Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> Secțiune închisă

Forumul Softpedia vă pune la dispoziție o nouă secțiune dedicată chestionarelor!

Acest subforum este închis și va fi mutat în Arhivă peste câteva zile.

2 V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Va incredeti in oamenii cu care discutati online?, Purtam discutii si ne facem "pen-pals". Cum ii alegem, pe incr
Ayda
mesaj 14th March 2008, 20:31
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 14-March 08
Locație: Brasov
ID membru: 301 971

Nevoia de incredere vine din nevoia de ceilalti. Adesea depindem de alti oameni pentru a putea obtine sau pentru a nu ne simti frustrati de ceea ce vrem sa avem. Avand in vedere ca interactionam cu ceilalti, trebuie sa recunoastem ca asta implica si riscuri , mai ales in situatii pe care nu le controlam.

Intr-un mediu ca internetul, in care fiecare poate fi oricine isi doreste, cum poti avea incredere in oameni? Ce iti spune ca omul respectiv e demn de incredere ? Ce oferi tu ca ceilalti sa aiba incredere in tine?
Go to the top of the page

+Quote Post
cristyyo
mesaj 14th March 2008, 20:34
Mesaj #2

Inspector Cristi

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 18-April 07
Locație: Ouagadougou
ID membru: 169 033

Nu, nimeni nu e.

Acest mesaj a fost modificat de cristyyo: 14th March 2008, 20:34

+Quote Post
chitziman
mesaj 14th March 2008, 21:25
Mesaj #3

Member

Data înscrierii: 8-November 04
Locație: moon
ID membru: 25 478

auzi scuteste-ma abordezi oamenii pt chestionarul tau pe huburi.... (IMG:style_emoticons/default/bash.gif) (IMG:style_emoticons/default/bash.gif) (IMG:style_emoticons/default/bash.gif) .

+Quote Post
folgore
mesaj 14th March 2008, 21:30
Mesaj #4

Junior

Data înscrierii: 4-March 08
ID membru: 297 642

QUOTE (Ayda @ Mar 14 2008, 20:31) *
Nevoia de incredere vine din nevoia de ceilalti. Adesea depindem de alti oameni pentru a putea obtine sau pentru a nu ne simti frustrati de ceea ce vrem sa avem. Avand in vedere ca interactionam cu ceilalti, trebuie sa recunoastem ca asta implica si riscuri , mai ales in situatii pe care nu le controlam.

Intr-un mediu ca internetul, in care fiecare poate fi oricine isi doreste, cum poti avea incredere in oameni? Ce iti spune ca omul respectiv e demn de incredere ? Ce oferi tu ca ceilalti sa aiba incredere in tine?

E foarte funny intrebarea ta, inteleg ca tu ai incredere in ce iti spun cei cu care vb pe net sau cel putin aveai.Simt un pic de dezamagire in intrebarea ta, in cele din urma ai descoperit ca cel de pe net nu este si cel din viata de zi cu zi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , normal, pe net majoritatea mint, unii o fac constant, pe net toti pot sa fie ceea ce isi doresc , ce ar vrea sa fie in realitate , pe net nu mai au complexe , isi pot gandi replicile inainte sa le dea ... cred ca ti-a placut mirc-ul la viata ta ... esti una din fetele naive care pune botul la abureala ieftina de pe net ... esti romantica de felul ... inteligenta.Sunt persoane care au relatii pe net , nu s-au vazut niciodata, dar spun ca au un/o iubit/a ... come on ... cand incepi sa faci asta, rupe cablul de la net (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .Ma opresc aici , poate mai intervin.
chitziman este unul din durii de pe net, pare sa il deranjeze , dar totusi a vrut sa fie un barbat adevarat si sa iti dea o replica de taur, acum este vazut bine de cei de pe site

+Quote Post
Ayda
mesaj 14th March 2008, 21:37
Mesaj #5

Junior

QUOTE (chitziman @ Mar 14 2008, 21:25) *
auzi scuteste-ma abordezi oamenii pt chestionarul tau pe huburi.... (IMG:style_emoticons/default/bash.gif) (IMG:style_emoticons/default/bash.gif) (IMG:style_emoticons/default/bash.gif) .

