cu sfaturi destepte, ca doar e administratora firmei!! maine turnam stalpii si centurile la mansarda. luni ar trebui sa se apuce de acoperis iar eu nu am lemnul! va rog, recomandari de lemn bun, uscat, si dimensiuni diverse. voi cum ati facut la acoperis? ce dimensiuni ati luat lemnul? am nevoie la cosoroabe de 9.5m, capriorii sunt de 6,5m.thalia, nu primesc PM!NGR: NU EXISTA DIMENSIUNI DE 9,5 M , ai sa gasesti maxim 7m si astia se comanda la munte. De uscat nici vorba, nu taie nimeni sa tina pe stoc dimensiunile astea. trebuie sa iti faci un calcul cu structuristul si constructorul la dimensiuni mai acceptabile, sa pui si pierderea tehnologica in calcul si sa comanzi. Dureaza cel putin 2 saptamani pana la livrare, asa ca nizi chip sa te apuci luni daca ai nevoie de dimensiunile astea. Sau..... iei ce gasesti pe stoc dimensiuni mai mici daca le pot folosi pe alea intai si pana ajung la cele lungi sa iti soseasca comanda lor.
|
|
|
|
|
|
|
|
27th November 2008, 14:26
|
Constructor
Data înscrierii: 10-May 07
Locație: Obor residential park
ID membru: 178 295

|
Pai n-ai citit ultimul mesaj pe mess? Ti-l mai dau odata aici. nu exista lemn la mai mult de 6m si ala pe comanda dar il faci din bucati ca merge, nu-i necesar sa cumperi la 6m
|
|
|
|
|
|
|
|
27th November 2008, 15:49
|
Junior

|
n-am citit, ca mi s-a blocat si messul inainte sa pot salva macar adresele pe care mi le-ai dat cu depozitele de lemn (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif) k, m-am linistit un pic (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) daca se poate face din bucati. vroiam sa iau cosoroabele din lemn lamelar (am gasit la maxim 8m). credeti ca merita?
de saptamana viitoare va fi un pic mai greu pentru ca incep serviciul si fiind job nou nu o sa pot pleca.
acum suntem in cautari de echipa de montat tigla, sambata trebuie sa alergam dupa statia de epurare/ fosa septica la ce ne-om hotara si neaparat lemn. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
30th November 2008, 13:17
|
Junior

|
Astrule, multumesc mult pentru recomandarea depozitului de lemn. ai avut dreptate, si material de calitate si pret bun! desi nu aveam in plan pentru ieri, am luat si sipca pentru montat tigla. calculul l-am facut singura, acolo, la depozit, sper sa-l fi facut corect. intre timp ne-am prins si noi ca se apropie Sarbatorile. intrand intr-un magazin am ramas masca sa vedem globulete si brazi si Mosi Craciuni! pentru noi timpul se masoara in zile pana la turnare, zile pana acoperis, pana la cos, pana la...
lucrari urgente: de facut canalizarea pentru subsol acum inainte sa bage pamantul inapoi (neaparat zilele viitoare - trebuia sa cautam un excavator micut care sa ajute, constructorul s-a prins ca e prea mult de munca si dureaza prea mult). inca nu am reusit sa stabilim un contact ferm cu o firma de montaj tigla; inainte de astereala o sa vina si nenea care va face semineul sa monteze cosul.
ce latime are usa de la intrare la fiecare dintre voi?
|
|
|
|
|
|
|
|
30th November 2008, 14:09
|
Member

|
QUOTE (ngr @ Nov 30 2008, 13:17)  ce latime are usa de la intrare la fiecare dintre voi? la mine l=2m si h=2,10. si e dubla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Member

|
QUOTE (ngr @ Nov 30 2008, 13:17)  ce latime are usa de la intrare la fiecare dintre voi? la mine l=2m si h=2,10. si e dubla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Member

|
QUOTE (ngr @ Nov 30 2008, 13:17)  ce latime are usa de la intrare la fiecare dintre voi? la mine l=2m si h=2,10. si e dubla. scuze pt repetitie, dar e de la calculator!!!!!!!
Acest mesaj a fost modificat de marian.bazavan: 30th November 2008, 14:11
|
|
|
|
|
|
|
|
13th December 2008, 17:48
|
Junior

|
|
|
|
|
|
|
|
|
13th December 2008, 20:42
|
Member

|
QUOTE (marian.bazavan @ Nov 30 2008, 14:09)  la mine l=2m si h=2,10. si e dubla. apropo de usa de la intrare: uita-te la ce atasez la mine!!!! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2008, 11:25
|
Junior

|
am citit ca ai avut perpetii si cu ele, ca doar nu se poate altfel (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) , insa arata superb! vreau si eu obloane!! chiar, am vrea sa punem tamplaria acum, insa am 3 usi de termopan si nu stiu cum se procedeaza cu montajul, avand in vedere ca nu este sapa turnata, nu stim cat va fi parchetul, gresia, etc. ce ar trebui sa facem? acolo unde sunt fereastra si usa una langa alta, este un singur cadru de tamplarie, sau fiecare este cu al ei? ne programasem, atunci cand am inceput casa, ca de Craciun facem focul in casa noastra. adica avem tigla, geamurile si cosul. tigla, probabil va fi, geamurile, inca nu stim, dar cos sigur nu. asa cum e gaura de cos data, iese cosul fix in coama, structuristul nu are nici o problema cu asta, insa noi avem (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) asa ca vrem sa il deviem. cel cu care vorbisem sa il monteze (effe) a zis ca nu se baga sa faca deviere si ne-a recomandat pe cineva cu inox. noi am fi vrut din ceramica, dar... oricum, nenea cu inoxul nu poate anul asta... aveti vreo idee? stiti pe cineva care face cosuri?
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2008, 11:54
|
Termopanist
Data înscrierii: 22-June 04
ID membru: 18 837

|
QUOTE (ngr @ Dec 13 2008, 17:48)  poze noi: mama ce de betoane:)))) buncar a iesit QUOTE (ngr @ Dec 14 2008, 11:25)  chiar, am vrea sa punem tamplaria acum, insa am 3 usi de termopan si nu stiu cum se procedeaza cu montajul, avand in vedere ca nu este sapa turnata, nu stim cat va fi parchetul, gresia, etc. ce ar trebui sa facem? acolo unde sunt fereastra si usa una langa alta, este un singur cadru de tamplarie, sau fiecare este cu al ei? de asta ma cautasei pe messenger?(IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) ))) daca ai cote de nivel date in casa si stii cat va fi sapa restul vine de la sine. da-mi un telefon si iti explic mai pe larg. la toti care am facut asa a iesit perfect. si nu sunt putini:))) ps: fiecare este cu al ei daca ii pot spune asa:))) ps 2: nu ai raspunde la telefon nici picata cu ceara:)))
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2008, 14:38
|
Member
Data înscrierii: 31-March 07
ID membru: 161 759

|
Am citit aproape tot jurnalul casei tale , ngr, am "vazut" peripetiile prin care ai trecut , de la realizare proiectului care sa intins pe vreo 7 luni (uhh) ...pana la finalizarea la rosu . Pe parcursul executiei se observa cateva mici greseli , insa ce ma nedumerit din start a fost , ideea realizarii acelui subsol , cu diafragme din beton. Nu inteleg de ce sa ales acea varianta , cu atata beton, lemn pentru cofrat, fier si timp destul de mare pentru manopera , doar de dragul de a executa ceva , cand s-ar fi putut alege o varianta cu diafragme din b.a. pe exterior si stalpi - grinzi la interior , cu pereti de compartimentare din boltari . Nu stiu de ce a ales structuristul solutia asta , dar din pct. meu de vedere , nu e o solutie prea economicoasa si necesita un timp cu mult mai mare la manopera , fata de solutia indicata de mine. Alt aspect care nu mi-a placut , e legat de dren . Am vazut diverse solutii date de mai multi forumisti , dar de vazut in practica nu observ la nimeni . Toti se rezuma la realizarea de izolatie si hidroizolatie , iar cand vine etapa realizarii de dren pe langa casa , toti arunca pamant , acopera si Doamne ajuta sa nu -mi intre apa in subsol. Ca dupa 4-5 ani sa-si puna intrebarea , de ce am eu igrasie in subsol , da de ce imi intra apa in subsol si incepi sa bagoslovesti pe constructor si pe toti cei care "te-au sustinut" la ridicarea constructiei. Nu am vazut si eu pe cineva sa faca o colectare a apei pluviale provenita de pe acoperis sau apa provenita din solul apropiat de casa , cu un tub montat pe un pat de beton , pe tot perimetrul casei , care sa duca pana la o groapa de colectare , prevazuta cu o pompa cu un plutitor , pentru evacuarea spre exterior a apei in surplus , iar evacuarea asta sa se faca spre o zona neutra sau spre o rigola(santz) de la drum. In plus , ma deranjeaza cand vad oameni care se zgarcesc la cateva sute de lei , punand pamand pamant pe langa temelia(elevatie , pereti de subsol) casei , in loc sa puna cateva straturi de balast sau sort pentru "a scapa" mai rapid de apa care poate dauna constructiei. Efectul e asemeni unei incaltaminte tip adidasi care "tzine" apa , in momentul cand "am luat" o groapa plina cu apa sa imbibat tot papucul si voi ramane ud la picioare o perioada maricica , iar urmarea va fi cu penicilina sau tzuica fiarta (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) Bafta si succes in continuare.
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2008, 15:22
|
Junior

|
ma intrebam cand imi va veni randul sa suport comentariile tale. sincer, am rasuflat usurata cand am vazut ca doar atat ai de zis. 1. diafragmele: asta a fost solutia ceruta de geotehnician, structuristul doar s-a conformat, a zis doar ca i se pare exagerat dar ca nu isi asuma riscul de a nu respecta cerinta geotehnicianului. din momentul realizarii studiului geo pana la solutia finala subsol a trecut multa vreme in care au avut loc multe discutii cu geotehnicianul. 2. drenul: am vazut solutia de care zici tu explicata cat de cat pe topicul lui lifestyle, insa de la o poza pana la punerea in practica e cale lunga. cum se monteaza tevile astfel incat chiar sa colecteze, sa nu se infunde? eu nu am vazut nicaieri. si patul de ciment de care zici exista!!! betonul de egalizare e mai mare decat radierul cu 50-100 cm. si exista si groapa colectoare, care va fi prevazuta cu plutitor si pompa, pentru scurgerea de la subsol, deci nu era deloc greu de racordat sau de facut alta DACA vedeam undeva solutia sa si mearga. 3. am o masina de nisip in fata portii, si daca mai aduceam 2 masini de balast ma costau mai putin decat m-a costat caratul pamantului inapoi in curte, deci nu asta a fost rationamentul de a baga pamantul langa casa. ci simplul motiv ca toata lumea sare cu comentariile cand faptele sunt consumate, nu inainte. am pus o gramada de intrebari care nu si-au gasit nici pana in ziua de azi raspuns, am pus poze la greu de la armatura, etc, comentate doar de cativa forumisti cu bunavointa doar din experienta proprie, nicidecum vreun expert. evident, nici de a incalcarea legii pentru necunoastere nu esti absolvit de vina, nici noi ca nu am facut poate tot ce trebuia, sau mai bine, insa tonul persiflant ar trebui sa fie exclus din posturile astea tardive. si nu stiu daca ar trebui sa imi cer scuze ca te-am deranjat ca am pus pamant pe langa casa. ca sa vezi cata prostie si in ce lume care nu gandeste traiesti. poate ca daca cei care ar trebui sa isi faca meseria (proiectanti, ingineri, constructori, etc) si-ar face-o ar fi si lumea asta mai buna si mai destupata la minte. dar nu mi-a zis nici structuristul care a venit cu o zi inainte de baga pamantul sa pun nisip sau balast, nici dirigintele, si nici constructorul. asa ca daca astea ti-au fost singurele sfaturi pe care mi le-ai putut da, iti multumesc de vizita si iti urez drum bun.
aaa, acum am vazut, esti proiectant!!! arata-mi si mie o casa cu subsol la care i-ai proiectat instalatia de drenaj. sau zi-mi cum arata solutia pentru a mea, e inca moale si afanat pamantul.
Acest mesaj a fost modificat de ngr: 14th December 2008, 15:25
|
|
|
|
|
|
|
|
14th December 2008, 15:48
|
Junior
Data înscrierii: 1-December 08
Locație: Iasi
ID membru: 393 647

|
QUOTE (ngr @ Dec 14 2008, 15:22)  ma intrebam cand imi va veni randul sa suport comentariile tale. sincer, am rasuflat usurata cand am vazut ca doar atat ai de zis....... ....... tonul persiflant ar trebui sa fie exclus din posturile astea tardive. si nu stiu daca ar trebui sa imi cer scuze ca te-am deranjat ca am pus pamant pe langa casa. ca sa vezi cata prostie si in ce lume care nu gandeste traiesti. poate ca daca cei care ar trebui sa isi faca meseria (proiectanti, ingineri, constructori, etc) si-ar face-o ar fi si lumea asta mai buna si mai destupata la minte. dar nu mi-a zis nici structuristul care a venit cu o zi inainte de baga pamantul sa pun nisip sau balast, nici dirigintele, si nici constructorul. asa ca daca astea ti-au fost singurele sfaturi pe care mi le-ai putut da, iti multumesc de vizita si iti urez drum bun.
aaa, acum am vazut, esti proiectant!!! arata-mi si mie o casa cu subsol la care i-ai proiectat instalatia de drenaj. sau zi-mi cum arata solutia pentru a mea, e inca moale si afanat pamantul. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/roll2.gif) Foarte tare, frate (pardon, soro!)!!!!!!!! Ce-mi plac si mie astia care vin dupa si dau sfaturi....
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|