|
  |
Caminul familiei mele, Jilava / beneficiar ngr |
|
|
|
|
26th September 2008, 11:25
|
Termopanist
Grup: Moderators
Data înscrierii: 22-June 04
Locație: bucuresti
ID membru: 18 837

|
QUOTE (ngr @ Sep 26 2008, 09:43)  luni spunem START! s-a facut modificarea la gaze; am ales tipul de caramida (durotherm de la soceram), insa inca nu am facut contract si nu am platit-o; de cateva saptamani, in weekend, se tot lucreaza la eliberarea terenului, sambata se va face la fel si vom pregati si locul unde vor dormi muncitorii (le putem pune la dispozitie un spatiu mai bun decat daca si-ar fi facut din scandura, mai ales ca vine iarna). sunt tare necajita insa ca asteptand echipa cu care vorbisem initial (fratele sefului de echipa care a lucrat la gulag) am pierdut mai mult de o luna. ei au venit in Bucuresti, insa cu intarzaiere din cauza ploilor, acum sunt la lucrarea pe care trebuiau sa o faca in paralel cu a noastra, insa pentru ca beneficiarul celelalt se grabeste (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) si cu el au vorbit primul, intai vor termina acolo. si mi-au "sugerat" sa ne apucam la primavara. asa ca am vorbit cu alta echipa, au multa experienta insa nu lucreaza asa repede ca baietii "speedy". in plus baietii "speedy" aveau si renumele de de incredere, fara bautura, certuri, etc. sper sa fi dacut alegerea buna si cu Dumnezeu inainte! succes si fii stransa la punga. niciodata nu da bani in avans. stabileste cu ei niste etape si modalitati de plata. deabia astept sa vad primele poze. cat ti-au cerut pe m2?
|
|
|
|
|
|
|
|
26th September 2008, 11:48
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 12-March 08
ID membru: 301 263

|
|
|
|
|
|
|
|
|
26th September 2008, 19:12
|
Junior
Data înscrierii: 28-August 05
ID membru: 45 288

|
Dupa cum ti-am promis in raspunsul la PM am intrat pe jurnal. Cu ce pot sa te ajut vis a vis de hidroizolatia subsolului? Am scris aici pasii urmati Daca vrei mai multe detalii intreaba.
Acest mesaj a fost modificat de rdesign: 26th September 2008, 19:14
|
|
|
|
|
|
|
|
30th September 2008, 23:45
|
Junior

|
START SI DOAMNE AJUTA!
ieri defrisat si trasat, azi sapat groapa. a terminat la ora 23 excavatorul. din cauza spatiului mic a trebuit sa darame si o parte din gard si desi m-am contrat o juma de zi cu sefu, nu am putut salva castanul. nu au fost surprize la sapatura, poate doar ca geotehnicianul a mancat gogosi la greu. terenul este foarte bun de fundare, si era bun de pe la 1,5m. asta e, ne-am dus pana la 2,10. maine balast, am probleme cu placa compactoare, nu gasesc!!! aveti vreo idee de unde sa imprumut? asta chiar imi trebuie urgent maine. azi au venit plasele, cuiele si sarma, maine trebuie sa vina tot fierul, amorsa, folie de polietilena si cartonul. acum in timp ce scriam mi-am dat seama ca am uitat de folia cu crampoane! ideea e ca dirigintele mi-a zis ca parerea lui e sa nu o punem, ca mai rau face.
ieri am mancat prima oara la 10 seara. azi am baut primul pahar cu apa la 5 si am mancat la 12 (noaptea). azi mi-am trimis si copilul la soacra (pentru prima oara) pentru ca aici nu mai avem nici un fel d ecanalizare si oricum noi stam in santier iar el, cu bronsita dupa el, se tine dupa noi. poti citi toate jurnalele si toate pataniile, cand sunt la altul nu te pot atinge, nu iti poti imagina nici pe departe cum este in realitate, emotia pe care o traiesti cu fiecare obiect cumparat si fiecare discutie cu constructorul, etc. la mine ca la mine, sper insa sa reziste mama pana la final cu 10 nebuni in curtea ei. e foarte sa fie curtea ta si sa vezi cum in cateva minute cineva strica ceva la care ai muncit o viata. cu siguranta ar fi fost mult mai usor daca nu stateam pe santier in permanenta si nu vedeam nici unul din noi ce se intampla in fiecare moment, ci doar seara si dimineata.
Acest mesaj a fost modificat de ngr: 30th September 2008, 23:54
|
|
|
|
|
|
|
|
1st October 2008, 08:00
|
Termopanist

|
brico inchiriaza scule dar nu stiu daca au asa ceva. nu strica sa le dai un tel. imi pare rau pt castan, de copil nu mai zic... succes la casa folia cu crampoane face rau? schimba dirigintele:))) mai avea marius vreo 2 suluri intregi. daca vrei sa le bagi la fundatie vorbesc cu el si il intreb cu cat le da dar sunt sigur ca sunt doua la pret de una:))
|
|
|
|
|
|
|
|
1st October 2008, 08:58
|
Member
Data înscrierii: 27-January 08
Locație: Bucuresti
ID membru: 279 814

|
placa gasesti la brico, mr brico, etc, da cred ca iti trebuie un mai compactor, cangur in limbaj de "dorel", la brico si mr brico sunt mai scumpe de inchiriat, eu iau cand am nevoie de la firma care are site pe net, in zona garii de nord are locatie, si nu-ti cer decat buletinul, nu trebuie sa depui garantie sau chestii de genul asta, daca crezi ca o sa-l strici poti sa-l asiguri. chiria este cam 200 ron/zi , asigurarea cam 100 ron, indifernt de cate zile... scule de inchiriat sau ceva de genula asta,pe net.. cauta-i pe cei mai apropriati de tine: din zona garii, mai sunt unii in militari si aia de pe cheiul dambovitei care le si vand. pe chei de ex poti sa-l iei pentru 8 ore si costa mai putin decat pentru 24. depinde de locatie si daca vrei sau nu sa depui garantia... sper sa nu se considere reclama, nu de alta dar sunt 4-5 furnizori si toti fara nume....
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
1st October 2008, 09:12
|
Junior

|
am sunat la brico, a fost primul loc, au zis ca nu au. sa nu fi priceput si sa merg totusi pana acolo? cred ca asa voi face. am sunat la f multi, am si fost pe la unii, ori nu aveau ori erau deja date. evident ca trebuia sa fi vorbit si eu dinainte, acum suport consecintele. de fapt m-am bazat ca am una, insa este foarte mica, e un picamer cu talpa, sub 80 de kg. azi la 7:30 a venit prima transa de fier, 8 si 10 un pic mai tarziu. de la depozitul de unde am luat nu au avut de 16 si am luat in loc de 18 (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) au facut o reducere de pret pentru diferenta de cantitate. baietii intind acum prima masina de balast. tr sa merg azi si pentru contract pt beton, o sa mergem cu holcim. coane, il poti intreba pe marius. acu' ramane problema de distanta intre noi. septimiu, multumesc, din pacate nu stiu firma de la gara de nord. eu am la gara progresu, dar nu-i bai, ca merg pana acolo. te pot ruga sa imi trimiti un mail cu o adresa de acolo sau un nr de tel? multumesc mult!
|
|
|
|
|
|
|
|
1st October 2008, 20:34
|
Junior

|
o alta zi foarte grea. evident ca speri ca la tine va merge totul struna, ca de, daca nu ai spera nu te-ai mai apuca. am inchiriat o alta talpa de compactat cu care s-a mers ok, s-au compactat cam 18 mc de balast. mai este o masina necompactata in groapa si inca una de venit maine dimineata, la prima ora. nu au terminat ce era in groapa pentru ca intre timp a venit a doua masina de fier. si asta cu 2 surprize neplacute: prima ca a trebuit descarcat la mana (vreo 6000 kg) si a doua ca fierul de 10 este grecesc!! am fost tentata sa il refuz, insa pana la urma, si pentru ca dirigintele a zis ca e ok, si pentru ca este produs tot cu standarde CE, si pentru ca asta ar fi insemnat sa caut in alta parte si sa intarzai lucrarea, l-am primit. semnarea contractului pt beton a ramas pt maine dim, ca nu aveam cu cine azi. tot maine o sa merg sa cumpar o alta amorsa, cea care a venit azi, din vina mea, nu era ce trebuia (mi s-a cerut pe baza de apa, eu am uitat sa specific asta si mi-a adus pe baza de diluant). imi e foarte greu sa ma deplasez, cei 2 barbati din familie sunt la serviciu in timpul zilei (tata saracu s-a invoit in fiecare zi totusi) iar eu nu am condus de 10 ani (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) asa ca sunt dependenta de un sofer... si o masina. maine spre exemplu nu stiu cu ce voi duce inapoi compactorul. si ma ia groaza ca vad cati bani s-au dus pana acum!! stiti ceva de fierul grecesc?? a mai lucrat cineva cu el? i-a facut cineva vreo analiza?
|
|
|
|
|
|
|
|
1st October 2008, 21:09
|
Junior
Data înscrierii: 10-October 06
ID membru: 101 804

|
Eu zic sa stai linistita, nu are nimic. Cu cat l-ai luat? Acum fierul romanesc il gasesti cu 3,6 ron/kg. Probabil ca l-ai luat cu mai mult, ei au in stoc si e in intereseul lor sa scape cat mai repede de el. nu stiu , zic si eu...
|
|
|
|
|
|
|
|
1st October 2008, 21:16
|
Junior

|
da, e cu poveste; la depozitul de unde imi vine fierul l-as fi luat cu 3,6. insa prin 2 intermediari (fara adaosuri, sau cel putin fara adaos la unul din ei), l-am luat cu 3,15. cand am vazut azi ce scrie pe masina m-a bufnit rasul.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st October 2008, 21:21
|
Termopanist

|
folia cu crampoane este in bragadiru. daca mai vrei ma suni maine pls ca nu prea mai am timp sa stau la calculator. alerg ca o catea lesinata de vreo 10 zile si cred ca in ianuarie ma opresc.
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd October 2008, 10:33
|
Junior

|
azi dimineata incheiat contract holcim, 10% reducere, b250 in sus si b300 la demisol.
|
|
|
|
|
|
|
|
5th October 2008, 08:23
|
Junior

|
primele poze (din primele 2 zile, cu eliberarea terenului, trasarea sapaturii si excavarea nu sunt inca descarcate).
Acest mesaj a fost modificat de ngr: 5th October 2008, 08:24
|
|
|
|
|
|
|
|
5th October 2008, 21:20
|
Junior

|
am micsorat pozele asa ca iata-le: fosa septica este in locul canalizarii pe care le-am stricat-o alor mei. am luat-o de unde mi-a zis Conu (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif) sunt curioasa in cat timp se va umple (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) rog frumos un moderator sa ma ajute cu schimbarea titlului: Acasa! caminul familiei mele
Fișiere atașate
01_in_primavara.JPG ( 582.96KB )
Număr de descărcări: 40
02_spre_vara.JPG ( 221.71KB )
Număr de descărcări: 35
03_inainte_de_inceput.JPG ( 424.84KB )
Număr de descărcări: 63
05_excv2.jpg ( 97.15KB )
Număr de descărcări: 52
031.JPG ( 150.98KB )
Număr de descărcări: 27
04_excv1.jpg ( 100.63KB )
Număr de descărcări: 35
06.JPG ( 349.87KB )
Număr de descărcări: 55
07.JPG ( 152.95KB )
Număr de descărcări: 57
08.JPG ( 125.19KB )
Număr de descărcări: 55
09.JPG ( 114.48KB )
Număr de descărcări: 44
10.JPG ( 132.89KB )
Număr de descărcări: 59
11.JPG ( 146.09KB )
Număr de descărcări: 69
12.JPG ( 119.56KB )
Număr de descărcări: 71
13.JPG ( 155.89KB )
Număr de descărcări: 78
15.JPG ( 143.47KB )
Număr de descărcări: 59
16.JPG ( 154.78KB )
Număr de descărcări: 37
17.JPG ( 160.01KB )
Număr de descărcări: 36
18.JPG ( 148.91KB )
Număr de descărcări: 31
19.JPG ( 206.03KB )
Număr de descărcări: 65
20.JPG ( 144.27KB )
Număr de descărcări: 36
20.JPG ( 144.27KB )
Număr de descărcări: 34
21.JPG ( 152.18KB )
Număr de descărcări: 84
22.JPG ( 384.68KB )
Număr de descărcări: 54
23.JPG ( 198.08KB )
Număr de descărcări: 41
24.JPG ( 83.81KB )
Număr de descărcări: 99
25.JPG ( 97.8KB )
Număr de descărcări: 73
061.JPG ( 99.3KB )
Număr de descărcări: 40
|
|
|
|
|
|
|
|
5th October 2008, 22:21
|
Active Member
Data înscrierii: 12-November 06
ID membru: 108 735

|
Inca te mai poti duce cu stlpii pana peste placa de la etaj. Nu renunta.
|
|
|
|
|
|
|
|
6th October 2008, 06:50
|
Junior

|
au fost 3 situatii: 1) proiect initial: stalpii (lateralii au 9 metri, interior 6m) plecau din radier mergeau pana la mansarda. constructorul a zis ca ii este imposibil si a cerut structuristului mustati de ancorare din radier; structuristul a fost de acord fara obiectii, doar ca i-a dat mustatitle de nu stiu cate diametre, au iesit cam de 120 cm; in doafragma, cu mustatile astea, se face jontarea stalpilor care raman aproape la aceeasi inaltime (se scade doar cat ar fi fost in radier, 25 cm) - asta e situatia 2, cea actuala; 3) stalpii plecau din radier dar se opreau deasupra primei placi unde se facea jontarea; asta e situatia pe care structuristul si evident nici eu nu am acceptat-o.
am uitat ceva important (nu era in proiect, cred ca nu au vrut sa se complice ca oricum am comadat doar la rezistenta DDE si pentru PAC au facut doar sa fie acolo ceva): ar fi trebuit, atunci cand s-a sapat, sa se faca o basa pentru colectarea apelor reziduale de la subsol. acum va trebui sa sapam la mana si sa ne indepartam de casa, ca egalizarea e turnata aproape inca 1m de la fundatie. aveti vreo sugestie? rdesign, ajutor, te rog!
alte probleme: - cum fac hidroizolatia si protectia ei la demisol? partea din pamant si ce este afara?
- cand se lucreaza cu firma (si la ISC se declara astfel), ce trebuie in plus, ce trebuie sa faca/sa aiba in mod special constructorul?
- la impamantare sa merg pe impamantarea in fundatie sau dupa ce se termina casa, alaturi?
|
|
|
|
|
|
|
|
6th October 2008, 09:32
|
Junior

|
inca ceva:
la 42 mc zidarie, cata caramida trebuie sa iau si cati saci de mortar?
hasit (mortar la care nu s emai adauga nimic), tenco sau multibat?
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|