Nu conteaza abordarea in cazul de fata! Din moment ce ai facut marele efort sa scrii ceva, macar puteai sa contribui cu o parere.

@ folgore: Poti sa fii liber in exprimare, sa ai povesti de vandut dar poti sa si spui totul asa cum este de fapt. La incredere pe net nu ma refer doar la relatii ci si la bloguri si huburi, la faptul ca primesti informatie si poti sau nu sa o iei de buna. De unde stii ca ce afli e real atunci cand nu ai posibilitatea sa verifici sursele? Pe ce te bazezi?

+Quote Post
ProjecT_Symbiosi...
mesaj 14th March 2008, 21:46
Mesaj #6

Junior

Data înscrierii: 11-June 06
ID membru: 81 462

Cred ca nu de putine ori am fost in situatia de a testa loialitatea celor din jur; in multe din aceste situatii am fost dezamagiti, poate de persoanele la care ne asteptam cel mai putin. Sunt de parere ca oamenii nu mai stiu sa comunice, sa relationeze, sa coopereze, sa se ajute.. In zilele noastre, cand timpul se scurge cu o nesimtita repeziciune, ne detasam de anumite lucruri elementare, care fac parte din natura noastra de oameni, cum ar fi increderea. Multi oameni au o incredere orbeasca, de multe ori tot din dorinta de a realiza lucrurile mai repede sau mai bine, si astfel ajung sa se bazeze pe multiple persoane, sa isi incredinteze problemele altora. Pe de alta parte, exista si altii care au incredere doar in familie, sau doar in biserica, in persoanele care le-au dovedit anterior loialitate, intelegere..
Cineva pe alt site spunea ca " acela care nu are incredere in nimeni, ii lipseste increderea in sine"; si bine spunea.. cred ca pana la urma avem nevoie de increderea in sine, de autoapreciere, iar cand le vom dovedi, ne vom putea pune bazele si in ceilalti; oricum, inainte sa astepti ceva de la ceilalti este bine sa cauti la tine intai, in adancul tau, si sa vezi daca nu cumva exista sansa sa te poti ajuta singur; un lucru facut personal, e un lucru bun facut.
Sa ne raportam la incredere intr-un cadru virtual mi se pare aproape imposibil. Increderea se bazeaza in mare masura pe timp, relationare directa intre indivizi, colaborare, etc. Cum spuneai si tu: fiecare poate fi oricine pe internet. Tocmai elasticitatea si libertatea de a-ti alege un eu fals, o masca, pe internet te pune in situatia de a fi incapabil sa poti avea incredere virtuala. Tocmai termenul de incredere virtuala, te duce cu gandul la ceva fals, ireal, iluzoriu si in final, imposibil.

Cateva idei referitoare la incredere.. evident ca se pot spune mai multe, dar hai sa aflam si alte pareri .

QUOTE (Ayda @ Mar 14 2008, 21:37) *
Nu conteaza abordarea in cazul de fata! Din moment ce ai facut marele efort sa scrii ceva, macar puteai sa contribui cu o parere.

@ folgore: Poti sa fii liber in exprimare, sa ai povesti de vandut dar poti sa si spui totul asa cum este de fapt. La incredere pe net nu ma refer doar la relatii ci si la bloguri si huburi, la faptul ca primesti informatie si poti sau nu sa o iei de buna. De unde stii ca ce afli e real atunci cand nu ai posibilitatea sa verifici sursele? Pe ce te bazezi?

te poti baza pe intuitie. de ce nu? daca esti intr-o situatie in care trebuie sa iei o decizie neaparat, te poti baza pe intuitie. intuitia feminina este larg recunoscuta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
mwlambo
mesaj 15th March 2008, 08:27
Mesaj #7

Always watching you

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 10-December 06
Locație: Pașcani / București
ID membru: 115 254

Cine are incredere in oameni intalniti pe forum, messinger, mirc, etc, etc ala ori e naiv ori e prost.

+Quote Post
tieston
mesaj 15th March 2008, 08:40
Mesaj #8

Member

Data înscrierii: 12-October 06
Locație: Bacau
ID membru: 102 196

Nu, n-am incredere nici in user-u asta, tieston. Cine stie ce pedofil/criminal/comunist/ungur s-o mai ascunde sub nicku' asta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Ayda
mesaj 21st March 2008, 13:41
Mesaj #9

Junior

@mwlambo: Vrei sa spui ca tu cand ai cautat informatii despre placa de baza si ai intrebat pe ceilalti ai facut-o doar asa ca sa te afli in treaba? Nu conta defapt parerea lor? Nu aveai incredere ca cineva chiar iti va da un sfat util?

@tieston: Ungur, criminal, ce-oi fi, aici doar mintea conteaza in prima faza. Ceea ce tu scrii se pune intr-o arhiva vrand-nevrand si accesand arhiva imi pot face o parere despre tine.

Eu nu vorbesc de incredere absoluta, ca toata lumea isi spune pe fata tot ce gandeste si simte( nu ai dovezi) si nu vorbesc nici de aspectul opus, de paranoia( unde nu ai dovezi nici aici), ci de un nivel de incredere rezonabila, cand dispui de ceva informatii. Ca pana la urma increderea presupune sa-ti asumi un risc.
Asa ca revin, cand cineva iti ofera cuvinte, sfaturi, discutii pur si simplu de-a lungul unei perioade de timp, nu poti sa ramai indiferent. Si cauti sa vezi daca e demn de incredere. Cum? Prin intuitie cum zicea Project_symbiosis, prin faptul ca se apropie de valorile tale, prin actiunile sale trecute, prin reputatie( ce zic altii despre el), prin functia si rolul sau acolo, prin locul si situatia in care l-ai intalnit?

Acest mesaj a fost modificat de Ayda: 21st March 2008, 13:43

+Quote Post
REB 00
mesaj 21st March 2008, 20:45
Mesaj #10

Junior

Data înscrierii: 21-August 06
Locație: Targoviste
ID membru: 92 612

hmmm increderea se castiga in timp indiferent de mediu fie el internet fie fata in fata cu o persoana , nu poti sa ai incredere intr o persoana peste noapte trebuie sa fi prea naiv parerea mea increderea se catiga in timp si persona o castiga prin actiunile sale si aici poate cineva ma va contrazice si va zice ca se ascunde in spatele la monitor si nu sti ce ascunde dar o persoana poate sa fie in fata ta si nu sti ce ascunde nu e nevoie de internet ca sa iti ascunzi adevarata fata cineva spune aici ca a auzit de uni care au relati pe net nu poate fi vorba de relatie atat timp cat nu esti langa acea persoana nu o simti langa tine totusi internet poate fi un punct de plecare pentru o relatie

+Quote Post
Tickeroo
mesaj 21st March 2008, 22:50
Mesaj #11

Junior

Data înscrierii: 21-March 08
ID membru: 305 152

Se spune ca bucurestenii sunt fitosi si ca merg cu nasul pe sus sau ca nu sunt genul de persoane receptive la abordarile altor persoane. Problema e alta, la tara de exemplu intr-un sat unde lumea se stie de cand sunt mici si dimineatza toti se saluta si se baga in seama, acolo oamenii au incredere unii in altii, doearece se stiu de atata timp iar o persoana noua daca incearca sa intre in vorba cu ei, acestia sunt foarte receptivi pentru ca asa s-au obisnuit, in marile orase treaba sta altfel, lumea a invatat ca nu poate avea incredere in cineva despre care nu stie nimic concret, si din cauza asta sunt genul de persoane distate si incearca sa-si pastreze cat mai mult intimitatea. Pe net..vai, am vazut la unele persoane in lista de mess cea de toate zilele multe ID-uri despre care habar nu aveau de unde sunt dar ei tot le tineau acolo, practic romanu de azi nu mai face diferenta dintre prieteni si oameni de pe net, s-a ajuns sa se duca lumea la agatat pe hub'uri..anyway sa revenim, e exclusa treaba asta cu increderea in oameni de pe net, abia mai poti avea incredere in pritenii alaturi de care ai copilarit unde si aici eu sincer sunt mai rezervat, deoarece nu se stie cand intervine o ispita sau eu mai stiu ce atractie de se duce dracu toata prietenia.

+Quote Post
polyana
mesaj 27th March 2008, 15:55
Mesaj #12

Junior

Data înscrierii: 22-February 08
ID membru: 292 612

incredere e mult spus. nu ne ascultam parintii, de ce am avea incredere intr-un strain? tu le ceri parerea, ei iti ofera sugestii si tu iei o decizie in functie de cum crezi tu ca e mai bine. atunci cand iei o hotarare proasta fiindca ti-a spus x sa faci asa, nu incerca sa dai vina pe el fiindca responsabilitatea deciziilor iti apartine in intregime.

+Quote Post
dny3d
mesaj 4th April 2008, 17:20
Mesaj #13

Junior

Data înscrierii: 4-April 08
ID membru: 310 690

Increderea in oameni este ceva relativ.. pe internet nu cred ca este nevoie sa ai incredere in cineva pentru a purta o conversatie decenta sau cel putin amuzanta. Increderea in cineva o poti capata numai dupa ce acel cineva ti-a demonstrat-o prin mai multe cai, dupa mai multe zile de discutii, dupa mai multe probe.
eu ca un utlizator de programe gen chat, pot spune ca am reusit sa imi fac prieteni noi in care pot sa am o incredere absoluta, conditia este sa existe totusi si un contact direct face2face intre aceste persoane care se intalnesc pe internet, eu am prieteni care si-au cunoscut iubita pe haifaiv, suna ilar dar este adevarat , chiar se intampla (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , stiu pe cineva care a batut cale de cateva sute de km pentru a se intalni cu cineva cu care vorbise pe dc++ (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si sper si cred ca nu a fost dezamagita.. nu-i asa Ayda ? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Increderea se castiga in timp, daca ai rabdare cu un om, iti poate deveni cel mai bun prieten (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) .

+Quote Post
Liutska
mesaj 4th April 2008, 19:56
Mesaj #14

Junior

ID membru: 310 778

eu una nu pot sa spun ca ma omor cu increderea...adica...ajung sa-i judec cu adevarat numai dupa ce ii cunosc...ce?...sa ma laud...k am un iubit virtual?....e la moda...nu ma pasioneaza...pe net oamenii pot sa fie orice isi doresc...pentru ca nimeni n t vede...nimeni nu stie cum esti cu adevarat...si de multe ori cand ajungi sa-i cunosti in realitate pe cei care iti erau asa buni prieteni virtuali...ai neplacuta surpriza sa descoperi ca totul a fost o cacealma...deci...mai bine nu...hai sa nu fim naivi...pentru ca , la urma urmei....nu stii niciodata cu cine ai de-a face nici cand e vorba de cei p care ii stii de foarte multa vreme...atunci cum sa ai incredere in lumea cu care vb online? :0 (IMG:style_emoticons/default/shibby.gif)

+Quote Post
loap_miwok
mesaj 5th April 2008, 00:25
Mesaj #15

Junior

ID membru: 310 792

am incredere in respectivul/respectiva numai daca il/o cunosc si in afara internetului.

+Quote Post
ramoraii
mesaj 6th April 2008, 00:13
Mesaj #16

Junior

Data înscrierii: 7-June 07
Locație: Ploiesti/Brasov
ID membru: 188 809

Incredere...e un cuvant mare.
Daca nu am avea incredere, am trai intr-o lume a incertitudinilor si curand am innebuni. Iti dai seama, sa te gandesti in fiecare zi la orice pas, oare cel care a construit scarile astea a lucrat cu simtul responsabilitatii, oare sa am incredere in el, sau cand iesi in oras si bei ceva, sa te intrebi la orice sticla de bere pe care o cumperi, daca nu cumva oamenilor alora le-a iesit aiurea combinatia de data asta...si tu poti sa mori. Dar Ayda a mentionat bine, ca increderea vine din nevoie de ceilalti, nevoia de a ne usura viata si lista de responsabilitati, transferandu-le constient sau nu pe umerii altora.
Bine ca a avea incredere in cei cu care intri in contact intr-un spatiu virtual iti pune in pericol viata mult mai putin, dar cum spunea si Tieston, "Cine stie ce pedofil/criminal/comunist/ungur s-o mai ascunde sub nicku' asta"?!.
Cand intri in vorba cu oamenii pe net, probabil ca ai nevoie de un sfat, sau o parere, sau de cineva care sa te asculte, cineva care sa te admire sau sa te vada altfel decat esti, asa cum ai vrea sa fii (vazut). Cunosc o persoana care pur si simplu inspira incredere. Toti membrii hub-ului pe unde-si petrece orele, vin si se confeseaza la ea. Nu o cunosc, dar felul neutru uneori, partas sau dojenitor le da incredere. Insa ma gandesc ca daca ar stii toti ca aceeasi persoana le cunoaste povestile tuturor, si-ar pierde din incredere, s-ar simti tradati. Si asta nu ma face decat sa cred ca indiferent de pretextul sub care abordam pe cineva, nu vrem decat atentie si sa ni se acorde incredere; deci la randul nostru trebuie sa acordam inceredere. Nu stiu daca are sens. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ce-mi inspira mie incredere la o persoana cand vorbim pe net?
In primul rand, imi place sa cred ca cu cat raspunde mai repede, cu atat e mai sincer. Nu sta sa-si formuleze raspunsurile pentru a suna mai bine sau pentru a se potrivi si a nu supara.
Deci sinceritatea sta la baza increderii.
Apoi daca asteapta sa te abordeze doar daca are nevoie de ceva de la tine, si nu te saluta pur si simplu. Bine ca in cazul fetelor, un salut pur si simplu e suficient pt a intra in vorba cu alte intentii. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
3 la mana, daca poti confirma informatiile pe care ti le ofera cu atat mai bine. Nu zic sa apelezi la baza de date a politiei, sau sa-i faci o vizita la domiciliu, ci doar sa gasesti concordanta intre ce spune acum si mai tarziu. (azi e nascut pe 21 aprilie, peste 2 saptamanai daca il intrebi s-ar putea sa-ti spuna 14 septembrie)
Acum daca vrei sa-i incredintezi secrete, sau lucruri mai importante, si nu ma refer la viata ta, trebuie sa te intalnesti cu persoana respectiva. Daca omul iti este doar amic, ai un anumit grad de inceredere, ca sa-ti fie prieten si sa ai inceredere in el, deplina, totala sau cat mai mare, trebuie sa-l vezi. Unii sunt mincinosi de meserie.
Si nu in ultimul rand, multe alte amanunte care-ti inspira tie incredere. Suntem diferiti totusi.

Valeuuu, cat am scris. (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)

+Quote Post
DiXu
mesaj 7th April 2008, 12:13
Mesaj #17

Junior

Data înscrierii: 5-April 08
Locație: de la volan
ID membru: 311 022

Nu

Mi s.a intamplat o faza foarte nasoala si de atunci nu mai am incredere `n nimeni ... decat daca vorbesc cu el .... si ami dau' seama daca.i serios s.au nu ....

+Quote Post
Sergiu_Tm
mesaj 11th April 2008, 22:55
Mesaj #18

Junior

Data înscrierii: 16-March 07
ID membru: 155 689

increderea...eu cel putin nu am incredere in lumea de pe net...o am doar in familie...si cativa preteni..

+Quote Post
Anunțuri noi
mesaj A minute ago
Mesaj #

Anunțuri publicate recent de forumiști >>

Grup: Bot

Vand/schimb bocanci Timberland noi
Preț: 180 RON
Timp rămas: 50 zile
Vand/schimb Racheta tenis Dunlop
Preț: 100 RON
Timp rămas: 121 zile
PROMOTIE DUAL SIM DUBAO K328 5 ZI...
Preț: 250 RON
Timp rămas: 22 zile
Vand Nikon D40 Kit
Preț: 1.000 RON
Timp rămas: 85 zile
   Anunțuri publicate recent de forumiști în secțiunea dedicată de anunțuri a Forumului Softpedia. Poți adăuga (gratuit) anunțurile tale chiar acum!

2 V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 9th February 2010 - 21:54
© 2001 - 2010 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia