Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

20 V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Caminul familiei mele, Jilava / beneficiar ngr
buzz123
mesaj 19th March 2008, 16:45
Mesaj #19

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 19-March 08
ID membru: 304 180

QUOTE (ngr @ Mar 18 2008, 21:53) *
rezultatul la studiu geotehnic

"2.00 m material de umplutura (diverse soluri), 0.4m argila prafoasa galben cenusie si continua pana la adancimea de 6m a forajului cu un praf argilos galbui cu rar pietris de 2-3 cm de varsta cuaternara".

la recomndari:
"a) direct;
-fundare directa pe perna de balast (amestec optional)
- sapatura generala la -2.2m (de la nivelul actual al terenului)
- realizarea unui strat de baza din blocaj de piatra sparta compactata pana la obtinerea refuzului de impanare;
- realizarea pernei propriu-zise din balast de rau, amestec optimal, in strate elementare de 30cm compactate cu cilindru compactor vibrator, pana la atingerea unui grad de compactare de 98% Proctor modificat;
grosimea pernei dupa compactare va fi de cca 1m grosime asa incat la baza pernei sa nu se transmita o presiune efectiva >1kg (1daN/cm2); perna va fi evazata la unghi de minim 45 grade
- fundarea se va face pe radier general sau grinzi incrucisate, iar constructia va fi prevazuta cu subsol general gen caseta rigida.
- sapaturile la fundatie se vor face fie la taluz, conform normelor de protectie, fie la taluz vertical cu sprijiniri orizontale (dulapi sau piese de inventar);
- pentru incarcari excentrice se vor respecta recomndarile din STAS 3300/2005;
fundatiile vor avea armatura si la partea de jos (talpi armate legate pe doua directii); fundatiile vor fi hidroizolate;
- se va respecta normativul NP-112-04/2005;

(IMG:style_emoticons/default/cool.gif) minipiloti forati dusi pana la 6m. capacitate portanta Q=15t/pilot la diametrul de 200mm."

rog mult inginerii sau oricine pricepe sa imi desluseasca si mie misterele acestui studiu. jo nu pricep nimic!
am postat si la rezistenta, m-am gandit ca nu toata lumea e interesata de jurnal - sper ca aveam voie- asa ca va rog sa raspundeti intr-un singur loc (preferabil aici, sa poata ramane in jurnal).

Salut!
Ce nu stiu inca este ce vrei sa construiesti ?!?! (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) daca nu vrei sa te inalti si te rezumi la un P+M nu ar trebui sa te sperii si sa vorbesti cu un structurist... Recomandarile geotehnicianului sunt recomandari ... din care structuristul ia doar parametrii terenului de fundare pentru calcule. Ce e important la teren este capacitatea portanta a terenului (apropos, ai teren in panta?, daca da, ar trebui sa optezi pentru minipiloti. Pentru o casa normala (P+M) radierul general mi se pare prea mult. Ideea arhitectei de a face o structura usora nu este chiar atat de rea avand in vedere structura terenului de fundare.

Eu daca as fi in locul tau as alege lemnul ca material de constructie deoarece: este usor, deci fundatia va fi mai mica, iar pretul de realizare este mult mai mic decat la sistemele traditionale cu beton si caramida/BCA.

mai gandeste-te!!
Go to the top of the page

+Quote Post
blu_angel
mesaj 19th March 2008, 18:16
Mesaj #20

Junior

Data înscrierii: 12-October 06
ID membru: 102 143

QUOTE (MirelaLucia @ Mar 19 2008, 08:18) *
din studiul asta geo rezulta, doar ochiometric si la prima citire, ca solutia pentru fundare este pe radieri, si nu solutie continua, nu vei putea face subsol, pivnita sau alte astea si te vei duce 2,2m in pamant plus ce te mai ridici deasupra pentru ca esti cu 1,5m ( parca) sub cota strazii.

Avand in vedere ca dispui de bani putini chiar in conditiile unui sol bun, eu as reconsidera decizia de a construi o casa acolo, doar daca esti realist si intelegi ca nu o vei termina asa repede pentru ca in conditiile date, se vor duce destul de multi bani in fundatie.

Mai, nu mai induceti omul in eroare.
In studiu zice ca recomanda radier sau grinzi incrucisate. Si chiar impune subsol general.

Asa ca omul poate sa isi faca subsol fara probleme, cu niste pereti din beton armat de max 18cm. Hai ca nu-i dracul atat de negru, insa e clar ca o sa-i trebuiasca niste bani in plus.
O sa il coste cam cu un etaj si ceva in plus decat isi propusese el.

Eu ii spun ca in situatia de fata, structuristul pe care si-l alege o sa ii dicteze costul substructurii, asa ca sa aiba mare grija cand si-l alege. In nici un caz sa nu si-l aleaga in functie de pret.

Aa, era sa uit: solutia pe piloti trebuie scoasa din start din calcul. Firmele care executa asa ceva au preturi foarte mari si nu renteaza deloc. Am eu un bloc acum in lucru, si trebuie sa se faca o sprijinire. Am mers initial pe varianta cu piloti forati, ca m-am gandit ca intra mai putin fier si beton. Plus ca e mai "eleganta" solutia. Cand a aflat beneficiarul ca doar mana de lucru il costa 30.000 euro, cred ca a vazut in mine cel mai mare dusman. (IMG:style_emoticons/default/confusedsmiley.png) . Asa ca acum lucrez la proiectarea unui zid de sprijin (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) .

Acest mesaj a fost modificat de blu_angel: 19th March 2008, 18:26

+Quote Post
ngr
mesaj 19th March 2008, 21:41
Mesaj #21

Junior

Data înscrierii: 12-March 08
Locație: bucuresti
ID membru: 301 263

multmesc pentru sustinere (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

mirela, mi-ai mai descretit un pic fruntea, multumesc.

da, cam asa e, ori se face casa acolo, ori deloc, pentru ca fonduri pt cumparat teren nu sunt, in afara orasului prea mult nu putem merge (familiile in buc, copil mic, etc).
asa ca problema se pune asa: facem casa sau ramanem in ap de 46 mp in blocul din '62?

bun, deci facem casa!

am trimis extras din studiu la 2 ingineri si la arhitecta, astept propunerile.

ma incurca mult financiar pentru ca visam la o casuta cu etaj si pod, la incalzire/racire prin pardoseala si pereti cu pompa de caldura si panouri solare, la pereti cu izolatia la interior cu placare exterioara cu caramida... asa cum imi povestea si un mai vechi forumist caruia ii multumesc, cu semineu si terase si gratar...

mi-e teama ca din avantul asta va iesi pana la urma o cutie patrata din bca incalzita cu clasica centrala pe gaze.

o noutate, in seara asta vor asfalta strada.

deci nici gand de canalizare.

Acest mesaj a fost modificat de ngr: 19th March 2008, 21:42

+Quote Post
Rocknroll
mesaj 20th March 2008, 07:37
Mesaj #22

Member

Data înscrierii: 16-December 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 116 758

...ma incurca mult financiar pentru ca visam la o casuta cu etaj si pod, la incalzire/racire prin pardoseala si pereti cu pompa de caldura si panouri solare, la pereti cu izolatia la interior cu placare exterioara cu caramida... asa cum imi povestea si un mai vechi forumist caruia ii multumesc, cu semineu si terase si gratar...

Ehehehe... (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)

+Quote Post
MirelaLucia
mesaj 20th March 2008, 08:48
Mesaj #23

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 11-January 07
ID membru: 125 933

QUOTE (ngr @ Mar 19 2008, 21:41) *
multmesc pentru sustinere (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

mirela, mi-ai mai descretit un pic fruntea, multumesc.

da, cam asa e, ori se face casa acolo, ori deloc, pentru ca fonduri pt cumparat teren nu sunt, in afara orasului prea mult nu putem merge (familiile in buc, copil mic, etc).
asa ca problema se pune asa: facem casa sau ramanem in ap de 46 mp in blocul din '62?

bun, deci facem casa!

am trimis extras din studiu la 2 ingineri si la arhitecta, astept propunerile.

ma incurca mult financiar pentru ca visam la o casuta cu etaj si pod, la incalzire/racire prin pardoseala si pereti cu pompa de caldura si panouri solare, la pereti cu izolatia la interior cu placare exterioara cu caramida... asa cum imi povestea si un mai vechi forumist caruia ii multumesc, cu semineu si terase si gratar...

mi-e teama ca din avantul asta va iesi pana la urma o cutie patrata din bca incalzita cu clasica centrala pe gaze.

o noutate, in seara asta vor asfalta strada.

deci nici gand de canalizare.

nu trebuie sa renunti la visele tale. Poti sa iti faci o casuta pe structura de lemn de toata frumusetea. cauta stiluri de case pe lemn, au nemtii niste idei in a compartimenta o casa de m-as muta pe loc acolo.

faptul ca vrei incalzire prin pardoseala, pompa de caldura( aici intradevar nu prea e bine sa visezi pera mult (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ), panouri solare, semineu etc e foarte bine. Cine zice sa renunti la astea? Spui ca terenul este o parte din curtea socrilor. Spune multumesc lui Dumnezeu ca poti macar sa stai la socrii un an doi si iti faci casa cum vrei tu incetul cu incetul. Eu am o gramada de vise legate de casa si nu am bani gramada pentru ele si n-am nici unde sa stau in alta parte. Ce ar trebui sa fac? sa ma omor ca nu termin casa anul asta?

pe mine ma exaspereaza lumea care vrea repede, totul, mult, bine si daca se poate si peste noapte. poate doar daca ardeti aripa de albina primita in dar la botez de la ursitoare sa se intample asa ceva:)

cautati un arhitect cu care sa te intelegi si sa te inteleaga, discuta cu el 20 de variante de case, vorbeste cu structuristul cea mai buna solutie pentru tine si da drumul odata la casa aia ca vor creste materialele de constructie si iar iesi din schema. Si mai e ceva, indiferent de ce decizie iei, odata luata, nu te mai ita inapoi ci numai inainte .

Acest mesaj a fost modificat de MirelaLucia: 20th March 2008, 08:49

+Quote Post
thalia
mesaj 20th March 2008, 15:54
Mesaj #24

Junior

Data înscrierii: 7-November 07
ID membru: 245 216

off-topic!
Mirela-ia o floare de la mine:)

+Quote Post
totalitar
mesaj 4th April 2008, 23:11
Mesaj #25

Junior

Data înscrierii: 4-April 07
Locație: off road
ID membru: 163 324

QUOTE (thalia @ Mar 20 2008, 15:54) *
off-topic!
Mirela-ia o floare de la mine:)

(IMG:style_emoticons/default/w00t.gif)

+Quote Post
alice08
mesaj 4th April 2008, 23:53
Mesaj #26

Junior

Data înscrierii: 30-April 07
ID membru: 173 689

Ce s-a mai intamplat cu casa???? Lemn, BCA? te-ai decis, ai analizat?

+Quote Post
LED
mesaj 5th April 2008, 06:07
Mesaj #27

Active Member

Data înscrierii: 10-April 06
ID membru: 73 116

QUOTE (MirelaLucia @ Mar 20 2008, 09:48) *
pe mine ma exaspereaza lumea care vrea repede, totul, mult, bine si daca se poate si peste noapte. poate doar daca ardeti aripa de albina primita in dar la botez de la ursitoare sa se intample asa ceva:)

Nu vad ce ar fi rau in asta. Mai ales cand ai banii luati de la banca si platesti dobanda pentru ei. De ce sa nu vrei sa beneficiezi de ceva cat mai repede posibil?

/offtopic

+Quote Post
ngr
mesaj 13th April 2008, 21:23
Mesaj #28

Junior

speram ca data viitoare cand scriu sa vin cu vesti bune. din pacate...

se pare ca am luat teapa cu arhitecta, m-am (ne-am) inselat rau asupra ei! dp ce la prima discutie (in feb) a zis 5+2+2 e/mp, sapt trecuta si-a dat seama ca de fapt cererea e mare si a urcat pretul ei la 6,5 iar azi am primit un mail (dp ce zilele trecute ne-am contrat din cauza ca pe noi ne-a tot amanat) in care spunea ca fiind suprafata prea mica vrea 1000 e pt arhitectura - doar 2 dosare, pt cele pt avize inca 200 E (PAC - si faptul ca in pretul asta nu intra si DDE l-am aflat zilele trecute, ca ea zice ca la case mici nu e necesar!! si pt DDE cere in plus 2000e!!!!!!!!!!!!!!!!!). structuristul, dp ce a citit ca tr radier general, a zis 400 PAC +550 DDE. la instalatii nu mai stiu, insa nici nu mai conteaza.

ma rog, discutia poate fi luuunga cu privire la stimata doamna, care dp ce a renuntat la job s-a prins ca e cererea f mare pt ce face ea si ca se vindea prea ieftin.

daca aveti vreo idee, in afara de a ma certa sau de a-mi povesti cum sta treaba cu cererea si oferta, va multumesc.

mirela, sa stii ca nu am zis nici un moment ca vreau sa mi se faca peste noapte casa. poate dc aveam bani, cumparam teren de 1000-2000m, angajam pe cineva sa se ocupe de hartogaraie si ii ziceam construtorului sa imi aduca cheia cand termina. insa sursele sunt f limitate, chiar ne chinuim destul de tare. vrem sa fie gata repede, sa nu fie nevoie sa mut copilul de la fradinita dp casa, sa ii mai aduc un fratior sau o surioara pana nu ma pensionez.

pana una alta platesc de ma usuc taxe la stat (din nov am marit salariul pe cartea de munca (IMG:style_emoticons/default/death.gif) pt credit si nu am reusit nici pana acum sa depunem actele (am avut-inca avem, sper pt inca max o sapt, o clauza de habitatie viagera pe apartament - parintii sotului s-au gandit sa vanda ap si sa plece in tarile calde probabil). asta inseamna inca cel putin o luna.

iar cu nervii ...

+Quote Post
ngr
mesaj 15th April 2008, 16:50
Mesaj #29

Junior

azi am semnat actele pentru teren (si deschis rol la primarie) si radierea clauzei la apartament. in total actele la teren pana acum, plus geo, a atins cota 5000 lei. pt radierea clauza la ap aprox 1800 lei. sper ca in 2 sapt sa depunem actele pt credit. maxim luni vom avea numar si CU la teren.

inca mai sper ca ma poate ajuta cineva cu o parere referitor la arhitect. nici o recomandare??

+Quote Post
Rocknroll
mesaj 15th April 2008, 18:55
Mesaj #30

Member

Data înscrierii: 16-December 06
ID membru: 116 758

Arhitecta ta e o nemernica!
Pentru o casuta mica, fara fasoane si figuri, se ia in jur de 7 euro/mp, inclusiv DDE-ul, care fie vorba intre noi, nici nu reprezinta mare filozofie, ci "detalii de executie" pe care le copiaza de pe alte proiecte! (de multe ori), o antemasuratoare (nu-ti vor iesi, in realitate, niciodata aceleasi calcule!) si... cam atat.
Pentru proiectul de structura pretul variaza intre 3 si 5 euro/mp. Eu consider acest proiect mult mai important, iar calculele trebuie facute strict, altfel poti avea mari batai de cap pe santier, poti cheltui multi bani in plus aiurea etc.
As fi vrut sa te ajut cu arhitectul (singurul de care am fost multumit, insa doar in proportie de 90%), dar el nu lucreaza pentru case mici, ci pentru santiere mai degraba. La mine a facut o exceptie, fiind o recomandare. Iar pe structuristul meu nu l-as recomanda nici dusmanilor! Mi-a creat mari probleme pentru ca a gresit niste calcule (am pierdut vreo 500 de euro din asta), a gresit niste desene de etrieri si dimensiunile lor (alte probleme pe santier) etc.
Pe langa cei mentionati iti mai trebuie un verificator de proiect de rezistenta si care te poate costa in jur de 100 de euro (nu face nimic, crede-ma! pune doar o stampila! la mine a si uitat sa puna pe toate dosarele).

Inarmeaza-te cu foarte multa rabdare!

+Quote Post
ngr
mesaj 16th April 2008, 12:14
Mesaj #31

Junior

iti multumesc din suflet!

incepusem sa cred ca vorbesc singura sau ca sunt eu prea exagerata si nu pun valoare pe munca bietei arhitecte.

ce contine DDE pt arhitectura?

Acest mesaj a fost modificat de ngr: 16th April 2008, 12:25

+Quote Post
gugutata
mesaj 16th April 2008, 12:57
Mesaj #32

priveste profund

Grup: Moderators
Data înscrierii: 30-October 05
Locație: din creieru' meu
ID membru: 51 690

tablou de timplarie
5-7 detalii
cantitativ de lucrari

Proiectu' in general mai detaliat cu mentiuni mai complexe. Sincer, la arhitectura te descurci si cu PAC'u', la rezistenta ar fi bine sa ai un PTE complet.

Acest mesaj a fost modificat de punkt: 16th April 2008, 12:58

+Quote Post
ngr
mesaj 16th April 2008, 19:49
Mesaj #33

Junior

inca nu primesc mesajele private. ma poate ajuta cineva?
punkt, daca mi-ai raspuns, din pacate a ramas necitit. 0 messages.

verifica setarile contului, eventual cauta un raspuns aici:http://forum.softpedia.com/index.php?showforum=28

Acest mesaj a fost modificat de punkt: 18th April 2008, 09:00

+Quote Post
gecs
mesaj 16th April 2008, 22:08
Mesaj #34

Member

Data înscrierii: 12-February 08
ID membru: 288 271

QUOTE (punkt @ Apr 16 2008, 12:57) *
tablou de timplarie
5-7 detalii
cantitativ de lucrari

Proiectu' in general mai detaliat cu mentiuni mai complexe. Sincer, la arhitectura te descurci si cu PAC'u', la rezistenta ar fi bine sa ai un PTE complet.

Depinde de cum e facut PAC-u', fiindca am vazut unele...
Pot fi si mai mult de 7 detalii si nu intotdeauna copiate de la alte lucrari - situatiile si cerintele clientilor pot fi atat de diverse incat nu te poti baza pe existenta unei "biblioteci" de detalii de la proiectele anterioare.
Nu e valabil neaparat in toate situatiile, dar arhitectul lucreaza la DDE si pe proiectul de rezistenta in sensul ca anumite detalii trebuie coordonate si verificate.

+Quote Post
ngr
mesaj 17th April 2008, 16:21
Mesaj #35

Junior

druid, da, am primit, multumesc mult (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
de cand am primit mail de la tine, le tot analizez site-ul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) dupa cum se prezinta, casa ta cred ca este prima facuta la noi in sistemul asta, doar de pe santierul tau au poze! si la cat de frumos a iesit, ar fi fost si pacat sa nu le vada o lume intreaga.

din pacate pretul este prea mare pentru bugetul nostru, chiar si la cea mai mica. desi, sincer, inca mai visez cu ochii deschisi la ea. ti-am citit jurnalul de cateva ori, am analizat fiecare poza in detaliu... mi-am innebunit cunoscutii! insa tot nu ma incumet. dar e asa de tentant sa stabilesti un grafic, stiind ca e un constructor serios, si sa te muti in casa gata (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

+Quote Post
druid
mesaj 17th April 2008, 16:45
Mesaj #36

Junior

Data înscrierii: 15-January 04
ID membru: 10 277

QUOTE (ngr @ Apr 17 2008, 17:21) *
druid, da, am primit, multumesc mult (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
de cand am primit mail de la tine, le tot analizez site-ul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) dupa cum se prezinta, casa ta cred ca este prima facuta la noi in sistemul asta, doar de pe santierul tau au poze! si la cat de frumos a iesit, ar fi fost si pacat sa nu le vada o lume intreaga.

din pacate pretul este prea mare pentru bugetul nostru, chiar si la cea mai mica. desi, sincer, inca mai visez cu ochii deschisi la ea. ti-am citit jurnalul de cateva ori, am analizat fiecare poza in detaliu... mi-am innebunit cunoscutii! insa tot nu ma incumet. dar e asa de tentant sa stabilesti un grafic, stiind ca e un constructor serios, si sa te muti in casa gata (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

Sa nu iti inchipui ca mi-am propus sau am facut la cheie cu ei.
Ideea de baza era sa fac structura si acoperisul, precum si toata izolatia. Asta asa am facut.
M-am gandit apoi sa fac si podelele cu ei.

Aici poti face asa. Structura cu ei, iese in jur de 50.000 de euro, inclusiv sarpanta. Merita zic eu, dar tot asa merita si casa de barne a lui LED.
Apoi acoperis, ferestre si usa de exterior cu cine vrei, cautand sa faci economii, dar nu in dauna calitatii.
Podelele sigur merita sa faci cu unul care se pricepe la podele, ca iese mai ieftin si obtii si discount la raschetat daca e dusumea/parchet, sau montaj, daca e laminat.
Izolatia, poti folosi ca mine perlita ca e foarte ieftina, foarte usor de turnat si scapi de nebunia cimentului si a sapei, pe care o poti totusi folosi in bai.
Izolatia de exterior, poti folosi vata bazaltica sau chiar polistiren, nu stiu ce sa recomand.
Rigips, greisie, faianta si ale lucrari interioare, se gaseste intotdeauna ieftin.
Instalatii sunt nenumarate variante si gasesti aici mii de sfaturi, fara sa mai orbecai, printre furnizori.

In conncluzie poti face economii mari, chiar si cu sistemul lor. Pe mine m-a costat cu ceva finisaje vreo 135.000 de euro, la 3,5 lei cursul, dar poti ajunge chiar si la 80.000, cu sfaturile de mai sus.
E adevarat ca o casa pe barne, ramane la suma de 60.000. Dar poate merita diferenta, cine stie, in sensul ca nu lucreaza si nu are nevoie de tratament.

Cat despre carmida existenta, bca, structura de beton, fiare, case tip sandvis, osb si alte mestesuguri moderne, nu prea cred ca merita. Poate doar cu caramida plina, bca ales bine, casa din panouri moderne de chirpici/paie, pe structura de lemn. Daca vrei ieftin, durabil si nu lemn. Casa americana cu folie categoric nu, caramido-terme sigur nu si nici bca de duzina.
Eu daca as fi ales caramida tot lemn as fi folosit ca structura. Duca-se pe pustiuri, obsesia betoanelor si a fiarelor. Nu ne ajunge la fundatie? Parca ne ridicam blocuri, nu niste casute in care vrem sa locuim sanatos, simplu, firesc. Dar asa e romanul...
Astea sunt parerile mele...

Succes.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

20 V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 14:15
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia